یوغلط خبر د جنجال منبع

نور محمد غفوری په دې ورځو کې د مغرضو او دروغجنو…

و.ای. لنین- وحدت فلسفه و سیاست

ترجمه. رحیم کاکایی اوگورودنیکوف ولادیمیر پتروویچ، دکتر علوم فلسفه، پروفسور، رئیس کرسی…

ناله یی میهن

رخت سفر ببستم و سوی وطن شدم در آرزوی دیدن مهد کهن…

از شمس النهار ، بنیاد گزاری مطبوعات مدرن

1میرعبدالواحد سادات ترقیات عالم روبه بالاست  ما از بالا به پایین می…

روز جهانی مطبوعات و روزگار آشفته و نابسامان روزنامه‌نگاری در…

نویسنده: مهرالدین مشید هرچند روز جهانی مطبوعات (۳ می) فرصتی است…

ریشه‌یابی پیدایش سادات، خواجه، آقا و بار بی‌معنای مذهبی دادن به…

محمدعثمان نجیب بخش نخست:  مراد من این‌ است تا بدانیم، چرا مردمان…

مارکوزه؛- فیلسوف التقاطی جنبش دانشجویی

Herbert Marcuse (1898-1879) آرام بختیاری نیاز  فیلسوف "چپ نو" به فرویدیسم. مارکوزه (1979-1898.م)،…

مسئولیت اخلاقی رسانه ئی  در دفاع مشترک از روشنگری ،…

نوشته  از: بصیر دهزاد   قسمت دوم  ادامه قسمت اول   نباید یک اصل عمده…

مسئولیت اخلاقی رسانه ئی  در دفاع مشترک از روشنگری ،…

نوشته  از: بصیر دهزاد   قسمت اول   انگیزه این مقاله  تداوم بحث های…

وحدت ملی یگانه ضامن بقای کشور است

اگر از چهار راهی ها گذر کنی مزدور کار ،…

تقسیم جهان 

رسول پویان  زمیـن در بین غـولان جهـان تقسیم می گردد  تـوگـویـی از…

یووالی د بریا کيلي، د نن ورځې اړتیا

ليکنه: حميدالله بسيا په تاریخ کې ډېرې داسې شېبې شته چې ملتونه…

نقش و جایگاۀ اصلی دین در جهان معاصر

نویسنده: مهرالدین مشید فشرده عصر حاضر، که با بحران‌های هویتی، اخلاقی، زیست‌محیطی…

 ماکار گرو نیروی توانای جها نیم 

             به استقبال روز بین المللی کارگر  انسان بخاطر زنده ماندن خود…

پیام تبریک به مناسبت اول ماه مه، روز همبستگی کارگران…

درود بر تلاشگران خستگی ناپذیر زندگی،   اول ماه مه، روز گرامیداشت…

هار و فراق 

 نوشته نذير ظفر ساحل ورجنيا  28 اپريل 2025 امد  بهار و   سبز …

تراشه قلب فنآوری دیجیتال سده 21

بیژن باران قلب فنآوری دیجیتال تراشه در طراحی، تولید، کاربرد، ساختن…

افغانستان؛ طعمه قدرت‌های منطقه‌یی و قربانی جنگ‌های نیابتی

چکیده افغانستان طی دهه‌های اخیر همواره درگیر جنگ، بی‌ثباتی و بحران‌های…

بحران خاموش؛ ناکارآمدی طرف های درگیر و سرنوشت ناپیدای مردم…

نویسنده: مهرالدین مشید نشانه هایی از فروپاشی خاموش طالبان در متن…

تیر جفا 

نه شاعرم ، نه سرایشگر ترانه منم  یکی زمردم دور از…

«
»

روایتی از یک خبر| بهره‌برداری اقتصادی آمریکا از جنگ اوکراین، آشکارتر از گذشته

روایتی از یک خبر| بهره‌برداری اقتصادی آمریکا از جنگ اوکراین، آشکارتر از گذشته

ایالات متحده آمریکا تاکنون همه تلاش خود را برای ادامه جنگ اوکراین انجام داده تا از پیامدهای آن سود قابل توجهی را متوجه اقتصاد آسیب دیده خود کند و از رکود اقتصادی ناشی از این جنگ در اروپا بهره کافی را ببرد.

«پیتر سیارتو» وزیر خارجه مجارستان روز گذشته گفت که آمریکا در حال بهره‌برداری از رکود اقتصادی اروپا که بر اثر جنگ در اوکراین و تحریم‌های ضد روسیه شکل گرفته، است.

وی گفت: با نگاه به اقتصاد جهانی شاهد هستیم که اتحادیه اروپا (بازی) را باخته است. کاملا مشخص است چه کسی از متضرر شدن اقتصاد اروپا بهره می‌برد. موقعیت و رقابت‌پذیری اقتصاد آمریکا قطعا در چند وقت اخیر بهبود یافته است. حرکت اقتصاد اروپا به سمت رکود یک خبر خوب برای اقتصاد آمریکا است.

وی تاکید کرد: قانون کاهش تورم آمریکا، محدودیت‌های فروش خودروهای الکتریکی اروپایی در بازار آمریکا و تعرفه‌های آلومینیوم در میان اقدام‌هایی است که ظن و گمان‌ها درباره نقض قوانین حاکم بر تجارت جهانی را افزایش می‌دهد. اتحادیه اروپا باید یک واکنش با احترام به آمریکا در جهت حمایت از اقتصاد خود و شرکت‌های ملی بدهد.

