نصایح نامچه

موسی فرکیش «نصایح‌نامچه»، در حقیقت متن گفتار و پیشنهادهای عبدالرحمان خان…

یازدهم سپتامبر؛ مبارزه با تروریسم یا چرخه معکوس تحول در…

نویسننده: مهرالدین مشید حملات یازدهم سپتامبر ۲۰۰۱ نه تنها سیاست خارجی…

 آیا راه رشد غیر سرمایداری پاسخگوی  اهداف استراتیژیک خلقهای جهان…

مقدمه این را همه میدانند که در ایجاد جنبشها وحریانات تند…

استاد ګل پاچا الفت 

خدای بخښلی  استاد گل پاجا الفت  هغه  لوی  او وتلی…

د سیاسي ګوندونو په جوړولو او فعالیت کې د مرام…

 انسان له اوله په ټولنیز ژوند کې د ګډو موخو…

خاطر شاد 

رسول پویان  تـو گـویی خامـۀ پاییز کلک استاد است  به هر طرف…

برجحان تعلقات!

امین الله مفکر امینی                     2025-07-09 برجحان ز تـــــــــعلقات وافکاری واهی خدا جوییــــــــم با…

اگر سقراط ‌پدر فلسفه است، کنفوسیوس یا ملاصدرا چرا چنین…

بخش دوم از مقاله‌ی سقراط، تیشه‌زنی، به ریشه‌ی دانایی. بحثی از…

پاسخی به پرسشی

محمدعثمان نجیب  آغا صاحب گرامی، نه دانستم دلیل شتابان شما برای…

استاد قیام الدین خادم 

استاد خادم د پښتو ادبیاتو په اسمان کې له هغو…

روشنگری روس، ملی گرا، رفرمیستی، علم گرا

Lomonossow, Michail(1765-1711 آرام بختیاری لومونسف؛- شاعر، دانشمند، روشنگر. میشائیل لومونسف(1765-1711.م)، شاعر، محقق، فیلسوف،…

د سیاسي ګوند او سازمان اساسي او تشریفاتي سندونه

د یوه سیاسي ګوند او د هر سیاسي او ټولنیز…

اعتراف به خطا؛ اخلاق و پل عبور از تاریکی به…

نوسنده: مهرالدین مشید  تاریخ، دادگاه اشتباهات مشترک ما تاریخ معاصر افغانستان و…

وقتی اژدها می‌غرّد، خرس می‌خروشد و فیل می‌خرامد؛ بشکه زرد…

نوسنده: مهرالدین مشید  پیام نشست شانگهای برای طالبان؛ نشانه‌ای از افول…

در سوگ کنر

بمناسبت زلزله ي مهلک ولایت کنر از زمین لرزه کنر هر…

درمراثی قربانییان زمین لرزه ی مشرق زمیـــن !

امین الله مفکرامینی                   2025-02-09! بدیــــــــده اشکِ ماتم و بدل خونم ز لغزشِ…

اشک قلم 

رسول پویان  اشک قلم به صفحـۀ دل ها چکیده است  صد لاله…

استاد عبدالروف بینوا

استاد بینوا د هېواد، سیمې او نړۍ په کچه ستر…

کودکانی که کودکی نمی‌ کنند

خیابان، خانه بی‌در و پیکر کودکان فراموش‌ شده! فرشید یاسائی *  ما…

بحران هویت ملی؛ ناکامی ملت سازی و به زنجیرکشیده شدن…

نویسنده: مهرالدین مشید نیم قرن مبارزۀ سیاسی و فرهنگی و تبدیل…

«
»

نکاتی چند پیرامون سفر اوباما به کوبای انقلابی

لغو تحریمهای غیر عادلانه آمریکا علیه کوبا و برقراری مجدد روابط دیپلماتیک نشانی از تغییر سیاستهای سازش ناپذیر کوبا نداشته است زیرا عواملی که عمدتا روابط جدید بین دو کشور را باعث شد استمرار باور انقلابی رهبران کوبا از یک طرف و از طرف دیگر تنها ماندن و ایزوله شدن آمریکا در جامعه جهانی بود.

خبرگزاری فارس: نکاتی چند پیرامون سفر اوباما به کوبای انقلابی

سفر تاریخی اوباما به کوبا توجه بی سابقه و فوق العاده مردم بخصوص روشنفکران و اندیشه ورزان در سراسر جهان به این واقعه را بهمراه داشته است. در دنیای پر تلاطم و طغیان امروز موضوعی که باعث می شود که نحوه رابطه بین اهالی یک جزیره کوچک با آمریکا از اهمیتی بسزا  برخوردار باشد چیزی نیست جز به نمایش گذاشته شدن رویاروئی و تقابل دو طرز تلقی از سبک زندگی.

کمتر کسی است که به کوبا سفر کرده و از نزدیک زندگی ساده و بی آلایش مردم کوبا را مشاهده کند و تحت تاثیر قرار نگرفته باشد. زیرا علیرغم نبود بسیاری از وسائل که در دیگر جوامع از ضروریات اساسی زندگی شمرده می شوند بطور کلی و عمومی مردم کوبا زندگی نا کاملی ندارند و حتی نسبت به بیشتر مردم دنیا بصورتی استثنائی شاد و سر زنده تر هستند.  آنجا رفاه مردم بیشتر متوجه بهداشت, تعلیم و تربیت و ترویج فرهنگی معنا محور می باشد. تعهد انقلابی کشور کوبا نسبت به مردم سایر کشورهای جهان ضمن  ملاحظه موفقیتهای کوبا در عرصه های بین المللی بطور نمونه در ورزش و جنبه های مختلف هنر بروشنی گویای این حقیقت می باشد.

