روناک آلتون

خانم "روناک آلتون" (به کُردی: ڕوناک ئاڵتوون)، شاعر و نویسنده‌ی…

جګړې او ورک شوي سرتېري

حميدالله بسيا په انساني تاریخ کې جګړې تل له وینو، وېر،…

تجربه های تاریخی که به سرمایه های ملی بدل نشد

نویسنده: مهرالدین مشید شکست هایی که هر روز ما را وحشتناک…

لنینگراد دیمیتری شوستاکوویچ سمفونــیِ پیروزی ارتش سرخ بر فاشیسم 

ترجمه و تنظیم: آناهیتا اردوان این ترجمه را  به مهندس ارشد…

ارزش نقد و کم‌رنگی نقدهای ادبی

یکی از بدی‌های تاریخی در جهان و کشور ما، رنگ‌باختنِ…

                یک گرفتاری با مافیا

        و یک دنیا آموزش شرعی، حقوقی، سیاسی و مدنی                               (قسمت سوم…

چند شعر کوتاه از زانا کوردستانی

گاهی اتفاقی ستاره‌ای  در دفترم چشم باز می‌کند ولی، من هنوز به آفتاب نقش…

ترور عروس خدا، توسط پدران مقدس!

Hypatia(355-415م ). ترور دختر خدا، توسط پدران مقدس! آرام بختیاری نبرد مکتب و…

مخالفان پراکنده، بازیگران متحد؛ مدیریت خلای سیاست در افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید اردوگاۀ از هم گسخته؛ فرصتی برای مانورهای منطقه…

گام بزرگ به سوی مبارزهٔ مشترک

برگزاری نشست مشترک دفتر سیاسی – اجرایی و بیروی اجرائیه…

پدر سالار

ما زنان سر زمین های جنگ  زنان جهان سوم  جهان پدر سالار وقتی…

اسدالله بلهار جلالزي

له ښاغلي (اسدالله بلهار جلالزي) سره، چې د علم او…

افغانستان، سوار بر شانه های ژیوپولیتیک پرتنش و پیچیده منطقه…

نویسنده: مهرالدین مشید روایتی از زنده گی در سایه امید یا…

میراث سکاها، هویت ایرانی و مسئله تورانیان در شاهنامه 

- دکتر بیژن باران شاهنامه، خاطره حماسی سکاهای ایران، جغرافیای اسطوره‌ای…

افغانستان نقطه مرکزی جیو پولیتیک

در سیاست قدرت های مخرب نظم و ثبات ! در بردن…

شور و حال عشق 

رسول پویان  عشق دردام سیاست مرغ بسمل می شود  پـرپـر احسـاس دل بندِ سـلاسـل می شود  تا ز چنگِ بازی ی صیاد مـرغ دل پـرید  عشوه از بهر فریب دل، مشکل…

«سازش» و «سازشکاری» یعنی چه؟

‫ رفیق نورالدین کیانوری ــ پرسش و پاسخ، شمارهٔ ۲۰، دی‌ماه ۱۳۵۹ــ…

دو کلمه؛ همچون دو پرخاش

Eklektism, Dogmatism. آرام بختیاری التقاطی و دگماتیسم؛ دو واژه یا دو سیستم…

«اسپینوزا در ترازوی مکتب من بیش از این نه‌می‌دانم: فیلسوفی،…

تذکر ضروری و تازه و بکر!در پایان هر بخش لینک…

                 یک گرفتاری با مافیا

        و یک دنیا آموزش شرعی، حقوقی، سیاسی و مدنی                          (قسمت دوم)                        چرا…

«
»

آزادی میوه شیرین عدالت اجتماعی است

کتاب «عدالت اجتماعی، آزادی و توسعه در ایران امروز» ‌نوشته دکتر قرشاد مومنی پاسخ شایسته‌ای در «کادر موازین استاندارد علم اقتصاد» برای اندیشه‌ورزی در باب عدالت اجتماعی است و از این جهت مطالعه آن به دوستداران این مقوله توصیه می‌شود.

کتاب «عدالت اجتماعی، آزادی و توسعه در ایران امروز» نوشته آقای دکتر فرشاد مومنی، استاد و عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی، در اواخر سال ۱۳۹۶ منتشر گردیده است.

این کتاب شامل یک مقدمه و ۱۵ فصل است. دکتر مومنی هدف نگارش خود را پاسخی به ناچیز بودن آثاری که عدالت اجتماعی را به‌طور علمی و در «کادر موازین استاندارد علم اقتصاد» قرار داده است، بیان می‌کند. باید گفت که او در این مهم موفق بوده است. مومنی می‌نویسد: «کتاب حاضر با این نیت و هدف تهیه شده است که با برجسته کردن ضرورت و اهمیت جدی گرفتن مسأله عدالت اجتماعی و محور قرار دادن توسعه عادلانه در چارچوب یک ساختار نهادی مشوق تولید، گام کوچکی برداشته باشد و این مسأله در همه فصل‌های پانزده‌گانه این کتاب به‌عنوان دغدغه اصلی و محوری در مرکز توجه قرار داشته است.»

مومنی به‌خوبی ارتباط سه مقوله عدالت اجتماعی، توسعه و آزادی‌های سیاسی را در فصول مختلف کتاب بررسی و تحلیل می‌نماید و به خواننده توضیح می‌دهد که چرا توسعه اقتصادی بدون عدالت اجتماعی و عدالت اجتماعی بدون آزادی‌های دموکراتیک ممکن نیست (فصول ۷، ۹ و ۱۰).

نویسنده، مقوله عدالت اجتماعی را در دوران بعد از انقلاب ۵۷ به‌طور عام با بیان نظرات آقایان بهشتی و مطهری، در مقدمه و فصل‌های ۴ و ۵، و در دوره ۸ سال از ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۲ به‌طور خاص در فصول ۱، ۱۱، ۱۲ و ۱۳ با بررسی طرح سهام عدالت، مسکن مهر و همچنین گسترش فقر و فلاکت و نابرابری و فساد، به‌طور مشروح و مفصل تجزیه و تحلیل کرده است.

فصل ۳ از فصول خواندنی کتاب است، که پنج آگاهی حیاتی برای پیشبرد توسعه عادلانه، رابطه عدالت با اخلاق، آزادی سیاسی، مشارکت، کارآیی و پایداری به‌طور مفصل توضیح و تشریح شده‌اند.

فصل ۸ که اهمیت علم و انقلاب دانایی را به‌مثابه سنگ بنای پایداری عدالت اجتماعی تشریح می‌کند و به دو خصلت استثناپذیری نسبی دانش و غیر رقابتی بودن نسبی آن اشاره می‌نماید. وی می‌نگارد هنگامی که این دو ویژگی، با ویژگی‌های ذاتی دانش که همانا خصلت‌های تراکمی و تصاعدی و خودافزایی آن است، ترکیب می‌شوند، شرایط جدیدی را فراهم می‌سازند که باید به‌درستی شناخته شود و هر جامعه‌ای که بتواند نسبت خود را با این شرایط جدید به‌درستی تعریف کند، می‌تواند در معرض دستاوردهای خارق‌العاده این عصر قرار گیرد. (ص ۱۸۱).

کتاب «عدالت اجتماعی، آزادی و توسعه در ایران امروز» ‌نوشته دکتر قرشاد مومنی پاسخ شایسته‌ای در «کادر موازین استاندارد علم اقتصاد» برای اندیشه‌ورزی در باب عدالت اجتماعی است و از این جهت مطالعه آن به دوستداران این مقوله توصیه می‌شود.