مپیندارید یاران!

امین الله مفکرامینی  2026-02-06! مپنــــدارید یـاران که من دیوانــــــه ام زخودغافل وبــا خلق…

دورنمای پایان نزاع‌های گروهی و قومی در افغانستان؛ فرصت‌ها و…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در بیش از دو سدهٔ اخیر، افزون…

توافقنامه همکاری نظامی روسیه و افغانستان

ضرورت دوجانبه و برمبنای منافع طرفین : منافع روسیه ؛ افغانستان با…

بازخوانی تحولات افغانستان؛ از بن بست سیاسی تا تحول اجتماعی

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در آستانهٔ دگرگونی؛ از متن استبداد تا…

چگونگی آبیاری  زمین های زراعتی

نوشته کریم پوپل مورخ ۲۲ می ۲۰۲۶ آبیاری عملیه رساندن مقادیر کنترل…

پیاوړی لیکوال، تکړه شاعر

له ښاغلي ډاکټر طارق رشاد سره چې د علم، ادب…

آیینۀ تاریخ

رسول پویان چه خـوش گفت توسیدیـد فیلسوف که بُد جنگ اسپارت وآتن…

زمزمه های بازگشت اشرف غنی به کابل از شایعه تا…

نویسنده: مهرالدین مشید در این روزها زمزمه‌های بازگشت اشرف غنی به…

دستاوردهای خلاق چخوف، نویسنده برجسته رئالیست روسی 

برگردان. رحیم کاکایی پیشگفتار مترجم : رئالیسم بی‌رحمانه‌ی یک راوی غمگین  نویسنده ای…

لحاف مهربان کودکی

ساجده میلاد من به گذشته می اندیشم  من شب ها  در آغوش سبز…

نقش زنان مسلمان در جامعه اسلامی !

مقدمه . بی گمان یکی از مهم ترین مباحث در تبیین…

بدخشان؛ گره کور و پاشنه آشیل حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید بدخشان؛ جرقه های بحران و احتمال خیزش تازه…

شیرۀ جان

رسول پویان شیرۀ جان ازدو چشم خون چکانم می چکد لـؤلــؤی لالا…

            و حدت خواهی 

در عاشقی ،  عشق   نمایی   نمیکنم گنج  ی  محبتیم…

فیلسوفان یهودی تبار؛ آته ایسم ناتمام،سوسیالیسم احساسی

Hermann Cohen (1842- 1918 ) آرام بختیاری هرمان کوهن؛ میان کانت و…

حماسه هایی که به بهای خیانت نخبگان به سوگواره تبدیل…

نویسنده: مهرالدین مشید روایت تراژدی ملتی که بهای جاه‌طلبی نخبگان را…

د دموکراسۍ د ناکامو تجربو انتقادي ارزونه

نور محمد غفوری سریزه  د تحمیلي جمهوریت او تقلبی دموکراسۍ تجربې موږ ته…

حکمت چیست؟

برهان الدین « سعیدی» حکمت دنیا فـزاید ظن و شک ــ …

این خون کسی ریخته یا می سرخ است یا توت…

نویسنده: جمشید کوهستانی    نظامی سابق فرستنده: محمد عثمان نجیب  ##########################نوتبرعلاوه شعر حضرت سعدی لکه…

افغانستان در تنگنای بن بست؛ انحصار طالبان و پراکنده گی…

نویسنده: مهرالدین مشید روایت یک بن بست تاریخی؛ قدرت یک دست…

«
»

افزایش شانس پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا پس از ترور نافرجام

تارنمای آمریکایی «آکسیوس» امروز (یکشنبه) در گزارشی با بیان اینکه تیراندازی به سوی «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا در کمپین انتخاباتی، جمهوری‌خواهان را شوکه کرد، نوشت که این حادثه باعث شده است که حزب جمهوری‌خواه در مورد شانس خود در انتخابات آمریکا در ماه نوامبر (آبان) خوش‌بین باشد و با اطمینان بیشتری در کنوانسیون ملی جمهوری‌خواهان که از فردا (دوشنبه) آغاز می‌شود، شرکت کند.

«آکسیوس» گزارش داد: پس از ۲ هفته حواشی سیاسی در بحبوحه هراس دموکرات‌ها بر سر نامزدی جو بایدن رئیس‌جمهور ایالات متحده، جمهوری‌خواهان با شلیک گلوله به سمت ترامپ بار دیگر مورد توجه قرار گرفتند.

از سوی دیگر، نانسی میس عضو جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا به «آکسیوس» گفت: شما به رئیس‌جمهور بعدی ایالات متحده نگاه می‌کنید و خدا را شکر که او دونالد ترامپ است.

بر اساس این گزارش، به نظر می‌رسد که این حادثه تیراندازی، باعث تحکیم «حزب جمهوری‌خواه به شدت گسیخته» درمورد نامزد خود که اغلب دو دستگی ایجاد می‌کند، شده است؛ به طوری که یکی از جمهوری‌خواهان میانه‌روی مجلس آمریکا نیز به آکسیوس گفت: در این مورد، فکر می‌کنم که ما از رئیس‌جمهور ترامپ حمایت می‌کنیم.

