عشق بود آن !

امین الله مفکر امینی                        2026-22-!06 در ایــن دهری ِ مجاز مجوییـــد ومگویید…

اسلام‌گرایی؛ از رستاخیز ضد استعمار تا چالش افراطیت و امکان…

نویسنده: مهرالدین مشید مطالعه‌ای در اندیشه متفکران مسلمان و تجربه افغانستان،…

لرمانتوف نابغه سرکش ادبیات روسیه

برگردان. رحیم کاکایی «خانه من هر جا که آسمانی باشد، آنجاست...» مترجم: همپای…

افغانستان در چهار راۀ رقابت های ژیوپلیتیک و ا ستراتیژی…

نویسنده: مهرالدین مشید از عمق استراتژیک پاکستان و هند تا عمق…

جنگ های فناورانه وفکری در عصر جدید ، بررسی جایگاه…

مقدمه . إِنْ يَنْصُرْكُمُ اللَّهُ فَلا غالِبَ لَكُمْ وَ إِنْ يَخْذُلْكُمْ…

خطر متافیزیگ نادیده گرفته شد

Metaphisiker. آرام بختیاری فلسفه متافیزیک؛ رونق دین، اعتراض سکولاریسم.  نوع تفکر متافیزیکی در…

مرگ چیست؟

برهان الدین « سعیدی »  به روز مرگ چو تابوت من…

وحدت ملی و حکومت مشروع؛ میان امیدهای فردا و چالش‌های…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان بر سر دو راهی؛ وحدت ملی یا…

بیان ابراهیم

خانم بیان ابراهیم (به کُردی: بەیان ئیبراهیم) شاعر کُرد زبان…

کیف آزادی

رسول پویان لباس غـم برون از قـامت شـادی کنید هردم بـرای شادخـواری…

زنان وجهاد سیاسی علیه ظلم واستبداد

مقدمه  از دید قرآن کریم وسنت نبوی ، زنان دارای شآن…

خیزش زنان هرات؛ آزمون مردانگی فراقومی  و تجلی همبستگی ملی

نویسنده: مهرالدین مشید هتک حرمت به زنان هرات؛ پرده از سیمای…

         چه باید کرد 

چه  با ید  کرد  ها  بسیا  ر گشته  از ینکه  راه …

باسط محمد غریب

آقای "باسط محمد غریب" (به کُردی: باست حەمە غەریب) شاعر…

طالبان نماد خشونت، تبعیض و سرکوب علیه زنان و دختران

شباهنگ راد یکی از مهم‌ترین روایت‌ها در تبیین پدیدهٔ طالبان این…

دیار حلبچه‌ای

شاعر کُرد زبان "دیار حلبچه‌ای" (به کُردی: دیار هه‌له‌بجه‌یی) با…

ایدئولوژی ستیزان؛ خود ایدئولوژی گرایند

ideologie . آرام بختیاری ایدئولوژی انسانی؛ ضروری، مفید و رهایی بخش است.  ایدئولوژی؛…

 پری قره‌داغی

بانو "پری قره‌داغی" (به کُردی: پەری قەرەداخی) شاعر معاصر کُرد،…

از صنف درس تا پشت فرمان؛ روایت یک نسل

نویسنده: مهرالدین مشید آینه غربت؛ روایت زندگی یک نسل در یک…

جبار صابر

استاد "جبار صابر" (به کُردی: جەبار سابیر) شاعر معاصر کُردزبان…

«
»

آمریکا نامشروعترین کشور دنیاست

 ‘اوو مورالس’ رئیس جمهوری بولیوی در توییتی نوشت: آمریکا به دلیل سیاستهای مداخله جویانه، تبعیض نژادی و نظام سرمایه داری خود نامشروعترین کشور دنیاست.

