یوغلط خبر د جنجال منبع

نور محمد غفوری په دې ورځو کې د مغرضو او دروغجنو…

و.ای. لنین- وحدت فلسفه و سیاست

ترجمه. رحیم کاکایی اوگورودنیکوف ولادیمیر پتروویچ، دکتر علوم فلسفه، پروفسور، رئیس کرسی…

ناله یی میهن

رخت سفر ببستم و سوی وطن شدم در آرزوی دیدن مهد کهن…

از شمس النهار ، بنیاد گزاری مطبوعات مدرن

1میرعبدالواحد سادات ترقیات عالم روبه بالاست  ما از بالا به پایین می…

روز جهانی مطبوعات و روزگار آشفته و نابسامان روزنامه‌نگاری در…

نویسنده: مهرالدین مشید هرچند روز جهانی مطبوعات (۳ می) فرصتی است…

ریشه‌یابی پیدایش سادات، خواجه، آقا و بار بی‌معنای مذهبی دادن به…

محمدعثمان نجیب بخش نخست:  مراد من این‌ است تا بدانیم، چرا مردمان…

مارکوزه؛- فیلسوف التقاطی جنبش دانشجویی

Herbert Marcuse (1898-1879) آرام بختیاری نیاز  فیلسوف "چپ نو" به فرویدیسم. مارکوزه (1979-1898.م)،…

مسئولیت اخلاقی رسانه ئی  در دفاع مشترک از روشنگری ،…

نوشته  از: بصیر دهزاد   قسمت دوم  ادامه قسمت اول   نباید یک اصل عمده…

مسئولیت اخلاقی رسانه ئی  در دفاع مشترک از روشنگری ،…

نوشته  از: بصیر دهزاد   قسمت اول   انگیزه این مقاله  تداوم بحث های…

وحدت ملی یگانه ضامن بقای کشور است

اگر از چهار راهی ها گذر کنی مزدور کار ،…

تقسیم جهان 

رسول پویان  زمیـن در بین غـولان جهـان تقسیم می گردد  تـوگـویـی از…

یووالی د بریا کيلي، د نن ورځې اړتیا

ليکنه: حميدالله بسيا په تاریخ کې ډېرې داسې شېبې شته چې ملتونه…

نقش و جایگاۀ اصلی دین در جهان معاصر

نویسنده: مهرالدین مشید فشرده عصر حاضر، که با بحران‌های هویتی، اخلاقی، زیست‌محیطی…

 ماکار گرو نیروی توانای جها نیم 

             به استقبال روز بین المللی کارگر  انسان بخاطر زنده ماندن خود…

پیام تبریک به مناسبت اول ماه مه، روز همبستگی کارگران…

درود بر تلاشگران خستگی ناپذیر زندگی،   اول ماه مه، روز گرامیداشت…

هار و فراق 

 نوشته نذير ظفر ساحل ورجنيا  28 اپريل 2025 امد  بهار و   سبز …

تراشه قلب فنآوری دیجیتال سده 21

بیژن باران قلب فنآوری دیجیتال تراشه در طراحی، تولید، کاربرد، ساختن…

افغانستان؛ طعمه قدرت‌های منطقه‌یی و قربانی جنگ‌های نیابتی

چکیده افغانستان طی دهه‌های اخیر همواره درگیر جنگ، بی‌ثباتی و بحران‌های…

بحران خاموش؛ ناکارآمدی طرف های درگیر و سرنوشت ناپیدای مردم…

نویسنده: مهرالدین مشید نشانه هایی از فروپاشی خاموش طالبان در متن…

تیر جفا 

نه شاعرم ، نه سرایشگر ترانه منم  یکی زمردم دور از…

«
»

اروپا؛ بازنده بزرگ بحران اوکراین

«رئیس‌جمهور ترامپ به‌وضوح اعلام کرده که بر صلح تمرکز دارد. از شرکای خود هم انتظار داریم که به این هدف متعهد باشند. ما کمک‌ها را متوقف و بازبینی می‌کنیم تا مطمئن شویم که در جهت یافتن یک راه‌حل مؤثر هستند.»

کاخ سفید درباره میزان و دامنه کمک‌های تحت تأثیر این تصمیم یا مدت‌زمان این توقف اظهارنظری نکرد. پنتاگون هم جزئیات بیشتری ارائه نداد. دفتر زلنسکی و سفارت اوکراین در واشنگتن هم به درخواست رویترز برای اظهار نظر پاسخ ندادند.

از سوی دیگر بزرگترین قدرت‌های اروپایی همزمان با تدوین برنامه‌هایی برای آتش بس در اوکراین، به دنبال مصادره بیش از ۲۰۰ میلیارد یورو از دارایی‌های روسیه هستند.

