گنجینۀ الهام

رسول پویان 2/5/2023 روزباخورشیدوشب سیل شباهنگم خوش است زیــر نـور خلـوت مهـتـاب آهنگـم…

در ارتباط به جفنگ گویی ها ی " نیاز نیاز"

حبیب میهنیار دوستان گرامی شما بهتر میدانید که یکی از ویژه…

ادبیات مبتذل،- سرگرم کننده و کم ارزش؟

Trivialliteratur:   آرام بختیاری نیاز انسان از خود بیگانه به ادبیات سرگرم کننده.  ادبیات…

پیام شادباش به مناسبت روز جهانی کارگر

ا. م. شیری روز اتحاد و همبستگی انترناسیونالیستی کارگران و زحمکشان…

دستار پوشان اسلام ستیز و پاچه بلند های حرمت شکن

نویسنده: مهرالدین مشید گروه ی طالبان از نظر حسن عباس نویسنده…

برگردان شعرهایی از سبزه برزنجی

خانم "سبزه برزنجی" (به کُردی: سۆزە بەرزنجی) شاعر کُرد زبان،…

به پیشواز اول می، روز جهانی همبسته‌گی کارگران

اعلامیه سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان اول ماه می، روز تجدید پیمان…

ناپاسخگویی به چالش های جهانی؛ نشانه های زوال تمدن غربی!؟

نویسنده: مهرالدین مشید بحران های جهانی پدیده ی تمدنی یانتیجه ی…

عشق و محبت

رسول پویان در دل اگـر عـشق و محبت باشد نجـوای دل آهـنـگ…

جهان در یک قدمی فاجعه و ناخویشتن داری رهبران سیاسی…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در حاشیه ی حوادث؛ اما در اصل…

چند شعر از کریم دافعی (ک.د.آزاد) 

[برای پدر خوبم کە دیگر نیست]  ترک این مهلكه با خون…

مکر دشمن

  نوشته نذیر ظفر با مکـــــر خصم ، یار ز پیشم…

نویسنده ی متعهد نمادی از شهریاری و شکوهی از اقتدار…

نویسنده: مهرالدین مشید تعهد در قلمرو  ادبیات و رسالت ملی و…

اهداف حزب!

امین الله مفکر امینی      2024-12-04! اهـــــدافِ حــزبم بـــودست صلح وصفا ی مــردم…

پسا ۷ و ۸ ثور٬ در غایت عمل وحدت دارند!

در نخست٬ دین ماتریالیستی یا اسلام سیاسی را٬ بدانیم٬ که…

نگرانی ملاهبت الله از به صدا درآمدن آجیر فروریزی کاخ…

نویسنده: مهرالدین مشید پیام امیر الغایبین و فرار او از مرگ؛…

مدارای خرد

رسول پویان عصا برجان انسان مار زهرآگین شده امروز کهن افسانۀ کین،…

افراطیت و تروریسم زنجیره ای از توطیه های بی پایان

نویسنده: مهرالدین مشید تهاجم شوروی به افغانستان و به صدا درآمدن…

عید غریبان

عید است رسم غصه ز دلها نچکاندیم درد و غم و…

محبت، شماره یکم، سال ۲۷م

شماره جدید محبت نشر شد. پیشکش تان باد!

«
»

پیشگام ادبیات اروتیک فمنیستی،- خانم آنائیس نین 

  Anais Nin 1903-1977,      henry miller 1891-1980

آرام بختیاری

اشاره به یاد داشت های روزانه اروتیک خانم نین.  

خانم آنائیس نین (1977-1903)، نویسنده امریکایی-فرانسوی، خالق چند رمان و هزاران صفحه یادداشت های روزانه اروتیک است. مشهوریت او بدلیل آثار بی پرده و سبک مدرن نویسندگی اش است. در آثار او میتوان تاثیر روانشناسی و فن ادبی جویس، یعنی ترکیب هنر و احساسات تجربی زندگی را مشاهده نمود. وی یکی از چهرههای ادبیات فمنیستی اروتیک در اروپاست. او تاثیز مهمی روی فمنیست های امریکایی و نویسندگالن جوان جهان داشت. شاید فروغ فرخزاد نیز از او تاثیر گرفته باشد. ادبیات اروتیک میتواند سکولار، فمنیستی ، نقد اجتماعی ،و سرمایه ای ادبی باشد. نثر او نشانه هایی از ادبیات سوررئالیستی و سبک روایتی جویس را به نمایش میگذارد. وی از طریق تماس و دیدار با افراد هنری ادبی مختلف، با جریانات گوناگون فمنیستی هنری در پاریس آشنا شد.. او از نوجوانی موضعی شورشی نسبت به روابط اجتماعی و فرهنگ حاکم بورژوایی داشت. آثارش آینه زندگی و نوعی خوددرمانی، یا کلید رمز سفر وی به هزارتوی منیت اش میباشد. خانم نین در آثارش تصویری آوانگارد از جامعه و فرهنگ زمان و افراد مشهور آشنایش مانند دالی،لااورنس، دورل، راینر، میلر، براون،  ویلسون، و ماکس ارنست  میدهد.

