طالبان، تی‌تی‌پی و چرخش به سوی هند؛ رمز یک رقابت…

 نویسنده: مهرالدین مشید یکی از پرسش‌های مهم و پیچیده در تحولات…

میدان، فشار و خطای پیروزی: چه زمانی هزینه به قدرت…

Wahidullah Noorzai | Noorzai International Doctrine Academy (NIDA) تز مقاله در منازعات…

سیستم څه ته وایي؟

نور محمد غفوری سریزه سیستم (System) د انسان د ژوند، طبیعت، ټولنې،…

آیا زمان همگرایی نیروهای سیاسی افغانستان فرا نرسیده است؟

 نویسنده: مهرالدین مشید از راست و چپ تا طالبان؛ ضرورت توافق…

آته ایسم؛ ضرورت انقلاب و روشنگری است؟

Atheism: خدا ناوری  آرام بختیاری 2600 سال بحث و جدل خونین؛ آته…

ابونواس اهوازی؛نمایندۀ شادخواریهای عصر ساسانی

(بخش۳)،علی میرفطروس -«من فرزندِ جامم؛ از آن شیر می‌نوشم  و تا روز رستاخیز،…

شرحی بر شعر اخلاق و تمدن

شرحی بر شعر اخلاق و تمدن

زورا سورونبایوا  شاعر، نویسنده و نمایشنامه‌نویس قرقیزی شوروی

برگردان. رحیم کاکایی زورا سورونبایوا  نخستین نویسنده زن در قیرقیزستان شوروی،…

افغانستان؛ وقتی دخالت خارجی سرنوشت یک انقلاب را تغییر داد

https://www.youtube.com/watch?v=cX5Rlj8weaA از ورود شوروی تا فاجعه نجیب‌الله؛ چه بر سر افغانستان…

خاطرات امین الله مفکر

خاطرات اینجانت امین الله مفکر امینی شاعر و نویسنده درچـــاربــــــخش مختصرا…

افغانستان در دوراهی تاریخ؛ تداوم بحران یا گذار به حاکمیت…

 نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان امروز در نقطه‌ای حساس از تاریخ معاصر…

بی تفاوتی جهان در برابر تروریزم جهادی در افغانستان!

القاعده و طالبان دو رویی یک سکه اند! جهان در برابر…

اخلاق و تمدن

رسول پویان مگـر جـزیـرۀ اپـسـتـیـن دام شـیـطان بود که مرگ ارزش واخلاق…

مشروعیت‌زدایی قومی طالبان؛ خلع سلاح قومی این گروه

 نویسنده: مهرالدین مشید یکی از مهم‌ترین موانع در مسیر حل بحران…

آن کارسون، برنده نوبل ادبیات ۲۰۲۶؛ از ادبیات کلاسیک تا…

      بهرام رحمانی bahram.rehmani@gmail.com  آکادمی سوئد روز پنج‌شنبه ۸ اکتبر ۲۰۲۶، جایزه نوبل…

رمانتیسم؛ عطر شانل آیدا، یا سیگار اشنو شهلا ؟

Romantik . آرام بختیاری رمانتیک، مکتبی چند وجهی؛ خردگریز، اتوپیستی، هومانیستی. رمانتیک واژه…

رساله‌ای در باب تخیل (3)

« آزادی و هراس انسان از خلوت خویش » تهیه و…

جنگ ایران، محاسبات ترامپ و بازتعریف آسیب‌پذیری در جغرافیای منطقه

وحیدالله نورزی جنگ‌ها را نمی‌توان تنها با شمار حملات، میزان خسارات…

دو یاداشت !

1-- افغانستان و اثرات موقعیت جغرفیایی ان . 2-- چاره اساسی…

تعلق بر انسانیت بجا است !

امین الله مفکر امینی              2026-08-10! بــه هر طرف مینگرم بوی تعلقات…

«
»

عطوان: آمریکا شکستی سنگین تر از ویتنام و افغانستان در یمن تجربه خواهد کرد

«عبدالباری عطوان» تحلیلگر معروف جهان عرب در مطلبی با اشاره به تداوم اقدامات آمریکا علیه انصارالله یمن آورده است: رژیم صهیونیستی با بهره برداری از روابط با دولت آمریکا و از طریق برخی مقامات مانند «آنتونی بلیکن» وزیر خارجه کنونی و «آموس هوکشتاین» مشاور بایدن در امور انرژی، موفق شده که آمریکا را وارد جنگ کنونی در منطقه خاورمیانه بویژه غزه، عراق و یمن کند، موضوعی که به طور حتم به فرسایش سیاسی، مالی و نظامی آن منجر خواهد شد و نه در دنیا بلکه در جهان غرب نیز قدرت آنرا به افول سوق خواهد داد.

