دوست دارم این وطن را !

امروز زمان آن فرارسیده است که مردم افغانستان یک‌صدا بگویند…

زبرځواکونه څنګه په نورو هېوادونو خپل نفوذ ساتي؟

ليکنه: حميدالله بسيا په ساده ډول زبرځواک  يا سوپر پاور  Superpower…

افغانستان در مدار واگرایی؛ تراژیدی‌های اجتماعی، سیاسی و رسانه‌ای

نویسنده: مهرالدین مشید با ادعا های فراتر از « پنج چاریک»…

آیا طالبان دروغ می گویند یا وزارت خارجه ی روسیه؟ …

  نوشته ی : اسماعیل فروغی       بتاریخ بیست و سوم…

د سعوديانو او تر دوی بر لاسونه هم بيا د…

عبدالصمد ازهر                 …

چهل و یکمین سالگرد وفات مولانا داکتر استاد محمد سعید…

روز پنجشنبه مورخ « هفت حوت سال ۱۴۰۴ هجری شمسی…

محکومیت تجاوز نظامی پاکستان بر افغانستان

اعلامیه و فراخوان انجمن سراسری حقوقدانان افغانستان بنام خداوند حق و…

وزیر دفاع پاکستان؛ از ناگفته های ساختاری تا راهبرد های…

نویسنده: مهرالدین مشید سیاست ابهام استراتژیک پاکستان؛ ازاعتراف‌های تاکتیکی تا ناگفته‌های…

بمناسبت روز های جهانی عدالت اجتماعی و زبان مادری

بنام خداوند حق و عدالت هموطنان گرامی، ۲۰ و ۲۱ فبروری روز…

مارکوس تولیوس سیسرو

هغه د لرغوني روم فیلسوف، سیاستوال، وکیل، ویناوال، شاعر او…

مبانی نظری عدالت اجتماعی

نور محمد غفوری بررسی نظریه‌ها و رویکردهای معاصر چکیدهعدالت اجتماعی از بنیادی‌ترین…

اینشتین؛ جمهوری خواه، سوسیالیست احساسی

Albert Einstein (1879-1955) آرام بختیاری آلبرت اینشتین: دانشمند، فیلسوف، هومانیست، جهان وطن.  آلبرت…

آموریم خود کفایی !

امین الله مفکر امینی                    2026-16-02! هـــر که آمد در این خطه ی…

آگاهی، عدالت و دموکراسی؛ سه رکن تحول پایدار

نور محمد غفوری تحول سیاسی و اجتماعیِ پایدار، نه با شعار…

بحران روایت ملی در افغانستان؛ غلبه گفتمان‌های قومی و ایدئولوژیک

نویسنده: مهرالدین مشید  بحران داعیهٔ ملی و جست‌وجوی رهبری راستین در…

نمونه های اشعار کهن فارسی، بخش دوم با اضافهء اشعار…

******** در ادامه مطالب فبلا ارايه و نشر شده در سایتهای…

پارادوکس انرژی در افغانستان: زغال‌سنگ یا آب؟

​تحلیلی بر گذار از سوخت‌های فسیلی به توسعه پایدار ​ ​افغانستان در…

افتضاح اپستین و فروپاشی وجدان بشریت در سرمایه‌داری پسین

نویسنده: مهرالدین مشید در دهه‌های اخیر، مطالعات انتقادی قدرت و جرم…

«او با تلخی، بیهوده‌گویی و خودپسندی را تمسخر می‌کرد…»

 به مناسبت دویستمین سالگرد تولد م. ای. سالتیکوف- شچدرین برگردان: رحیم…

مرگ ارزش و اخلاق

رسول پویان مگـر جـزیـرۀ اپـسـتـیـن دام شـیطان بود که مرگ ارزش واخلاق…

«
»

چه کسانی مسوولیت کم رنگی اشتراک در انتخابات را بر دوش دارند؟

این یک واقعیت است که اشتراک در انتخابات ۵ میزان ریاست جمهوری، چنان کم رنگ بود که نباید می بود. اما بیایید دلایل این کم رنگی و مسوولان آن را دریابیم:

