یووالی د بریا کيلي، د نن ورځې اړتیا

ليکنه: حميدالله بسيا په تاریخ کې ډېرې داسې شېبې شته چې ملتونه…

نقش و جایگاۀ اصلی دین در جهان معاصر

نویسنده: مهرالدین مشید فشرده عصر حاضر، که با بحران‌های هویتی، اخلاقی، زیست‌محیطی…

 ماکار گرو نیروی توانای جها نیم 

             به استقبال روز بین المللی کارگر  انسان بخاطر زنده ماندن خود…

پیام تبریک به مناسبت اول ماه مه، روز همبستگی کارگران…

درود بر تلاشگران خستگی ناپذیر زندگی،   اول ماه مه، روز گرامیداشت…

هار و فراق 

 نوشته نذير ظفر ساحل ورجنيا  28 اپريل 2025 امد  بهار و   سبز …

تراشه قلب فنآوری دیجیتال سده 21

بیژن باران قلب فنآوری دیجیتال تراشه در طراحی، تولید، کاربرد، ساختن…

افغانستان؛ طعمه قدرت‌های منطقه‌یی و قربانی جنگ‌های نیابتی

چکیده افغانستان طی دهه‌های اخیر همواره درگیر جنگ، بی‌ثباتی و بحران‌های…

بحران خاموش؛ ناکارآمدی طرف های درگیر و سرنوشت ناپیدای مردم…

نویسنده: مهرالدین مشید نشانه هایی از فروپاشی خاموش طالبان در متن…

تیر جفا 

نه شاعرم ، نه سرایشگر ترانه منم  یکی زمردم دور از…

اعلامیۀ به‌مناسبت اول ماه می – روز همبسته‌گی جهانی طبقۀ…

جهانی دیگر ممکن است، اگر کارگران متشکل و متحد شوند! در…

زورگویی او قلدری 

نور محمد غفوری (د یوه ګران دوست د پوښتنې په ځواب…

از برج «عاج ایده ئولوژی انگاری» تا « فرودگاۀ اسلام…

نویسنده: مهرالدین مشید در جهان معاصر، دین نه‌تنها بحیث یک مسأله…

طرح قانون اساسی فدرال برای افغانستان

هرشخص یا هر گروه حق دارد در مورد کشورش طرح…

   یا پیراهن و تنبان یا مکتب  

     نوشته ی : اسماعیل فروغی        درحالی‌که اختلافات و تنش های درونی…

سناریو های احتمالی در برابر حکومت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان پسا طالبان را چگونه فروپاشی ای تمثیل…

مزاحمت

نوشته نذير ظفر تورنتو كانادا   ١٣ اپريل٢٠٢٥ نماندند.   تا   بهاران   را ببينم حرير    سبزه    زاران   را ببينم نماندند در  فضاى…

آیا انترناسیونالیسم مرده یا در شُُرُف مرگ است؟

نوشته: گریگ گودلز برگردان: آمادور نویدی انترناسیونالیسم: آیا مرده یا در حال مرگ است؟ سخت است…

ای داد خواهان!

امین الله مفکر امینی                       2025-17-04! زنـــــوای بیکسانِ میهـــــــن دلی آسمان گشته است…

سکولاریسم در تکریم و حرمت به تقدس دین...!

در نخست سکولاریسم مارکسیستی کمونیستی را٬ با سکولاریسم سیاسی که نهاد…

مارکس؛ پیامبر، دانشمند، مصلح اجتماعی ؟

- karl marx (1818-1883) مارکس؛ پیامبر، دانشمند، مصلح اجتماعی ؟ آرام بختیاری مارکس،…

«
»

چرا این هراس افگنان به عنوان جنایت کاران بشری شناخته نمیشوند؟

فرهاد

سرزمین کبک آن شاهین مزاج

آهویش میگیرد از شیران خراج

بر فضایش جوره بازان تیز چنگ

در زمینش لرزه افتد بر پلنگ

جنرال مراد علی مراد فرمانده نیروهای زمینی نگرانی خویش را از چشم پوشی جامعه جهانی از ناحیه جنایت های بشری هراس افگنان ابراز کرد. وی میگوید که حمله های اخیر هراس افگنانه با پشتیبانی حلقه ها و چهره های بیرونی راه اندازی شده اند و جامعه جهانی نباید از این جنایات بشری هراس افگنان چشم پوشی نماید. در حالیکه در حمله های  متذکره افراد بیگناه کشته میشوند و چرا دنیا در این رابطه خاموش است و چرا هراس افگنان به عنوان جنایت کاران جنگی شناخته نمیشوند افزود حمله های راکتی نظامیان پاکستان در محلات سرحدی بی پاسخ نخواهد ماند. آقای مراد در ادامه گفت نیروهای دفاعی کشور با یک نبرد تمام عیار که از سوی بیگانگان تمویل و رهبری می شوند روبرو هستند و قوای مسلح با افتخار و نیروهای دفاعی از کشور به هراس افگنان از این به بعد اجازه نمیدهند که حمله های شانرا از یک بخش به بخش دیگری انتقال و عملی سازند.

