آیا هوش مصنوعی مسلمان است؟

عثمان نجیب من یادداشتی از یک پیش‌بینی هراس انداز در مورد…

خالق  “ قرارداد اجتماعی ” را گرامی میداریم 

میرعبدالواحد سادات  1 تتبع و نگارش از :  میر عبدالواحد سادات  دوم جولای مصادف به دوصدو چهل و هفتمین سال وفات یکی از تاثیر گزار ترین نمایندگان  عصرروشنگری اروپا و برجسته ترین نقاد آن عصر ژان ژاک روسو  است .  اندیشمندی که…

نه یک پیروزی دیپلوماتیک؛ بلکه یک اشتباه استراتژیک در هندسه‌…

نویسنده: مهرالدین مشید                              به رسمیت شناسی طالبان از سوی روسیه و…

اخراج بی رویه ی مهاجران افغان از ایران

  نوشته ی :اسماعیل فروغی       این روزها خبراخراج دسته جمعی و گسترده…

شناخت روسیه از طالبان

با خانه نشینی و بیکاری که چشم و گوش با…

داد خواهی بخاطر حق و حقوق افغانان مظلوم و داعیه…

بنام خداوند حق و عدالت مهاجرت افغانان که درطی نیم قرن…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

سیاست فاشیستی اخراج افغانها باید فورا متوقف شود!

هیچ انسانی غیر قانونی نیست! جمهوری اسلامی در پی شکست مفتضحانه…

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز!!

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز،…

حکومت آخوندی ایران جنایت کربلای قرن را رقم زد، یزیدان…

محمدعثمان نجیب ایران در گرمای سوزان، زمین را زیر پای هم‌وطنان…

حیات بشری را آتش فشان خاموشی به شدت تهدید میکند

نویسنده:مهرالدین مشید جهان در معرض توفانی فراتر از جنگ سوم  این پرسش…

دومین بار طی طریق در تعامل گذری انسان با هوش…

*محمدعثمان نجیب، بنیاد‌گذار مکتب دینی فلسفی من بیش‌از این نه…

درک لنینی از دموکراسی: نگاهی از سده 21

ترجمه. رحیم کاکایی یرومنکو ولادیمیر ایوانوویچ دکترعلوم فلسفه، مشاور رئیس مجلس قانونگذاری…

افغانستان در سایۀ رقابت‌های ژئوپولیتیکی جهانی ناشی از جنگ اسرائیل…

مقدمه تنش‌های دراز ‌مدت میان ایالات متحده آمریکا، اسرائیل و جمهوری…

فیلسوف آس و پاس،- مدافع مالکیت خصوصی!

max stirner (1806-1856) آرام بختیاری ماکس اشتیرنر، آغاز آنارشیسم فردگرایانه. ماکس اشتیرنر(1856-1806.م) آلمانی،…

افغانستان- آموزشگاهی خونین برای ایران و همسایگان 

سلیمان کبیر نوری در این مقاله می‌خوانید: چکیده نئولیبرالیسم و استعمار؛ تجربه‌ای عینی افغانستان؛…

جنگ های جیوپولیتیک جدید و افغانستان تحت حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید از بازگشت تروریسم تا تقابل قدرت های بزرگ در…

سید جمال الدین افغان

 فیلسوف ،دانشمند بنیانگذار نهضت فکری وجنبش آزادی  خواهی افغانستان ،اساسگذار  اتحاد اسلامی ومبارز…

  به آرمان وطن

بیا برویم کشور تا بان را بسا زیم  خا نه ی…

نوستالوژی و جاذبه های فکری و اعتقادی 

نویسنده: مهرالدین مشید نوستالوژی و گذشته گرایی های فکری و اعتقادی زمانیکه…

«
»

کالای پرفروش

C:\Users\User\Pictures\q0.jpg

 آمریکا به اوکراین سلاح می‌دهد، اوکراین به حماس سلاح می‌فروشد

ولادیمیر پراخواتیلوف (VLADIMIR PROKHVATILOV)

ا. م. شیری

روزنامۀ ترکیه‌ای «دیک‌گازته» (dikGAZETE) می‌نویسد، جنبش فلسطینی حماس در جریان درگیری نظامی با اسرائیل از سلاح‌های ارسالی آمریکا به اوکراین استفاده می‌کند.

