دو پرسش

۱-- آیا در افغانستان قوم یا ملیتی است که اجدادشان…

چالش های درونی میان طالبان و مخالفان آنان؛ آزمونی تعیین‌کننده…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان و دور زدن گروها و سیاستگران نابکار…

من و هوش مصنوعی CHATGPT

دوستش‌ شوید… محمدعثمان نجیب بخش نخست از دیر زمانی می‌شنیدم که هوش‌مصنوعی ابداع…

دی‌دار آشنا، گزاره‌یی نکو از گزارنده‌گان نکو

لطفاً نامش را مگر تغییر بدهید. محمدعثمان نجیب برمقتضای نیاز، وظایف گونه‌‌گونی…

درک لنین از عدالت

ترجمه. رحیم کاکایی کازونوف الکساندر سرگیویچ، دکتر علوم فلسفه، پروفسور دانشگاه دولتی…

افغانستان در یک ناگزیری

افغانستان که در یک ناگزیری ناشی از فشارهای آمریکا و…

کنګره څه شی ده؟

  نور محمد غفوری یادونه: له ټولو هغو ځوانانو څخه چې د فیسبوک او…

آدرنو؛- نابغه تئوری، ناتوان در عمل

Adorno, Theodor (1903-1969) آرام بختیاری نقش آدرنو، در مکتب فرانکفورت. تئودور-آدرنو(1969-1903.م)، فیلسوف،جامعه شناس،…

مرز بندی تخصصی: سیاست٬ ایمان و دولتداری...!

·      سیاست: اراده کردن همانا انسان موجودی در اراده یا حیوان سیاسی…

             پلان شهری یا مهندسی قدرت؟ واکاوی اهداف پنهان طالبان در…

نویسنده: مهرالدین مشید نگاهی به پروژه‌های عمرانی در شهر کابل با…

شوخ طبعی 

رسول پویان  خنده داروی طبع غمگین است  شـادخواری طبیب دیرین است  خنده روباش…

جنگی که بجای فروریزی دستگاه تروریست پرور، دندان های آن…

نویسنده: مهرالدین مشید جنگی که امید ها برای نابودی بزرگ ترین…

به یاد مادر

مادر به خوی عادت طفلانه ام هنوز از بهر تو سرخوش…

توهم پولی، دستمزد، تورم ـــ برشی از کتاب: «درس‌گفتارهای کاپیتال»

دانش و امید، شمارهٔ ۲۹، اردیبهشت ۱۴۰۴ ــ  اوایل سال ۱۴۰۳،…

     انزوای نمایشی، همکاری پنهانی: از انکار علنی تا توافق پشت…

نویسنده: مهرالدین مشید انزوای دیپلوماتیک تا معامله در سایه: روایت دوگانه…

یوغلط خبر د جنجال منبع

نور محمد غفوری په دې ورځو کې د مغرضو او دروغجنو…

و.ای. لنین- وحدت فلسفه و سیاست

ترجمه. رحیم کاکایی اوگورودنیکوف ولادیمیر پتروویچ، دکتر علوم فلسفه، پروفسور، رئیس کرسی…

ناله یی میهن

رخت سفر ببستم و سوی وطن شدم در آرزوی دیدن مهد کهن…

از شمس النهار ، بنیاد گزاری مطبوعات مدرن

1میرعبدالواحد سادات ترقیات عالم روبه بالاست  ما از بالا به پایین می…

روز جهانی مطبوعات و روزگار آشفته و نابسامان روزنامه‌نگاری در…

نویسنده: مهرالدین مشید هرچند روز جهانی مطبوعات (۳ می) فرصتی است…

«
»

تحریم ها به آمریکا بیشتر از روسیه آسیب می‌رساند

نتایج نظرسنجی جدید نشان داد که ۵۳ درصد آمریکایی ها بر این باورند که تحریم ها علیه مسکو بیشتر از روسیه به آمریکا آسیب می‌رساند.

راشاتودی نوشت: همزمان با افزایش قیمت های بنزین و هزینه های زندگی در آمریکا رای دهندگان در این کشور بیش از پیش اعتماد و اطمینان خود را به جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا از دست داده اند.

با افزایش بی سابقه تورم در آمریکا در ۴۰ سال گذشته و افزایش نزدیک به رکورد قیمت های بنزین، «موسسه دموکراسی »و تارنمای «اکسپرس» انگلیس در تازه ترین نظرسنجی خود فاش کردند که رتبه بایدن تقریبا در همه حوزه های اقتصادی منفی است و این وضعیت در بخش سیاست خارجی از سایر بخش ها وخیم تر است.

این نتایج نشان داد: ۵۶ درصد  آمریکایی ها عملکرد بایدن در حوزه مسائل خارجی را قبول ندارند و فقط ۴۰ درصد موافق آن هستند.

درباره مساله اوکراین فقط ۳۸ درصد عملکرد بایدن را قبول دارند و ۵۲ درصد آمریکایی ها مخالف آن هستند.

دولت بایدن تلاش کرده روسیه و پوتین را در افزایش قیمت ها در داخل آمریکا مقصر بداند و برخی از مقامات او بارها به «افزایش قیمت ها به خاطر پوتین» اشاره کرده اند. اما افزایش هزینه های زندگی در آمریکا به ماه ها قبل از آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین باز می گردد و رای دهندگان آمریکایی بایدن را مسئول نگرانی های اقتصادی خود می دانند.

این نظرسنجی همچنین نشان داد که حدود ۵۰ درصد آمریکایی ها از جمهوریخواهان در انتخابات میان دوره ای کنگره در ماه نوامبر (آبان) حمایت می کنند و ۴۲ درصد به دموکرات ها رای خواهند داد.

اکثریت آمریکایی ها (۵۳) فکر می کنند بهتر است بایدن کنار رود تا پوتین  استعفا دهد. ۴۴ درصد خواستار کنار رفتن پوتین هستند.

بایدن بخش‌های بانکی و انرژی روسیه را تحریم کرده است و دولت او نزدیک به ۴ میلیارد دلار تسلیحات به اوکراین ارسال کرده است.

لوید آستین وزیر دفاع ماه گذشته وعده داد برای تأمین مالی جنگ کی یف «زمین و آسمان را  بهم خواهد زد».

رئیس‌جمهور آمریکا همچنین از کنگره خواسته است بسته ۳۳ میلیارد دلاری دیگر را برای کمک  به اوکراین  تصویب کند که ۲۰ میلیارد دلار آن برای کمک‌های نظامی در نظر گرفته می‌شود. او روز دوشنبه قانونی را امضا کرد که به واشنگتن اجازه می‌دهد مقادیر نامحدود تسلیحات را به کی یف ارسال کند.

از نظر کرملین، چنین سیل تسلیحاتی در کنار تبادل اطلاعات بین آمریکا و ناتو با کی یف به این معنی است که غرب «اساساً وارد یک جنگ نیابتی با روسیه شده است».

با این حال، رای دهندگان آمریکایی به اندازه دولت بایدن در دامن زدن به این جنگ جدی نیستند. بر اساس آخرین نظرسنجی ها، آنها روسیه را با (۱۶ درصد) چهارمین تهدید بزرگ آمریکا  پس از کره شمالی (۱۸ درصد)، ایران (۲۰ درصد) و چین (۴۰ درصد) می دانند.