محمد ناطقی یکی از اعضای هئیت گفتگو کننده با حکومت طالبان میگوید از آنجا که طالبان اعلام جنگ کرده اند و از القاعده پشتیبانی کرده اند پاکستان نیز از آنها پشتیبانی کرد و این گفتگو به بن بست رسیده است می افزاید در حال حاضر هیچ نشانه ای از گفتگوهای صلح با طالبان وجود ندارد حرف و عمل سیاستگران اسلام آباد در برابر کابل یکسان نبوده است. از جانب دیگر طالبان طبل جنگ را نواخته اند و با القاعده پیوند بسته اند و مشکل رهبر جدید طالبان مشکل دیگر پاکستان است. از جانب دیگر وزارت خارجه افغانستان در این مدت سفیر افغانستان در پاکستان را دو بار احضار کرده و نشست کیمسیون مشترک اقتصادی میان افغانستان و پاکستان نیز به تعویق افتاده است. طالبان یک عده خانه ها را که باشندگان آن در منطقه چک وردک برای طالبان متذکره نان نداده آتش زدند. دو تن از آگاهان امور هر یک محترم ملک ستیز و داود مرادیان در بخشی از صحبت های خویش گفته که یک عده ارگ نشینان مصروف پاکستانی سازی افغانستان بوده تا زمانیکه جلو آنها گرفته نشود نمیتوان به وضع موجود خاتمه داد. وسایل اطلاعات جمعی از تجمع قریب یک هزار تن طالبان پاکستانی، چی چنی، عرب، ازیکستانی غرض حمله بالای ولسوالی موسی قلعه ولایت هلمند خبر میدهند. ولسوالی متذکره به تاریخ 4/6/1394 به نسبت حمله گروه های فوق ذکر سقوط نمود.

به تاریخ 2/6/1394 پیش از پانزده هزار تن شهروندان کشور در پای یک طومار پارچه ای دو صد متره امضا نموده از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواستند تا در مقابل عملکرد جنایت بار و خونین سران نظامی پاکستان از جمله اداره آی.اس.آی موضع جدی بگیرند! می افزایند شهروندان کشور به این باور هستند که تمامی حمله های خونین هراس افگنانه در کشور از سوی نظامیان پاکستان از جمله اداره آی.اس.آی سازماندهی میشوند و از این رو از دولت و شورای سازمان امنیت ملل متحد میخواهند با وارد کردن فشارها بر پاکستان به این حمله ها پایان دهند.

به باور اگاهان امور یکی از عوامل عمده که سبب جاری شدن سیل های خون و غارت به ارزش هزاران میلیارد دالر ثروتهای مادی و معنوی کشور طی بیش از چهارده بالای مردم افغانستان از خارج صورت گردیده با تاسف هنوز هم ادامه دارد. عملکرد افزاری سازمان ملل متحد از جمله شورای امنیت سازمان متذکره در مقابل سران کشورهای که در حمایت نظامیان و اداره آی.اس.آی که بر ضد مردم و کشور جنایات خونین و جبران ناپذیر انجام داده و میدهند بوده و میباشد اگر چنین نیست چرا به صدای مردم کشور و جهانیان گوش داده نمیشود. چندین سال است فریاد میزنند که سران نظامیان پاکستان و اداره آی.اس.آی قاتل میلیونها مردم بوده به حیث جنایت کاران جنگی در محاکمه بین اللملی محاکمه شوند  با تاسف که سران قصر سفید، سازمان ملل متحد و سایر کشورها بجای تن دادن به خواستهای میلیونها مردم کشور و جهان هنوز هم صادقانه کاری را در این رابطه انجام نداده با پخش اعلامیه های نمایشی و فرمایشی رفع مسئولیت نموده اند.

از همین لحاظ است که حوصله مردم افغانستان به سر رسیده صدها هزار تن افسران و سربازان در میدان های گرم مبارزه به سرکوبی دشمنان وطن و گماشته گان اداره آی.اس.آی که زیر نام طالب، القاعده؛ داعش و غیره عمل نموده آغاز نموده اند قوت های متذکره قهرمانانه در دفاع از ملت و کشور کمر همت بسته اند مورد حمایت ده ها میلیون مردم قرار گرفته زیرا که حوصله مردم از ناحیه تجاوز جنایت بار نظامی پاکستان به سر رسیده خواهان ختم بازیهای خونین متذکره میباشند. اظهارات سخنان فرمانده ارتش جنرال مراد علی مراد، جنرال عبدالرشید دوستم معاون اول ریاست جمهوری امضا کردن ده ها هزار شهروندان در طومار دو صد متری، برپا کردن مراسم خوشی و اتن کردن هزاران مردم به نسبت مرگ حمید گل رئیس پیشین اداره آی.اس.آی افزایش روز افزون نفرت و انزجار ده ها میلیون افغان در داخل و خارج کشور بر ضد سران نظامی  پاکستان و دفاع مسلحانه سربازان در نقاط سرحدی به نسبت اعمار غیر قانونی پارک های نظامیان در این طرف خط دیورند و غیره اثبات ادعای ماست.

به باور ما وقت آن رسیده بخاطر جلوگیری از جنایات فوق الذکر تمام نیروهای سالم اندیش و شخصیت ها با عزت و مردم شریف افغانستان در داخل و خارج کشور صدای اعتراضات خویش را از این بیشتر سازند و جامعه جهانی از جمله شورای امنیت سازمان ملل متحد را ودار سازند تا با وارد کردن فشارها نظامی، اقتصادی، سیاسی بالای کشورهایی را که در حمایت نظامیان پاکستان قرار دارند جلو مداخلات نظامیان پاکستانی را در امور داخلی کشور ما بگیرند معتقد سازند که ادامه جنگ و خونریزی ما به نفع کشورهای منطقه نبوده از تسلیح، تمویل به واسطه نظامیان پاکستان که زیر بهانه های مختلف برای هراس افگنان صورت گرفته و هنوز هم جریان دارد دست بردار شوند در غیر از آن ادامه جنگ بازی با آتش بوده نمود و میباشد.