افغانستان در چهار راۀ رقابت های ژیوپلیتیک و ا ستراتیژی…

نویسنده: مهرالدین مشید از عمق استراتژیک پاکستان و هند تا عمق…

جنگ های فناورانه وفکری در عصر جدید ، بررسی جایگاه…

مقدمه . إِنْ يَنْصُرْكُمُ اللَّهُ فَلا غالِبَ لَكُمْ وَ إِنْ يَخْذُلْكُمْ…

خطر متافیزیگ نادیده گرفته شد

Metaphisiker. آرام بختیاری فلسفه متافیزیک؛ رونق دین، اعتراض سکولاریسم.  نوع تفکر متافیزیکی در…

مرگ چیست؟

برهان الدین « سعیدی »  به روز مرگ چو تابوت من…

وحدت ملی و حکومت مشروع؛ میان امیدهای فردا و چالش‌های…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان بر سر دو راهی؛ وحدت ملی یا…

بیان ابراهیم

خانم بیان ابراهیم (به کُردی: بەیان ئیبراهیم) شاعر کُرد زبان…

کیف آزادی

رسول پویان لباس غـم برون از قـامت شـادی کنید هردم بـرای شادخـواری…

زنان وجهاد سیاسی علیه ظلم واستبداد

مقدمه  از دید قرآن کریم وسنت نبوی ، زنان دارای شآن…

خیزش زنان هرات؛ آزمون مردانگی فراقومی  و تجلی همبستگی ملی

نویسنده: مهرالدین مشید هتک حرمت به زنان هرات؛ پرده از سیمای…

         چه باید کرد 

چه  با ید  کرد  ها  بسیا  ر گشته  از ینکه  راه …

باسط محمد غریب

آقای "باسط محمد غریب" (به کُردی: باست حەمە غەریب) شاعر…

طالبان نماد خشونت، تبعیض و سرکوب علیه زنان و دختران

شباهنگ راد یکی از مهم‌ترین روایت‌ها در تبیین پدیدهٔ طالبان این…

دیار حلبچه‌ای

شاعر کُرد زبان "دیار حلبچه‌ای" (به کُردی: دیار هه‌له‌بجه‌یی) با…

ایدئولوژی ستیزان؛ خود ایدئولوژی گرایند

ideologie . آرام بختیاری ایدئولوژی انسانی؛ ضروری، مفید و رهایی بخش است.  ایدئولوژی؛…

 پری قره‌داغی

بانو "پری قره‌داغی" (به کُردی: پەری قەرەداخی) شاعر معاصر کُرد،…

از صنف درس تا پشت فرمان؛ روایت یک نسل

نویسنده: مهرالدین مشید آینه غربت؛ روایت زندگی یک نسل در یک…

جبار صابر

استاد "جبار صابر" (به کُردی: جەبار سابیر) شاعر معاصر کُردزبان…

بیاد دنیای امن و آزاد

رسول پویان نفت و گاز اول فروغ منزل و کاشانه شد بعد…

اهمیت ژئوپولتیک و ژیواکونومیک دهلیز واخان؛

پاکستان در اندیشه کنترول کامل این دهلیزحیاتی: کریدور واخان (Wakhan Corridor)،…

ډرونونه، سیم‌کارتونه او ټکنالوژیک جنګ

ليکنه: حميدالله بسيا په اوسنۍ نړۍ کې د جګړو بڼه تر…

«
»

نوروزباستان و حلول سال نو را گرامی میداریم

یکم حمل 1395 هجری شمسی  

امروز روز « جهانی نوروز» وجشن باستانی و ملی نوروز میباشد وهموطنان ما همراه با ملیونها انسان از کشور های « حوزه یی تمدنی » ما این جشن را تجلیل میدارند ، با تمام مصایب دردناک که مردم ما با آن درگیر میباشند و احوال اسفبار کشور ، برسم قدیم و نیاکان نوروز باستانی را گرامی میداریم و مقدم سال نو را به « فال » نیک گرفته ، برای افغانان در داخل کشور و هر کجایی که هستند و منجمله افغانان مقیم اروپا و همسلکان گرامی و تمام کسانیکه این جشن تاریخی را تجلیل میدارند ، تبریک و تهنیت میگوییم .

