فلسفه امید بلوخ،- میان مارکس و مسیحا

Ernst Bloch (1885-1977 ) آرام بختیاری سوسیالیسم حتمی است !، مارکسیستی یا…

دلزار حسن

استاد "دلزار حسن" (به کُردی: دڵزار حەسەن) شاعر، نویسنده و…

مقام عشق 

رسول پویان  کلام عشـق و محبت چقدر شیرین است  نبید خسرو و…

تحول در متغیرهای ژئوپلیتیکی افغانستان: بازتعریف نقش طالبان در معادلات…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در معرض تلاطم؛ از صعود سریع تا…

برای نخستین‌بار، مصاحبه‌ی طولانی من با هوش‌مصنوعی

محمدعثمان نجيب  بخش دوم پندار من نسبت به هر پدیده‌یی منفی نی‌ست.…

 ما و گفته های شرل بنارد، همسر  آقای خلیلزاد پیرامون…

نوشته بصیر دهزاد  در یک تحلیل ، ارزیابی  و محورچه باید…

شهروندی بنیاد عملی دموکراسی

شهروندی به مفهوم منتفی امت نیست. بلکه رویکرد عملی از…

برهی که رفته ایم!

امین الله مفکرامینی      2025-22-05! بـرهی که رفته ایم ورویــم،نگردیم بــرعقــــــــب ورجان وتنــراوقربان داریم…

نشست تخصصی و کارگاهی فردوسی‌شناسی در بروجرد برگزار شد

به گزارش رها نیوز، و نقل از دکتر "محمد فصیحی"…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(فصل دوم)

مارکس علیه پرودونیسم و باکونیسم نوشته: آ. لوزوفسکی برگردان: آمادور نویدی مارکس علیه پرودونیسم و باکونیسم کارل…

آنجا که دیوار ها فریاد می زنند؛ روایت یک ویرانی…

نویسنده: مهرالدین مشید از خشت تا خیال؛ روایت خانه ایکه طالبان…

اُلیګارشي څه شی ده؟

نور محمد غفوری د اُلیګارشي په اړه په (قاموس کبیر افغانستان) کې داسې…

دو پرسش

۱-- آیا در افغانستان قوم یا ملیتی است که اجدادشان…

چالش های درونی میان طالبان و مخالفان آنان؛ آزمونی تعیین‌کننده…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان و دور زدن گروها و سیاستگران نابکار…

من و هوش مصنوعی CHATGPT

دوستش‌ شوید… محمدعثمان نجیب بخش نخست از دیر زمانی می‌شنیدم که هوش‌مصنوعی ابداع…

دی‌دار آشنا، گزاره‌یی نکو از گزارنده‌گان نکو

لطفاً نامش را مگر تغییر بدهید. محمدعثمان نجیب برمقتضای نیاز، وظایف گونه‌‌گونی…

درک لنین از عدالت

ترجمه. رحیم کاکایی کازونوف الکساندر سرگیویچ، دکتر علوم فلسفه، پروفسور دانشگاه دولتی…

افغانستان در یک ناگزیری

افغانستان که در یک ناگزیری ناشی از فشارهای آمریکا و…

کنګره څه شی ده؟

  نور محمد غفوری یادونه: له ټولو هغو ځوانانو څخه چې د فیسبوک او…

آدرنو؛- نابغه تئوری، ناتوان در عمل

Adorno, Theodor (1903-1969) آرام بختیاری نقش آدرنو، در مکتب فرانکفورت. تئودور-آدرنو(1969-1903.م)، فیلسوف،جامعه شناس،…

«
»

