آشتی کردن طالبان با مردم افغانستان، راهی برای پایان جنگ…

نویسنده: مهرالدین مشید زهر پاشی های قومی و زبانی و توطیۀ…

 ترجمه‌ی شعرهایی از سردار قادر 

استاد "سردار قادر" (به کُردی: سه‌ردار قادر)، شاعر کُرد زبان،…

خموشی

 نوشته نذیر ظفر شــــــــد مــــدتی که ورد زبانم ترانه نیست آوای مــــن…

چشم براه وحدت

            چشمم براه  وحدت  پیوند وهمد لی جانم فدای وحدت وصد ق…

دوحه سر دوحه، پروسه های پیچیده و آرمانهای خشکیده 

نوشته از بصیر دهزاد  سومین کنفرانس در دوحه  درست سه هفته…

کور و نابینایان خرد

تقدیم به زن ستیز های بدوی و ملا های اجیر، آن…

فضیلت سیاسی و افغانستان

در نخست بدانیم٬ ماکیاولی در شهریار و گفتارها٬ در واقع…

بهای سنگین این خاموشی پیش از توفان را طالبان خواهند…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان بیش از این صبر مردم افغانستان را…

گلایه و سخن چندی با خالق یکتا

خداوندا ببخشایم که از دل با تومیخواهم سخن رانم هراسانم که…

(ملات گاندی در مورد امام حسین

باسم تعالى در نخست ورود ماه محرم و عاشوراء حسينى را…

جهان بی روح پدیداری دولت مستبد

دولت محصولی از روابط مشترك المنافع اعضاء جامعه می باشد٬ که…

ضانوردان ناسا یک سال شبیه‌سازی زندگی در مریخ را به…

چهار فضانورد داوطلب ناسا پس از یک سال تحقیق برای…

پاسخی به نیاز های جدید یا پاسخی به مخالفان

نویسنده: مهرالدین مشید آغاز بحث بر سر اینکه قرآن حادث است و…

طالبان، پناهگاه امن تروریسم اسلامی

سیامک بهاری شورای امنیت سازمان ملل: ”افغانستان به پناهگاه امن القاعده و…

  نور خرد

 ازآن آقای دنیا بر سر ما سنگ باریده عدوی جان ما…

عرفان با 3 حوزه شناخت/ ذهن، منطق، غیب

دکتر بیژن باران با سلطه علم در سده 21،…

شکست مارکسیسم و ناپاسخگویی لیبرالیسم و آینده ی ناپیدای بشر

نویسنده: مهرالدین مشید حرکت جهان به سوی ناکجا آباد فروپاشی اتحاد جماهیر…

سوفیسم،- از روشنگری باستان، تا سفسطه گری در ایران.

sophism. آرام بختیاری دو معنی و دو مرحله متضاد سوفیسم یونانی در…

آموزگار خود در عصر دیجیتال و هوش مصنوعی را دریابید!

محمد عالم افتخار اگر عزیزانی از این عنوان و پیام گرفتار…

مردم ما در دو راهۀ  استبداد طالبانی و بی اعتمادی…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان سرزمینی در پرتگاۀ ناکجاآباد تاریخ مردم افغانستان مخالف…

«
»

یورونیوز: ترامپ و پوتین در پی بازی برد-برد هستند

شبکه تلویزیونی یورو نیوز گزارش داد: رئیسان جمهوری آمریکا و روسیه در حالی امروز (دوشنبه) در هلسینکی فنلاند دیدار می کنند که بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران سیاسی بر این باورند آنان راهبرد بازی برد-برد در خاورمیانه را پیگیری می کنند.

