نظم نوین

رسول پویان سازش به دشمنان وحشی ننگ است افـتــادن پا بـه پنجـۀ…

از  روح الله خمینی تا هبت الله؛ دو گلوله، دو…

نویسنده: مهرالدین مشید هبت الله گلوله ای از اعماق تاریخ؛ اما…

اولادی مبارزِ وطن!

امین الله مفکر امینی                    2026-13-04! بــی بنیاد میگردد پایه های ظلم وستـــم…

بلز پاسکال

هغه فرانسوی فیلسوف، اختراع کونکی، ریاضی پوه، فزیک پوه، الهیات…

مذاکرات هیئت های افغانستان

و پاکستان با پا در میانی چین یک روز قبل از…

افغانستان در آجندای مذاکرات اسلام آباد

عبدالصمد ازهر                …

شماره یکم سال بیست و نهم گاهنامه محبت

شماره یکم سال بیست و نهم گاهنامه محبت نشر شد 

رنه ډکارت

دی د پنځلسمې پېړۍ یو فرانسوي فیلسوف، ریاضی پوه، فزیک…

ماکسیم گورکی

برگردان. رحیم کاکایی نویسنده‌ی کلاسیک ادبیات روسیه و شوروی، نویسنده‌ی برجسته‌ی…

جنگ‌های ژئوپلیتیک و فروپاشی عقلانیت سیاسی در جهان معاصر

نویسنده: مهرالدین مشید فاجعهٔ فکری و سیاسی در پرتو منطق ساختاری…

آمریکا و سیاست بیطرفی افغانستان

سیاست بی‌طرفی افغانستان برخاسته از موقعیت جغرافیایی آن است ،…

شرم و حیا

بزرگانِ اهلِ عرفان و تصوف، در بابِ حفظِ شرم و حیا بسیار تأکید نموده‌،  آن را بلند ترین درجه…

منطق سود و ویرانی: تحلیل مارکسیستی جنگ و استثمار در…

 تقابل کثرت‌گرایی و واقعیت طبقاتی درحالی‌که نظریه‌پردازان کثرت‌گرا (پلورالیست)، جامعه را…

جمهوریت در افغانستان؛ پروژهٔ گذار یا قربانی فساد و بی‌کفایتی…

نویسنده: مهرالدین مشید زوال جمهوریت؛ پروژه های زیربنایی و بازی های…

ژان پل سارتر

دی فرانسوي فیلسوف، ډرامه لیکونکی، ناول او رومان لیکونکی، ژوند…

پسا مدرنیسم؛ حامی عوام، منتقد نخبگان. 

postmodernism. آرام بختیاری  پست مدرنیسم؛ نه آتش به اختیار، و نه حیدر…

واژه های آریه ،آریا، ایرانمویجه و آریانا در بازار لیلام…

نوشته : دکتر حمیدالله مفید در این پسین روز ها  برخی …

 جشن نوروز در گذرگاه تاریخ

نوشته : داکتر حمیدالله مفید واژه نوروز را آریایی های باستانی…

د تلویزیوني سیاسي بحثونو اخلاقي معیارونه

 نور محمد غفوری پیلامه د تلویزیوني سیاسي بحثونو په اړه مې مخکې…

از هیولای ساخته‌شده تا دشمن مقدس؛ روایت قدرت از تروریسم

نویسنده: مهرالدین مشید تروریسم سایه ای که قدرت ها می سازند…

«
»

‫ناوگان ایالات متحده با هزار موشک در دریای مدیترانه

نویسنده:
مانلیو دینوچی
برگرفته از :
ایل مانیفستو ـ اول ماه مه ٢٠١٨

ایالات متحده، برای افزایش نیروهای خود در اروپا، مبلغ ١٦‌میلیارد دلار در پنج سال هزینه کرد. و متحدان اروپایی خود را به افزایش ٤٦‌میلیارد دلاری بودجه نظامی ‌در سه سال برای تقویت استقرار ناتو علیه روسیه، مجبور کرد.

ناو هواپیمابر ‌هاری اس. ترومن، بزرگ‌ترین پایگاه دریایی دنیا، نور فولک ویرجینی را ترک گفت و با گروه حمله خود وارد دریای مدیترانه شد.

گروه حمله نامبرده از رزمناو موشک‌انداز «نورماندی» و ناوچه‌های اژدر‌افکن «ارلی بورک»، «بالکلی»، «فارست شرمن» و «فاراگات» و دو ناوچه دیگر به نام‌های «جزان دانهام» و «ز سالیوانز» تشکیل شده است. هم‌چنین کشتی زره پوش ٦٠ توپی آلمانی «هسن» به گروه حمله ترومن پیوسته است.