روزنامه فایننشال تایمز در مطلبی نوشت: فرانسه و آلمان به عنوان کشورهایی که مدت‌ها مخالف مصادره اموال روسیه بودند، در حال گفت‌وگو با انگلیس و سایر کشورهای اروپایی برای یافتن راه‌هایی هستند که بشود از این دارایی‌ها استفاده کرد.

آمریکا به شدت نیازمند آتش‌بس در موضوع اوکراین است

«محسن پاک‌آیین» در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به تحولات بحران اوکراین و احتمال برقراری آتش بس میان ۲ کشور اظهار کرد: در موضوع اوکراین یک طرف (آمریکا) به شدت نیازمند برقراری آتش‌بس و صلح است و یک طرف خود را بی نیاز نشان می‌دهد؛ طرف نیازمند آمریکاست که شتابزده و خلاف تعهدات و قول‌هایی که بعد از تحریک اوکراین برای حمله به روسیه و ایستادگی در برابر روسیه انجام داد، به دنبال این است که سریع‌تر زلنسکی نقض تمامیت ارضی اوکراین را بپذیرد و از بخشی از سرزمین خود کوتاه بیاید و صلح کند و طرف دیگر روسیه است که از موضع قدرت با آمریکا در ریاض ظاهر شد و هیچ قولی برای صلح نداد و هم‌چنان به پیشروی خود در اوکراین برای تثبیت موقعیت نظامی‌اش با اطلاع از نیاز ترامپ برای برقراری صلح در اوکراین ادامه می‌دهد.

وی ادامه داد: زلنسکی فردی ضعیف و بی‌اراده است و با تحریک اروپا و آمریکا در تله مقابله با روسیه قرار گرفت و الان بعد از آن مشاجره‌ای که در کاخ سفید با ترامپ داشت، شاهد هستیم که گفته می شود نامه‌ای نوشته و از موضع ضعف باز هم اعلام آمادگی برای مذاکره کرده است. 

اروپایی‌ها علاقه‌مند نیستند روسیه از مساله اوکراین خارج شود

این کارشناس مسائل بین‌الملل درباره رویکرد و موضع کشورهای اروپایی به مساله اوکراین تصریح کرد: اروپایی‌ها علاقه‌مند نیستند که روسیه از مساله اوکراین خارج شود و خواهان پیوستن اوکراین به ناتو هستند و سعی دارند مقابل اراده ترامپ برای ایجاد صلح بین روسیه و اوکراین بایستند و از طرفی برای ضمانت دفاعی اوکراین تعهداتی را از آمریکا بگیرند. پیش‌بینی من این است که مساله استقرار صلح بین روسیه و اوکراین به سرعت انجام نمی‌شود. احتمال دارد بعد از مذاکرات دو و چند جانبه بین روسیه و اوکراین و روسیه و آمریکا، نوعی آتش‌بس از سوی طرفین پذیرفته شود، اما اینکه روسیه از اوکراین خارج شود و شهرهای اشغال شده را تحویل دهد، بعید است اتفاق افتد. به هر حال می‌دانیم تا وقتی اروپا بر عضویت اوکراین در ناتو اصرار داشته باشد روسیه از پیشروی و مقابله با این کشور دست برنمی‌دارد.

پاک‌آیین ادامه داد: اروپایی‌ها به نوعی در موضوع اوکراین گرفتار شده‌اند. در یک طرف به شدت نیازمند آمریکا هستند به ویژه در حوزه امنیت و از سویی با مشکلات اقتصادی مواجهند و نمی‌توانند نظرات ترامپ را بپذیرند و عملی کنند و از طرفی علاقه‌مند هستند ترامپ را متقاعد کنند مقابل روسیه کرنش نشان ندهد و از امنیت اوکراین دفاع کند. به نظر من اروپا بازنده مساله اوکراین است. 

این دیپلمات پیشین کشورمان درباره دیدار احتمالی ترامپ و پوتین در روزهای آتی بر سر مساله اوکراین و دستیابی طرفین به توافق آتش‌بس گفت: ترامپ بسیار علاقه‌مند است که این دیدار انجام شود و بعید است پوتین چنین دیداری را رد کند، اما بعید است نتیجه این دیدار به استقرار صلح در این موضوع بینجامد چون اصرار روسیه بر این است که اگر دیداری بین این دو رخ می‌دهد باید در آن همه مسائل بین ۲ کشور مذاکره شود اعم از مسائل دو جانبه، چند جانبه و بین‌المللی و مساله اوکراین هم در دل این مذاکرات به عنوان یکی از مسائل صحبت شود، در حالی که اصرار ترامپ بر این است که تمرکزش بر مساله اوکراین باشد. بنابراین باید منتظر باشیم ببینم در نتیجه چه شکلی از مذاکرات و تعاملات شکل می‌گیرد.