از صنف درس تا پشت فرمان؛ روایت یک نسل

نویسنده: مهرالدین مشید آینه غربت؛ روایت زندگی یک نسل در یک…

جبار صابر

استاد "جبار صابر" (به کُردی: جەبار سابیر) شاعر معاصر کُردزبان…

بیاد دنیای امن و آزاد

رسول پویان نفت و گاز اول فروغ منزل و کاشانه شد بعد…

اهمیت ژئوپولتیک و ژیواکونومیک دهلیز واخان؛

پاکستان در اندیشه کنترول کامل این دهلیزحیاتی: کریدور واخان (Wakhan Corridor)،…

ډرونونه، سیم‌کارتونه او ټکنالوژیک جنګ

ليکنه: حميدالله بسيا په اوسنۍ نړۍ کې د جګړو بڼه تر…

طالبان و بازی‌های پنهان؛ از فرافکنی سیاسی تا مهندسی استخباراتی

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان و نبرد روایت ها؛ بازی های سیاسی…

مپیندارید یاران!

امین الله مفکرامینی  2026-02-06! مپنــــدارید یـاران که من دیوانــــــه ام زخودغافل وبــا خلق…

دورنمای پایان نزاع‌های گروهی و قومی در افغانستان؛ فرصت‌ها و…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در بیش از دو سدهٔ اخیر، افزون…

توافقنامه همکاری نظامی روسیه و افغانستان

ضرورت دوجانبه و برمبنای منافع طرفین : منافع روسیه ؛ افغانستان با…

بازخوانی تحولات افغانستان؛ از بن بست سیاسی تا تحول اجتماعی

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در آستانهٔ دگرگونی؛ از متن استبداد تا…

چگونگی آبیاری  زمین های زراعتی

نوشته کریم پوپل مورخ ۲۲ می ۲۰۲۶ آبیاری عملیه رساندن مقادیر کنترل…

پیاوړی لیکوال، تکړه شاعر

له ښاغلي ډاکټر طارق رشاد سره چې د علم، ادب…

آیینۀ تاریخ

رسول پویان چه خـوش گفت توسیدیـد فیلسوف که بُد جنگ اسپارت وآتن…

زمزمه های بازگشت اشرف غنی به کابل از شایعه تا…

نویسنده: مهرالدین مشید در این روزها زمزمه‌های بازگشت اشرف غنی به…

دستاوردهای خلاق چخوف، نویسنده برجسته رئالیست روسی 

برگردان. رحیم کاکایی پیشگفتار مترجم : رئالیسم بی‌رحمانه‌ی یک راوی غمگین  نویسنده ای…

لحاف مهربان کودکی

ساجده میلاد من به گذشته می اندیشم  من شب ها  در آغوش سبز…

نقش زنان مسلمان در جامعه اسلامی !

مقدمه . بی گمان یکی از مهم ترین مباحث در تبیین…

بدخشان؛ گره کور و پاشنه آشیل حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید بدخشان؛ جرقه های بحران و احتمال خیزش تازه…

شیرۀ جان

رسول پویان شیرۀ جان ازدو چشم خون چکانم می چکد لـؤلــؤی لالا…

            و حدت خواهی 

در عاشقی ،  عشق   نمایی   نمیکنم گنج  ی  محبتیم…

«
»

روزنامه تایمز: رهبران ناتو می‌دانستند که پوتین بالاخره اقدامی در مقابل آن‌ها انجام می‌دهد

براساس اسنادی که به تازگی توسط انگلیس از حالت محرمانه خارج و توسط روزنامه تایمز منتشر شدند، رهبران ناتو از سال ۲۰۰۱ میلادی می‌دانستند که روسیه در مقابل توسعه این ائتلاف به طرف شرق اقدامات لازم و متناسبی را اتخاذ می‌کند.

رهبران ناتو می‌دانستند که پوتین بالاخره اقدامی در مقابل آن‌ها انجام می‌دهد

براساس اسنادی که به تازگی توسط انگلیس از حالت محرمانه خارج و توسط روزنامه تایمز منتشر شدند، رهبران ناتو از سال ۲۰۰۱ میلادی می‌دانستند که روسیه در مقابل توسعه این ائتلاف به طرف شرق “اقدامات لازم و متناسبی” را اتخاذ می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری راشاتودی، روزنامه تایمز در گزارش خود نوشت، یک سال پس از ریاست جمهوری ولادیمیر پوتین، ایگور سرگیف، وزیر دفاع وقت روسیه به همتایان ناتوی خود گفت که توسعه مداوم این بلوک به طرف پیمان سابق ورشو یا کشورهای اروپایی بلوک شرق یک خطای سیاسی بزرگ است. سرگیف هشدار داده بود که مسکو برای پاسخ دادن به این توسعه‌طلبی “اقدامات لازم و متناسب” را اتخاذ می‌کند.

بزرگ‌ترین گسترش ناتو تا به امروز سه سال بعد به دنبال الحاق بلغارستان، رومانی، اسلواکی، اسلوونی، استونی، لتونی و لیتوانی به این بلوک نظامی تحت رهبری آمریکا صورت گرفت.

پوتین در جریان سخنرانی در کنفرانس امنیتی مونیخ در سال ۲۰۰۷ میلادی این گسترش و توسعه را به عنوان “یک اقدام تحریک‌آمیز جدی که سطح اعتماد متقابل را کاهش می‌دهد” توصیف کرد، اگرچه رهبران ناتو تاکید داشتند که ائتلاف‌شان در ماهیت “دفاعی” است.

پس از آنکه اوکراین تصمیم خود برای پیوستن به ناتو را که به اعتقاد مسکو یک تهدید امنیتی غیرقابل قبول بود، کنار نگذاشت و ناتو نیز تاکید کرد که کی‌یف یک روز به عضویت این ائتلاف در خواهد آمد، روسیه در فوریبه ۲۰۲۲ میلادی دستور حمله به اوکراین را صادر کرد.

در واپسین روزهای فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، رهبران غربی به همتایان شوروی خود قول داده بودند که ناتو به طرف شرق و مرکز اروپا توسعه نخواهد یافت. این در حالی است که در سال جاری میلادی آمریکا مطرح شدن چنین وعده‌ای را رد کرد و تاکید داشت که فرصت عضویت در ناتو حتی برای کشورهای هم‌مرز با روسیه باید فراهم و ممکن باشد.

انگلیس همچنین هشدارهای روسیه تا زمان آغاز حمله به اوکراین را رد کرده بود.

یکی از سخنگویان بوریس جانسون، نخست وزیر وقت انگلیس در ژانویه سال جاری میلادی گفته بود: روسیه نگرانی‌هایی را درباره حمله بالقوه ناتو ابراز کرده اما ما صریحا اعلام کرده‌ایم که این نگرانی‌های اساسا بی‌پایه و اساس هستند چرا که ماهیت این ائتلاف در اصل دفاعی است.

ناتو از آن زمان تاکنون با درخواست عضویت سوئد و فنلاند موافقت کرده و اوکراین نیز در سپتامبر به طور رسمی درخواست عضویت خود در این ائتلاف را تقدیم کرد.