 رسانه اروپایی افزوده است: چنین می نماید که دیدار دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین آرایش جدیدی را در خاورمیانه به نمایش بگذارد. همزمان نیز دیپلمات های اسرائیلی فعالیت خود را در آمریکا و اروپا افزایش بی سابقه ای داده اند و در این میان، سفرای اسرائیل در روسیه و آمریکا نقش بسیار پررنگی در این دیدار دارند.
گری کارن سفیر رژیم صهیونیستی در مسکو روز شنبه در مصاحبه‌ای بار دیگر بر خروج ایران از سوریه تاکید کرد و گفت که تل آویو به هیچ عنوان حضور نظامی جمهوری اسلامی را در سوریه تحمل نخواهد کرد.
از سوی دیگر، ران درمر سفیر رژیم صهیونیستی در آمریکا نیز تصریح کرد که اگر واشنگتن و مسکو در مذاکرات هلسینکی برای خروج ایران از سوریه توافق کنند، برای منطقه خوب و مثبت است.
در ادامه گزارش آمده است: به نظر می‌رسد، مسکو نمی خواهد وارد مسابقه تسلیحاتی با آمریکا شود و از همین رو با تاکید بر منافع ملی خود در منطقه، به دنبال حل منازعات کرملین و کاخ سفید است.
ترامپ هم اعلام کرده در این دیدار در رابطه با دخالت روسیه در انتخابات آمریکا نیز گفت وگو خواهد کرد. اگر این نکته را بپذیریم که مسکو تلاش کرده بود هیلاری کلینتون در انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 شکست بخورد، این موضوع بیانگر آن است که بسیاری از منازعات و سیاست‌های اعلانی کاخ سفید و کرملین فرمایشی و به عبارتی دعوای زرگری است و اگر تعریف و تمجیدهای پوتین و ترامپ در دوران تبلیغات را نیز کنار این نکته قرار دهیم، به نظر می رسد روسیه و آمریکا در این ایام بیش از هر دوران دیگری همگرایی در سیاست‌های اعمالی دارند، اگر چه طبیعی است هر کشوری ملاحظات منافع ملی خود را در سیاست خارجی جست وجو کند.
ترامپ در شرایطی به دیدار پوتین می‌رود که سفر اخیر او به اروپا و شرکت در اجلاس سالانه سران سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) که هفته پیش در بروکسل برگزار شد، موفقیت بیشتری از شرکت رئیس جمهوری آمریکا در آخرین اجلاس سران هفت قدرت بزرگ اقتصادی جهان یا جی 7 (ماه گذشته) در کانادا به همراه نداشت.
ترامپ به خاطر ادامه جنگ اقتصادی علیه اتحادیه اروپا، وضع تعرفه‌های فولاد، انتقاد از آلمان به خاطر تعامل با روسیه و خرید گاز از خط لوله «جریان آبی شمال-2» که گاز این کشور را از راه دریای سیاه به ترکیه و غرب اروپا منتقل می‌کند، انتقاد از دولت انگلیس به خاطر مدیریت خروج از اتحادیه اروپا و اجرای «برگزیت» حتی نزد همپیمانان سنتی واشنگتن محبوبیت لازم را ندارد و برای نمونه دیدار سه روزه وی از بریتانیا بزرگترین تظاهرات اعتراضی در این کشور را علیه یک رئیس دولت آمریکا به دنبال داشت.
یورو نیوز در ادامه نوشته است: اما در مقابل، پوتین با برگزاری موفق مسابقات فوتبال جام جهانی، استفاده از وضعیت انتقادی در مناسبات کشورهای دو سوی آتلانتیک، خروج آمریکا از توافق اتمی گروه 1+5 با ایران و همچنین استفاده از رقابت تهران و تل آویو در سوریه، انزوای سیاسی مسکو را که پیامد اشغال شبه‌جزیره کریمه در سال 2014 و اعمال تحریم‌های غرب شکل گرفت، پشت سر گذاشته و همچنین ضمن تثبیت موقعیت داخلی خود، بار دیگر نقش روسیه را در صحنه مناسبات جهانی فعال کرده است.
به گزارش رسانه اروپایی برخلاف دو دیدار قبلی پوتین و ترامپ در آلمان و ویتنام که کفه قدرت به نحو محسوسی به نفع واشنگتن سنگینی می‌کرد، ملاقات امروز سران در شرایطی متعادل و حتی تا حدودی برتری مسکو انجام می‌شود. پس باید منتظر نشست، اما مشخص است که روسیه و آمریکا خاورمیانه جدیدی را با منافع مشترک مبتنی بر یک بازی برد-برد دنبال می‌کنند.