  1. خواست و تلاش خلیل زاد و سفیر امریکا برای لغو انتخابات و تعویق آن تا بعد از موفقیت پروسه ی صلح با بدرقه ی تبلیغات در این زمینه.
  2. خواست و تلاش عمران خان صدر اعظم پاکستان و آی اس آی برای لغو انتخابات و تشکیل حکومت موقت همراه با تبلیغات.
  3. غیر مشروع خواندن حکومت از جانب طالبان و حاضر نشدن شان برای مذاکره با آن، راه اندازی تبلیغات گسترده مبنی بر این که گویا راه برای برپایی دوباره ی امارت طالبانی باز گردیده، انتخابات غیر مشروع است و به زودی سر قدرت می آیند. 
  4. خواست و تلاش حکومت فدراتیف روسیه برای تعویق انتخابات و تشکیل حکومت موقت، در حمایت از طالبان و مافیای فساد.
  5. خواست و تلاش مافیای فساد رانده شده از قدرت، تحت رهبری بنیان گذار آن حامد کرزی، برای دور زدن انتخابات و تشکیل حکومت موقت، در تبانی با پاکستان، طالبان، خلیل زاد و کابلوف.
  6. شتافتن مافیا به مسکو، لاهور و دوحه، برای پابوسی طالب، روس و پاکستان، در یک اتحاد نامقدس برای سرودن نوای حکومت موقت و لغو انتخابات.
  7. خلق جو بی اعتمادی از جانب مافیا، با تبلیغ این که انتخابات صورت نمی گیرد.
  8. تهدیدهای مکرر طالبان و برحذر داشتن مردم و همکاران کمیسیون انتخابات از رفتن به حوزه های رایدهی و همکاری با کمیسیون.
  9. لغو انتخابات شوراهای ولایتی و ولسوالی از جانب امریکا، امری که منجر به کساد در شمار سوق شده گان به انتخابات گردید.
  10. کاستی های اداری و تخنیکی کمیسیون انتخابات.

در حالی که این ذهنیت تبلیغ شده بود که طالبان نمی گذارند انتخابات صورت گیرد و طالبان نیز تا آخرین روز تهدیدهای شان را تشدید کرده رفتند، ولی تدابیر جدی امنیتی و پایمردی نیروهای امنیتی، اعم از افسر، سرباز و همکار، این رویای طالبان را خاک و دود ساخت. یک نگاه به فهرست بالا آشکار می گرداند که خلق تصنعی فضای بی اعتمادی، تردد، دهشت و ایجاد موانع، مسوولیت عمده و دست اول کمرنگی حضور هموطنان را در پای صندوق های رایدهی، بر عهده دارند که عاملان آن از مسکو تا اسلام آباد، دوحه و کابل شناخته شده استند.

نتایج و دست آوردهای این انتخابات:

ملت افغان نشان داد که رغم تمام تهدیدها و سنگ اندازی ها، به طالب و امارت نه می گویند و به جمهوریت و دموکراسی رای می دهند. افتخار بر محنت کشانی که در سنگر حق قرار دارند!

نیروهای دفاعی-امنیتی با بیداری و شجاعت چنان امنیتی را تامین کردند که دشمنان با وصف تلاش های مذبوحانه موفق به هیچ دست آوردی نشده، شمار تلفات انسانی و مالی چنان پایین بود که گاهی در سال های پسین، چنین نبود. زنده باد قوای دفاعی و امنیتی افغانستان!

آنهایی که از داخل و خارج برای ناکامی این پروسه توطئه کردند و دسیسه ساختند، چنان رو سیاه و سرگشته شدند که اگر کوچکترین حیایی داشته باشند باید از شرم آب گردند و اگر وجدانی دارند از ملت معذرت خواهی کنند. ننگ و شرمساری باد بر مافیای زور و فساد و حامیان شان!

ملت افغان راه خود را برگزیده است. اکنون رییس منتخب شان در جنب وظایف معمول، می تواند با صلاحیت تام، پروسه ی صلح را مدیریت و راه دستیابی بر صلح کامل با وقار و  عادلانه را با حفظ منافع بلند ملی و ارزش های حقوقی، هموار گرداند.

۳۰ سپتمبر ۲۰۱۹