به گزارش شبکه تله سور، رئیس جمهوری بولیوی دیروز (یکشنبه) در توییت جدید خود ضمن اعلام مجدد حمایتش از ونزوئلا در برابر سیاستهای مداخله جویانه امریکا در این توییت عنوان کرد: آمریکای لاتین دیگر مستعمره یانکی ها نیست.
وی در ادامه این توییت آمده است: آمریکا که بخاطر سیاستهای مداخله جویانه، تبعیض نزادی و دنباله روی از نظامی سرمایه داری که جهان و صلح میان مردم را نابود می کند، نامشروعترین و غیر قانونیترین کشور دنیاست، از مجمع ملی قانونگذاری (مجلس موسسان) ونزوئلا به عنوان یک مجلس ناشروع یاد کرده است.
رئیس جمهوری بولیوی در ادامه تصریح کرد که ونزوئلا همچون بولیوی یک کشور قابل، آراد و مستقل است.
‘تاد رابیسنون’ کاردار جدید آمریکا در ونزوئلا اخیرا در پیامی در شبکه های اجتماعی نوشت: ماموریت من یافتن فرصت ها برای بازگشت رفاه و دمکراسی به ونزوئلا است.
دلسی رودریگز رئیس مجلس موسسان ونزوئلا نیز ضمن محکوم کردن اظهارات این دیپلمت امریکایی گفت که حتی فکر کردن این دیپلمات آمریکایی در مورد دمکراسی ونزوئلا توهین است.
به گزارش ایرنا، اوو مورالس یکی از روسای جمهوری چپ گرای آمریکای لاتین بوده که مخالف سرسخت سیاستهای امریکا در منطقه امریکای لاتین محسوب می شود. وی بارها از تلاش واشنگتن برای نفوذ در کشورهای امریکای لاتین و برهم زدن ثبات این منطقه سخن به میان آورده است.

در همین حال 

نشریه نیوزویک در گزارشی نوشت:

ترامپ، نامحبوب‌ترین رئیس‌جمهور آمریکا شد

کارشناسان اعلام کردند انتظار می‌رود با امضای لایحه اصلاح نظام مالیاتی از سوی ترامپ، محبوبیت رئیس جمهور آمریکا بیش از پیش با کاهش مواجه شود.

ترامپ، نامحبوب‌ترین رئیس‌جمهور آمریکا شدبه گزارش نشریه نیوزویک در گزارشی نوشت کاهش محبوبیت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در ایام عید میلاد مسیح سبب شد وی نامحبوب ترین رئیس جمهور این کشور لقب گیرد.

در این گزارش به قلم تیم مارسین آمده است: از میلیاردری که در یک کشور به قدرت رسیده است چه انتظاری دارید؟ در ارتباط با رئیس جمهور دونالد ترامپ باید گفت که او از کمترین نرخ محبوبیت در نظرسنجی ها در تاریخ مدرن در دوره نخست ریاست جمهوری هر رئیس جمهوری برخوردار است. در حقیقت باید گفت هیچ رئیس جمهور دیگری تاکنون در این باره حتی به سطح نامحبوب بودن ترامپ نزدیک هم نبوده است.

پایگاه اینترنتی 538 ( FiveThirtyEight ) روز شنبه اعلام کرد که میزان محبوبیت ترامپ سی و هفت ممیز یک درصد است. او که از این حیث به میزان محبوبیت هری ترومن در سیصد و سی و هفتمین روز ریاست جمهوری اش نزدیک است،‌ باید گفت همه روسای جمهور آمریکا میزان محبوبیتشان دست کم ده درصد بیشتر از ترامپ بوده است.

نتایج نظرسنجی موسسه گالوپ در روز پنجشنبه نیز نشان می دهد میزان محبوبیت ترامپ سی و شش درصد است و پنجاه و هشت درصد از شهروندان آمریکایی عملکرد رئیس جمهور خود را رد کرده اند. نظرسنجی شبکه تلویزیونی سی ان ان در این هفته نیز نشان می دهد میزان محبوبیت ترامپ بیش از پیش کاهش یافته و به سی و دو درصد رسیده است.

این در حالی است که میزان محبوبیت باراک اوباما در دوره نخست ریاست جمهوری اش حدود پنجاه درصد بود که رقم چشمگیری نیست اما با میزان محبوبیت ترامپ فاصله زیادی دارد.

ترامپ اعلام کرد اوضاع اقتصادی آمریکا بهبود خواهد یافت و رویکرد شهروندان این کشور در قبال رئیس جمهورشان بهتر خواهد شد. کارشناسان این هفته اعلام کردند انتظار می رود با امضای لایحه اصلاح نظام مالیاتی از سوی ترامپ، محبوبیت رئیس جمهور آمریکا بیش از پیش با کاهش مواجه شود.