آیا هوش مصنوعی مسلمان است؟

عثمان نجیب من یادداشتی از یک پیش‌بینی هراس انداز در مورد…

خالق  “ قرارداد اجتماعی ” را گرامی میداریم 

میرعبدالواحد سادات  1 تتبع و نگارش از :  میر عبدالواحد سادات  دوم جولای مصادف به دوصدو چهل و هفتمین سال وفات یکی از تاثیر گزار ترین نمایندگان  عصرروشنگری اروپا و برجسته ترین نقاد آن عصر ژان ژاک روسو  است .  اندیشمندی که…

نه یک پیروزی دیپلوماتیک؛ بلکه یک اشتباه استراتژیک در هندسه‌…

نویسنده: مهرالدین مشید                              به رسمیت شناسی طالبان از سوی روسیه و…

اخراج بی رویه ی مهاجران افغان از ایران

  نوشته ی :اسماعیل فروغی       این روزها خبراخراج دسته جمعی و گسترده…

شناخت روسیه از طالبان

با خانه نشینی و بیکاری که چشم و گوش با…

داد خواهی بخاطر حق و حقوق افغانان مظلوم و داعیه…

بنام خداوند حق و عدالت مهاجرت افغانان که درطی نیم قرن…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

سیاست فاشیستی اخراج افغانها باید فورا متوقف شود!

هیچ انسانی غیر قانونی نیست! جمهوری اسلامی در پی شکست مفتضحانه…

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز!!

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز،…

حکومت آخوندی ایران جنایت کربلای قرن را رقم زد، یزیدان…

محمدعثمان نجیب ایران در گرمای سوزان، زمین را زیر پای هم‌وطنان…

حیات بشری را آتش فشان خاموشی به شدت تهدید میکند

نویسنده:مهرالدین مشید جهان در معرض توفانی فراتر از جنگ سوم  این پرسش…

دومین بار طی طریق در تعامل گذری انسان با هوش…

*محمدعثمان نجیب، بنیاد‌گذار مکتب دینی فلسفی من بیش‌از این نه…

درک لنینی از دموکراسی: نگاهی از سده 21

ترجمه. رحیم کاکایی یرومنکو ولادیمیر ایوانوویچ دکترعلوم فلسفه، مشاور رئیس مجلس قانونگذاری…

افغانستان در سایۀ رقابت‌های ژئوپولیتیکی جهانی ناشی از جنگ اسرائیل…

مقدمه تنش‌های دراز ‌مدت میان ایالات متحده آمریکا، اسرائیل و جمهوری…

فیلسوف آس و پاس،- مدافع مالکیت خصوصی!

max stirner (1806-1856) آرام بختیاری ماکس اشتیرنر، آغاز آنارشیسم فردگرایانه. ماکس اشتیرنر(1856-1806.م) آلمانی،…

افغانستان- آموزشگاهی خونین برای ایران و همسایگان 

سلیمان کبیر نوری در این مقاله می‌خوانید: چکیده نئولیبرالیسم و استعمار؛ تجربه‌ای عینی افغانستان؛…

جنگ های جیوپولیتیک جدید و افغانستان تحت حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید از بازگشت تروریسم تا تقابل قدرت های بزرگ در…

سید جمال الدین افغان

 فیلسوف ،دانشمند بنیانگذار نهضت فکری وجنبش آزادی  خواهی افغانستان ،اساسگذار  اتحاد اسلامی ومبارز…

  به آرمان وطن

بیا برویم کشور تا بان را بسا زیم  خا نه ی…

نوستالوژی و جاذبه های فکری و اعتقادی 

نویسنده: مهرالدین مشید نوستالوژی و گذشته گرایی های فکری و اعتقادی زمانیکه…

«
»

حدود 15 سال پیش !

حدود 15 سال پیش با حمله آمریکا و سرنگون شدن صدام حسین ، بخشهایی از اطلاعات استخبارات صدام به دست حکومت اسلامی ایران افتاد . مدتی بعد که به زندان تیف منتقل شدیم فیلمهای ضبط شده توسط استخبارات عراق را ، وزارت اطلاعات حکومت اسلامی ایران به صورت عمومی در مدیا منتشر کرد . برای اولین بار دیدن این فیلمها و روابط بین مهمان و صاحب خانه ، برای هر بیننده ای جالب بود . آن زمان با دیدن فیلمها سوالات زیادی مطرح شد و گفتنی های مختلف از دیدگاههای متفاوت نوشته و بیان شد ! به تازگی فیلم تکراری همین روابط را یک مسیح خُل وچلی مطرح کرد و سوالی که پیش آمد : آیا همان حدود 15 سال پیش که فیلمها علنی شد شماها خبر داشتید ؟ اگر خبر داشتید که چرا همان زمان خفه خون گرفته بودید ؟ و اگر هم تا حالا واقعا بی خبر بودید که خدا زیادتون کنه…..