 

مردم افغانستان با ختم سال 1394 هجری ـ شمسی یکسال بسیار غم انگیز را سپری نمودند ، دورجدید « بازیهای بزرگ » ،  کشمکش های پیچیده جیو ستراتیژیک منطقه یی و بین المللی ، تداوم جنگ اعلام نا شده پاکستان ، سونامی هولناک بنیاد گرایی « اسلامی » ، ادامه یی پالیسی های کجدار و مریز انگلیس و امریکا ، ظهور انواع طالبان اعم از روسی و ایرانی و… و افزون برآنان ، دولت ضعیف و ناکارا ، آفت فساد گسترده و طاعون بی اتفاقی ، بقا و هست و بود کشور را به مخاطره انداحته است .

 

سال که ما در آخرین روز آن قرار داشتیم تعمیق تراژیدی حقوق بشردر افغانستان بود ، جنگ خانمانسوز و فقر دمار از روزگار مردم بیرون کرده و بیجا شدگان و مهاجرت کتلوی صفحه  غم انگیز را رقم زده است و از کابل و تا اروپا داستان پناهندگان افغان فاجعه حقوق بشر را بازگو مینماید و افزون بر تمام آلام و زجر ها  در یک سال  یک رقم بزرگ و وحشتبار  هموطنان عزیز ما در مسیر راه و در ابحار قربان گردیده اند .

در سالی که گذشت پروسه تضعیف حاکمیت قانون سیر نزولی داشته و افغانستان در فساد کماکان در ردیف اول و همراه با سوریه در شمار خطرناکترین کشور های جهان قلمداد شده اند . سال پار که با « مرگ انسانیت » و تراژیدی هولناک زجر کشی و شهادت فرخنده رقم خورد ، بمثابه بدترین سال برای زنان و دختران با حوادث خونین مشابه تداوم یافت و از تبسم ها و رخشانه ها قربانی گرفت و بر اساس آمار های رسمی تا ( 180 ) زن ودختر قربانی جهالت ، توحش و بربریت گردیدند.

 

چشم انداز صلح که با دسایس الحیل و درامه یی به اصطلاح شورای صلح راه اندازی گردیده برای مردم ما که طولانی ترین جنگ تاریخ برآنان تحمیل گردیده است کماکان یک « سراب » پنداشته میشود .

دستیابی به آرمان تاریخی مردم بخاطر صلح و ثبات فقط در وجود اقتدار نیرومند ملی ممکن خواهد بود ، اقتداری که بتوند با دشمن کشنده فساد گسترده مقابله و در مبارزه یی تاریخی علم و جهل بسیج  ملی را در برابر ذهنیت تکفیری جهادی ــ طالبانی و داعشی که  نابودی تمام ارزشهای تاریخی وملی  در دستور کار شان قرار دارد و حتی همین نوروز تاریخی و باستانی را « حرام » خوانده اند ، سازماندهی نموده بتواند .

 

با تمام غبار های تاریک و اخبار غم انگیز این نسل جوان کشور است که درعرصه های مختلف و منجمله در بخش های موسیقی وسپورت لبخند و سرور را به مردم ارمغان آورند ، پیروزیهای فوتبال و مطرح شدن کریکت کشور در مقیاس جهانی و قهرمانی مدال آوران افغان : مبارز ها و نیکپا ها و… افاده یی جاودان « امید » را زنده نگهداشته اند که ما هم پاسدار آن میباشیم و به امید صلح وختم آلام مردم به استقبال نوروز و سال نومیرویم .

                                  

با احترام

شورای رهبری انجمن حقوقدانان افغان در اروپا