افغانستان در بن‌بست؛ راه‌های برون‌رفت و چشم‌انداز آیند

نویسنده: مهرالدین مشید فردای افغانستان و چگونگی عبور از وضعیت موجود در…

فرانس مهرینگ؛ تئوریسین ژورنالیست، ژورنالیست صاحبنظر

France Mehring (1846- 1919 ) آرام بختیاری مهرینگ؛ کوشش در راه روشنگری…

افغانستان در آستانه یکخطر وبحران جدید ( تداوم بحران نیم قرنه) 

نوشته از بصیر دهزاد  آغاز جنگ ها و حملات پراگنده گروه…

قرائت های تاریخی و فراتاریخی دینی؛ از بن بست تا…

نویسنده: مهرالدین مشید در دو سده اخیر، یکی از مهم‌ترین رویکردها…

تضاد دین و حقیقت...!

توهم خدای دین، حقیقتِ بشر را در آزادی او به…

نقدواره پژوهشیِ بر  مفاهیم جمهوری و جمهوریت 

1میرعبدالواحد سادات     از منظر  حقوق اساسی و علوم سیاسی  در راستای :  …

روح و نَفْس چیست؟

برهان الدین « سعیدی»  بادِ نفس مر سینه را ز اندوه…

طبع  شکسته

نوشته نذیر ظفر  2/8/26 ورجینیا  كوچهِ ما پر از گلِ است ،…

تحولات بدخشان؛ نشانه‌های سقوط یا پایان مأموریت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید جرقه‌ای که آتش مقاومت را در سراسر افغانستان…

بردی کربابایف

برگردان . رحیم کاکایی روسلان سمیاشکین نویسنده براستی مردمی و یکی از  بنیان…

ژورنالیست، راوی حقیقت است، نه مبلغ یک روایت

نور محمد غفوری هر حرفه‌ای چارچوب، قواعد، اصول و معیارهای خاص…

پر له خەمم!

[خه‌م] پر له خەمم! پر لە خەم... خەم له سینگمە، پر لە بەخەڵم‌و پر لە…

یاداشت انتقادی بر یک مصاحبه تلویزیونی

نور محمد غفوری ژورنالیسم، رسالتش پرسیدن است، نه دفاع کردن؛ روشن…

بنیادگرایی دینی و لیبرال‌دموکراسی؛ از سوخت‌رسانی تا امتم دهی به…

نویسنده: مهرالدین مشید  رابطه متقابل افراط‌گرایی دینی، بحران‌های نظم لیبرال و…

راز ارقام در هستی

رسول پویان جهان با رمز و رازش در دل ارقام پنهان…

بنیامین؛ چپ مستقل،یا لیبرال ضد بورژوا

Benjamin, walter (1892- 1940) آرام بختیاری تخریب ریوانجیستی روشنگران توسط ژورنالیسم زرد. والتر…

کله چې جګړه کاروبار شي

محمد سليم سليمان جګړه د انسانانو لپاره د مرګ، بې‌ځایه کېدو،…

 افغانستان؛ در بن‌بست اعتماد و آینده ناپیدا

 نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان؛ میان بی‌اعتمادی و بن‌بست سیاسی افغانستان در یکی…

شایسته‌سالاری؛ بنیان عدالت اجتماعی و پیش‌شرط حکمرانی کارآمد

 نور محمد غفوری عدالت اجتماعی، به‌عنوان یکی از بنیادی‌ترین ارزش‌های دولت…

رسول حمزتف شاعر شوروی و مردم داغستان

مترجم:  رسول حمزتف از مهم‌ترین شاعران داغستان و یکی از چهره‌های…

«
»

آلمانی ها میخواهند به جای خانم میرکل پوتین را انتخاب کنند

انتخاب همیش وجود دارد

باشنده گان آلمان پیشنهادی دارند که رئیس دولت روسیه فدراتیف ولادیمیرپوتین را به صفت صدر اعظم آلمان انتخاب نمایند.

چند روز قبل از انتخابات پارلمانی آلمان، چنین شعار هایی در نزدیکی رایشتاک در مرکز برلین توجه مردم را جلب میکرد، حال سوال درینجاست که آیا آلمانی ها در زمینه چه فکر میکنند؟

روز یکشنبه مورخ 24.09.2017 برای نوزده پارلمان مرکزی و ایالتی انتخابات براه می افتد و شصت و یک اعشاریه پنج ملیون انتخاب کننده صلاحیت دارند تا نماینده گان خود را برای چهار سال آینده در پارلمان انتخاب نمایند.

