مائوئیسم در افغانستان: از نظریه‌پردازی تا عمل‌گرایی بدون استراتژی

این مقاله به بررسی تاریخی و تحلیلی جنبش مائوئیستی در…

                        به بهانه ی آمستردام              

   نوشته ی : اسماعیل فروغی          من نمیخواهم درباره ی چند وچون…

فدرال خواهی و هویت خواهی

در کنار فدرال خواهی درین تازگی ها پسوند دیگری بنام…

 ضرورت و اهمیت ادغام سیاسی در افغانستان

رویکردی تحلیلی به مشارکت سیاسی و تعامل مدنی نور محمد غفوری عصاره دقیق…

افغانستان معاصر و بازتعریف هویت ملی پس از فروپاشی دولت

 نویسنده: مهرالدین مشید     افغانستان معاصر یگانه کشوری در جهان است که…

یار در پیری

نوشته نذیر ظفر12/30/25سفیدی  يى که  به زلفان  یار  میبینمشکوفه  هاى…

هستی، بود و است !

امین الله مفکر امینی                        1015-22-12! بهشتِ این دنیا را مفروش به نسیــــه…

از روایت سازی تا مهندسی نفوذ و تاثیر گذاری بر…

 نویسنده: مهرالدین مشید     سفید سازی، معامله و مهار؛ الگوهای نوین تعامل…

د ارواښاد سمیع الدین « افغاني » د پنځم تلین…

نن  د ارواښاد  سمیع الدین « افغاني »  چې  د…

از نیم قرن دست آلودگی بیگانگان

باید درس عبرت گرفت ! افغانستان در جغرافیای موجود جهان از…

به پیشواز شب یلدا

دوباره نوبت دیدار یلداست شب برف است و یخبندان و سرماست دگر…

فیثاغورث

نوموړی د نړۍ تر ټولو لوی فیلسوف او ریاضي پوه…

آنارشیسم؛ نوستالژی اتوپی است

Anarchism.  آرام بختیاری ناکجاآباد مدینه فاضله، شوق دیدار بهشت زمینی بود.   واژه یونانی…

ایستاده گی طالبان در برابر جریان شکست ناپذیری تاریخ

نویسنده: مهرالدین مشید فرهنگ تسامح گرای خراسان تاریخی و ستیزه جویی…

علم او ټکنالوژي؛ د رښتینې خپلواکۍ محور

په اوسني عصر کې د نړۍ بڼه په بشپړه توګه…

تله‌ی «شرِ کوچک‌تر»؛ چرا نباید بد را در برابر بدتر…

هانا آرنت، فیلسوفی که عمر خود را صرف مطالعه ریشه‌های…

هستی، انسان و عدم 

رسول پویان  عمری گذشت در خم و پیچ مدام هیچ  بـودن نـدیده مانـدن کس در دوام هیچ  جاه و جلال و قـدرت آدم فـسـانه بود  ابحـاری در سـراب تخیّـل تمــام هیچ  زور…

            ائتلاف های شکننده و شجره نامۀ سیاه سیاستگران افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید تغییر ناپذیری طالبان و ناتاثیر گذاری مخالفان اعتماد…

             خواب ظلمانی

خفتگا ن رویا ی  یک  آرا مش ا ند  همچوکشتی بسته…

      نسبت ونسبیت 

نسبت بیان منسوب ومربوط ،ربط وتعلق وبا مفاهیم تناسب ،متناسب…

«
»

تلاش روسیه برای ختم جنگ در افعانستان ؟!  

                                   نوشته ی : فروغی   

      شواهد نشان میدهد که روسیه بخاطر حفظ سرحداتش از خطر نفوذ بنیادگرایی اسلامی و تأمین منافع امنیتی منطقوی ، خواهان ختم جنگ در افغانستان است ؛ اما امریکاییان و شرکای بین المللی شان هنوزهم به این فیصله نرسیده اند تا از روی صداقت نا امنی و بی ثباتی را درافغانستان پایان ببخشند .

      براساس همین حقیقت است که دولت روسیه ی فدراتیف که حالا دوباره بحیث قدرت نیرومند جهانی سربلند نموده است ، میخواهد ابتکار عمل را بیشتر بدست گرفته ،  بدون دخالت مستقیم امریکاییان ، راههای پایان بخشیدن به جنگ افغانستان را جستجو و عملی نمایند .

     ما شاهدبودیم که چندی پیش مقامات بلندپایه ی روسها به ادامه ی نشستهای خصوصی با رهبران طالبان ، با مقامات عالیرتبه ی چین و پاکستان داخل مذاکره شده ، به نتایج معینی دست یافتند .  و اکنون نیزپس از مذاکرات جدی میان وزرای خارجه ی روسیه و افغانستان ، درنظردارند تا بزودی مذاکرات جدی و سازنده ای با رهبران افغانستان ، پاکستان ، چین ، ایران و هند انجام داده ، راههای عملی ختم جنگ را در افغانستان پیدا نمایند .

    سرگی لاوروف وزیر خارجه ی روسیه معتقد است که برای یافتن راه حل سازنده برای مشکل نا امنی و بی ثباتیِ رو به وخامت در افغانستان ، باید طالبان را نیز دریک گفتگوی سازنده شامل نمود .      قابل یادآوریست که در نشست قریب الوقوع مقامات بلند پایه ی روسیه ، افغانستان ، پاکستان ، ایران و هندوستان ، قرار نیست تا از امریکا و سایرکشورهای غربی دعوت بعمل آید ــ از کشورهاییکه بدلایل مختلف سیاسی و سودجدیانه ی شان تاکنون چندان علاقه ی واقعی به ختم جنگ در افغانستان نداشته اند .

    دولت امریکا این اقدامات و ابتکارات روسیه را با شک و تردید بسیار تعقیب نموده ، آنرا نه تنها به نفع صلح و ثبات در افغانستان نمیبیند ؛ بلکه آنرا عامل تقویت بیشتر مخالفان دولت افغانستان ارزیابی مینماید . دولت امریکا که خود تا کنون کوشش واقعی و موثری برای ختم جنگ در افغانستان انجام نداده است ، سعی دارد تا با تقویت نیروهای نظامی خویش ؛ حضور محکمتر و دوامدارتر خود را در افغانستان و منطقه تثبیت نماید . چنانچه اخیراً آقای نیکلسن فرماندار قوای امریکایی و ناتو در افغانستان باردیگر خواهان اعزام بیشتر نظامیان امریکایی در افغانستان شده است .

    بهرحال ، آنچه مردم درد رسیده ی ما آرزو دارند اینست که کوششهای مستقلانه ی روسیه ی فدراتیف بخاطر تأمین صلح در افغانستان به ثمرنشسته ، سبب تقابل دوباره ی قدرتهای بزرگ در کشورما نشود .