پیشینه

اقتصاد اروپا پیش از شروع جنگ اوکراین و در آستانه سال ۲۰۲۲ میلادی تحت تاثیر افزایش قیمت‌های انرژی، شاهد بالا رفتن تورم بود اما با شروع درگیری نظامی بین مسکو و کی‌یف امید نزد کشورهای اروپایی برای بهبود شرایط رنگ باخت.

با اینحال اتحادیه اروپا با همراهی متحدان خود در حمایت از دولت ولودیمر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین، تحریم‌هایی را علیه فدراسیون روسیه اعمال کرد تا در واکنش به این اقدام‌ها با کاهش صادرات گاز شرکت‌های انرژی زیر نظر کرملین مواجه شود.

کاهش صادرات گاز روسیه و متعاقبا تحریم نفت این کشور توسط غرب، شرایط را از آنچه برای اروپایی‌ها بود بدتر کرد و تورم بی سابقه‌ای سراسر این قاره را فرا گرفت تا جاییکه کمبود سوخت‌های فسیلی (نفت و گاز) و روند صعودی قیمت‌های انرژی آینده بیمناکی را پیش روی آنها قرار داده است. پیش از جنگ تقریبا ۴۰ درصد از گاز طبیعی اروپا برای استفاده در تولید برق و گرما، از روسیه تامین می‌شد.

نرخ تورم بر اساس اعلام بانک مرکزی اروپا حدود ۱۰ درصد اعلام شده و به همین خاطر برای کنترل تورم کم سابقه در این قاره این نهاد طی سه ماه گذشته نرخ بهره را از منفی ۰.۵ درصد به ۱.۵ درصد افزایش داده است.

اهمیت موضوع

آمریکا که به اعتقاد کارشناسان با دمیدن در آتش تنش بین اوکراین و روسیه از عاملان شرایط موجود در اروپا به حساب می‌آید، باور دارد که احتمال روند فزاینده رکود اروپا بعید است تحت شرایط فعلی تغییر کند. وزارت خزانه داری و مشاوران شورای اقتصادی آمریکا پیش بینی کردند که تاثیر رکود اروپا بر ایالات متحده نسبتا کم و قابل مدیریت است.

مشاوران کاخ سفید معتقد هستند که رکود اقتصادی در اروپا لزوما منجر به رکود در ایالات متحده نمی‌شود به این علت که تجارت واشنگتن با اروپا کمتر از یک ۱ درصد تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل می‌دهد.

روزنامه واشنگتن‌پست سه ماه گذشته گزارش داد که اگر روسیه به فروش نفت ادامه دهد و صادرات گاز به اروپا را قطع کند، تاثیرش بر اقتصاد آمریکا حداقلی است. در حقیقت، این مساله ممکن است به شرکت‌های آمریکایی در راستای تولید گاز طبیعی مایع کمک کند، همچنین می‌تواند درخواست جهانی را تقلیل داده و به کاهش فشارهای قیمت داخلی کمک نماید.

این روزنامه آمریکایی به نقل از یک اقتصاد دان افزود: اگر اروپا وارد رکود اقتصادی شود به وضوح تقاضا برای محدوده وسیعی از اجناس پایین می‌آید. ما اکنون در وضعیت غیرطبیعی قرار داریم که می‌تواند تاثیر مثبتی داشته باشد.

شرایط موجود موید سخنان وزیر امور خارجه مجارستان مبنی بر بهره گیری آمریکا از رکود اقتصادی در اروپا است. واشنگتن تنها نگران یک سناریو است؛ روسیه صادرات نفت خود را متوقف کند که با تعیین سقف قیمت برای نفت روسیه بین ۶۵ تا ۷۰ دلار می‌تواند احتمال آن را بالا ببرد و در این صورت رکود اقتصادی مجدد دامن آمریکا را خواهد گرفت و از تورمی که به تازگی توانستند آن را مهار کنند، آسیب جدی خواهند دید.

جنت یلن وزیر خزانه داری آمریکا تایید کرده که اگر از طرفی اتحادیه اروپا هم مقدار زیادی از نفت روسیه را نخرد و ارائه خدمات مرتبط با انتقال آن از طریق دریا را متوقف کند، خطر افزایش مجدد قیمت‌های سوخت در زمستان برای واشنگتن وجود خواهد داشت.

ارزیابی

رکود اقتصادی اروپا احتمالاً منجر به کاهش تقاضا و صادرات کمتر خواهد شد. دلیل این امر هم کاهش قدرت خرید در میان خریداران اروپایی و تضعیف یورو است. این می تواند به کاهش فشار قیمت ها در ایالات متحده کمک کند.

نگرانی از وضعیت اقتصادی در اروپا منجر به پایین آمدن ارزش یورو در برابر دلار شده است. تقویت دلار در برابر یورو باعث می‌شود که هزینه واردات آمریکا از اروپا کاهش پیدا کند. از سوی دیگر نیز یورو تضعیف شده، اجناس آمریکایی را برای مصرف کنندگان و کسب و کارهای اروپایی گران‌تر می‌کند که احتمال واردات کالاهای آمریکایی را کاهش می‌دهد و همین کاهش تقاضا می‌تواند به کنترل تورم کمک کند.

بنابراین ادامه جنگ اوکراین و ضربات ناشی از آن به رکود اقتصادی اروپا، به نظر منافع آمریکا در تقویت موضع اقتصادی این کشور را تامین می‌نماید و به نظر ارسال سلاح به کی‌یف برای شعله ور نگه داشتن این جنگ هم در این راستا تعبیر می‌شود.