جهان در آستانهٔ زوال دموکراسی

نویسنده: مهرالدین مشید فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱ نقطهٔ…

اتحاد 

تابکی در رنج  و دوری ها ستیم موج  نا  پید ا…

نان آوران کوچک

   ساجده میلاد در ازدحام جاده در شب ها  کودکی پرسه می‌زند هر…

یادهانی ضروری

خطاب به کسانی که به خطا، ببرک کارمل و محمود…

روناک آلتون

خانم "روناک آلتون" (به کُردی: ڕوناک ئاڵتوون)، شاعر و نویسنده‌ی…

جګړې او ورک شوي سرتېري

حميدالله بسيا په انساني تاریخ کې جګړې تل له وینو، وېر،…

تجربه های تاریخی که به سرمایه های ملی بدل نشد

نویسنده: مهرالدین مشید شکست هایی که هر روز ما را وحشتناک…

لنینگراد دیمیتری شوستاکوویچ سمفونــیِ پیروزی ارتش سرخ بر فاشیسم 

ترجمه و تنظیم: آناهیتا اردوان این ترجمه را  به مهندس ارشد…

ارزش نقد و کم‌رنگی نقدهای ادبی

یکی از بدی‌های تاریخی در جهان و کشور ما، رنگ‌باختنِ…

                یک گرفتاری با مافیا

        و یک دنیا آموزش شرعی، حقوقی، سیاسی و مدنی                               (قسمت سوم…

چند شعر کوتاه از زانا کوردستانی

گاهی اتفاقی ستاره‌ای  در دفترم چشم باز می‌کند ولی، من هنوز به آفتاب نقش…

ترور عروس خدا، توسط پدران مقدس!

Hypatia(355-415م ). ترور دختر خدا، توسط پدران مقدس! آرام بختیاری نبرد مکتب و…

مخالفان پراکنده، بازیگران متحد؛ مدیریت خلای سیاست در افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید اردوگاۀ از هم گسخته؛ فرصتی برای مانورهای منطقه…

گام بزرگ به سوی مبارزهٔ مشترک

برگزاری نشست مشترک دفتر سیاسی – اجرایی و بیروی اجرائیه…

پدر سالار

ما زنان سر زمین های جنگ  زنان جهان سوم  جهان پدر سالار وقتی…

اسدالله بلهار جلالزي

له ښاغلي (اسدالله بلهار جلالزي) سره، چې د علم او…

افغانستان، سوار بر شانه های ژیوپولیتیک پرتنش و پیچیده منطقه…

نویسنده: مهرالدین مشید روایتی از زنده گی در سایه امید یا…

میراث سکاها، هویت ایرانی و مسئله تورانیان در شاهنامه 

- دکتر بیژن باران شاهنامه، خاطره حماسی سکاهای ایران، جغرافیای اسطوره‌ای…

افغانستان نقطه مرکزی جیو پولیتیک

در سیاست قدرت های مخرب نظم و ثبات ! در بردن…

شور و حال عشق 

رسول پویان  عشق دردام سیاست مرغ بسمل می شود  پـرپـر احسـاس دل بندِ سـلاسـل می شود  تا ز چنگِ بازی ی صیاد مـرغ دل پـرید  عشوه از بهر فریب دل، مشکل…

«
»

یک حرکت اشتباه…

«Если они сделают ошибку, Исламская Республика разрушит Тель-Авив и Хайфу»

ولادیمیر پراخواتیلوف (VLADIMIR PROKHVATILOV)

ا. م. شیری

«اگر آن‌ها اشتباه کنند، جمهوری اسلامی تل‌آویو و حیفا را نابود خواهد کرد»

منبع مستقل آمریکایی «The Intercept» گزارش داد که پنتاگون یک «طرح مفهومی» برای جنگ با ایران با نام رمز حمایت از نگهبان (Sentry) آماده کرده است. طرح مفهومی ایران «یک طرح اضطراری گسترده برای جنگ است که پنتاگون در انتظار شرایط بحرانی بالقوه آن را توسعه می‌دهد».

سرگرد جیمز مور، سخنگوی فرماندهی مرکزی ایالات متحده به درخواست اظهار نظر در مورد توسعۀ طرح مفهومی ایران پاسخ نداد.

ژوئن گذشته، نیروهای دفاعی اسرائیل از برگزاری نشست عملیاتی-راهبردی سه روزه با فرماندهی مرکزی ایالات متحده خبر دادند.

در پایان ماه ژانویه، ایالات متحده و اسرائیل بزرگترین رزمایش نظامی مشترک تاریخ خود را با نام «بلوط عرعر» (Juniper Oak) برگزار کردند.

در این رزمایش، حملات علیه اهداف شبیه‌سازی شده از دریا انجام شد. در این رزمایش سوخت‌گیری جنگنده‌ها و بمب‌افکن‌های اسرائیلی در هوا توسط تانکرهای سنگین آمریکایی کی‌سی-۴۶ نیز انجام گرفت.

حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران توسط هواپیماهای اسرائیلی به دلیل عدم وجود چنین تانکرهای پرنده بسیار دشوار است. اسرائیل بارها از آمریکا خواست تا کی‌سی-۴۶ را به آن تحویل دهد، اما این اتفاق نیافتاد. توانایی سوخت‌گیری در هوا برای بمب‌افکنی که باید بیش از ۲۰۰۰ مایل در حریم هوایی کشورهای عربی پرواز کند، حیاتی است. رزمایش «بلوط عرعر» ثابت کرد که هواپیماهای اسرائیلی فقط با پشتیبانی هواپیماهای کی‌سی-۴۶ آمریکایی و تنها زمانی که آمریکا اجازه دهد، قادر به انجام حملات رفت و برگشت مؤثر علیه ایران خواهد بود.

