میان چشمه‌های شعر

مجموعه اشعاری از روناک آلتون برگردان به فارسی:زانا کوردستانی بانو "روناک توفیق…

افغانستان؛ میدان رقابت قدرت‌ها پس از خروج آمریکا

 نویسنده: مهرالدین مشید جایگاه مردم افغانستان در میدان رقابت های کشور…

عربستان در افغانستان چه می‌خواهد؟

Wahidullah Noorzai — Former Senior Military Officer, Field Strategist &…

انسان و نیروهای سازندهٔ تمدن( بخش دوم)

«انسان معمار روشنایی در دل تاریکیِ جهان» تهیه و تدوین :…

تجربه میدان در غرب افغانستان — از ادرسکن تا شیندند

Wahidullah Noorzai | Former Senior ANCOP/ANP Officer, Military & Security…

روایت اسدالله کشتمند از جنگ افغانستان؛ مجاهدین، شوروی و قدرت‌های…

https://www.youtube.com/watch?v=DGsTJnpdYQk مروز، ۱۶ سپتامبر ۲۰۲۶، بار دیگر در خدمت رفیق عزیزم،…

غنچه‌های پژمرده

گزیده‌ی اشعار اسعد لُرزاده برگردان به فارسی: زانا کوردستانی شاعر و نویسنده‌ی کُرد…

شعرهایی از روناک آلتون

بانو "روناک توفیق محمد"  (به کُردی: ڕووناک تۆفیق محمد)، متخلص به…

زندگی بدون محدودیت یا مرگ ...!

مرگ برخلاف دید صوری٬ چون نیستی تام باور موجه نیست.…

طالبان؛ از سرکوب مخالفان تا مهندسی حذف هویت‌ها

نویسنده: مهرالدین مشید بازگشت طالبان به قدرت در ۱۵ اگست ۲۰۲۱…

فراتر از فروپاشی؛ چگونه ملت‌ها پیش از شکست نظامی، شکست…

Wahidullah Noorzai Former Senior ANCOP/ANP Officer | Field Strategist | Military…

انسان و نیروهای سازندهٔ تمدن( بخش اول)

«انسان معمار روشنایی در دل تاریکیِ جهان» تهیه و تدوین :…

 دشمنی با فارسی؛ بازتاب سیاست زبانی برتری‌جویانه طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید فارسی‌ستیزی؛ چهره پنهان سیاست زبانی طالبان برای بررسی  دقیق…

نسل‌کشی هزاره‌ها یک پروژه چندوجهی بود که ریشه در سیاست‌های…

افغانستان سرزمینی نیست مانند روسیه و یا هند که بزرگ‌تر…

اگزیستنسیالیسم؛ آزادیاست، یا ترس و مرگ؟

Existenzphilosophie. آرام بختیاری فلسفه وجودی انسان؛ آزادی بورژوایی، یا رهایی جامعه؟ آیا انحلال…

۱۱ سپتامبر جهان را تغییر داد؛ زندگی من را نیز…

از صبحی که آمریکا را تغییر داد تا میدان‌های افغانستان؛…

د سیاسي فعالیت لپاره د ایډیا او رهبر جوړول

نور محمد غفوری (هیله من یم چې دا لیکنه د سیاست…

پروفیسور استاد نصیب الله سیماب

له ښاغلي پروفیسور استاد نصیب الله سیماب سره چې د…

کتاب راز هستی

رسول پویان به زندانی که دل دربند آن زنجیر و برپا…

 اسلام سیاسی؛ از اصلاح دینی تا ایدئولوژی قدرت

 نویسنده: مهرالدین مشید اسلام سیاسی یکی از مهم‌ترین پدیده‌های فکری و…

«
»

سایه حمله تروریستی ماگدبورگ بر سر انتخابات آتی آلمان

دویچه وله نوشت:

در انتخابات ماه فوریه (بهمن) آلمان، مسئله امنیت ملی احتمالا به یکی از شعارهای اصلی کارزارهای انتخاباتی تبدیل خواهد شد.

این رسانه آلمانی افزود: نخستین تلاش ها برای استفاده ابزاری از این حمله تروریستی ماگدبورگ، کمتر از یک ساعت بعد از وقوع آن بروز کرد. شایعاتی درباره انجام حملات توسط پنج مهاجم که سه نفر آنها همچنان متواری و پناهندگانی از سوریه هستند که در سال های ۲۰۰۵ و ۲۰۰۶ وارد آلمان شده اند، منتشر شد.

