فلسفه هایدگر میان تبلیغ فاشیسم و آنتی کمونیسم

Martin Heidegger(1889-1976)  آرام بختیاری کج فهمی فیلسوفان مذهبی دانشگاهی وطن از هایدگر. چرا…

سفر ملاهبت الله به کابل ؛ نشانه های زوال یا…

نویسنده: مهرالدین مشید نبض زمان و رقم خوردن شمارش معکوس در…

جامعه دین زده چگونه است؟

عبارت از جامعه می باشد٬ که دیندار از دین٬ چون…

نوای خلقِ غمدیدهء بغلان!

امین الله مفکر امینی       2024-13-05 آسمـان گرفته سخت برما، زمیــــن از سوی…

تنهایی و غربت شناخت نامه ی تبعید

نویسنده: مهرالدین مشید روایت دیگری از تنهایی و غربت روایت تبعید یعنی…

دست یاری 

بر بلای سیل بغلان مبتلا است  ساکنان اش زین مصیبت در…

تجلیل از روزمادردرکشورشاهی هالند

بتاریخ 12می سالجاری درشهرارنهم کشورشاهی هالند محفل باشکوهی ازسوی شوراي…

بجنبید ایکه خود ها، حامییان حقوق بشرخوانید!

امین الله مفکر امینی       2014-13-05! ندانم چطور گویم ویا به تصویر کشمدردوناله…

اینجا بغلان است، آدمیت را سیل برده است!

سیامک بهاری “ما نه غذا داریم، نه آب آشامیدنی، نه سرپناه،…

خشم سیلاب

رسول پویان خانه و باغ و زمین و روستا ویران گشت خـشـم…

 قاضی ی شهر شرف

محمد عالم افتخار مال تاجـر غرق دریا گشـته بود تاجر آنجا محوِ…

خیزش های مردمی نشانه های شکست طلسم وحشت طالبانی

نویسنده: مهرالدین مشید تبعیض، حرمت شکنی و استبداد کار نامه ی…

مادر

ای مادر من فرخ و آباد بمانی پر خنده به لب…

چند شعر کوتاه از زانا کوردستانی

انتظارم، بوی سیگارهای زر گرفته... و روزهای تلخِ نیمه سوخته میان بغض خاموشت…

جنگ قدرت ها

رسول پویان جنگ قـدرت ها دل زخمین وخونین آورد جـای صلح و…

افراطیت پادزهر خیانت رهبران اسلام سیاسی و یا شکست مبارزات…

نویسنده: مهرالدین مشید علل و عوامل یا چگونگی و چیستی باز…

زبان آریایی یا آریویی چی شد؟

نوشته: دکتر حمیدالله مفید ——————————— زبان بازتاب خرد آدمی است و انسان…

تعامل 

نور محمد غفوری از چندی به اینطرف در مکالمات و نوشتار…

جمال غمبار

آقای "جمال غمبار"، (به کُردی: جەمال غەمبار) شاعر و نویسنده‌ی…

چین کاوشگری به نیمه تاریک ماه فرستاد

منبع تصویر، GETTY IMAGES ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۳ مه ۲۰۲۴ آژانس فضایی…

«
»

بودجه ۱.۹ تریلیون دلاری آمریکا برای مقابله با چین، روسیه و ایران

فرستنده: حسین تلاش

به گزارش «اسپوتنیک»، در بودجه آمریکا که به کنگره این کشور ارائه شده است، ۱.۹ تریلیون دلار جهت مقابله با «نفوذ»، چین٬ روسیه و ایران در سرتاسر اروپا و اوراسیا با تمرکز ویژه بر خاورمیانه اختصاص یافته است. 

در سند بودجه آمریکا پیشنهاد شده است که تقریباً ۶۶۵.۸ میلیون دلار به طور خاص برای تقویت «مقاومت اروپا و اوراسیا در برابر نفوذ خارجی و پیشبرد ادغام یورو-آتلانتیک در کنار پرداختن به چالش ‌های رو به رشد از سوی روسیه و چین اختصاص یابد. 

این سند اضافه می‌ کند که  بودجه از برنامه ‌های متمرکز برای دفاع از دموکراسی، حاکمیت قانون، پیشبرد حقوق بشر و برابری جنسیتی، مبارزه با فساد و مقابله با اقتدارگرایی پشتیبانی خواهد کرد. 

علاوه بر این آمریکا یک بودجه ۸۰۰ ملیون دلاری برای شبکه ‌های تلوزیونی بین المللی جهت هدف قرار دادن مخاطبان در ایران، چین و روسیه و همچنین کشورهای آفریقایی و خاورمیانه در نظر گرفته است. 

از نظر دفاعی، بودجه پیشنهادی بایدن بر نوسازی زرادخانه‌ های هسته‌ای و همچنین توسعه توانایی‌ های جنگی نوین متمرکز می‌ شود. این بودجه مانند گذشته سعی می‌ کند برتری نظامی آمریکا را حفظ کند. 