لوئید آستین، رئیس پنتاگون در ۹ مارس وارد اسرائیل شد و با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر دیدار کرد. پس از این دیدار، آستین گفت که ایالات متحده و اسرائیل تمام تلاش خود را برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای به کار خواهند بست.

در شهریور ماه سال گذشته، پورتال اطلاعاتی نظامی آمریکا «Critical Threats» رصد روزانۀ اعتراضات در ایران را آغاز کرد و بر این اساس هماهنگی و تحریک اعتراضات در چارچوب پروژه‌های پنتاگون به نام «مینوره» و «آتشپاره» (Minerva and EMBERS) انجام گرفت. هر دوی این پروژه‌ها در سال ۲۰۱۹ به طور فعال به کار بسته شدند. این پروژه‌ها توسعۀ برنامۀ نظامی «نظم زمین انسانی» است که برای تدوین آن انسان‌شناسان، جامعه‌شناسان، دانشمندان علوم سیاسی و زبان شناسان جلب شدند و طرح‌هایی هم برای مدیریت ذهنیت جمعیت عراق و افغانستان در طول تهاجم ارتش ایالات متحده ارائه دادند.

این در حالی است که تهاجم نظامی آمریکا به ایران برای متجاوز نویدبخش نیست. واقعیت این مدعا در جریان رزمایش دریایی چالش هزاره در سال ۲۰۰۲ که طی آن عملیات نظامی علیه ایران انجام گرفت، ثابت شد. ارتش آمریکا «آبی» و ایران «قرمز» نامیده شد. «قرمزها» پس از دریافت اولتیماتوم از سوی «آبی‌ها» مبنی بر تسلیم کامل، از ناوگان قایق‌های تندرو زنبوری خود برای حمله موشکی پیشگیرانۀ گسترده به کشتی‌های «آبی‌ها» استفاده کردند. سامانه‌های دفاع هوایی و دفاع موشکی آن‌ها را بارگذاری کردند و ۱۶ کشتی شامل یک ناو هواپیمابر، ۱۰ رزمناو و پنج فروند از شش کشتی هجوم به ساحل را به طور شرطی نابود کردند. در عملیات جنگ واقعی، این منجر به کشته شدن بیش از ۲۰ هزار پرسنل می‌شود.

پس از آن که نیروهای «آبی» عملاً نابود شدند، رزمایش به حالت تعلیق درآمد و پارامترهای آن تغییر کرد. ژنرال ون ریپر در اعتراض به دستکاری نتایج رزمایش‌ها از فرماندهی «قرمزها» استعفا داد و بی‌طرفانه در مورد سطح فرماندهی عالی ایالات متحده صحبت کرد.

https://www.fondsk.ru/images/myfls/2023/march/isr10032301.jpg

تجربۀ منفی چالش هزاره سال ۲۰۰۲ مورد توجه ارتش ایالات متحده قرار گرفت. در سال ۲۰۰۹، تحلیلگران مؤسسه بروکینگز گزارشی با عنوان «کدام راه به سوی ایران؟» تهیه کردند. نسخه‌های راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران در این بیانیه آمده است: «هر گونه عملیات نظامی علیه ایران احتمالاً در سراسر جهان بسیار نامطلوب خواهد بود… بهترین راه برای به حداقل رساندن محکومیت بین‌المللی و اطمینان از حداکثر حمایت، حمله تنها زمانی بهتر است که باور عمومی بر این باشد که به ایرانی‌ها یک توافق عالی ارائه شود، اما آن‌ها آن را رد کنند… در این شرایط، ایالات متحده (یا اسرائیل) می‌توانند این عملیات را ناشی از یک ضرورت تأسف‌بار و نه ناشی از خشم معرفی کنند.

حتی در چنین شرایطی، ایران منتظر حملۀ آمریکا و اسرائیل به اهداف راهبردی خود نخواهد ماند. در دسامبر ۲۰۲۱، تهران تایمز مقاله‌ای با عنوان «یک حرکت اشتباه» با دو کارت منتشر کرد. یکی از کارت‌ها به صدها هدف احتمالی در اسرائیل و دیگری به مکان‌های تشکل‌های طرفدار ایران در سوریه و لبنان اشاره داشت که از آنجا می‌توان حملات به اسرائیل را آغاز کرد. یگان‌های حزب‌الله لبنان و فلسطینی‌ها در نوار غزه به موشک‌های ایرانی «فجر ۳» با برد ۴۳ کیلومتر مسلح هستند. آن‌ها می‌توانند اهدافی را در مرکز اسرائیل مورد حمله قرار دهند و «سامانه‌های دفاع موشکی گنبد آهنین اسرائیل را بیش از حد اشباع کنند».

این روزنامه با استناد به سخنان محمد باقری، رئیس ستاد کل ارتش ایران نوشت: ایران هرگز تهدیدات دشمنان را نادیده نمی‌گیرد و آمادۀ پاسخگویی به هرگونه تهدید راهبردی است. این مقاله با سخنان حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به پایان رسید: «اگر اشتباه کنند جمهوری اسلامی تل‌آویو و حیفا را نابود خواهد ‌کرد».

برگرفته از: تارنمای بنیاد فرهنگ راهبردی

مطلب مرتبط: کدام راه به سوی ایران

۲۱ اسفند-حوت ۱۴۰۱