در جریان تجمع انتخاباتی عصر روز گذشته در شهر باتلر ایالت پنسیلوانیا آمریکا، فردی ۲۰ ساله به نام توماس متیو کروکس از فاصله ده ها متری از تفنگ نیمه خودکار خود چندین گلوله به سمت ترامپ شلیک کرد که یکی از آنها به گوش او و سه گلوله دیگر به حاضران اصابت کردند. در جریان این واقعه، دو تن از جمله فرد تیرانداز کشته و دو تن دیگر مجروح شدند.

تارنمای آمریکایی آکسیوس در ادامه با اشاره به اینکه بسیاری از جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان ایالات متحده از جمله برخی در مناطق چرخشی (ایالت‌های حساس انتخاباتی موسوم به چرخشی یا خاکستری/Swing state)، عکس‌های ترامپ را در حالی که مشت خود را بالا گرفته و خون روی صورتش پاشیده شده است، منتشر کردند، افزود: حادثه تیراندازی، جمهوری‌خواهان را به خط مقدم مبارزه سیاست ملی بازگرداند، وضعیتی که برخی به سرعت آن را پذیرفتند.

ریچ مک‌کورمیک عضو مجلس نمایندگان آمریکا در شبکه اجتماعی «ایکس» (توییتر سابق) نوشت: شک ندارم که این تلاش بزدلانه برای ترور نامزد ما، مردم آمریکا را در حمایت از دونالد ترامپ بیشتر متحد خواهد کرد.

در حالی که این روزها حزب دموکرات آمریکا نگران نتایج انتخابات ریاست جمهوری آتی این کشور در پی مناظره ضعیف بایدن با ترامپ است، چند تن از دموکرات‌های مجلس نمایندگان ایالات متحده بلافاصله پس از تیراندازی به سوی رئیس‌جمهور سابق آمریکا به آکسیوس گفتند که این حادثه در واقع به طور قطع به نفع جمهوری‌خواهان، دست‌کم در کوتاه‌مدت خواهد بود.

از سوی دیگر، مایک کالینز عضو مجلس نمایندگان آمریکا نیز در شبکه اجتماعی «ایکس» خواستار متهم شدن بایدن به دلیل «تشویق به ترور» شد؛ به دلیل اینکه گفته می‌شود او در تماسی خصوصی گفته است «صحبت در مورد مناظره انجام شد، زمان‌ آن رسیده که ترامپ را در سیبل قرار دهیم.»

طبق اعلام کاخ سفید، بایدن علاوه بر پیوستن به قانونگذاران و دیگر شخصیت‌های سیاسی در هر ۲ حزب اصلی آمریکا در محکومیت حادثه تیراندازی، شنبه شب [به وقت محلی] با ترامپ تماس گرفت.

لازم به ذکر است که فهرست رهبران یا سران سابق آمریکایی که متحمل حملات شده‌اند و جان سالم به در برده‌اند و اکنون ترامپ به این فهرست پیوست، تئودور روزولت و رونالد ریگان را شامل می‌شود.

ریگان نیز از تیراندازی مردی آشفته به نام جان هینکلی جونیور جان سالم به در برد. ۳۰ مارس ۱۹۸۱ بود که ریگان در هتل «هیلتون» واشنگتن هدف شلیک هینکلی جونیور با یک هفت‌تیر کالیبر ۲۲ قرار گرفت اما اقدام سریع سرویس‌های امنیتی که او را به بیمارستان منتقل کردند، جان رئیس‌جمهوری وقت را که تنها چند ماه بود بر سر کار آمده بود، نجات داد.

زنده ماندن از آن حمله به میزان زیادی محبوبیت ریگان را افزایش داد و به گفته تحلیلگران، یک دوره دوم ریاست جمهوری را برای او تضمین کرد. ریگان برای دومین بار در انتخابات سال ۱۹۸۴ با اکثریت بی سابقه‌ای پیروز شد.

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا روز سه شنبه ۵ نوامبر ۲۰۲۴ (۱۵ آبان ماه ۱۴۰۳) برگزار می شود. برنده این انتخابات، دوره چهار ساله ریاست جمهوری را از ژانویه ۲۰۲۵ آغاز خواهد کرد. نخستین مناظره جو بایدن رئیس جمهور کنونی آمریکا با دونالد ترامپ رئیس جمهور قبلی آمریکا در ۲۷ ژوئن (۷ تیر ۱۴۰۳) برای این انتخابات برگزار شد. بایدن در این مناظره بارها با بیان جملات نامفهوم و نیمه‌تمام و سکوت‌های عجیب، در برابر ترامپ به طور واضحی شکست خورد و این نمایش ضعیف بایدن در کنار دیگر خطاهای مکرر او در انظار عمومی، زنگ خطر را برای بسیاری از دموکرات ها و تحلیلگران سیاسی آمریکا به صدا در آورده و خواستار انصراف او از رقابت‌ها شده‌اند.