دولت: کاملِ ناتمام...!

دولت یا خدمات عامه و زمانیکه توسط میثاق مردمی همانا…

فرق بین شادی و لذت

 محمدنعیم «کاکر خیلی ها فکر می‌کنند که شادی و لذت یکی…

شلینگ و هگل،- دعوای 2 فیلسوف دولتی

Schellig, F.W (1775- 1854 آرام بختیاری فلسفه شلینگ،- مفاهیم ناروشن، تعاریف ناتمام. شلینگ…

عید قربان

ای وطندار عید قربان شد قربانت شوم صدقه‌ی حال خراب و…

حامییان حق!

امین الله مفکر امینی !    2025-03-06   نترسم زدشمن تکیه برحـــق کــــــــــرده ام باتکیه…

چرا مردان از زنان قوی تر نیستند؟

پروفیسور دکتر شمس سینا بخش نخست درین جا می خوانید: -چطور میتواند یک…

افغانستان در تلاقی آشوب و رقابت؛ قرائتی تازه از فروپاشی…

نویسنده: مهرالدین مشید فروپاشی طالبان؛ تلاطم‌های داخلی و بازتاب‌های جیوپولیتیکی منطقه‌ای…

در مورد تعاونی‌های کارگری

از آثار کلاسیک لنین برگردان: آمادور نویدی درباره تعاونی‌های کارگری تذکر سردبیر سایت مارکسیست– لنینیست امروز: این…

ریناس ژیان

استاد "ریناس ژیان" (به کُردی: ڕێناس ژیان) شاعر نامدار کُرد…

پنجشیر، زخم بر تن، آتش در دل؛ افسانه‌ای زنده در…

نویسنده: مهرالدین مشید پنجشیر، شیر زخمی اما سرفراز؛ خاری در چشم…

فلسفه امید بلوخ،- میان مارکس و مسیحا

Ernst Bloch (1885-1977 ) آرام بختیاری سوسیالیسم حتمی است !، مارکسیستی یا…

دلزار حسن

استاد "دلزار حسن" (به کُردی: دڵزار حەسەن) شاعر، نویسنده و…

مقام عشق 

رسول پویان  کلام عشـق و محبت چقدر شیرین است  نبید خسرو و…

تحول در متغیرهای ژئوپلیتیکی افغانستان: بازتعریف نقش طالبان در معادلات…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در معرض تلاطم؛ از صعود سریع تا…

برای نخستین‌بار، مصاحبه‌ی طولانی من با هوش‌مصنوعی

محمدعثمان نجيب  بخش دوم پندار من نسبت به هر پدیده‌یی منفی نی‌ست.…

 ما و گفته های شرل بنارد، همسر  آقای خلیلزاد پیرامون…

نوشته بصیر دهزاد  در یک تحلیل ، ارزیابی  و محورچه باید…

شهروندی بنیاد عملی دموکراسی

شهروندی به مفهوم منتفی امت نیست. بلکه رویکرد عملی از…

برهی که رفته ایم!

امین الله مفکرامینی      2025-22-05! بـرهی که رفته ایم ورویــم،نگردیم بــرعقــــــــب ورجان وتنــراوقربان داریم…

نشست تخصصی و کارگاهی فردوسی‌شناسی در بروجرد برگزار شد

به گزارش رها نیوز، و نقل از دکتر "محمد فصیحی"…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(فصل دوم)

مارکس علیه پرودونیسم و باکونیسم نوشته: آ. لوزوفسکی برگردان: آمادور نویدی مارکس علیه پرودونیسم و باکونیسم کارل…

«
»

پیروزی حزب کمونیست اتریش در انتخابات گراتس

بی شک این واقعه انعکاس بسیاری بویژه در اروپا خواهد داشت و واکنش های بسیاری را بر می انگیزد. از هم اکنون احزاب دست راستی تبلیغات منفی  خود را آغاز کرده اند. آنها می گویند که قرار است لنینگراد از این شهر ساخته شود و بمزاح این شهر را لنینگراتس می نامند. این انفجار سیاسی که خمیر مایه آن نارضایتی عمومی

روز یک شنبه 26 سپتامبر 2021 شهر گراتس که دومین شهر بزرگ کشور اتریش است شاهد زلزله ای بزرگ بلحاظ سیاسی بود. خبر این بود که این حزب در انتخابات این شهر با رقمی بالا پیروز شده است. این پیروزی با این ابعاد برای هیچیک از تحلیلگران سیاسی اتریش قابل پبش بینی نبود. حتی رهبران حزب کمونیست از جمله الکه کار شهردار آتی گراتس نیز انتظار چنین پایانی بر انتخابات این شهر را نداشتند. بدین ترتیب و با این نتیجه فوق العاده نماینده این حزب الکه کار که مدتی طولانی در شورای شهر فعالیت کرده است,میتواند بعنوان شهردار برای چهار سال آینده زمام امور را در دست بگیرد.