ناوگان با بیش از ٨‌هزار نیروی انسانی دارای قدرت آتش عظیمی ‌است. ناو هواپیمابر ترومن که بیش از ٣٠٠ متر طول دارد دارای دو راکتور هسته‌ای است و می‌تواند ٩٠ جنگنده و هلی‌کوپتر را در حملات پی‌در‌پی روانه صحنه نبرد کند. گروه حمله آن، که ٤ جنگنده اژدر‌افکن و چندین زیردریایی به آن پیوسته و قبلاً در مدیترانه مستقر شده‌اند می‌تواند بیش از هزار موشک پرتاب کند.

به این ترتیب، توان نیروی دریایی ایالات متحده برای اروپا و آفریقا که مرکز فرماندهی آن در «ناپل ـ کاپودیکینو»، و پایگاه ششمین ناوگان در «گائتا» قرار دارد به‌گونه چشم‌گیری افزایش یافته است و تحت فرماندهی دریاسالار جیمز فوگو هستند که در عین‌حال نیروهای متحدین را در «لاگو پاتریا»‌ نیز تحت فرماندهی خود دارد.

‬در یک پرسش و پاسخ در مجلس ایالات متحده، اسکاپاروتتی دلایل این افزایش قدرت را توضیح می‌دهد. آنچه او در این توضیحات خود بیان می‌نماید، یک سناریوی واقعی جنگی است: او روسیه را به در پیش گرفتن کارزار ثبات‌زدایی برای تغییر دادن نظام بین‌المللی، خُرد کردن سازمان ناتو، فرسودن سرکردگی ایالات متحده در تمام دنیا و در اروپا، «ضمیمه کردن غیرقانونی کریمه و ثبات‌زدایی اوکرائین شرقی» متهم می‌کند. ایالات متحده بیش از ٦٠‌هزار نیروی انسانی در چارچوب ناتو در کشور‌های اروپایی آماده نبرد دارد و با استقرار یک تیپ زرهی و یک تیپ از هواپیماهای جنگنده، نیروهای خود را تقویت کرده است. ایالات متحده یک انبار از پیش موضع گرفته تسلیحات را با  استقرار سایر تیپ‌هایی از زره‌پوش‌ها نیز تقویت کرده است. در عین‌حال آن‌ها استقرار سفینه‌های جنگی خود را در دریای سیاه دو برابر کردند.

ایالات متحده، برای افزایش نیروهای خود در اروپا، مبلغ ١٦‌میلیارد دلار در پنج سال هزینه کرد. و متحدان اروپایی خود را به افزایش ٤٦‌میلیارد دلاری بودجه نظامی ‌در سه سال برای تقویت استقرار ناتو علیه روسیه، مجبور کرد.

این مسأله در استراتژی واشنگتن از سال ٢٠١٤ با کودتای نظامی ‌میدان «‌میدان» و حملات پی‌در‌پی به روس‌های مقیم اوکرائین وارد می‌شود: یعنی اروپا را تبدیل به خط مقدم جنگ سرد جدید برای تقویت تأثیر‌گذاری ایالات متحده بر روی متحدان و مانع همکاری اروپا با آسیا شدن نموده است.

وزرای امور خارجه ناتو روز ٢٧ آوریل با آماده کردن گسترش آینده ناتو علیه روسیه از طریق وارد کردن بوسنی هرزه‌گوین، مقدونیه، گرجستان و اوکرائین به این سازمان را تأیید کردند.

لازمه این استرا تژی، آماده کردن کامل افکار عمومی ‌است. در این راستا، اسکاپاروتتی روسیه را به «تحریک کردن  افکار سیاسی عمومی، پخش ضد‌اطلاعات و فرسوده نمودن نهاد‌های دموکراتیک» از‌جمله در ایتالیا، متهم می‌کند. سپس او اظهار می‌دارد که «ایالات متحده و سازمان ناتو با ضد‌اطلاعات روسیه به کمک اطلاعاتی واقعی و روشن مبارزه می‌کنند.» در پی آنها، کمیسیون اروپا شماری از تصمیمات را در مورد اخبار جعلی اعلام کرده است  و روسیه را به استفاده در به‌کار بردن «ضد‌اطلاعات در استراتژی جنگی خود» متهم می‌کند.

می‌توان انتظار داشت که سازمان ناتو واتحادیه اروپا آنچه را که ما در اینجا در مورد ناوگان ایالات متحده در مدیترانه منتشر می‌کنیم سانسور کنند و آن را به‌عنوان خبری جعلی که روسیه در «استراتژی جنگی‌اش» از آن بهره می‌برد، پخش کنند.