وی با اشاره به تحولات یمن نوشت: آمریکا با ورود به جنگ با یمنی ‎ها، خطای راهبردی مرتکب شد که آن را در گودال عمیق بی پایان انداخت. یمنی ها ملتی شکست ناپذیر هستند و بر امپراتوری‌های بزرگ دنیا از جمله انگلیس غلبه کرده‌اند.

عطوان با اشاره به ائتلاف موسوم به شکوفایی دریای سرخ، آنرا ائتلافی شکست خورده ماننده همه ائتلاف های آمریکایی در خاورمیانه دانست که به شکوفایی منجر نشده بلکه به شکست و ویرانی منتهی شده است.

این تحلیلگر درباره سیاستی که آمریکا علیه یمن در پیش گرفته است،آن را دارای اهدافی متعدد دانست که مهمترین آن گشودن دریای سرخ به روی کشتی های اسرائیلی است.

عطوان نوشت: آمریکا به دنبال بی ثباتی دولت صنعا به رهبری انصارالله از طریق تحریم و هدف قرار دادن زیرساخت‎ های نظامی آن با موشک و پهپاد است. همچنین واشنگتن با قرار دادن آن در فهرست تروریسم به دنبال منزوی کردن بین المللی آن و رهبرانش است و دیگر اینکه مانع از توسعه جنگ در خاورمیانه از طریق باب المندب و دریای عرب شود.

وی آورده است: این سیاست محکوم به شکست است و نتایج معکوسی برای طراحان آن بویژه رهبران آمریکا به همراه خواهد داشت زیرا با مقاومت سلحشورانه ملت یمن روبرو خواهد شد. اسرائیلی که دولت آمریکا را به این دام کشاند، یک موشک هم به یمن شلیک نکرده است زیرا به خوبی می‌داند که چه نتایجی برایش به همراه خواهد داشت و ماموریت را به آمریکا و انگلیس واگذار کرده است و خطرناکتر از آن شکاف و دودستگی است که در جهان غرب برای اولین بار ظرف هشتاد سال وارد کرده است.

این تحلیلگر بیان کرد: آمریکا در جمع کردن ۳۶ کشور برای راه اندازی جنگ علیه عراق و اشغال آن، جمع کردن ۶۵ کشور برای سرنگونی قذافی در لیبی، و بیش از ۷۵ کشور و هزینه میلیاردها دلار برای جنگ علیه سوریه موفق شد، اما فقط موفق شد که ۱۰ کشور با خود در دریای سرخ و اعلام جنگ علیه یمن همراه کند که بیشتر آنها انگلوساکسون هستند یعنی انگلیس، کانادا، استرالیا و نیوزیلند و به همراه دو جزیره یعنی سیشیل و بحرین و کره جنوبی مستعمره آمریکا و بیشتر کشورهای اروپایی مخالفت کرده و خود را از این ماجراجویی آمریکا دور نگه داشتند.

وی تاکید کرد: حملات آمریکا به اهداف نظامی در یمن هرگز سبب تضعیف انصارالله نخواهد شد و آمریکا فراموش کرده است که انصارالله هشت سال از آمریکا و انگلیس شکست نخورده و پس از آن به عنوان یک قدرت منطقه ای هویدا شد. دولت آمریکا که دوستان صهیونیست آن چشمانش را کور کرده‌اند، از خاورمیانه درکی ندارد و یمن و ملت استوار آن را نمی شناسد. اینکه آمریکا اعلام کرده که انصارالله را در فهرست تروریسم قرار داده و مسئولان آن اجازه ورود به آمریکا ندارند، از روی جهل ونادانی است.

عطوان در پایان نوشت که آمریکا از ورود به جنگ یمن پشیمان خواهد شد و شکستی به مراتب سخت تر از شکست های در ویتنام، افغانستان و عراق متحمل خواهد شد.