نیم قرن است که ادبیات اروتیک غیرمبتذل میکوشد علیه سانسور اخلاقی حاکم و اتوریته بوروکراتیک دولتی خود را در غرب   به عرضه بگذارد. ادبیات اروتیک آینه انعکاس استتیک و زیبایی، نیروی لذت و نزدیکی جسمی میان دو انسان است، یعنی رابطه عشقی جنسی زنان و مردان بشکل ژانری ادبی هنری، یعنی نیم قرن است که با علنی شدن، موضوعی اجتماعی سیاسی و فرهنگی شده. یادداشت های روزانه آنائیس نین تاثیر مهمی روی خوانندگان غربی گذاشت و باعث شد تا زنان نیز افکار و احساسات درونی خود را با علاقمندان مطرح کنند. 

خانم نین در پاریس بدنیا آمد. پدرش یک موسیقیدان اسپانیایی و مادرش یک رقصنده فرانسوی-دانمارکی بود. خود وی با یک فیلمساز ازدواج نمود. او در سن 11 سالگی با شروع جنگ جهانی در اروپا، همراه مادرش به امریکا مهاجرت نمود. از آن زمان به سفارش پدرش شروع به نوشتن یادداشت های روزانه نمود. در سن 20 سالگی دوباره به پاریس بازگشت و مدام از نظر شغلی و خانوادگی، با هنری میلر،نویسنده امریکایی ساکن پاریس، و با همسرش در ارتباط بود. آنائیسن نین هم در امریکا و هم در فرانسه سالها زندگی نمود. وی در پاریس یکی از افراد مرکزی و فعال یک محفل ادبی هنری بود که غالب اعضایش از سرشناسان ادبی  وهنر نقاشی بودند که به فرانسه مهاجرت نموده بودند. او با هنری میلر و همسرش ،غیر از رابطه ادبی هنری، رابطه ای عشقی اروتیک نیز دلشت. آنائیس نین در هنر و ادبیات، خودآموز بود. شغلش مدلی و رقصندگی بود. او مدتی دچار مشکلات روانی بود، ولی سپس به شغل روان درمانی دیگران نیز می پرداخت. سرانجام در سال 1977  بر اثر بیماری سرطات درکذشت.

آنائیس نین را یکی از چهرههای منحصربفرد جنبش فمنیستی غرب میدانند. آثار وی سندی ارزشمند در باره هنر، تاریخ فرهنگ، و زندگی فکری روشنفکران غربی در قرن 20 است. سبک رمان هایش شباهت زیادی به سبک یادداشت های روزانه اش دارد. غالب رمان هایش با تکیه بر یادداشت های بی پرده اروتیک او نوشته شده اند. او در پاریس چاپخانه و دفتر نشری برای چاپ آثار خود و دیگران به راه انداخته بود. 150 جلد خاطرات و یادداشت های روزانه او شامل جنبه های ادبی هنری روانشناسانه فرهنگی و خود شناسانه هستند که میتوان گفت ترکیب هنر و زندگی هستند.

آز جمله آثار وی،- میوههای مخفی، حساسیتی تازه،  خانه رابطه با محارم، 7 جلد یادداشت های روزانه اروتیک، نردبانی بسوی آتش، هزار توی غول انسان نما،دلتای ونوس یا مثلث آلت تناسلی، لطافت ملایم، جوجه های مرغ دریایی، پرندگان کوچک، در باره لاورنس و آثارش، مجموعه 2703 صفحه ای11-7جلدی خاطرات روزانه، من و هنری میلر و همسرش، و قلب 4 حفره ای، هستند. 

کتاب “خانه رابطه با محارم”، از جمله  نخستین آثار او بود. کتاب 7 جلدی “یادداشت های روزانه” وی، موجب مشهوریت جهانی وی شد . در رمان نبرد بسوی آتش، رابطه او با خانواده میلر پیرامون عشق و اروتیک در دهه 40 قرن گذشته است. در رمان هزارتوی غول انسان نما، خاطرات کودکی و نوجوانی نویسنده نمایش داده میشود. دو کتاب “دلتای ونوس” و” میوههای مخفی” را مهمترین کتب اروتیکای زنان نامیده اند. در رمان حساسیستی تازه، نویسنده با قلمی بی پرده به روابط عشقی میان زن و مرد میپردازد. در کتاب لطافت خشم، آنائیس نین احساس زن بودن خود را به قلم می آورد و با شوقی بی نظیر به بررسی احساسات درونی خود می پردازد.

تماس-                  falsaf@web.de