دولت پدیده عقلی – تحلیل موردی حمله پاکستان در ولایت پکتیکا

دولت پدیده قوم و یا دینی مطلق نیست. و دین…

هر شکستی ما را شکست و هیچ شکستی شکست ما…

نویسنده: مهرالدین مشید با تاسف که تنها ما نسل شکست خورده…

نوروز نبودت

- بیژن باران چه کنم با این همه گل و…

عرفان در مغز

دکتر بیژن باران     لامارک 200 سال پیش گفت: به پذیرش…

نماد های تاریخی- ملی و نقش آن در حفظ هویت…

نور محمد غفوری اشیاء، تصاویر، نشان‌ها، مفاهیم، یا شخصیت‌هایی که نمایانگر…

در دنیای دیجیتالی امروز، انسان‌ها به مراتب آسیب پذیرتر شده…

دیوارها موش دارند و موش‌ها گوش! این مثل یا زبانزد عام…

خالق تروریستهای اسلامی؛ الله است یا امریکا؟

افشاگری جسورانه از ژرفای حقیقت سلیمان کبیر نوری بخش نخست  درین جا می…

چگونه این بار حقانی ها روی آنتن رسانه ها قرار…

نویسنده: مهرالدین مشید از یک خلیفه ی انتحاری تا "امید تغییر"…

شب یلدا 

شب یلدا شبی شور و سرور است  شب تجلیل از مدت…

سجده ی عشق!

امین الله مفکر امینی      2024-21-12! بیا کــــه دل ز تنهایــی به کفیدن…

فلسفه کانت؛ تئوری انقلاب فرانسه شد

Immanuel Kant (1724-1804) آرام بختیاری  نیاز انسان عقلگرا به فلسفه انتقادی. کانت (1804-1724.م)،…

حال: زمانست یا هستی؟

بیت: غم فردا، کز غصه دیروز ریزد به هجوم انرژی، کشف زمان…

درختی سرشار از روح حماسی  و جلوه های معبودایی

نویسنده: مهرالدین مشید تک "درخت توت" و دغدغه های شکوهمند خاطره…

کهن میلاد خورشید 

رسول پویان  شـب یلـدا بـه دور صندلی بـسـیار زیبا بود  نشـاط و…

مبانی میتودیک طرح و تدوین اساسنامهٔ سازمانهای مدنی

نور محمد غفوری شاید همه خوانندگان محترم روش تحریر و طُرق…

انحصار طلبی ملا هبت الله، کشته شدن حقانی و سرنوشت…

نویسنده: مهرالدین مشید ختلاف های درونی طالبان و کش و قوس…

ریحان می شود

قاضی پشتون باسل حرف  نیکو مرکسان را  قوت  جان میشود قوت جسم…

کهن جنگ تمدن 

رسول پویان  نفـس در سـینۀ فـردا گـره افتاده بازش کن  بـرای خــاطــر…

ترجمه‌ی شعرهایی از بانو روژ حلبچه‌ای

هر گاه که باران،  آسمان چشمانم را در بر می‌گیرد. آن، تکه…

سلام محمد

استاد "سلام محمد" (به کُردی: سەلام موحەمەد) شاعر کُرد، زاده‌ی…

«
»

هشداری که باید جدی گرفت؛ انسانیت در خطر جدی است!

گزارش سازمان ملل متحد که به دست خبرگزاری فرانسه رسیده است هشدار می‌دهد، سلامتی ده‌ها میلیون نفر در دهه‌های آینده با سوء تغذیه، خشکسالی و بیماری‌های مرتبط با تغییر اقلیم تضعیف خواهد شد و در معرض تهدید است.

محققان هیئت بین‌دولتی تغییر اقلیم در این گزارش که قرار است در سال ۲۰۲۲ منتشر شود، درباره تاثیرات گرم شدن کره‌زمین هشدار می‌دهند و معتقدند که بسیاری از این تاثیرات در کوتاه مدت اجتناب ناپذیر است.

غذا


طبق این گزارش تا سال ۲۰۵۰ بیش از ۸۰ میلیون نفر دیگر در معرض گرسنگی قرار خواهند گرفت که علت آن برداشت بد محصول، کاهش ارزش غذایی برخی از محصولات و افزایش قیمت است.

سلامت انسان بر روی سه رکن استوار است: غذا، دسترسی به آب و سرپناه. در غیر اینصورت انسان‌ها آسیب‌پذیر هستند و به فروپاشی تهدید می‌شوند


ماریا نیرا، مدیر گروه محیط زیست، تغییرات آب و هوا و بهداشت سازمان جهانی بهداشت در اینباره می‌گوید: «سلامت انسان بر روی سه رکن استوار است: غذا، دسترسی به آب و سرپناه. در غیر اینصورت انسان‌ها آسیب‌پذیر هستند و به فروپاشی تهدید می‌شوند.