قرار بود تسلیحات خارجی ارسالی به اوکراین، در خاک این کشور استفاده شود، اما به فلسطین رسید و اکنون علیه اسرائیل استفاده می‌شود. این نشریه می‌گوید این موضوع توسط خود حماس و نمایندگان کنگرۀ آمریکا تأئید شده است.

به گفتۀ خبرنگاران ترک، فرماندهان نیروهای مسلح اوکراین سلاح‌های آمریکایی را در بازار سیاه می‌فروختند.

این موضوع که برخی از سلاح‌های تحویلی غرب به ارتش اوکراین در کجا ناپدید شده‌اند، از سال ۲۰۲۲ مطرح شده است. در  ماه اوت سال گذشته، شان اودانل، بازرس کل پنتاگون، نسبت به گسترش احتمالی تسلیحات آمریکایی در خارج از اوکراین ابراز نگرانی کرد. اودانل در مصاحبه با بلومبرگ تصریح کرد که مقامات نظامی اوکراین احتمالا نمی‌دانند تجهیزاتی که به این کشور می‌رسند، در نهایت چه سرنوشتی خواهند داشت. بدیهی است که کنترل ناکافی بر تسلیحات ارسالی آمریکا به اوکراین به رخنۀ تجهیزات نظامی به کشورهای مجاور منجر شده است. روزنامۀ «دیک‌گازته» می‌نویسد: «فرماندهان مختلف اوکراینی محموله‌های تسلیحات را خریده و شخصاً آن‌ها را در بازار سیاه فروختند یا در بازار تحویل دادند».

ترامپ جونیور یکی از اولین کسانی بود، که جزئیات قابل توجهی را مورد توجه قرار داد. یک ویدیوی اسکای نیوز  حاکی از اینکه فلسطینی‌ها کارابین خودکار ام-۴ ساخت آمریکا را در دست دارند، توجه او جلب کرد. ترامپ جونیور برای تأئید سخنان خود عکسی مربوط به آن را در شبکه‌ها منتشر کرد.

مارجوری تیلور گرین، نمایندۀ جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا نیز در صفحۀ اجتماعی خود اعلام کرد که حماس می‌تواند تسلیحات آمریکایی از اوکراین خریداری کند. گرین از واشنگتن و اورشلیم خواست تا شماره سریال کارابین ام-۴ را ردیابی کنند.

کانال‌های تلگرامی خاورمیانه گزارش دادند که حماس آشکارا از کی‌یف به خاطر فروش تسلیحات تشکر کرده است (این ویدئو در صفحۀ ایلیا کیوا، نمایندۀ سابق پارلمان اوکراین منتشر شده است). به گزارش «دیک‌گازته»، اوکراین علاوه بر تفنگ ام-۴، موشک‌های استینگر آمریکایی را به حماس تحویل داد (در مجموع، کی‌یف بیش از هزار و پانصد سامانۀ موشکی ضد هوایی و گلوله از آمریکا دریافت کرده است).