باور,  پایبندی و تعهد غیر قابل مجادله و معامله رهبران کوبا به اصول اساسی یک جامعه انسانی علیرغم رویاروئی مستقیم آنهم در فاصله کوتاه نود مایلی به مجهزترین  و خوفناکترین نیروی ضد بشری تاریخ همواره موجب حیرت و تحسین دوستان و دشمنان آنها بوده است. تداوم و پافشاری فیدل کاسترو و پس از او برادرش رائول به ادامه چنین سیاستی آنهم پس از فروپاشی کشور «اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی» بزرگترین یار و متحد کوبا در 27 سال گذشته مقوله ای باور نکردنی بوده است.

لازم است یادآور شد که همین باور به آشتی ناپذیری, سرسختی  و ادامه مبارزه و تقابل با نیروهای اهریمنی عامل اصلی و ضامن ادامه استقلال و سربلندی کشور کوبا بوده است.  باید توجه داشت که لغو تحریمهای غیر عادلانه اقتصادی, تجاری و مالی آمریکا بر علیه کوبا و برقراری مجدد روابط دیپلماتیک و گشایش دوباره سفارتخانه ها در واشنگتن دی سی  و هاوانا نشانی از تغییر سیاستهای سازش ناپذیر کوبا نداشته است. زیرا عواملی که عمدتا  روابط جدید بین دو کشور را باعث شد استمرار باور انقلابی رهبران کوبا از یک طرف و از طرف دیگر تنها ماندن و ایزوله شدن آمریکا در جامعه جهانی بود. بطوریکه در سال 2014 و برای بیست و هفتمین سال آرای کشورهای جهان به قطعنامه سازمان ملل بر علیه تحریمهای ضد بشری آمریکا نسبت به کوبا آمریکا را که فقط از پشتیبانی اسرائیل برخوردار بود در مقابل اراده و خواست جهانیان تنها گذاشت.

اما, از سرگیری روابط دیپلماتیک کوبا با آمریکا بناچار شامل گسترش روابط بین مردم دو کشور خواهد شد. با توجه به کوچکی کشور کوبا و محدود بودن غیر قابل انکار امکاناتش در استفاده از وسائل ارتباط جمعی برای رساندن پیامش به مردم آمریکا؛ پر واضح است که این جامعه آمریکا خواهد بود که مردم کوبا را تحت تاثیر قرار خواهد داد. آری امروز پس از دهه ها مردمی که در تلاش برای رسیدن به زندگی ای معنا محور بودند مورد آزمایش قرار گرفته اند.

اینکه آیا آنها موفق به ادامه نگرش خود به مفهوم خوشبختی در زندگی که اساس رفتارشان در 57 سال اخیر بوده است می شوند یا نه, مطلبی است که به آسانی قابل پیش بینی نیست و تنها گذشت زمان می تواند جواب به این پرسش را به نمایش گذارد.

کاملا واضح و طبیعی است که دغدغه و نگاه مترصد مردم جهان به درستی در پی پاسخ به سئوالی باشد که هزاران سال بشریت را در گیر خود نگه داشته است. حقیقتا چه چیز یا چیزها ضامن خوشبختی و رفاه در زندگی می باشد؟ آیا اندازه صفحه تلویزیون و نوع اتومبیل و سایر وسایل زندگی در این رابطه عواملی تعیین کننده می باشند؟ و یا موفقیت و کامیابی در زندگی مفاهیمی پیچیده تر از اینها دارد. در این ارتباط شاید نصیحتی را که امام خمینی(ره) به روحانیون کردند بتواند در درک این مطلب کمک کند و روشنگر وسعت و ابعاد عمیق آن باشد. آنجا که فرمودند: ” … شما خیال می‌کنید که اگر ده تا اتاق هم باشد کافى براى شما هست؟ خیر، اگر همه این دنیا را به یک کسى بدهند، کافى نیست، میگوید: باید برویم جاى دیگر. این فطرت انسان است، فطرت خداخواهى است. این یکى از فطرتهایى است که هر کس هر چه بیابد، آن گمشده خودش را نیافته، آن گم شده یک چیز دیگرى است و لهذا آن که دنبال قدرت مى رود، قدرت مطلق می‌خواهد، «قدرت مطلق خداست». آن که دنبال علم میرود، علم مطلق میخواهد، «علم مطلق علم خداست هر که دنبال هر کمالى برود یا هر چیزى برود، آن کمال مطلقش را میخواهد و همه خدا را میخواهند، خودشان نمی‌دانند».

عذابهایى که به ما میشود براى حجابهایى که در ما هست. آن که حجابها را پاره کرده است، ارزشها را می‌فهمد و رسیده به آن جایى که باید بفهمد.”

آیا لازمه خروج از “چاه” و “ظلمت” و رسیدن به رهائی و ادراک این‌است که باید ساده زندگی کرد و از “خدا خواهی” فاصله گرفت؟ موضوعی که آدم را به فکر وا می‌دارد.

سعید روشندل