شهردار پیشین این شهر از حزب دست راستی خلق پیش از این نزدیک به دو دهه شهردار این شهر بود و نتایج حاصله او را بشدت خشمگین کرد. بلافاصله پس از اعلام نتایج انتخابات او از سمت خود استعفا داده و بر افروخته بود. وی بطور علنی و تهدیدوار اعلام کرده است که از هر گونه کمک و حمایتی برای مردم این شهر سرباز خواهد زد. این حزب در رقابت های قبل از انتخابات اعلام کرده بود که با سبزها و سویال دمکراتهای این شهر جهت تحقق یافتن اهداف انتخاباتی خود ائتلاف خواهد کرد.

بی شک این واقعه انعکاس بسیاری بویژه در اروپا خواهد داشت و واکنش های بسیاری را بر می انگیزد. از هم اکنون احزاب دست راستی تبلیغات منفی  خود را آغاز کرده اند. آنها می گویند که قرار است لنینگراد از این شهر ساخته شود و بمزاح این شهر را لنینگراتس می نامند. این انفجار سیاسی که خمیر مایه آن نارضایتی عمومی از سیاستهای تاکنونی حزب خلق در این شهر بود با شعارهای مردمی کمونیستها مبنی بر بهسازی اوضاع برپایه ایجاد شغل و تامین و نوسازی مسکن و اختصاص بخشی از حقوق نمایندگان سیاسی و پارلمانی به محل درآمدها و امکانات اجتماعی و ایجاد موانع متعدد و پیشگیری از سودجویی کلان سرمایه داران … به سرانجام رسید.

اینهمه نشاندهنده آن است که تامین عدالت اجتماعی در سایه آزادی از خواستها و مطالبات قطعی توده هاست. و مناسبات حاکم سرمایه داری در این کشور علیرغم بالا بودن سطح معیشت نه نسبت بسیاری از نقاط دیگر اروپا اما نتوانسته است پاسخگوی نیازهای عمومی بویژه در حوزه های شغلی و مسکن باشد. بی شک اوج گیری کمونیستها پس از دهه ها که از قدرت دور بوده اند, در این شهر بزرگ حاصل این ناتوانی سیستم سرمایه داری بوده است.

از سوی دیگر این تجربه میتواند در تاریخ مبارزات چپ در سراسر جهان و بویژه در اتحادیه اروپا بسیار آموزنده باشد. رویدادی است که راه مبارزه در این کشورها را بوضوح متکی به واقعیتها و رئالیستی خواهد کرد. آیا جزیره ای کمونیستی در قلب مناسبات جهانی کاپیتالیستی امری عادی و روزمره است؟ آیا این حزب بر اساس تعلقات نظری خود میتواند به سیستم بانکی این شهر مهار بزند؟ آیا بحران بیکاری و مسکن مردم این شهر با وجود سایه بدخواهان کمونیستها حل شدنی است؟ یا اینکه حزب کمونیست اتریش دستخوش تغییراتی متناسب با شرایط نوین خواهد شد. آینده میتواند پاسخگوی این سوالات باشد.

آنچه مسلم است این واقعه در قلب مناسبات کاپیتالیستی اتحادیه اروپا روی داده است و انتظار میرود تا این مناسبات بیشترین امواج ضد تبلیغاتی را علیه این حزب در اتریش و بویژه در دومین شهر بزرگ آن گراتس براه بیاندازند. کمونیستها در این شهر قطعا راهی پر از سنگلاخ در پیش خواهند داشت و تنها با حفظ نزدیکی شان به مردم این شهر و بویژه کارگران و زحمتکشان آن میتوانند بخشا براه خطیر خود که در نوع خود اول است ادامه دهند.

وظیفه همه آزادیخواهان و کمونیست هاست که با احترام به دمکراسی که این حزب را بقدرت رسانده است از این انتخاب دمکراتیک حزب کمونیست در این شهر دفاع نمایند و در برابر تبلیغات مخرب کاپیتالیست های شوکه شده قرار بگیرند.

برقرار باد!

بهروز سورن