اسدالله بلهار جلالزي

له خوږ ژبي شاعر، تکړه کیسه لیکونکي او ژورنالیست ښاغلي…

مهاجرستیزی آخوندهای ایران و غمنامه بی‌پایان مردم افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید هزاران کیلومتر دور از میهن، میلیون‌ها مهاجر افغانستانی…

آغوش وطن

فریادِ خراسان بزرگ   و   ایران قدیم  رسول پویان   جوزای 1404  در خانـه قـوی باش که…

اعلامیه‌ی سربازِ مکتب دینی – فلسفی “من بیش از این…

هشدار نسبت به نقش حامد کرزی در روند سیاست‌گذاری مهاجرتی اروپا! در…

چند شعر کوتاه از زانا کوردستانی 

(۱) اگر ماه و خورشید را هم از آسمان پایین بیاورند هرگز دل به…

مشاهیر جنبش کارگری، در سوسیال دمکراسی انقلابی

August Bebel(1840-1913) آرام بختیاری آگوست ببل،- در جنبش کارگری آلمان.   آگوست ببل (1913-1840)…

جـنـبـش نـازیـسـم نـو

 " جـنـبـش نـازیـسـم نـو"، کـه بـا نـظـر بـه فـعـلـیـت تـهـدیـدآمـیـز…

آویزان نوری

بانو "آویزان نوری" (به کُردی: ئاواێزان نوری)، شاعر و نویسنده‌ی…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

چه بازی دردناک با سرنوشت انسان 

نویسنده: مهرالدین مشید  قدرت ابزاری برای رهایی انسان، نه ابزاری برای…

آیا هوش مصنوعی مسلمان است؟

عثمان نجیب من یادداشتی از یک پیش‌بینی هراس انداز در مورد…

خالق  “ قرارداد اجتماعی ” را گرامی میداریم 

میرعبدالواحد سادات  1 تتبع و نگارش از :  میر عبدالواحد سادات  دوم جولای مصادف به دوصدو چهل و هفتمین سال وفات یکی از تاثیر گزار ترین نمایندگان  عصرروشنگری اروپا و برجسته ترین نقاد آن عصر ژان ژاک روسو  است .  اندیشمندی که…

نه یک پیروزی دیپلوماتیک؛ بلکه یک اشتباه استراتژیک در هندسه‌…

نویسنده: مهرالدین مشید                              به رسمیت شناسی طالبان از سوی روسیه و…

اخراج بی رویه ی مهاجران افغان از ایران

  نوشته ی :اسماعیل فروغی       این روزها خبراخراج دسته جمعی و گسترده…

شناخت روسیه از طالبان

با خانه نشینی و بیکاری که چشم و گوش با…

داد خواهی بخاطر حق و حقوق افغانان مظلوم و داعیه…

بنام خداوند حق و عدالت مهاجرت افغانان که درطی نیم قرن…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

سیاست فاشیستی اخراج افغانها باید فورا متوقف شود!

هیچ انسانی غیر قانونی نیست! جمهوری اسلامی در پی شکست مفتضحانه…

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز!!

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز،…

حکومت آخوندی ایران جنایت کربلای قرن را رقم زد، یزیدان…

محمدعثمان نجیب ایران در گرمای سوزان، زمین را زیر پای هم‌وطنان…

«
»

آخرین گفت‌وگوی سفیر فقید روسیه در سازمان ملل

سفیر فقید روسیه در سازمان ملل در ‌آخرین مصاحبه تلویزیونی خود به نظر کاملا سالم و سرحال می‌آمد و به تبادل دیدگاه‌هایش درباره مسائل سیاست خارجی پرداخت و به شبکه خبری راشاتودی گفت که دیپلمات بودن چقدر دارای استرس و فشار است.

 الکسی یاروشفسکی از شبکه خبری راشاتودی که با ویتالی چورکین، سفیر فقید روسیه در سازمان ملل برای آخرین بار مصاحبه کرد، گفت بابت خبر درگذشت ناگهانی این دیپلمات شوکه شده است، چون دو هفته قبل با وی مصاحبه داشت و او به نظر سالم و سرحال می‌آمد.

این خبرنگار ادامه داد:‌ چورکین در جریان مصاحبه کاملا پر انرژی بود. من از او درباره این سوال کردم که دیپلمات بودن در این روزها به چه صورت است و او گفت که این شغل امروزه بیش از پیش گیج کننده است. شغلی پر از فشار و استرس است. متاسفانه جهان امروز بیش از گذشته بی ثبات است.

