آشتی کردن طالبان با مردم افغانستان، راهی برای پایان جنگ…

نویسنده: مهرالدین مشید زهر پاشی های قومی و زبانی و توطیۀ…

 ترجمه‌ی شعرهایی از سردار قادر 

استاد "سردار قادر" (به کُردی: سه‌ردار قادر)، شاعر کُرد زبان،…

خموشی

 نوشته نذیر ظفر شــــــــد مــــدتی که ورد زبانم ترانه نیست آوای مــــن…

چشم براه وحدت

            چشمم براه  وحدت  پیوند وهمد لی جانم فدای وحدت وصد ق…

دوحه سر دوحه، پروسه های پیچیده و آرمانهای خشکیده 

نوشته از بصیر دهزاد  سومین کنفرانس در دوحه  درست سه هفته…

کور و نابینایان خرد

تقدیم به زن ستیز های بدوی و ملا های اجیر، آن…

فضیلت سیاسی و افغانستان

در نخست بدانیم٬ ماکیاولی در شهریار و گفتارها٬ در واقع…

بهای سنگین این خاموشی پیش از توفان را طالبان خواهند…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان بیش از این صبر مردم افغانستان را…

گلایه و سخن چندی با خالق یکتا

خداوندا ببخشایم که از دل با تومیخواهم سخن رانم هراسانم که…

(ملات گاندی در مورد امام حسین

باسم تعالى در نخست ورود ماه محرم و عاشوراء حسينى را…

جهان بی روح پدیداری دولت مستبد

دولت محصولی از روابط مشترك المنافع اعضاء جامعه می باشد٬ که…

ضانوردان ناسا یک سال شبیه‌سازی زندگی در مریخ را به…

چهار فضانورد داوطلب ناسا پس از یک سال تحقیق برای…

پاسخی به نیاز های جدید یا پاسخی به مخالفان

نویسنده: مهرالدین مشید آغاز بحث بر سر اینکه قرآن حادث است و…

طالبان، پناهگاه امن تروریسم اسلامی

سیامک بهاری شورای امنیت سازمان ملل: ”افغانستان به پناهگاه امن القاعده و…

  نور خرد

 ازآن آقای دنیا بر سر ما سنگ باریده عدوی جان ما…

عرفان با 3 حوزه شناخت/ ذهن، منطق، غیب

دکتر بیژن باران با سلطه علم در سده 21،…

شکست مارکسیسم و ناپاسخگویی لیبرالیسم و آینده ی ناپیدای بشر

نویسنده: مهرالدین مشید حرکت جهان به سوی ناکجا آباد فروپاشی اتحاد جماهیر…

سوفیسم،- از روشنگری باستان، تا سفسطه گری در ایران.

sophism. آرام بختیاری دو معنی و دو مرحله متضاد سوفیسم یونانی در…

آموزگار خود در عصر دیجیتال و هوش مصنوعی را دریابید!

محمد عالم افتخار اگر عزیزانی از این عنوان و پیام گرفتار…

مردم ما در دو راهۀ  استبداد طالبانی و بی اعتمادی…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان سرزمینی در پرتگاۀ ناکجاآباد تاریخ مردم افغانستان مخالف…

«
»

هشت مارس روز جهانی زن بر همه زنان مبارز وآگاه گرامیباد

اعتصابات واعتراضات برای کسب حقوق برابر، بخش مهمی از تاریخ غنی مستمر مبارزات زنان کارگر در سراسر جهان بوده و هست. در صحنه این مبارزات، زنان هربار به اشکال مختلف آگاهی و انزجار از ستم مضاعفی که بر آنها روا می شود را اعلام نموده وتوان عظیم خویش برای تغییر شرایط نامطلوب؛ و ساختن جامعه ای آزاد و برابر را نشانداه اند .

شروع مبارزات متشکل زنان : در ماه مارس سال 1908 میلادی حدود 15000 کارگر زن در شهر نیویورک برای دستیابی به ساعات کار کمتر، دستمزدبیشتر، پایان دادن به کار کودکان و نیز حق رأی تظاهرات کردند. ایشان با پلاکادرهایی که بر آنها نوشته شده بود: “نان و گل سُرخ ” هدف خویش را که برابری و ارتقاء کیفیت اقتصادی زندگی بود روشن می ساختند.

به همین خاطر اولین مراسم روز جهانی زن در 28 فوریه سال 1909 میلادی در شهرنیویورک به عنوان یک رویداد سیاسی سوسیالیستی برگزار شد. این مراسم توسط حزب سوسیالیست آمریکا، برای یادبود اعتصاب «اتحادیه جهانی زنان کارگر صنایع پوشاک» در سال 1908 سازمان یافته بود.