تقریباً ۲۷.۷ میلیارد دلار صرف نوسازی هسته‌ای از جمله ساخت بمب افکن‌ ها و زیردریایی ‌های جدید و دوربرد خواهد شد. بیش از ۲۰ میلیارد دلار دیگر نیز برای بهبود و حفظ پدافند موشکی مانند سیستم‌ های مستقر در دریا در نظر گرفته شده است. 

درخواست بودجه دولت جو بایدن رییس جمهوری آمریکا در کنگره بررسی می‌شود و این نهاد در نهایت تصمیم می ‌گیرد این منابع چطور هزینه شوند. 

در طرح اولیه‌ بودجه که دولت «جو بایدن» چندی پیش تقدیم کنگره کرده بود نیز از «تهدید چین» به عنوان چالش اول وزارت دفاع آمریکا نام برده شده بود. بایدن، خواستار افزایش بودجه وزارت دفاع آمریکا به ۷۱۵ میلیارد دلار شده واعلام کرده بود بخشی از این بودجه برای مهار چین وروسیه هزینه خواهد شد. 

در آن طرح اولیه، مهار چین و روسیه، نوسازی برنامه هسته‌ای، ارتقاء وضعیت جوی و مقابله با تهدید های نوظهور بیولوژیکی اهداف وزارت دفاع آمریکا اعلام شده‌اند. 

دولت آمریکا در چند سال اخیر٬ به خصوص بر مقابله با چین متمرکز شده است. روابط میان واشنگتن و پکن طی سال‌ های گذشته بر سر مسائل مختلف از جمله جنگ تجاری، شیوع ویروس کرونا و فعالیت رسانه‌ ها در دو کشور با تنش مواجه شده است. 

هزینه نمودن این مبلغ نجومی توسط قصر سفید – پنتاگون غرض حفظ برتری نظامی امپریالیسم لگام گسیخته ی امریکا در حالی صورت می گیرد که به أساس آخرین گزارش اطلاعاتی ایالات متحده٬ این کشور به هیچ عنوان نتوانسته خود را برای رقابت با چین در عرصه هوش مصنوعی و جنگ فناوری آماده کند.

به گزارش بلومبرگ، انتشار گزارش کمیسیون امنیت ملی درباره هوش مصنوعی واقعیتی تلخ را به دولت آمریکا گوشزد کرد: آمریکا به گفته اریک اشمیت وباب ورک، روسای این کمیسیون٬ آماده دفاع و یا رقابت در عرصه هوش مصنوعی نیست.

باتوجه به حضور اشمیت به عنوان مدیر اجرایی ارشد گوگل و فعالیت ورک به عنوان معاون وزیر سابق آمریکا٬ هیچ فردی به اندازه این دو نفر در دولت و یا بخش خصوصی قادر به درک این مسئله نیست.

در عرصه این رقابت٬ چین به شکلی جدی زنگ خطر را برای آمریکا به صدا درآورده است. پکن یک دهه است که در این حوزه فعالیت جدی خود را آغاز کرده و بخش دولتی نیز با حداکثر قدرت برای تبدیل شدن به قدرت برتر جهانی در عرصه هوش مصنوعی هدف‌ گذاری کرده است.

این حوزه شامل علوم، فناوری، مهندسی و آموزش ریاضیات در هر سطحی است و دولت چین با سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه صنایع نظامی، شبکه ‌های اجتماعی و تهیه اطلاعات صنعتی در این مسیر حرکت می‌ کند.

درحالیکه واشنگتن عمدتا راهبرد بازار را در پیش گرفته و امیدوار است سیلیکون ولی و دیگر بخش‌ های تکنولوژی با تامین مالی بخش تحقیقات آمریکا را همچنان در این بازی بزرگ حفظ کنند. اما این واقعیت را باید قبول کرد که با وجود فعالیت دولت و بخش آکادمیک آمریکا در حوزه تحقیقات هوش مصنوعی، بخش خصوصی فاقد انگیزه لازم برای فعالیت کافی در این حوزه است. تجربه موفق آمریکا در سفر به ماه {که هنوز هم بخشی از جامعه ی کیهان شناسی به این «موفقیت امریکا» به دیده ی شک می نگرند… – از فرستنده} در 1960 به دلیل سرمایه گذاری دولت آمریکا در این بخش بود و نه انتظار از بخش خصوصی.

مهمتر از همه٬ هوش مصنوعی در حوزه‌ های مختلف مورد استفاده قرار می ‌گیرد. از تولید و تبلیغات تا درمان پزشکی و کشاورزی. اما بیشترین خطر برای کشورهای بزرگ {بویژه امریکا – از فرستنده) مربوط به عملیات نظامی است. عملیات نظامی در تمام بخش ‌ها؛ بخصوص سازمان ‌های اطلاعاتی باید بخشی از انقلاب هوش مصنوعی باشد؛ نبردی که آمریکا در خوش بینانه ‌ترین حالت٬ آماده انجام آن نیست.

پایان