دوحه سر دوحه، پروسه های پیچیده و آرمانهای خشکیده 

نوشته از بصیر دهزاد  سومین کنفرانس در دوحه  درست سه هفته…

کور و نابینایان خرد

تقدیم به زن ستیز های بدوی و ملا های اجیر، آن…

فضیلت سیاسی و افغانستان

در نخست بدانیم٬ ماکیاولی در شهریار و گفتارها٬ در واقع…

بهای سنگین این خاموشی پیش از توفان را طالبان خواهند…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان بیش از این صبر مردم افغانستان را…

گلایه و سخن چندی با خالق یکتا

خداوندا ببخشایم که از دل با تومیخواهم سخن رانم هراسانم که…

(ملات گاندی در مورد امام حسین

باسم تعالى در نخست ورود ماه محرم و عاشوراء حسينى را…

جهان بی روح پدیداری دولت مستبد

دولت محصولی از روابط مشترك المنافع اعضاء جامعه می باشد٬ که…

ضانوردان ناسا یک سال شبیه‌سازی زندگی در مریخ را به…

چهار فضانورد داوطلب ناسا پس از یک سال تحقیق برای…

پاسخی به نیاز های جدید یا پاسخی به مخالفان

نویسنده: مهرالدین مشید آغاز بحث بر سر اینکه قرآن حادث است و…

طالبان، پناهگاه امن تروریسم اسلامی

سیامک بهاری شورای امنیت سازمان ملل: ”افغانستان به پناهگاه امن القاعده و…

  نور خرد

 ازآن آقای دنیا بر سر ما سنگ باریده عدوی جان ما…

عرفان با 3 حوزه شناخت/ ذهن، منطق، غیب

دکتر بیژن باران با سلطه علم در سده 21،…

شکست مارکسیسم و ناپاسخگویی لیبرالیسم و آینده ی ناپیدای بشر

نویسنده: مهرالدین مشید حرکت جهان به سوی ناکجا آباد فروپاشی اتحاد جماهیر…

سوفیسم،- از روشنگری باستان، تا سفسطه گری در ایران.

sophism. آرام بختیاری دو معنی و دو مرحله متضاد سوفیسم یونانی در…

آموزگار خود در عصر دیجیتال و هوش مصنوعی را دریابید!

محمد عالم افتخار اگر عزیزانی از این عنوان و پیام گرفتار…

مردم ما در دو راهۀ  استبداد طالبانی و بی اعتمادی…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان سرزمینی در پرتگاۀ ناکجاآباد تاریخ مردم افغانستان مخالف…

ترجمه‌ی شعرهابی از دریا هورامی

بانو "دریا هورامی" (به کُردی: دەریا هەورامی) شاعر، دوبلور و…

تلویزیون حقوق ناشر یک اندیشه ملی و روشنگری 

نوشته از بصیر دهزاد  تلویزیون حقوق در پنجشنبه آینده،  ۱۱ جولای، …

افراطیت دینی و دین ستیزی دو روی یک سکه ی…

نویسنده: مهرالدین مشید در حاشیه ی بحث های دگر اندیشان افراط گرایی…

د مدني ټولنې په اړه په ساده ژبه څو خبرې

 زموږ په ګران هېواد افغانستان کې دا ډیر کلونه او…

«
»

رسوایی حکومت در برگزاری انتخابات پارلمانی

 

حکومت افغانستان و کمیسیون انتخابات در یک سال گذشته بار ها تاکید ورزید که در 28 میزان انتخابات همه شمول و دور از مشکلات متفاوت برگزار می کند.

این کمیسیون همچنان در یک هفته گذشته از انتقال مواد اساس انتخاباتی و کارمندان نیز اطمینان داده بود اما 28 میزان شاهد رسوایی حکومت و کمیسیون انتخابات در برگزاری انتخابات پارلمانی شد.

