آشتی کردن طالبان با مردم افغانستان، راهی برای پایان جنگ…

نویسنده: مهرالدین مشید زهر پاشی های قومی و زبانی و توطیۀ…

 ترجمه‌ی شعرهایی از سردار قادر 

استاد "سردار قادر" (به کُردی: سه‌ردار قادر)، شاعر کُرد زبان،…

خموشی

 نوشته نذیر ظفر شــــــــد مــــدتی که ورد زبانم ترانه نیست آوای مــــن…

چشم براه وحدت

            چشمم براه  وحدت  پیوند وهمد لی جانم فدای وحدت وصد ق…

دوحه سر دوحه، پروسه های پیچیده و آرمانهای خشکیده 

نوشته از بصیر دهزاد  سومین کنفرانس در دوحه  درست سه هفته…

کور و نابینایان خرد

تقدیم به زن ستیز های بدوی و ملا های اجیر، آن…

فضیلت سیاسی و افغانستان

در نخست بدانیم٬ ماکیاولی در شهریار و گفتارها٬ در واقع…

بهای سنگین این خاموشی پیش از توفان را طالبان خواهند…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان بیش از این صبر مردم افغانستان را…

گلایه و سخن چندی با خالق یکتا

خداوندا ببخشایم که از دل با تومیخواهم سخن رانم هراسانم که…

(ملات گاندی در مورد امام حسین

باسم تعالى در نخست ورود ماه محرم و عاشوراء حسينى را…

جهان بی روح پدیداری دولت مستبد

دولت محصولی از روابط مشترك المنافع اعضاء جامعه می باشد٬ که…

ضانوردان ناسا یک سال شبیه‌سازی زندگی در مریخ را به…

چهار فضانورد داوطلب ناسا پس از یک سال تحقیق برای…

پاسخی به نیاز های جدید یا پاسخی به مخالفان

نویسنده: مهرالدین مشید آغاز بحث بر سر اینکه قرآن حادث است و…

طالبان، پناهگاه امن تروریسم اسلامی

سیامک بهاری شورای امنیت سازمان ملل: ”افغانستان به پناهگاه امن القاعده و…

  نور خرد

 ازآن آقای دنیا بر سر ما سنگ باریده عدوی جان ما…

عرفان با 3 حوزه شناخت/ ذهن، منطق، غیب

دکتر بیژن باران با سلطه علم در سده 21،…

شکست مارکسیسم و ناپاسخگویی لیبرالیسم و آینده ی ناپیدای بشر

نویسنده: مهرالدین مشید حرکت جهان به سوی ناکجا آباد فروپاشی اتحاد جماهیر…

سوفیسم،- از روشنگری باستان، تا سفسطه گری در ایران.

sophism. آرام بختیاری دو معنی و دو مرحله متضاد سوفیسم یونانی در…

آموزگار خود در عصر دیجیتال و هوش مصنوعی را دریابید!

محمد عالم افتخار اگر عزیزانی از این عنوان و پیام گرفتار…

مردم ما در دو راهۀ  استبداد طالبانی و بی اعتمادی…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان سرزمینی در پرتگاۀ ناکجاآباد تاریخ مردم افغانستان مخالف…

«
»

اگر سوریه «اس- 300» بگیرد چه می‌شود؟

خبرگزاری فارس: اگر سوریه «اس- 300» بگیرد چه می‌شود؟

گزارش‌های خبری حاکی از هراس رژیم صهیونیستی نسبت به اقدام احتمالی روسیه در تحویل سامانه‌های موشکی اس-300 به ارتش سوریه است.

به گزارش   پایگاه خبری «دمشق الان» در گزارشی با عنوان «اگر سوریه اس 300 داشته باشد چه می‌شود؟» قدرت موشکی سوریه را در برابر هر گونه حماقت احتمالی تازه آمریکا و اسرائیل برای تعرض به آسمان این کشور را روز افزون توصیف کرد.

در این گزارش آمده است: سوریه اسطوره ارتش شکست ناپذیر (ارتش اشغالگر اسرائیل) را نابود کرد، هنگامی که در سال 1973، سامانه‌های دفاع هوایی سوریه بیش از نیمی از هواپیماهای فانتوم دشمن را بر فراز آسمان سوریه و سرزمین‌های اشغالی فلسطین منهدم کرد.