پارلمان در میان وظایف خورد و بزرگی که دارد، باید: صدر اعظم کشور را انتخاب، قوانین را وضع و کنترول بالای راهکار های دولت داشته باشد. هرکدام از رای دهند گان، آن سیاست مداری را در حوزه انتخاباتی خود انتخاب خواهند کرد که از نظر او شایسته گی نماینده بودن در پارلمان را داشته باشد. انتخاب آزاد است.

از طریق این اعتبار نامه ها مستقیماً نصف از همه کرسی های پارلمان مشخص میشود و متباقی بر اساس لست ارایه شده از طریق احزاب معلوم میشود، احزاب در کلیه مناطق آلمان کاندیدان خود را به پارلمان معرفی مینمایند.

علامه مثبت دومی در بولیتن انتخاباتی بدین معنی است که رای دهنده به حزب مورد نظر خویش رای میدهد، این رای هایی داده شده تناسب قوا را در پارلمان تعین مینماید و تعداد کرسی های هر حزب را طور جداگانه مشخص میسازد.

سیر انتخابات نشاندهنده آنست که در پیروزی خانم انگلا میرکل شک و تردیدی ندارد اما سوال درین جاست که چند در صد رای را از آن خود کرده میتواند، انتظار برده میشود که نسبت به دور گذشته کمتر نباشد.

سوسیال دیموکرات ها نتوانستند که در برابر سیاست دولتی الترنتیفی را ارایه بدارند، باوجودیکه بزرگترین اشتباهی را میرکل در رابطه به بازگذاشتن سرحد در برابر مهاجرین مرتکب شده بود.

همچنان اخراج آنعده از مهاجرینی که غیر قانونی داخل المان شده بودند، به بازگشت به وطن شان اقدام نمودند، این کار به عوض صدمه زدن به شهرت خانم میرکل برعکس شهرت اورا بالا برد و به نفعش تمام شد.

سی و چهار فیصد جرمنی ها حاضر اند به حزب سوسیال دیموکرات مسیحی رای خود را بدهند و به حزب سوسیال دیموکرات آلمان بیست و یک فیصد و به چپی ها یازده فیصد، به حزب دیموکرات های آزاد نه فیصد و به حزب سبز ها هشت فیصد رای خود را بپردازند.

در پلاکارد های کمپاین انتخاباتی که با تصاویر ولادیمیرپوتین مزین بوده اند و در آن نوشته شده بود: پوتین را صدر اعظم انتخاب نمائید!

این پلاکارد ها در در و دیوار های منازل و بلاک های نزدیک رایشتاگ در مرکز برلین برازنده گی داشت.

قرار نوشته مجله زوویرست این وضع نماینده گی از سردرگمی سیاست دولتی و افکار عامه را در رابطه به روسیه فدراتیف نشان میدهد.

مطابق رای گیری فورس تعداد زیادی از مردم آلمان تحریم هایی که ازطرف ایالات متحده امریکا علیه روسیه وضع شده است، تائید نمی نمایند و در نتیجه رای گیری، 83 فیصد از پرسش شده گان تصامیم اقتصادیی که توسط کانگرس امریکا علیه روسیه گرفته شده است مخالف آن استند.

باید خاطر نشان ساخت که بیش از سه بر چهار حصه نظر سنجی ها گواه بر آنست که ایالات متحده امریکا به وسیله تحریم ها مواضع اقتصادی خود را استحکام میبخشد.

در رابطه به باور مردم به پوتین نظر به میرکل احزاب چپ 31 فیصد، طرفداران حزب الترنتیف برای برای آلمان 30 فیصد نظر نیک دارند.

گیریم که این پلاکارد ها شوخی بوده باشند، در هر صورت ولادیمیرپوتین چند برابر بالاتر در بین مردم  خود جا دارد، نظر به اینکه خانم میرکل در میان آلمانی ها.

ولادیمیرپوتین سیاست خیر و رفاه مردم و وطن خود را به پیش میبرد، چیزی که دقیقاً نمیتوان به آدرس خانم میرکل با وجود داشتن حزب سوسیال دیموکرات مسیحی گوش به فرمان و دور از نقد کردن و یاداشتن اعتراض.

ا.دهقان