یوغلط خبر د جنجال منبع

نور محمد غفوری په دې ورځو کې د مغرضو او دروغجنو…

و.ای. لنین- وحدت فلسفه و سیاست

ترجمه. رحیم کاکایی اوگورودنیکوف ولادیمیر پتروویچ، دکتر علوم فلسفه، پروفسور، رئیس کرسی…

ناله یی میهن

رخت سفر ببستم و سوی وطن شدم در آرزوی دیدن مهد کهن…

از شمس النهار ، بنیاد گزاری مطبوعات مدرن

1میرعبدالواحد سادات ترقیات عالم روبه بالاست  ما از بالا به پایین می…

روز جهانی مطبوعات و روزگار آشفته و نابسامان روزنامه‌نگاری در…

نویسنده: مهرالدین مشید هرچند روز جهانی مطبوعات (۳ می) فرصتی است…

ریشه‌یابی پیدایش سادات، خواجه، آقا و بار بی‌معنای مذهبی دادن به…

محمدعثمان نجیب بخش نخست:  مراد من این‌ است تا بدانیم، چرا مردمان…

مارکوزه؛- فیلسوف التقاطی جنبش دانشجویی

Herbert Marcuse (1898-1879) آرام بختیاری نیاز  فیلسوف "چپ نو" به فرویدیسم. مارکوزه (1979-1898.م)،…

مسئولیت اخلاقی رسانه ئی  در دفاع مشترک از روشنگری ،…

نوشته  از: بصیر دهزاد   قسمت دوم  ادامه قسمت اول   نباید یک اصل عمده…

مسئولیت اخلاقی رسانه ئی  در دفاع مشترک از روشنگری ،…

نوشته  از: بصیر دهزاد   قسمت اول   انگیزه این مقاله  تداوم بحث های…

وحدت ملی یگانه ضامن بقای کشور است

اگر از چهار راهی ها گذر کنی مزدور کار ،…

تقسیم جهان 

رسول پویان  زمیـن در بین غـولان جهـان تقسیم می گردد  تـوگـویـی از…

یووالی د بریا کيلي، د نن ورځې اړتیا

ليکنه: حميدالله بسيا په تاریخ کې ډېرې داسې شېبې شته چې ملتونه…

نقش و جایگاۀ اصلی دین در جهان معاصر

نویسنده: مهرالدین مشید فشرده عصر حاضر، که با بحران‌های هویتی، اخلاقی، زیست‌محیطی…

 ماکار گرو نیروی توانای جها نیم 

             به استقبال روز بین المللی کارگر  انسان بخاطر زنده ماندن خود…

پیام تبریک به مناسبت اول ماه مه، روز همبستگی کارگران…

درود بر تلاشگران خستگی ناپذیر زندگی،   اول ماه مه، روز گرامیداشت…

هار و فراق 

 نوشته نذير ظفر ساحل ورجنيا  28 اپريل 2025 امد  بهار و   سبز …

تراشه قلب فنآوری دیجیتال سده 21

بیژن باران قلب فنآوری دیجیتال تراشه در طراحی، تولید، کاربرد، ساختن…

افغانستان؛ طعمه قدرت‌های منطقه‌یی و قربانی جنگ‌های نیابتی

چکیده افغانستان طی دهه‌های اخیر همواره درگیر جنگ، بی‌ثباتی و بحران‌های…

بحران خاموش؛ ناکارآمدی طرف های درگیر و سرنوشت ناپیدای مردم…

نویسنده: مهرالدین مشید نشانه هایی از فروپاشی خاموش طالبان در متن…

تیر جفا 

نه شاعرم ، نه سرایشگر ترانه منم  یکی زمردم دور از…

«
»

انحلال کمیسیون بررسی شکایت‌ها و تخطی رسانه‌ای،اقدام قابل تقدیر وزیر اطلاعات و فرهنگ

گزارش‌گران بدون مرز از تصمیم وزارت فرهنگ و اطلاعات افغانستان در انحلال کمیسیون بررسی شکایت‌ها و تخطی رسانه‌ای با خرسندی استقبال می‌کند.


در تاریخ ۱۵ ثور ۱۳۹۴ وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان در اطلاعیه‌ای اعلام کرد. «با نظر داشت ماده ۴۲ قانون رسانه‌های همگانی به کار کمیسیون بررسی شکایت‌ها و تخطی رسانه‌ای خاتمه بخشیده است» در این اطلاعیه همچنین آمده است که « به زودترین فرصت به منظور بهبود امور رسانه‌های همگانی، کمیسیون همگانی را در مشورت با نهادهای حمایت از ژورنالیستان منطبق با قانون رسانه‌های همگانی تاسیس می‌کند.»

این کمیسیون ساز وکاری در قانون پیشین مطبوعات بود که از سوی وزیر پیشین و با مجوز مجلس نمایندگان حفظ شده بود. در دو سال گذشته، فعالیت‌های این کمیسیون منبع اختلافات جدی میان مقامات رسمی و انجمن‌های حمایت از روزنامه‌نگاران بود. گزارش‌گران بدون مرز نیز بارها به تصمیم‌های این کمیسیون اعتراض کرده بود. آخرین‌بار به تصمیم این کمیسیون در تاریخ ۱۳ ثور، روز جهانی آزادی مطبوعات، بود که مدیران مسئول چهار روزنامه سراسری (هشت صبح، اطلاعات روز، جامعه باز و ماندگار ) به دلیل نشر مقاله‌هایی انتقادی به اتخاذ تصمیم منتسب به وزیر اطلاعات و فرهنگ احضار شده بودند.

در تاریخ ۱۵ ثور وزیر جدید اطلاعات و فرهنگ که خود روزنامه‌نگار بوده است، با تأکید بر تعلق خاطرش به آزادی بیان و اطلاع رسانی، به گزارش‌گران بدون مرز اعلام کرد، « مسأله خبر منتسب شده به وی و احضار مدیر مسوولان روزنامه‌های سراسری سوتفاهمی است که به زودی با اقدامی روشن‌گرانه رفع خواهد شد. » چند ساعت پس از این مکالمه اطلاعیه وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان در باره لفو کمیسیون بررسی شکایت‌ها و تخطی رسانه‌ای انتشار یافت.

رضا معینی مسئول دفتر افغانستان و ایران گزارش‌گران بدون مرز در این‌باره اعلام کرد:« ما از اتخاذ این تصمیم تقدیر و امیدواریم که به زودی شاهد اقدام‌هایی مؤثر دیگری در این راستا باشیم. ما تأکید داریم این کمیسیون به‌عنوان نهاد نظارت کننده بر فعالیت رسانه‌ها، نقشی مهم در حمایت از روزنامه‌نگاران و تضمین آزادی اطلاع رسانی در کشور دارد. تاسیس کمیسیون رسانه‌های همگانی باید هر چه زودتر تشکیل شود.»