کتاب زبدۀ تاریخ

رسول پویان فسانه خوان وفسون سرگذشت موسارا مگـر خـرد بکــنــد حـل ایـن…

چرا مردان از زنان قوی تر نیستند؟ پروفیسور دکتر شمس سینا بخش…

حقیقت فرا ذهنی: بنیاد برترین واقعیت

ذهنیت به مفهوم تفکر٬ و تعقل از جوهر حقیقت٬ بنیاد…

ژرفنای فاجعه در افغانستان و سناریو های فراراه ی طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید ستم طالبان و ایستادگی ملت؛ اراده مردم افغانستان…

پایداری

ثبا ت و پا یداری را نمانده  قدر و مقدارش چنان…

مهر پدر

دستت پدر ببوسم و سر هم به پای تومیخواهم آنچه…

نمونه هایی از کهنترین اشعار فارسی

تا بدانجا رسیده دانش من که بدانم همی که نادانم ( ابو…

ترامپ و بازتعریف روابط بین‌المللی؛ از تنش‌های ژئوپلیتیک تا دیپلماسی…

نویسنده: مهرالدین مشید ترامپ از دور زدن تنش های دیپلوماتیک تا…

چرا مردان از زنان قوی تر نیستند؟

پروفیسور دکتر شمس سینا بخش دوم درین جا می خوانید: -چطور میتواند یک…

پرتو عقل و خرد 

رسول پویان  جهان که در دل دانش می‏کند تابـش  به جهل تیره…

نامه‌ی سرگشاده‌ی محمدعثمان نجیب، بنیادگذار مکتب دینی-فلسفی من بیش از…

آقای ترامپ! تو نه در قامت یک سیاست‌مدار آمدی، نه به…

افغانستان، میان دو لبه تیغ؛ تحول نرم یا سقوط ساختاری

نویسنده: مهرالدین مشید نجات افغانستان در گرو راهی؛ میان تحول نرم…

دولت: کاملِ ناتمام...!

دولت یا خدمات عامه و زمانیکه توسط میثاق مردمی همانا…

فرق بین شادی و لذت

 محمدنعیم «کاکر خیلی ها فکر می‌کنند که شادی و لذت یکی…

شلینگ و هگل،- دعوای 2 فیلسوف دولتی

Schellig, F.W (1775- 1854 آرام بختیاری فلسفه شلینگ،- مفاهیم ناروشن، تعاریف ناتمام. شلینگ…

عید قربان

ای وطندار عید قربان شد قربانت شوم صدقه‌ی حال خراب و…

حامییان حق!

امین الله مفکر امینی !    2025-03-06   نترسم زدشمن تکیه برحـــق کــــــــــرده ام باتکیه…

چرا مردان از زنان قوی تر نیستند؟

پروفیسور دکتر شمس سینا بخش نخست درین جا می خوانید: -چطور میتواند یک…

افغانستان در تلاقی آشوب و رقابت؛ قرائتی تازه از فروپاشی…

نویسنده: مهرالدین مشید فروپاشی طالبان؛ تلاطم‌های داخلی و بازتاب‌های جیوپولیتیکی منطقه‌ای…

در مورد تعاونی‌های کارگری

از آثار کلاسیک لنین برگردان: آمادور نویدی درباره تعاونی‌های کارگری تذکر سردبیر سایت مارکسیست– لنینیست امروز: این…

«
»

جنگ ارتجاعی دولت کودک کش اسراییل و رژیم جنایتکار ایران بایست به اسرع وقت متوقف گردد 

اعلامیه‌ در محکومیت جنگ ارتجاعی دولت فاشیستی اسرائیل و جمهوری جنایت‌پیشۀ اسلامی ایران

در شرایطی که جهان زیر فشار بحران‌های عمیق اقتصادی، زیست‌محیطی و سیاسیِ برخاسته از ساختار پوسیدۀ سرمایه‌داری جهانی به‌سر می‌برد، بشریت شاهد یکی از ویران‌گرترین جلوه‌های این بحران است؛ جنگ ارتجاعی و جنایت‌کارانه میان دولت فاشیستی اسرائیل و جمهوری اسلامی ایران نه جنگی برای آزادی است و نه تلاشی در راستای رهایی مردمان منطقه از فلاکت اقتصادی و ادبار گستردۀ اجتماعی. برعکس، این جنگ دو دولت ارتجاعی، بازتابی از منافع استراتژیک نیروهای ارتجاعی و امپریالیستی است که در متن افول موقعیت جهانی امپریالیسم آمریکا و بحران و بی‌ثباتی نظم سرمایه‌داری جهانی به‌وجود آمده است. در واقع، این جنگ، صحنۀ بازتعریف منافع قدرت‌های هژمون‌ جهانی و منطقه ‌یی؛ و تلاشی است برای جلوگیری از شکل‌گیری آنچه که جهان چندقطبی خوانده می‌شود، امری که خود تهدیدی برای تداوم سلطۀ بلامنازع قدرت‌های غربی در رأس ایالات متحدۀ آمریکا به شمار می‌رود. 

