آویزان نوری

بانو "آویزان نوری" (به کُردی: ئاواێزان نوری)، شاعر و نویسنده‌ی…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

چه بازی دردناک با سرنوشت انسان 

نویسنده: مهرالدین مشید  قدرت ابزاری برای رهایی انسان، نه ابزاری برای…

آیا هوش مصنوعی مسلمان است؟

عثمان نجیب من یادداشتی از یک پیش‌بینی هراس انداز در مورد…

خالق  “ قرارداد اجتماعی ” را گرامی میداریم 

میرعبدالواحد سادات  1 تتبع و نگارش از :  میر عبدالواحد سادات  دوم جولای مصادف به دوصدو چهل و هفتمین سال وفات یکی از تاثیر گزار ترین نمایندگان  عصرروشنگری اروپا و برجسته ترین نقاد آن عصر ژان ژاک روسو  است .  اندیشمندی که…

نه یک پیروزی دیپلوماتیک؛ بلکه یک اشتباه استراتژیک در هندسه‌…

نویسنده: مهرالدین مشید                              به رسمیت شناسی طالبان از سوی روسیه و…

اخراج بی رویه ی مهاجران افغان از ایران

  نوشته ی :اسماعیل فروغی       این روزها خبراخراج دسته جمعی و گسترده…

شناخت روسیه از طالبان

با خانه نشینی و بیکاری که چشم و گوش با…

داد خواهی بخاطر حق و حقوق افغانان مظلوم و داعیه…

بنام خداوند حق و عدالت مهاجرت افغانان که درطی نیم قرن…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

سیاست فاشیستی اخراج افغانها باید فورا متوقف شود!

هیچ انسانی غیر قانونی نیست! جمهوری اسلامی در پی شکست مفتضحانه…

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز!!

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز،…

حکومت آخوندی ایران جنایت کربلای قرن را رقم زد، یزیدان…

محمدعثمان نجیب ایران در گرمای سوزان، زمین را زیر پای هم‌وطنان…

حیات بشری را آتش فشان خاموشی به شدت تهدید میکند

نویسنده:مهرالدین مشید جهان در معرض توفانی فراتر از جنگ سوم  این پرسش…

دومین بار طی طریق در تعامل گذری انسان با هوش…

*محمدعثمان نجیب، بنیاد‌گذار مکتب دینی فلسفی من بیش‌از این نه…

درک لنینی از دموکراسی: نگاهی از سده 21

ترجمه. رحیم کاکایی یرومنکو ولادیمیر ایوانوویچ دکترعلوم فلسفه، مشاور رئیس مجلس قانونگذاری…

افغانستان در سایۀ رقابت‌های ژئوپولیتیکی جهانی ناشی از جنگ اسرائیل…

مقدمه تنش‌های دراز ‌مدت میان ایالات متحده آمریکا، اسرائیل و جمهوری…

فیلسوف آس و پاس،- مدافع مالکیت خصوصی!

max stirner (1806-1856) آرام بختیاری ماکس اشتیرنر، آغاز آنارشیسم فردگرایانه. ماکس اشتیرنر(1856-1806.م) آلمانی،…

افغانستان- آموزشگاهی خونین برای ایران و همسایگان 

سلیمان کبیر نوری در این مقاله می‌خوانید: چکیده نئولیبرالیسم و استعمار؛ تجربه‌ای عینی افغانستان؛…

جنگ های جیوپولیتیک جدید و افغانستان تحت حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید از بازگشت تروریسم تا تقابل قدرت های بزرگ در…

«
»

آمریکا و اسرائیل در حال تدارک «طرح ب» برای ایران

США и Израиль готовят «план Б» для Ирана

نیکولای بابکین (NIKOLAI BOBKIN)

ا. م. شیری

واشینگتن خواستار «تشکیل ائتلاف جهانی برای مبارزه علیه همکاری‌های مخرب ایران و روسیه شد».

بنیاد دفاع از دموکراسی در ماه ژانویه یک سند ۵۳ صفحه‌ای در مورد راهبرد جدید ایالات متحده در رابطه با ایران منتشر کرد. همانطور که نویسندگان آن بیان داشتند، هدف این گزارش جلوگیری از دستیابی تهران به سلاح هسته‌ای است.

در بحبوحۀ تشدید تنش‌ها بین دولت یهود و جمهوری اسلامی ایران، کاخ سفید طی یک هفته دو تن از مقامات بلندپایۀ پنتاگون: ژنرال مارک میلی رئیس ستاد مشترک ارتش و لوئید آستین، وزیر دفاع را به اسرائیل فرستاد. پیش از سفر آستین، وزارت دفاع ایالات متحده اظهار داشت که گفتگوها بر روی تهدید فزاینده‌ای که ایران برای ثبات منطقه ایجاد می‌کند، متمرکز خواهد شد.

https://www.fondsk.ru/images/myfls/2023/march/nb10032301.jpg

دیدار نخست وزیر بنیامین نتانیاهو با لوید آستین وزیر دفاع ایالات متحده در اسرائیل، ۹ مارس ۲۰۲۳

آستین در ۹ مارس وارد اسرائیل شد. گزارش پنتاگون در مورد دیدار آستین و نتانیاهو به تعهد ایالات متحده برای تضمین برتری کیفی نظامی اسرائیل و توافقات در مورد گسترش همکاری برای مقابله با تجاوزات ایران اشاره کرد. آستین ضمن تأکید بر تعهد سنتی آمریکا مبنی بر «اجازۀ دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای هرگز»، این بار بر لزوم به حداقل رساندن تأثیر افزایش همکاری نظامی بین روسیه و ایران در اوکراین تمرکز کرد.