معلوم است هر کسی که هوا را در اختیار دارد، جنگ را به هر عظمتی تحت کنترل خود می‌گیرد، چیزی که ارتش سوریه در سال‌های گذشته به علت غیر فعال شدن سامانه و تیپ‌های دفاع هوایی از جغرافیای سوریه پس از حمله تروریست‌ها از دست داده و شکاف و اختلال بزرگی در سامانه پدافند هوایی ارتش سوریه ایجاد کرد، همین امر نفوذ هواپیماهای دشمن (اسرائیل) به آسمان سوریه و حمله آن به پایگاه‌های نظامی ارتش سوریه در سال‌های گذشته را موجب شد و تعجب آور نیست که حملات تروریستی به گردان‌های دفاع هوایی سوریه با حمایت و هدایت دشمن (اسرائیل) صورت گرفته باشد.

پس از آنکه ارتش سوریه توانست بیشتر خاک سوریه را بازپس گرفته و گروه‌های تروریستی را از بین ببرد، نیروهای دفاع هوایی و سیستم‌های دفاع هوایی از رده خارج، دوباره فعال شدند و حوزه پدافند هوایی قدرت خود را بازیافت و به مقابله با هواپیماهای متعرض به حریم هوایی سوریه پرداخت.

سقوط هواپیمای F-16 (اسرائیل) در 10 فوریه بر فراز منطقه اشغالی الجلیل نقطه عطف مهمی در عرصه منطقه و در قضیه برتری هوایی در منطقه است، دیگر زمان یکه تازی هوایی دشمن گذشته است و البته بیشتر از یک هواپیما در این حادثه مشهور افتاده است اما سانسور رسانه‌ای دشمن به منظور کاستن از شدت وحشت در داخل اسرائیل صورت گرفت.

دفاع هوایی ارتش سوریه در بهترین وضعیت خود قرار دارد و این موضوع پس از تجاوز سه جانبه توسط ایالات متحده، بریتانیا و فرانسه به پایگاه‌های نظامی سوریه در سپیده دم 14 آوریل و به بهانه حمله شیمیایی دوما روشن شد که در آن سامانه‌های دفاع هوایی سوریه غرور موشک‌های هوشمند بالدار (تاماهاوک و الستورم شادو) و غیر آن را در هم شکستند.

به گفته منابع رسمی نظامی سوریه و روسیه 71 فروند موشک از جمع 103 موشک شلیک شده از ناوها و هواپیماهای راهبردی منهدم شدند و مسیر حرکت بیشتر موشکهایی هم که توانستند از تیررس سامانه‌های دفاع هوایی سوریه خارج شوند، نیز منحرف شد.

نیروی دفاع هوایی سوریه 110 موشک را از سامانه‌های جدید و قدیم خود شلیک کرد تا موشک‌های خوشگل و هوشمند ترامپ را به انبوهی از ضایعات بر فراز آسمان سوریه مبدل کند.

شگفت آور است که اکثر سیستم های دفاع هوایی سوریه با وجود برخی سیستم‌های مدرن در آنها، قدیمی هستند، اما شاید ارتش سوریه برای مطابقت با بهترین سیستم های دفاعی در جهان آنها را نوسازی کند. برخی از سیستم های دفاع هوایی سوریه به دهه شصت و هفتاد قبل از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی بازمی گردد و هنوز هم با کارایی بالایی کار می کند.

ما نباید کارآیی سربازان سوری را در استفاده از دفاع هوایی خود فراموش کنیم چرا که انهدام موشک های بالدار و هواپیماهای برای آنها مدرن فقط یک سرگرمی شده که در اوقات فراغت خود انجام می‌دهند.

ما در مورد سامانه‌های S-200 و  S-125، و غیره صحبت کردیم اما اگر سوریه S-300 داشت، چه می شد؟ مقامات ارشد روسیه گفته اند که موضوع تعلیق تحویل S-300 به ارتش سوریه پس از تجاوز اخیر مورد بازنگری قرار گرفته است و اگر این امر اتفاق افتد هواپیماهای دشمن اسرائیلی جرأت ترک پایگاه هایشان را نخواهند داشت.