سفیر فقید روسیه در سازمان ملل در این مصاحبه گفته بود: من از اینکه این شغل را برگزیدم، پشیمان نیستم. اگر بگویم شغل آسانی است، دروغ گفته‌ام بلکه لحظات سختی در زندگی یک دیپلمات وجود دارد. ما در حال حاضر در یکی از این لحظات هستیم. من ترجیح می‌دهم که اوضاع شکل دیگری بود و ما تجربیاتی را که در سال‌های اخیر وقوع یافته، شاهد نبودیم. به هرحال، ما الان اینجا هستیم و باید درست رفتار کنیم و به زندگی ادامه دهیم.

انتخاب این شغل نخستین گزینه چورکین در جوانی نبود. این خبرنگار شبکه خبری راشاتودی گفت: چورکین در بسیاری از فیلم‌های دوران شوروی نقش ایفا کرد اما زمانیکه از او پرسیدم چرا از این انتخاب پشیمان است، پاسخ داد که بهتر این است که یک دیپلمات خوب باشم تا یک بازیگر بد.

این خبرنگار گفت: به درخواست چورکین هفتم فوریه سال جاری وارد نیویورک شدم تا با او مصاحبه‌ای داشته باشم و این آخرین مصاحبه من با او بود و شامل 20 سوال می‌شد. ما خیلی صحبت کردیم و محور اصلی صحبت‌هایمان سیاست خارجی بود. وضعیت اوکراین، درگیری‌ها در سوریه، بدتر شدن روابط میان ایران و آمریکا و انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهوری آمریکا از جمله مسائلی بود که ما درباره‌اش گفت‌وگو کردیم. چورکین به خاطر بحث و جدل‌های تندش به ویژه با همتایان غربی‌اش درباره بحران اوکراین و درگیری در سوریه مشهور بود و زمانیکه از او درباره دولت جدید آمریکا و سیاست خارجی واشنگتن سوالاتی پرسیدم، گفت هنوز زود است که بخواهیم درباره‌اش نظر بدهیم، دولت هنوز به خوبی شکل نگرفته است. چورکین به من گفت ما شاهد چیز جدید و کاملا متفاوتی هستیم. البته امیدوارم که این جدید بودن به سمت بهبود روابط ما سوق پیدا کند اما آنچه قرار است دقیقا رخ دهد، هنوز مشخص نیست. درگیری ما با تروریست‌ها یکی از شرایطی است که باعث می‌شود تا این نیاز به وجود آید که ما باید با یکدیگر همکاری داشته باشیم.

خبرنگار راشاتودی افزود: این دیپلمات همچنین درباره اوضاع در یمن نیز به گفت‌وگو با من پرداخت و هشدار داد با توجه به اوضاع موجود در این کشور، این وضعیت می‌تواند بدتر از سوریه شود. در حقیقت، من فکر می‌کنم که این یکی از مواردی است که باید با آمریکا و شورای امنیت سازمان ملل همکاری نزدیکی داشته باشیم. سازش در یمن امری سخت و دشوار است و نیازمند توجه ویژه جامعه بین‌الملل به این موضوع هستیم. در آفریقا ما شاهد هستیم که تمامی مشکلات از زمان براندازی دولت معمر قذافی، دیکتاتور لیبی و کشته شدنش شدت گرفته است. در سوریه نیز مشکل زمانی آغاز شد که یکی از موفق ترین کشورها رو به بی ثباتی گذاشت. نتیجه گیری من این است که جامعه بین‌الملل باید هرچه سریعتر برای حل این مشکلات چاره بیندیشد. اگر اجازه دهیم این مشکلات ادامه پیدا کند، تعداد تلفات بیشتر و بیشتر می شود و سازش آنها سخت‌تر و سخت‌تر خواهد شد.

به گفته وی “سفیر فقید روسیه در سازمان ملل همچنین بر اهمیت فعالیت سازمان ملل نیز تاکید کرد و به من گفت سازمان ملل به کار خود به عنوان یک مکانیسم ضروری و واجب ادامه می‌دهد. بدون این نهاد بین‌المللی، ما باید خودمان دست به کار شویم و بدون همکاری موفقیتی حاصل نمی‌شود. دستکم یک پلتفورم وجود دارد که ما را با هم نگه می‌دارد. ما دستور کاری کلی در اختیار داریم، ما وارد سالی پر مشغله‌تر می‌شویم. من نگران هیات روسی در سازمان ملل هستم. ما عادت کرده‌ایم که اینگونه خودمان را پر مشغله کنیم. ما دوست داریم پر مشغله باشیم.”