هر دو طرف این درگیری – چه رژیم فاشیستی اسرائیل با پشتیبانی قدرت‌های غربی در رأس آمریکا و چه جمهوری اسلامی سرمایه‌ در ایران با تمام جنایاتش علیه مردم خود – نیروهایی ضدانسانی و ارتجاعی هستند که بقای خود را در جنگ، سرکوب، و گسترش ناامنی می‌جویند. در این میان، بازنده‌گان واقعی نه دولت‌ها، بلکه کارگران، زنان، فرودستان، و مردم بی‌دفاع‌اند؛ آنانی که زیر بمباران، تحریم، فقر و سرکوب جان می‌بازند و از هستی ساقط می‌گردند.   

بحران و افول قدرت اقتصادی آمریکا و اروپا، ظهور غول اقتصادی چین در شرق، عروج مجدد روسیه در صحنۀ بین‌المللی و در رقابت با آمریکا و شرکای غربی آن، جهان را به پرتگاه هولناک و خطرناکی دارد سوق می‌دهد. جنگ های نیابتی اوکراین و روسیه، سلاخی دسته جمعی کودکان، زنان و مردان در غزه، لبنان، سوریه، سودان و اینک بمباردمان مردم در ایران و اسرائیل، بیان روشنی از سیر تحولاتی است که سرمایۀ جهانی و قدرت های هژمون امپریالیستی برای استمرار قدرت و سلطه‌گری شان زنده‌گی انسانها و طبیعت را به نابودی بکشانند.

درگیری های نظامی با استفاده از سلاح کشتار جمعی که میزان تخریب و وسعت کشتار انسان‌ها کیفیت آن‌ها را محک می‌زند، محدود به وارد آوردن ضربات مرگبار بر تأسیسات نظامی و نظامیان دو طرف جنگ نمی‌گردد. بلکه بورژوازی و قدرت‌های حاکمه انسان‌های بی‌گناهی از جمله کارگران و مردم محروم که خواست و مطالبۀ اکثریت شان داشتن امکاناتی برای انسانی زیستن و رفاه است، جنگ نمی‌خواهند، زراد خانه و سلاح اتمی نمی‌خواهند را با هویت های ثانوی ایرانی، اسرائیلی، فلسطنی، روسی، اوکرایینی، مسلمان و یهود… تقسیم و تفکیک نموده و برای تأمین منافع استراتژیک خود در تقابل هم قرار می‌دهند و قربانی می‌گردانند؛ اگر هم زنده بمانند علاوه بر تأمین هزینه های سرسام‌آور زنده‌گی، هزینۀ تعمیر مجدد ماشین جنگی و بازسازی، با توجیه عشق به “میهن” هم بر عهدۀ آن‌ها گذاشته می‌شود. 

تنها بازندهٔ واقعی جنگ جاری میان رژیم فاشیستی اسرائیل و جمهوری اسلامی سرمایه در ایران طبقهٔ کارگر، زحمتکشان و محرومان دو سوی خط مقدم و کل جهان است. بنابراین طبقۀ کارگر جهانی و تمامی نیروهای آزادی‌خواه، مترقی و ضدجنگ باید با صدای رسا این بربریت سازمان‌یافته را محکوم کنند. باید علیه این جنگ ارتجاعی و ویرانگر برخیزیم که پیش از هرچیز مدنیت و انسانیت را نشانه گرفته است؛ جنگی که ادامۀ منطق سود، سلطه و رقابت در دل نظام سرمایه‌داری جهانی است.

سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان جنگ به‌شدت ارتجاعی میان فاشیست های کودک کُش اسرائیل و نظام سرکوبگر، ضدآزادی، ضدشادی و ضدزن رژیم اسلامی ایران را شدیداً محکوم کرده و خواهان توقف سریع آن می‌باشد. انسان های ساکن در ایران و اسرائیل حق دارند به دور از وحشت جنگ زنده‌گی نموده و نبایست برای استمرار قدرت دژخیمان حاکم در هر دو جغرافیا قربانی گردند. صلح واقعی تنها با عبور از فاشیسم حاکم بر اسرائیل، به زیر کشیدن رژیم اسلامی سرمایه از طریق انقلاب در ایران و نابودی سرمایه‌داری که جنگ افروزی بخشی از فلسفۀ وجودی اش می‌باشد، ممکن است.

زنده باد همبسته‌گی جهانی طبقۀ کارگر و مردم آزادی‌خواه و برابری طلب!

نه به جنگ و کشتار!

زنده باد سوسیالیسم!

کارگران و مردم آزادی‌خواه جهان علیه بربریت سرمایه‌داری متحد شوید!

شورای مرکزی سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان

26 جوزا خرداد 1404؛ 16 جون 2025