تصبیح عربی 

نویسنده : دکتور طاوس وردک لندن ۱۱هم دسامبر۲۰۱۵
اګر به هر چیز ویا هر شۍ که انسان ها مورد استفاده قرار می دهند متوجه شویم وتاریخچه و ماهیت و ضرورت استفاده از ان را را دریابیم به مطالعه دقیق وهمه جانبه ان ضرورت است ، امروز درمورد تصبیح به شما معلومات میدهم ،
تسبیح مجموعه‌ای از مهره‌هایی گِرد از گل پخته یا سنگ‌های رنگین است که به تار می بندد تا بدان شمار سبحان‌گویی و دیگر ذکرها و وردها را بکنند . در قدیم تعداد مهره‌های تسبیح، صد و یا کمتر و بیشتر بود، و تسبیح‌های با هزار دانه که «تسبیح هزاردانه» نام داشت نیز ساخته می‌شد.]
تسبیح از تراشیدن و شکل‌دادن مواد گوناگونی ساخته می‌شود. از آن جمله‌است سنگ‌های کهربا، فیروزه، عقیق و خُماهان، و نیز گل پخته که گاه مانند خرمهره لعاب دادهمی شود. همچنین برخی از تسبیح‌ها را از تراشیدن و تیله‌وار نمودن چوب سخت و تیره‌رنگ درخت بانکس یا بلوت می‌سازند که گاه آنرا نقره‌کوب نیز می‌نمایند .
مهره بلندتر و دانه‌بزرگ تسبیح که هر دو انتهای نخ تسبیح را از آن بیرون کرده به هم گره می‌زنند باز یک ( پوپک یا به اصطلاح پشتو ځوڼډۍ ) مهره دار ورنګه را سرش بسته می کند شیخک نام داردیا ملاګک می ګویند به هر یک دانه هموار و پهن مثل تابه انرا چړیګک می ګویند ویا آخوندک هم می‌گویند.
به تسبیحی که مهره‌های آن خال‌های گرد نزدیک به هم و غیر از رنگ خود مهره داشته باشد تسبیح چشم‌ بلبلی گفته می‌شود
تسبیح که امروز اشرف غنی – ډبل عبدالله ، رهبران جهادی ( اشرار ها ) وطالب ها استعمال می نمایند تاریخچه سابقه که به قرون اولی نسبت داده می شود ودر عربستان سعودی توسط انګریز ها برای حساب دهی طلاباب ونقره باب ویا پول مورد استعمال قرار می ګرفت ، در همان وقت از تصبیح به حیث ( چوټ چوبي ) که در محاسبان وحساب از ان استفاده می شد مورد استفاده قرارداده می شد ، اشرف غنی و رهبران اشرار برای محاسبه همیشګی ازین مهره های سنګی ویا پلاستیک که بعضا توسط کمپني های اعراب شیشه های در ان استعمال شده که اګر در ان سیل کنید عکس های مکه مکرمه نیز در ان هک ساخته است ریس جمهور افغانستان برای بازی دادن افراد واشخاص ویا به خاطر تغیر ذهنیت افراد در محضر عام ازین تصبیح استفاده می نمایند ، در حال که این تصبیح نه ضرورت است – نه مکلفیت است – نه اجباری ونه هم ذوق است ونه هم فرض است ونه هم سونت است ، بلکه فقط ریاکاری است بعد از ۱۰۰ مرتبه دوردادن شاید یک مرتبه هم ( الله اکبر ویا صبحان الله نه ګویند ) بلکه همیشه ورد زبان شان مال خودم ازخودم ومال مردم هم از خودم است که تکرار می کنند به نظر من یک چیز اضافی است که در دستان خود می ګردانند  .
زاهد چه بلائی تو که این دانه تسبیح از دست تو سوراخ به سوراخ گریزد
صائب تبریزی می  گوید
منه زنهار دل بر مهلت صد ساله دنیا که آخر می‌شود چندان که یک تسبیح گردانی
حافظ می گوید
رشته تسبیح اگر بگسست معذورم بدار دستم اندر دامن ساقی سیمین ساق بود
قطع نظر از اینکه تسبیح را بشر آغازین بصورت طوق و به منظور زینت از مهره‌های مختلف بکار می‌برده، بطور کلی تسبیح از دوران مسیحیت پیدا شده و مسیحیان تسبیح‌های طویلی را که از انتهای آن صلیب می‌آویختند به گردن می‌آویختند. استفاده تسبیح در ابتدا حکم زینت را داشته و برای جنس دانه‌های این تسبیح از همه چیز استفاده می‌کرده‌اند که اغلب آنها شیشه‌ای بوده بعدها کشیش‌های نستورین که در شرق می‌زیستند از آن برای ذکر اوراد استفاده کردند و بعضی از کاتولیکها نیز بهمین منظور آنرا بکار می‌بردند. اما پروتستانها هیچوقت بدین شکل از تسبیح استفاده نکردند و حتی استعمال آنرا بدان منظور منفور می‌دانند زیرا می‌گویند در کتاب خدا راجع به آن اشاره‌ای نرفته و بطور کلی کسانی را که از تسبیح به منظور دینی استفاده می‌کردند نکوهیده و به اوهام‌پرستی و خرافات متهم کرده‌اند. زیرا بر این باورند که عیسی تقلید و اوهام‌پرستی را منع می‌کند و کاربرد تسبیح و امثالهم را از احکام مردم حساب می‌کند نه از احکام خدا. «آنگاه که کاتبان و فریسیان اورشلیم نزد عیسی آمده گفتند، چرا شاگردان تو از تقلید مشایخ تجاوز می‌نمایند، او در جواب گفت، شما نیز به تقلید خویش از حکم خدا چرا تجاوز می‌کنید سپس عبادت را عبث می‌کنند زیرا که احکام مردم را به منزلهٔ فرائض تعلیم می‌دهند.
اشرف غنی ،ډبل عبدالله و رهبران اشرار وقوماندانان انها ویا هر کسې دیګری که از تصبیح به هرنام ورسم استفاده  می نمایند چون خود شان فریبکار اند دیګران را نیز به فریبکاری وادار می سازند