همچنین شایعه شد که برخورد خودرو عامل مرگ دستکم ۳۴ نفر نبوده است، بلکه در نتیجه انفجار بمب کار گذاشته شده در محل برگزاری جشن های تعطیلات سال نو بوده است.

سایه حمله تروریستی ماگدبورگ بر سر انتخابات آتی آلمان

مارتین سلنر از مقامات برجسته ناسیونالیست اتریش که همچنین عضو گروه هویت گرایان اروپا نیز هست، در اشاعه اطلاعات غلط پیشتاز شد و سیاستمدارانی از حزب راست افراطی آلمان به فوریت به تلاش هایی برای بهره برداری از این حمله به نفع خود ملحق شدند.

دومینیک کوفنر عضو حزب راست افراطی آلترناتیو برای آلمان، در پارلمان این کشور با انتشار پیامی در رسانه های اجتماعی نوشت: مهاجرت میلیونی یک معضل است و بازگرداندن میلیونی مهاجران، راه حل آن است.

وانسا بهرنت (Vanessa Behrendt) عضو این گروه در پارلمانی ایالتی نیدرزاکسن نیز احزاب رقیب در آلمان را مقصر دانست و گفت: حزب چپ میانه سوسیال دموکرات (SPD) و راست میانه دموکرات مسیحی (CDU ) مقصر هستند.

بنجامین هون دانشمند سیاسی دانشگاه فناوری کمنیتس در آلمان که در زمینه احزاب آلمانی تحقیق می کند، به دویچه وله گفت: این روند بیش از پیش در خدمت راست افراطی است. روایت راست افراطی در آلمان از این حمله گسترش یافته است. سیاست درهای باز در موضوع مهاجرت که حقوق بشر جهانی را به رسمیت می شناسد، تاکنون محبوبیت خود را از دست داده است و اتفاقاتی مانند حمله تروریستی در ماگدبورگ آن را تشدید می کند.

دویچه وله نوشت: از نظر تاریخی، احزاب سوسیال دموکرات و دموکرات مسیحی در آلمان تلاش کرده اند خود را در مسائل امنیت داخلی قوی نشان دهند.

هون تصدیق کرد که احتمالا مسائل امنیت و مهاجرت کانون بحث ها در کارزارهای انتخابات فدرال خواهد بود؛ همان طوری که در انتخابات ایالتی اخیر در شرق آلمان نیز شاهد آن بودیم.

وی خاطرنشان کرد، تاکید فزاینده ای بر «امنیت سازی» در سیاست آلمان مطرح است؛ این بدان معناست که مهاجرت بالقوه و به صورت انحصاری به عنوان یک خطر امنیتی بالقوه یا واقعی مورد بحث قرار خواهد گرفت و مسائل دیگر از جمله رسیدگی به کمبود نیروی کار و جذب کارگران ماهر در درجه اهمیت کمتری قرار می گیرند.

وی ابراز نگرانی کرد که حمله به بازار کریسمس شهر ماگدبورگ، این استدلال را تقویت کند.

دویچه وله نوشت: برخی فعالان خارجی نیز تلاش می کنند بر انتخابات آلمان اعمال نفوذ کنند.

این رسانه مدعی شد به غیر از کارزار انتشار اطلاعات غلط از سوی روسیه، ایلان ماسک میلیاردر آمریکایی فعال در حوزه فناوری نیز به دولت آلمان حمله کرده است.

ماسک به عنوان متحد دونالد ترامپ رئیس جمهوری منتخب آمریکا و مالک شبکه اجتماعی ایکس، تاکنون حزب راست گرای آلترناتیو برای آلمان را در انتخابات پیش رو تایید کرده است.

وی بالافاصله بعد از حمله ماگدبورگ از اولاف شولتس صدر اعظم آلمان خواست کناره گیری کند و او را «احمق بی عرضه» توصیف کرد.

سایه حمله تروریستی ماگدبورگ بر سر انتخابات آتی آلمان

هون در واکنش به این اظهارات ماسک گفت: نهادهای دولتی و مقامات در آلمان باید به این موضوع توجه کنند که آیا تداوم حضورشان در شبکه اجتماعی ایکس از نظر سیاسی منطقی هست یا خیر. باید روشن شود که ماسک از شرکت ایکس برای پیشبرد برنامه های سیاسی خود در آلمان استفاده می کند. سازمان های دولت فدرال آلمان نباید این موضوع را تحمل کنند.