با آغاز انتخابات پارلمانی در ساعت هفت صبح درب هزاران محل انتخاباتی بسته ماند و نگرانی ها از چالش های کلان در برابر این پروسه آغاز شده که از عمده ترین آن عبارت است :   تاخیر در آغاز انتخابات در برخی مراکز، کند بودن روند ثبت نام  ، فرستاده شدن اوراق یک ولایت به ولایت دیگر ، کار نکردن بایومتریک در برخی مراکز،  نبود ناظرین در برخی مراکز ، مداخله زورمندان در حاشیه های مراکز، وجود تصاویر نامزدان در نزدیک های مراکز،  کمبود کارمندان در برخی مراکز و نگران کننده تر از همه ادعا به پر شدن صندوق ها آنهم در برخی محلات انتخاباتی شهر کابل .

این وضعیت نشان میدهد که حکومت افغانستان در کنار برنامه های دیگر اش در این پروسه نیز نا کام شده و توان مدیریت برنامه های ملی را ندارد.

عصر روز شنبه کمیسیون رسیدگی به شکایات انتخاباتی نیز در یک کنفرانس خبری و خوانش یک اعلامیه نگرانی جدی اش را در مورد انتخابات پارلمانی ابراز کرد.

علی رضا روحانی سخنگوی کمیسیون رسیدگی به شکایات انتخاباتی گفت : برگزاری انتخابات شفاف و به زمان مسوولیت حکومت و کمیسیون انتخابات است ، وی هشدار داد که کوتاهی های که در برگزاری انتخابات صورت گرفته آینده این پروسه را با خطر مواجه کرده است.

کمیسیون شکایات رهبری ضعیف را عامل اصلی این چالش ها دانسته و تاکید ورزید که پیش از برگزاری انتخابات بار ها از وضعیت به وجود آمده امروز هشدار داده بودند اما کسی در حکومت و کمیسیون انتخابات گوش نداد.

این در حالیست که شماری از جریان های سیاسی نیز از وضعیت به وجود آمده در یک ماه گذشته گوش زد کرده بودند طوری که در سند استعفای حنیف اتمر مشاور پیشین شورای امنیت نیز نگاشته شده بود ، دید متفاوت در داخل نظام حکومتی در مورد برگزاری انتخابات وجود نداشت.

اقای اتمر گفته بود که باید انتخابات پارلمانی و بعدآ انتخابات ریاست جمهوری با برنامه منظم که همه ارکان حکومتی و تفاهم نظر داشته باشند و دید نهاد های ناظر و جریان های سیاسی در آن دخیل باشد برگزار شود . وی همچنان به برگزاری انتخابات شفاف ، دور از تقلب و همه شمول تاکید کرده و از وضعیت به وجود آمده هشدار داده بود.

اکنون مشاهده می شود که در پروسه انتخابات رییس جمهور غنی و رهبری کمیسیون انتخابات به این هشدار ها بی تفاوت بوده و هیچ  توجهی نکرده است.

اگر حکومت در شش ماه گذشته که در تلاش آمادگی ها برای انتخابات بود دیدگاه ها را در نظر می گرفت امروز شاهد رسوایی حکومت و کمیسیون انتخابات نمی بودیم و انتخابات پارلمانی که هویت ملی افغان ها است به خوبی برگزار میشد.

ناتوانی حکومت امروز شنبه سبب شد تا هزاران شهروند کشور ساعت ها در کنار درب مراکز رای دهی انتظار بمانند و در نهایت برای آنها پاسخ نه داده شده و به روز یک شنبه انتظار بمانند که این یک نوع شرم ساری به بدنه نظام کشور است.

اکنون امتحان کلان دیگر در برابر حکومت و کمیسیون انتخابات قرار دارد که آن برگزاری انتخابات ریاست جمهور در بهار سال آینده است .

اگر حکومت از اکنون برای تغیر رهبری کمیسیون انتخابات و برنامه های اثرگذار طرح های را روی دست نگیرد وضعیت انتخابات ریاست جمهور بحرانی تر از انتخابات پارلمانی خواهد بود .

بحث دیگر اعتماد از دست رفته مردم که در انتخابات 2014 و اکنون صورت گرفت انتخابات ریاست جمهوری را با چالش کلان تر مواجه خواهد ساخت که مسوولیت حکومت است تا در این زمینه اقدام جدی کند در غیر آینده دموکراسی و ثبات سیاسی افغانستان در لبه سقوط مواجه خواهد شد که پاسخ آنرا رییس جمهور غنی خواهد داد و تاریخ نیز در این مورد با خط سیاه نقش خواهد شد.

 

 

زاهد شاداب