فلسفه امید بلوخ،- میان مارکس و مسیحا

Ernst Bloch (1885-1977 ) آرام بختیاری سوسیالیسم حتمی است !، مارکسیستی یا…

دلزار حسن

استاد "دلزار حسن" (به کُردی: دڵزار حەسەن) شاعر، نویسنده و…

مقام عشق 

رسول پویان  کلام عشـق و محبت چقدر شیرین است  نبید خسرو و…

تحول در متغیرهای ژئوپلیتیکی افغانستان: بازتعریف نقش طالبان در معادلات…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در معرض تلاطم؛ از صعود سریع تا…

برای نخستین‌بار، مصاحبه‌ی طولانی من با هوش‌مصنوعی

محمدعثمان نجيب  بخش دوم پندار من نسبت به هر پدیده‌یی منفی نی‌ست.…

 ما و گفته های شرل بنارد، همسر  آقای خلیلزاد پیرامون…

نوشته بصیر دهزاد  در یک تحلیل ، ارزیابی  و محورچه باید…

شهروندی بنیاد عملی دموکراسی

شهروندی به مفهوم منتفی امت نیست. بلکه رویکرد عملی از…

برهی که رفته ایم!

امین الله مفکرامینی      2025-22-05! بـرهی که رفته ایم ورویــم،نگردیم بــرعقــــــــب ورجان وتنــراوقربان داریم…

نشست تخصصی و کارگاهی فردوسی‌شناسی در بروجرد برگزار شد

به گزارش رها نیوز، و نقل از دکتر "محمد فصیحی"…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(فصل دوم)

مارکس علیه پرودونیسم و باکونیسم نوشته: آ. لوزوفسکی برگردان: آمادور نویدی مارکس علیه پرودونیسم و باکونیسم کارل…

آنجا که دیوار ها فریاد می زنند؛ روایت یک ویرانی…

نویسنده: مهرالدین مشید از خشت تا خیال؛ روایت خانه ایکه طالبان…

اُلیګارشي څه شی ده؟

نور محمد غفوری د اُلیګارشي په اړه په (قاموس کبیر افغانستان) کې داسې…

دو پرسش

۱-- آیا در افغانستان قوم یا ملیتی است که اجدادشان…

چالش های درونی میان طالبان و مخالفان آنان؛ آزمونی تعیین‌کننده…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان و دور زدن گروها و سیاستگران نابکار…

من و هوش مصنوعی CHATGPT

دوستش‌ شوید… محمدعثمان نجیب بخش نخست از دیر زمانی می‌شنیدم که هوش‌مصنوعی ابداع…

دی‌دار آشنا، گزاره‌یی نکو از گزارنده‌گان نکو

لطفاً نامش را مگر تغییر بدهید. محمدعثمان نجیب برمقتضای نیاز، وظایف گونه‌‌گونی…

درک لنین از عدالت

ترجمه. رحیم کاکایی کازونوف الکساندر سرگیویچ، دکتر علوم فلسفه، پروفسور دانشگاه دولتی…

افغانستان در یک ناگزیری

افغانستان که در یک ناگزیری ناشی از فشارهای آمریکا و…

کنګره څه شی ده؟

  نور محمد غفوری یادونه: له ټولو هغو ځوانانو څخه چې د فیسبوک او…

آدرنو؛- نابغه تئوری، ناتوان در عمل

Adorno, Theodor (1903-1969) آرام بختیاری نقش آدرنو، در مکتب فرانکفورت. تئودور-آدرنو(1969-1903.م)، فیلسوف،جامعه شناس،…

«
»

قرارداد تاراج اوکراین به روایت رویترز

ولودیمیر زلنسکی امروز به آمریکا خواهد رفت و به گفته ترامپ قرار است توافق واگذاری معادن حیاتی اوکراین به آمریکا را امضاء کند؛ اما خبرگزاری رویترز با دسترسی به پیش‌نویس توافق دو طرف، فاش کرد که این قرارداد تنها منحصر به معادن اوکراین نمی‌شود.