این سفر پس از آن که نشست گروه مشورتی راهبردی آمریکا و اسرائیل در ۶ مارس با حضور نمایندگان سیاست خارجی، دفاعی و سازمان‌های اطلاعاتی در واشینگتن برگزار شد، صورت گرفت. مذاکرات در سطح بالا توسط مشاوران امنیت ملی جیک سالیوان و تزاخی هانگبی انجام گرفت. ایالات متحده و اسرائیل متعهد شدند که «هماهنگی اقدامات خود را برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای و بازدارندگی بیشتر از فعالیت‌های منطقه‌ای خصمانه این کشور تقویت کنند».

https://www.fondsk.ru/images/myfls/2023/march/nb10032302.jpg

رئیس ستاد ارتش اسرائیل هرزی هالوی (چپ) و وزیر دفاع یوآو گالانت (راست) با ژنرال مارک میلی در ۳ مارس ۲۰۲۳، تل آویو

در ماه‌های اخیر تغییرات زیادی روی داده است. بایدن با تمرکز بر بازگرداندن توافق هسته‌ای با تهران که اسرائیل از آن حمایت نمی‌کند، به قدرت رسید. رویارویی اسرائیل با ایران مدت‌هاست که به‌عنوان یک اتفاق عادی در چشم‌انداز منطقه‌ای تلقی می‌شود. اما، رفتار اسرائیل ثابت کرده است که مدیریت ضعیفی دارد و بازدارندگی نظامی اسرائیل جایگزین دیپلماسی آمریکا می‌شود. شرط واشینگتن مبنی بر اینکه رویارویی با ایران می‌تواند در سطح پائین باقی بماند و می‌توان از درگیری گسترده‌تر اجتناب کرد، روز به روز مبهم‌تر می‌شود. رویکرد تقابلی اسرائیل چیره می‌شود و در میان مقامات اروپایی تفاهم پیدا می‌کند. این تغییر بیشتر به دلیل گسترش روابط نظامی ایران و روسیه است.

سیاستمداران آمریکایی آشکارا درباۀ جنگ با ایران صحبت می‌کنند. به عنوان مثال، توماس نیدز سفیر ایالات متحده در اسرائیل از طرح اسرائیل برای حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران با پشتیبانی آمریکا حمایت کرد و در نشستی در کنفرانس رؤسای سازمان‌های یهودی آمریکا سخنرانی کرد. نیدز از طرف خود صحبت نکرد. او با استناد به رئیس جمهور ایالات متحده، اظهار داشت همانطور که پرزیدنت بایدن گفت، ما کنار نخواهیم ایستاد و اجازه نخواهیم داد ایران به سلاح هسته‌ای دست یابد. دوم اینکه، همۀ گزینه‌ها روی میز است. ثالثاً، اسرائیل می‌تواند و باید به هر اقدام لازم دست بزند و ما آن را پوشش خواهیم داد».

https://www.fondsk.ru/images/myfls/2023/march/nb10032303.jpg

شرکت ۱۴۰ هواپیمای نیروی هوایی آمریکا و اسرائیل در رزمایش «بلوط عرعر ۲۰۲۳» (Juniper Oak) 

به نظر می‌رسد دولت بایدن به طور ضمنی از اقداماتی که می‌تواند منجر به جنگ شود، از جمله، از اقدامات برای افزایش قابلیت همکاری بین نیروهای نظامی ایالات متحده و اسرائیل حمایت می‌کند. فرماندهی مرکزی ایالات متحد در اواخر ژانویه، بزرگترین رزمایش مشترک با نام «بلوط عرعر ۲۰۲۳» (Juniper Oak) را برگزار کرد. بیش از ۶۴۰۰ پرسنل نظامی آمریکایی و ۱۱۰۰ اسرائیلی، ۱۴۰ هواپیما، از جمله، بمب افکن‌های ب-۵۲، بالگردهای تهاجمی ای‌سی-۱۳۰، هواپیمای تانکر کی‌‌سی-۴۶، هلیکوپترهای تهاجمی ای‌اچ-۶۴ و پهپادهای رزمی ام‌کیو-۹ در آن شرکت کردند. یک گروه ضربتی ناو هواپیمابر متشکل از ۱۲ ناو نیروی دریایی در دریای مدیترانه مستقر شده است.

ژنرال پت رایدر، سخنگوی پنتاگون تصریح کرد که این رزمایش «برای تمرکز بر هیچ دشمن یا تهدیدی طراحی نشده است. همه چیز برای همکاری با یکدیگر است». اما مقامات اسرائیلی گفتند که این رزمایش برای شبیه‌سازی جنگ با ایران انجام شده است.

دانا استراول، معاون دستیار وزیر دفاع آمریکا در امور خاورمیانه گفت: «پنتاگون از قبل برنامه‌ای برای عملیات نظامی علیه ایران آماده کرده است. اما اجرای آن به صدور دستور رئیس‌ جمهور آمریکا بستگی دارد». او خواستار «تشکیل یک ائتلاف جهانی برای مبارزه با همکاری‌های مخرب ایران و روسیه شد».

باید به آمریکا توصیه کرد که در کارهای بی‌ربط به خودش دخالت نکند. روی آوردن به «طرح ب» برای جنگ با ایران بموازات تلاش برای شکست روسیه در اوکراین و مهار افزایش نفوذ جهانی چین می‌تواند برای آمریکایی‌ها فاجعه‌ باشد.

مأخوذ از: بنیاد فرهنگ راهبردی

https://eb1384.wordpress.com/2023/03/11/

۲۰ اسفند- حوت ۱۴۰۱