«مناظره ها و محاضره ها پیرامون کتاب اردو و سیاست»
نویسنده: سترجنرال محمدنبی عظیمی
بازتایپ و تدوین دیجیتال: قاسم آسمایی
بازپخش: انتشارات راه پرچم
ـ
سخنی اندرباب انتخاب نام این مجموعه
باری، خوشبختانه در آن ایام و لیالی که هر که از گوشه ی فرا رفته بودند و گردباد فاجعه، این مخلص را نیز در پیشاور انداخته بود، هرازگاهی به دفتر مجله تعاون که به سر پرستی ورجاوند گرامی استاد حسین فخری منتشر میشد، برای عرض ارادتی رفت و آمدی داشتم، زنده یاد استاد بزرگ و بی بدیل مان واصف باختری نیز دران دفتر پابندی منظمی داشت.
دفتر تعاون از فیض وجود این فرزانگان شده بود پاتوق نویسندگان و شاعران و خردمندان و خسته دلانی که آن جا میآمدند و از فیض حضور استاد، کام تلخ مهجوری وطن را شیرین میساختند و بر گنجینه های ادبی شان میافزودند.
بهر روی، وقتی این اوراق پراگنده از اقصی نقاط جهان، مکتوبی یا پستی یا فاکسی گردآوری شد و با سردردی ها و شکیبایی های بسیار حمید نور تایپ و دیزاین شده برای ناشر محترم فضل سپرده شد. اما، مدت ها به خاطر نبود یک نامی که بیانگوی آنهمه مضامین ضد و نقیض باشد، به تعویق افتاد. زیرا هر نامی که نامزد میشد، یا پسند مؤلف نمیبود و یا به نحوی شایسته به نظر نمیرسید.
ناگهان چاشت یکی ازان روزان داغ و ملتهب پشه کال یا چسپکان پیشاور بود، استاد حسین فخری که رهنما و کمک کننده ی این مخلص در ارتباط چاپ اردو و سیاست بود و تقریض و مقدمه یی نیز از نام حسین غزنوی بر آن اثر نگاشته بود، برایم تیلفون کرد و گفت که استاد باختری، نامی را برای آن مجموعه انتخاب کرده است: «مناظره ها و محاضره ها»
من که شاید برای نخستین بار این واژه ها را میشنیدم؛ گفتم چگونه نوشته میشود و املای آن چیست؟ گفت بنویس و هجای آن را حرف به حرف برایم نقل داد …و بدین گونه بود که بالاخره این مجموعه صاحب نامی شد از توجه استاد فخری گرامی که عمرش دراز باشد و زنده یاد استاد بزرگ باختری صاحب که رحمت خدا بر او باد. و این گپها را نا گفته نماندم که بر من واجب بود اگر نگفته بودم.
ضرور است تا از گردانندگان ویب سایت راه پرچم و قاسم آسمایی که طرح دیجیتال این مجموعه را همگانی می سازند، اظهار سپاس نمایم.
بادرودها اسدالله اسد