مثل این است که دولت آمریکا به عنوان صاحب خانه جدید مجاهدین بعد از صدام ، از نشستی با مسعود رجوی فیلم گرفته باشد و بخواهد در روزی منتشر کند . این شیفتگان اطلاع رسانی ظاهرا به امروز ( سیاست خط موازی ) نمیتوانند کاری داشته باشند . ولی برای حدود 15 سال پیش و تکه ای از تمامی پازل مشتاق هستند . آیا در یک جنگی یک صحنه جنگ علامت سوال اصلی است ویا تمام “جنگ”؟مثلا ورود آمریکا به خاورمیانه ؟ و اگر اسکول مربوطه فقط روی یک صحنه علامت سوال بگذارد ، معنی اش این است که دستش خالی شده ؟ و یا مثل حسنک که از بیکاری درفش رو فرو کرد به تخم خودش….

تنظیم رابطه درهر شرایطی و با هر پدیده ای تابع قوانین یکسانی نیست . مجموعا ما در 2 حوزه میتوانیم فعال باشیم . اول حیطه ایدئولوژی و تفکر و دوم حیطه سیاست روز . قبلا گفته بودم و باز هم تکرار میکنم در حیطه تفکر اسلامی ( حاکم و سایه ) هیج تفاوتی با هم ندارند و من هم نقاد نیستم بلکه جنگنده میشوم . ولی در سیاست روز موضوع تفاوت میکند . انسان فعال اشتباه در تمام لحظات و تصمیماتش مستتر است . دلایل یا انگیزه های ارتکاب خطاهای ریز و درشت هم تا همیشه قابل نقد و آنالیز است . احترام به ” انسان ” با احترام به باورها فرق میکند .آنجا که تبلورمادی هر باوری به جنایت مشخص کشیده میشود، من ادب واحترام بیلمیرم ! فرقی هم نمیکند عاشورای خمینی باشد یا عاشورای مجاهدین یا شام غریبان کرملین و کاخ سفید….

تقریبا تمام حاکمان امروز عراق ، در زمان صدام ساکن و مهمان حکومت اسلامی در ایران بودند . بعید میدانم حکومت اسلامی همینطوری قدمی بردارد و یا تمام امکانات را برایشان داده تا آنها صدام را به زبان عربی نفرین کنند ! امروز در تمام عراق سوال کسی نیست که زمان جنگ ایران و عراق کجا بودی و چرا و چگونه !؟ میدانید چرا ؟ چون حاکم شدند . ولی مجاهدین مسعود رجوی به هر دلیلی به حاکمییت سیاسی نرسیدند ، پس هر ریقوی ننه قمری میتواند خودش را یه چیزی معرفی کند !

جنس تنظیم رابطه مجاهدین مسعود رجوی با صدام از همین جنس تنظیم رابطه بعد از صدام با دولت آمریکا ( سیاست خط موازی ) است . اگر بد و زشت است از همین امروز استارت بزنید . بدی یا خوبی هر سیاستی موضوع این مطلب نیست . دست دادن ظریف با اوباما که خیلی هم صدا کرد از همان جنس دست دادن ظریف با صدام است . حرکت خوب یا بد در بازی شطرنج نهایتا نتیجه مثبت یا منفی برای خود بازیکن دارد . جیک جیک زیادی تماشاگران همنشینِ دست خر اسمش سیاست کردن نیست ! اگر میتوانید از مولفه های سیاسی روزاستفاده کنید . با سقراط و بقراط فقط میشود یا جمله ساخت و یا روضه انگلیسی خواند !

به قول پوریا ، تا دیروز این‌طوری بود که هر کی با هرکی قهر می‌کرد ، می‌رفت وبلاگ می‌زد . وبلاگ‌نویسی هم این‌طوری بود که آدم‌ها از تنهایی می‌نوشتند و بغض….بعد دیگران کامنت می‌گذاشتند و از آن بغض کم‌کم حالت ازدواج پیش می‌آمد و طرف وبلاگش را می‌بست میرفت دنبال زندگی اش ! بعد هر کی با زنش قهر می‌کرد، می‌رفت توی مطبوعات و با سابقه اینترنتی‌ای که داشت ، اول ستون در صفحه آخر می‌گرفت و بعد صفحه می‌گرفت و بعد از شش‌ ماه دبیر می‌شد و مجله خودش را می‌زد و می‌شد سردبیر….تو این خرتوخری وزارت اطلاعات هم هی با تجربه تر میشد ، حالا دیگه میدانست چطور با مشتی عکس رنگی ، احمقهای دنیای مجازی را در تحریریه خودش پیچ بدهد !

اسماعیل هوشیار