جوان افغانستان؛ از فروپاشی امید تا ضرورت رستاخیز فکری و…

 نویسنده: مهرالدین مشید در تاریخ ملت‌ها، گاهی فاجعه تنها در ویرانی…

ولادیمیر مایاکوفسکی

برگردان. رحیم کاکایی نگاه لنین به فوتوریسم و مایاکوفسکی  چهره‌ کلیدی فرهنگ…

زنان و تولید علم در تاریخ تمدن اسلامی !

مقدمه زنان مسلمان ، از خانه تا دانشگاه ، از مسجد…

کودتای داوود؛ آغاز فصل پرآشوب تاریخ معاصر افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید کودتای  ۲۶ سنبله ۱۳۵۵ سرآغاز تراژدی نیم‌قرن افغانستان کودتای…

         وحدت خواست مبرم زمان است

هرکه دورافتاده شد ازاصل خویش  باز جوید روز گاری وصل خویش اصالت…

فن تفکر و تمرین فلسفه

درسنامه برای مدارس آموزش سیاسی پدیدآورنده و ویراستار: یوری نیکولاویچ آنتونوف…

بدخشان در محراق کارزار تبلیغات

سیاسی -- نظامی پاکستان ! ولایت بدخشان در شمالشرق ترین قسمت…

سفرنامۀ زندگی

رسول پویان نــوای نـی و نـغـــمـۀ آبـشار هـوای خوش و دامـن کهسار سـرود…

هه‌لو شهید جعفر

آقای "هه‌لو شهید جعفر" (به کُردی: هەڵۆ شەهید جەعفەر) شاعر…

پیاوړی او نومیالی لیکوال

له (ډاکټر طارق رشاد) سره چې پیاوړی او نومیالی لیکوال،…

دموکراسی در بستر سرمایه‌داری؛ فرصت‌ها، محدودیت‌ها و تناقض‌ها

نویسنده: مهرالدین مشید  رابطه دموکراسی و سرمایه داری؛ از همگرایی تا…

افغانستان زخمی؛ نیازمند همدلی و همگرایی

نویسنده: مهرالدین مشید تنوع قومی و مدیریت آن در چارچوب هویت…

شکسپیر 

« آن ‌جا که انسان برای نخستین ‌بار خود را…

وحدت نیروهای مترقی در روشنی  اصول و بدون آن

وحدت، یکی از نیازهای اساسی و اجتناب‌ناپذیر نیروهای مترقی، ملی…

دین و دموکراسی؛ از سازگاری ها تا چالش ها

نویسنده: مهرالدین مشید پرسش سازگاری دین و دموکراسی یکی از مهم‌ترین…

سه‌ شعر کوتاه از لیلا طیبی

انسان کلام سبز ترحم، جاری از گلوی خدا بود.  از یاد برده…

شب

شب همین نزدیک‌هاست و  ستارگان  گیسویشان را بر صورت ماه افشانده‌اند، در سکوتی…

پیامد های منفی ،تثبیت رتبه نظامی در ساختار های کشفی…

مقدمه . خداوند ( ج) در قرآن کریم چنین می فرماید…

چند شعر کوتاه از لیلاطیبی

انسان کلام سبز ترحم، جاری از گلوی خدا بود.  از یاد برده…

افغانستان؛ سرزمین فرصت‌های از دست‌رفته

نویسنده: مهرالدین مشید از اصلاحات امان‌الله خان تا چالش‌های پس از…

«
»

تظاهرات علیه حکومت نظامی در سودان 

Voorbeeld van afbeelding


فرح نوتاش         جبهۀ جهانی ضد امپریالیست       قدرت زنان         2021.10.30  

Voorbeeld van afbeelding


Voorbeeld van afbeelding

در اوت 2019 در میدان هربرت ون کارایان، جلوی اپرای معروف شهر وین، تظاهراتی علیه دیکتاتور سودان، عمرالبشیر، جاری بود. امروز کما بیش همان چهره ها در همان میدان،علیه عبدالفتاح البرهان، رهبر کودتای نظامی اخیر سودان تظاهراتی بر پا کردند. 

شعارهای آزادی برای سودان و بر کناری عبدالفتاح البرهان را دهل های افریقایی همراهی می کرد. و زنان و مردان سیاه سودانی با شعارهای ریتمیک خواستار برکناری هر چه سریع تر حکومت نظامیان در سودان بودند. 

انتقال بدون خون ریزی، جابجایی مهره ها، سبک حکومت جوبایدن است. همانطوری که در افغانستان مهره های آمریکایی جابجا شدند،دستور رفت به اشرف غنی و آمد به طالبان داده شد، در سودان نیز این جابجایی با نام کودتا، تیتر اخبار روز 25 اکتبر 2021 بود. اگر چه بسیاری هنوز عبداله حمدوک را در حصر و در جایی نامعلم تصور می کنند ولی در تاریخ 27 اکتبر، دویچه وله خبر از بازگشت او به منزل مسکونی اش داده است. اگر چه جامعه بین المللی هنوز حمدوک را نخست وزیر دوران گذار می شناسد، که قرار بود در سال 2024 انتخابات بر گذار کند، ولی رهبر حکومت نظامی، حکومت گذار را بطور کلی ملغا اعلام کرده و انتخابات ریاست جمهوری را به سال 2023 منتقل کرده است. 

این کودتا ، ویا انتقال و جابجایی نیروها از مدنی، به نظامی، چند ساعت بعد از اینکه جفری فلت من، نماینده آمریکا در شاخ آفریقا، خارتوم پایتخت سودان را ترک کرد جاری شد! گویا اتحاد جنبش های العدل، المساوات، التحریرسودان و فلول الکیزان لازم بود! نام ها به گروه های تروریستی ساخت آمریکا شباهت دارند. به هر حال آنچه که مانده، حاکمیتی نظامی شبیه به حاکمیت در افغانستان و ایران است. اگر چه مردان مسلح در این حاکمیت ها نام های متفاوت دارند. ولی حاکمیت نظامی در ایران و افغانستان و سودان عمومیت یافته است. 

آمریکا حتما پشت این جابجایی ها خواب جنگ بزرگی را برای ملل دیده است. جنگی که از آسیای مرکزی تا شاخ آفریقا، و یا حتا بیشتر را در بر خواهد گرفت. و الا تکیه این نظامیان بر قدرت الزامی نمی شد!

تا زمانی که ملت ها دشمن اصلی خود را نشناسند، تغییرات فقط به صورت تغییر 

کلاه هایی که آمریکا بر سر ملل می گذارد خواهد بود. 

حتا سلطه رژیم ملا بر ایران نیز، بواسطه خواست آمریکا بوده و هنوز نیز هست. 

از این رو است که تراژدی پناه بردن بر دشمن ( آمریکا) توسط برخی از نیروهای اپوزیسیون کشورهای جنوب کمدی شده است. 

اگر مردم  سودان، ایران و افغانستان و کل کشورهای جنوب، نمی خواهند مدام ، کلاه هایی را که امپریالیست ها برسرشان می گذارد از سر بردارند، نیاز به شناخت دشمن درجه یک خود که این رژیم های ننگ و نفرت را بر آنان تحمیل می کند دارند.

womens-power.farah-notash.com

www.farah-notash.com

Women’s Power