در این راستا اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا به رویترز گفت: قرارداد معادن حیاتی اوکراین تکمیل شده و چیز دیگری برای مذاکره وجود ندارد.

او افزود: «قرارداد با اوکراین شامل معادن ویژه، نفت، گاز و زیرساخت‌های اوکراین می‌شود… این قرارداد مردم آمریکا را به عنوان مردمی به تصویر می‌کشد که قرار نیست پولشان را هدر بدهند».

پیش‌نویس توافق

خبرگزاری رویترز همچنین نوشت که به متن پیش‌نویس قرارداد میان اوکراین و آمریکا دست یافته است.

رویترز نوشت:‌یش‌نویس یک توافق‌نامه بین اوکراین و ایالات متحده که نسخه‌ای از آن به تاریخ 25 فوریه در اختیار رویترز قرار گرفته، جزئیات چارچوب همکاری دو کشور در حوزه منابع معدنی و سرمایه‌گذاری را مشخص می‌کند. این توافق شامل ایجاد یک صندوق سرمایه‌گذاری بازسازی و حمایت واشینگتن از تلاش‌های اوکراین برای دستیابی به تضمین‌های امنیتی است».

ایجاد صندوق سرمایه‌گذاری بازسازی

بر اساس این سند، دو کشور قصد دارند «صندوق سرمایه‌گذاری بازسازی» را برای جمع‌آوری و سرمایه‌گذاری مجدد درآمدهای حاصل از منابع اوکراینی تأسیس کنند. این صندوق تحت مدیریت مشترک نمایندگان هر دو کشور قرار خواهد داشت و منابع مالی آن در پروژه‌های اوکراین، از جمله در بخش‌های زیرساخت، بنادر، منابع طبیعی و شرکت‌های دولتی سرمایه‌گذاری خواهد شد.

طبق این توافق، اوکراین 50 درصد از درآمدهای حاصل از منابع طبیعی دولتی جدید خود را به این صندوق اختصاص خواهد داد. دارایی‌های موردنظر در این توافق‌نامه مشخص نشده و تعیین آنها به توافق‌نامه‌ای بعدی موکول شده که نیاز به تصویب پارلمان اوکراین خواهد داشت. با این حال، این دارایی‌ها شامل «ذخایر مواد معدنی، نفت، گاز طبیعی، هیدروکربن‌ها و سایر منابع قابل استخراج، همچنین زیرساخت‌های مرتبط مانند پایانه‌های گاز طبیعی مایع و تأسیسات بندری» تعریف شده‌اند.

در متن این پیش‌نویس تأکید شده است که «منابع درآمدی آینده شامل منابعی نخواهد شد که هم‌اکنون بخشی از بودجه عمومی اوکراین هستند.»

تلاش برای تضمین‌های امنیتی

در بخش دیگری از این توافق، آمریکا متعهد شده است از تلاش‌های اوکراین برای دستیابی به تضمین‌های امنیتی لازم جهت برقراری صلح پایدار حمایت کند. با این حال، در متن توافق اشاره‌ای به تضمین‌های امنیتی مشخصی از سوی آمریکا نشده است؛ موضوعی که کی‌یف امیدوار است در توافقات آتی به آن دست یابد.

به نوشته رویترز، دولت ترامپ همچنین تعهد مالی بلندمدتی را برای توسعه «اوکراینی باثبات و از نظر اقتصادی شکوفا» ارائه خواهد کرد و بر اجرای «اقدامات مشخص برای برقراری صلح پایدار و تقویت مقاومت اقتصادی و امنیتی» تأکید دارد.

به گزارش رویترز، این توافق‌نامه قرار است توسط «اسکات بسنت»، وزیر خزانه‌داری آمریکا و «آندری سیبیها»، وزیر امور خارجه اوکراین امضا شود.