سپس در ماه آگوست سال 1910، کنفرانس جهانی زنان قبل از جلسه عمومی سوسیالیستهای بینالملل دوم در کپنهاگ دانمارک برگزار شد. «لوییس زیتس» زن مبارز و سوسیالیست آلمانی با الهام از سوسیالیستهای آمریکایی، پیشنهاد تأسیس سالانه روز جهانی زن را داد و «کلارا زتکین» زن سوسیالیست پیشرو که بعدها یکی رهبران زنان جهان شد ، از او حمایت کرد، البته در آن کنفرانس روز خاصی مشخص نشد.

هر چند بیش از یک قرن از آن زمان میگذرد اما مبارزات زنان در اشکال مختلف همچنان ادامه دارد.زیرا هنوز در در اقصی نقاط دنیا برای زنان نه برابری وجود دارد ونه آزادی ! در دنیای کنونی که سیستم سرمایه داری تقریبا بر کل آن حاکم است زنان به اشکال مختلف مورد سرکوب واستثمار مضاعف قرار دارند ،آنان در مقابل کار مساوی با مردان حقوق کمتر دریافت میکنند ! زنان ودخترکان کم سن وسال علاوه بر استثمار کاری و در سراسر جهان مورد بردگی جنسی قرار میکیرند ! در کشورهای اسلامی که قوانین عقب مانده 1400 سال پیش را اجراء میکنند، زنان در موقعیت غیر انسانی تر قرار گرفته وبشدت سرکوب میشوند .آنان از ابتدایی ترین حقوق انسانی خود محروم میباشند !

در ایران تحت حاکمیت جمهوری اسلامی زنان در موقعیت نابرابر با یک رژیم وحشی وزن ستیز رودر رو هستند آما آنها از پای نه نشسته وپیگیرانه برای آزادی وبرابری مبارزه میکنند ،در این راه مردان آگاه ومبارز در کنار آنان هستند ،همانگونه که در اعتراضات واعتصابات کارگران ، معلمان ،دانشجویان ،پرستاران ،در محیط کار و مدارس ودانشگاها مردان وزنان متحدانه در کنار هم با همراهی خانواده های خود علیه نظام ضد بشری حاکم مبارزه میکنند ،اکنون این مبارزات دارد به سمت تشکل یابی پیش میرود تا قدرت کارگران وزحمتکشان صد چندان شود.

مبارزه علیه حجاب که یکی از اشکال سرکوب زنان در جوامع اسلامی است در خیابانها ومیادین مختلف شهرهای بزرگ ایران در جریان است ، دختران وزنان شجاع ایران با آگاهی از دستگیری و سرکوب وحشیانه توسط مزدوران و پاسداران جهل وجنایت ،با مبارزات خود رژیم فاشیستی را به حالت تدافعی کشانده اند ! سرمایه داری در اشکال مختلف برای به انحراف کشانیدن مبارزات زنان برنامه ریزی میکند! سرمایه داران وغارتگران از آگاهی واقعی زنان ومردان وحشت دارند آنان مانع اصلی در برابر آزادی وبرابری واقعی هستند ، زیرا منافع آنان در نا آگاهی و متفرق بودن انسانها از یکدیگر است !

با گرامیداشت مناسب های مبارزاتی مختلف مانند هشت مارس روز جهانی همبستگی مبارزاتی زنان و اول مه روز همبستگی جهانی کارگران بیاد میاورند که مبارزه متشکل زنان از قرنها پیش در جریان بود ه و همچنان ادامه دارد ، مبارزه برای آزادی وبرابری تنها بیک جنس مربوط نمیشود بلکه به کل انسانها ربط دارد و بقول کلارا زتکین : نبرد نهائی جنس زن برای نیل به انسانیت کامل، نه در عرصه فمنیسم؛ بلکه در مقابله با سلطه سرمایه صورت می پذیرد.”

جنبش کارگری چگوارا ضمن گرمیداشت هشت مارس روز جهانی زن و حمایت از مبارزات به حق زنان مبارز کشورمان جهت نیل به آزادی و برابری در همه عرصه ها ، بر این اعتقاد است که مبارزه نهایی زنان برای آزادی وبرابری مبارزه طبقاتی است که آنها در کنار مردان کارگر وزحمتکش با تشکلات مستقل طبقاتی خود نظام سرمایه داری وغارتگر جمهوری اسلامی را نابود کرده و با بهره گیری از امکانات غنی گشورمان آزادی ،صلح وعدالت اجتماعی (سوسیالیسم )را به جامعه حاکم می نمایند.

به امید آنروز

جنبش کارگری چگوارا