کمبود آب می‌تواند کشت برنج را تا ۴۰ درصد در مناطق تولید کننده به خطر بیندازد در حالیکه تولید ذرت جهان از سال ۱۹۸۱ به این طرف چهار درصد به دلیل تغییرات آب و هوا کاهش یافته است. در همین مدت تولید ارزن و سورگوم [دانه ذرت خوشه‌ای] نیز به ترتیب ۲۰ و ۱۵ درصد کاهش یافته است.

برداشت بد محصولات به مدت ۵۰ سال به‌طور پیوسته افزایش یافته و افزایش حوادث شدید آب و هوایی به طور فزاینده‌ای بر روی تولید تاثیر می‌گذارد.

پیش بینی می‌شود مصرف پروتئین از برنج، گندم، جو یا سیب‌زمینی بین شش تا ۱۴ درصد کاهش یابد کمبودهایی که تا ۱۵۰ میلیون نفر دیگر را تحت‌تاثیر قرار خواهد داد.



به این موارد باید فشار بیشتر بر روی زمین به دلیل افزایش تقاضا برای زیست‌سوخت یا کاشت درختان برای جداسازی کربن را اضافه کرد. همه این عوامل قیمت‌ها را تا سال ۲۰۵۰ حدود ۳۰ درصد افزایش می‌دهد.

این موضوع بیش از ۱۸۰ میلیون نفر از افراد کم درآمد را در آستانه سوء تغذیه مزمن قرار خواهد داد. این خطر همچنین توزیع نامتقارنی دارد و بیشتر در قاره آفریقا و همچنین جنوب شرق آسیا پیش‌بینی می‌شود رخ دهد.

از سوی دیگر پیش بینی می‌شود که بیش از ۱۰ میلیون از کودکان در آفریقا یا آسیا تا سال ۲۰۵۰ دچار سوء تغذیه یا راشیتیسم شوند.

آب


خلاصه این گزارش چهارهزار صفحه‌ای می‌گوید که در موضوع آب بیش از نیمی از جمعیت جهان در وضعیت غیر امن قرار خواهند گرفت. به طوریکه تقریبا ۷۵ درصد از منابع زیرزمینی آب که منبع اصلی تامین آب آشامیدنی ۲.۵ میلیارد نفر است می‌تواند تا سال ۲۰۵۰ تحت تاثیر تغییرات آب و هوایی قرار گیرد در حالی که ذوب شدن یخچال‌های طبیعی به شدت روی چرخه آب [رودخانه‌ها، دریاها، تبخیر، باران] تاثیر گذاشته است. پدیده‌هایی که می‌تواند تا سال ۲۰۵۰ منجر به آوارگی ۳۰ تا ۱۴۰ میلیون نفر در آفریقا، آسیای جنوب شرقی و آمریکای لاتین شود و تولید ناخالص داخلی را به نصف کاهش دهد.

بیماری‌ها


گرم شدن زمین باعث گسترش مناطق مناسب برای ناقلین بیماری به ویژه پشه‌ها می‌شود. تا سال ۲۰۵۰ نیمی از ساکنان سیاره زمین می‌توانند در معرض بیماری‌هایی مانند تب دنگی، تب زرد یا ویروس‌هایی مانند زیکا قرار گیرند.

مالاریا یا بیماری لایم قربانی‌های بیشتری خواهند گرفت و مرگ و میر ناشی از اسهال در کودکان با وجود توسعه اقتصادی- اجتماعی دست کم تا اواسط قرن افزایش خواهد یافت.

بیماری‌های مربوط به کیفیت هوا از جمله آلودگی ازن معمولا در مورد امواج گرما نیز به طور قابل توجهی افزایش می‌یابد. این گزارش هشدار می‌دهد خطر آلودگی آب یا غذا از سوی سموم دریایی افزایش می‌یابد.

زیرساخت‌ها


کارشناسان هیئت بین‌دولتی تغییر اقلیم همچنین پیش بینی می‌کنند فشارهای بر سیستم‌های درمانی مانند آن چیزی که در طی همه‌گیری کووید-۱۹ ظاهر شد، عواقب قابل توجه و منفی برای آسیب‌پذیرترین افراد به دنبال خواهد داشت.

استفانی تای، محقق در موسسه منابع جهانی می‌گوید: کووید، خطوط گسل در سیستم‌های بهداشتی ما را برجسته کرده است. تاثیرات تغییرات آب و هوایی حتی برای مدت زمان طولانی‌تر و از راه‌هایی که ما هنوز درک کاملی از آن‌ها نداریم سیستم‌های بهداشتی را بیش از پیش تحت فشار قرار می‌دهد.