رویترز خاطرنشان می‌کند که بازار سیاه سلاح از سال‌ها پیش در اوکراین دایر است. در تابستان ۲۰۱۶، آژانس پس از انجام تحقیقات نشان داد که در جریان درگیری نظامی در شرق اوکراین، «مقادیر زیادی سلاح از زرادخانه‌های دولتی خارج شده و به دست واحدهای شبه‌نظامی که قادر به کنترل صحیح آن‌ها نیستند، افتاده است… به گفتۀ مقامات امنیتی و کارشناسان تجارت اسلحه، تسلیحات به دست جنایتکاران می‌افتد و بسیار فراتر از منطقۀ درگیری به خریداران تحویل داده می‌شود. مصاحبه‌های رویترز با مقامات امنیتی و شورشیان و همچنین بررسی داده‌های نیروهای انتظامی و اسناد دادگاه نشان داد که «سلاح‌ها در برخی موارد به عنوان بخشی از تجارت سازمان‌یافته زیرزمینی، در مقادیر قابل توجهی در منطقۀ درگیری در شرق اوکراین جابه‌جا می‌شوند». به گفتۀ مقامات امنیتی اوکراین، در برخی موارد، «یگان‌های غیرقانونی طرفدار دولت برای جلوگیری از تحویل سلاح به تعدادی از مقامات غیرقابل اعتماد کی‌یف، انبارهای خصوصی اسلحه ایجاد می‌کنند».

باندهای تبهکار اروپایی در تجارت غیرقانونی اسلحه شرکت داشتند. در ماه مه ۲۰۱۶، رویترز گزارش داد، مرزبانان اوکراینی یک فرانسوی ۲۵ سالۀ مرتبط با گروه‌های راست افراطی در فرانسه را که سعی می‌کرد با یک وانت کوچک «رنو» مملو از سلاح، از جمله، موشک‌انداز و تفنگ‌های کالاشنیکف از مرز بین اوکراین و لهستان عبور کند، بازداشت کردند.

این خبرگزاری خاطرنشان می‌کند که بخش عمدۀ قاچاق اسلحه از اوکراین، به عراق، سوریه و لیبی که به اندازۀ کافی تقاضا برای سلاح‌های سنگین برای جلب توجه دلالان اسلحه در بازار سیاه وجود دارد، می‌رود.

در سال‌های گذشته، بازار سیاه اسلحه در اوکراین تقویت شده و گسترش یافته است. نیویورک تایمز با اشاره به حجم تسلیحات تحویل‌شده، از جمله، ده‌ها نوع تسلیحات می‌نویسد: «دولت بایدن به‌رغم سابقۀ طولانی فساد و قاچاق اسلحه در اوکراین، مسئولیت نظارت بر محموله‌های تسلیحاتی آمریکا به خط مقدم را به عهدۀ کی‌یف واگذار کرده است». هزاران موشک «جاولین» و استینگر، پرتابگرها و موشک‌های دوش‌پرتاب، مشکل تقریبا غیرقابل حل در مبارزه با فروش مجدد تسلیحات در خارج از اوکراین ایجاد می‌کند.

الکساندرا اوستینوا، رئیس کمیتۀ نظارت بر انتقال تسلیحات [آمریکایی] به [اوکراین] در پارلمان اوکراین به نیویورک تایمز گفت: «صادقانه بگویم، غیرممکن است که از مردم بخواهیم ذخایر خود را دائماً بررسی کنند».

بگفتۀ او در آغاز جنگ: «این برای زنده ماندن بود و مردم فقط نیزه پرتاب می‌کردند». اگرچه این سلاح‌ها اکنون ردیابی می‌شوند، اما ردیابی فروش مجدد تسلیحا‌ت کوچک یا میلیون‌ها گلولۀ توپ ارسال شده توسط آمریکا و متحدانش [به اوکراین] بسیار دشوار است.

نیویورک تایمز ضمن ابراز همدردی با سیاستمداران اوکراینی که گفته می‌شود از مبارزه با قاچاق تسلیحات آمریکایی خسته شده‌اند، خاطرنشان می‌کند که ادارۀ تحقیقات فدرال آمریکا در حال تحقیق در مورد گزارش‌های موشک‌های دوش‌پرتاب «جاولین» و پهپادهای سوئیچ‌بلید است که پس از خارج شدن از اوکراین به صورت آنلاین فروخته شده‌اند.

برگرفته از: بنیاد فرهنگ راهبردی

۲۲ مهر- میزان ۱۴۰۲