جنگ‌های ژئوپلیتیک و فروپاشی عقلانیت سیاسی در جهان معاصر

نویسنده: مهرالدین مشید فاجعهٔ فکری و سیاسی در پرتو منطق ساختاری…

آمریکا و سیاست بیطرفی افغانستان

سیاست بی‌طرفی افغانستان برخاسته از موقعیت جغرافیایی آن است ،…

شرم و حیا

بزرگانِ اهلِ عرفان و تصوف، در بابِ حفظِ شرم و حیا بسیار تأکید نموده‌،  آن را بلند ترین درجه…

منطق سود و ویرانی: تحلیل مارکسیستی جنگ و استثمار در…

 تقابل کثرت‌گرایی و واقعیت طبقاتی درحالی‌که نظریه‌پردازان کثرت‌گرا (پلورالیست)، جامعه را…

جمهوریت در افغانستان؛ پروژهٔ گذار یا قربانی فساد و بی‌کفایتی…

نویسنده: مهرالدین مشید زوال جمهوریت؛ پروژه های زیربنایی و بازی های…

ژان پل سارتر

دی فرانسوي فیلسوف، ډرامه لیکونکی، ناول او رومان لیکونکی، ژوند…

پسا مدرنیسم؛ حامی عوام، منتقد نخبگان. 

postmodernism. آرام بختیاری  پست مدرنیسم؛ نه آتش به اختیار، و نه حیدر…

واژه های آریه ،آریا، ایرانمویجه و آریانا در بازار لیلام…

نوشته : دکتر حمیدالله مفید در این پسین روز ها  برخی …

 جشن نوروز در گذرگاه تاریخ

نوشته : داکتر حمیدالله مفید واژه نوروز را آریایی های باستانی…

د تلویزیوني سیاسي بحثونو اخلاقي معیارونه

 نور محمد غفوری پیلامه د تلویزیوني سیاسي بحثونو په اړه مې مخکې…

از هیولای ساخته‌شده تا دشمن مقدس؛ روایت قدرت از تروریسم

نویسنده: مهرالدین مشید تروریسم سایه ای که قدرت ها می سازند…

رايحه

دوم حمل ١٤٠٤ خورشيدىفکر تو زیبنده ‌‌‌‌‌‌ی دل‌ها شدهوسوسه…

بخاطر محکمه عاملان جنایات جنگی و ضد بشری تجاوز نظامی…

اعلامیه و فراخوان انجمن سراسری حقوقدانان افغانستان بنام خداوند حق و…

از شکست دکترین عمق استراتژیک تا طلوع رقابت نیابتی هند

نویسنده: مهرالدین مشید شکست عمق استراتژیک  و جنایات نظامیان تروریست پرور افغانستان…

د تلویزیوني سیاسي بحثونو اهمیت

نور محمد غفوری مقدمه:د تلویزیونی سیاسی بحثونو په ماهیت مو په…

تولستوی ، لئو نیکولایویچ

برگردان. رحیم کاکایی دانشنامه بزرگ شوروی  و. یا. لاکشین کنت لئو نیکولایویچ تولستوی…

      عید شما مبارکباد 

مبا رکبا د عید ی روزه  دا را ن به آ…

نوروز؛ ارث نیاکان

رسول پویان کهـن نـشـاط بهـاران جشن نوروز است سرور سرو خرامان جشن…

د تلویزیوني سیاسي بحثونو ماهیت

نور محمد غفوری نن چې په انټرنټ کې ګرځیدم، ناڅاپي مې…

چگونه تحلیل کنیم؟

در این روز ها صدا ها در رابطه به وضعیت…

«
»

امریکا میخواهد بازار ایران هراسی را دوباره گرم نماید

             نوشته ی : فروغی

    با رویکارآمدن دونالد ترامپ رییس جمهورجدید امریکا ، بازارِ ” ایران هراسی ” از سوی امریکا دوباره گرم شده است . دولت ترامپ در اولین روزهای اقتدار ، با اظهارات و اقدامات تحریک آمیز ، ایران را حامی تروریزم قلمداد نموده ، با اخطارهای پیهم ، رهبران آنکشور را هشدار میدهند که زمان ترامپ را با زمان اوباما اشتباه نگیرند . در برخی ازین اخطارها که بی شباهت به اعلان جنگ نیست ، امریکاییان بسیار هدفمندانه و زیرکانه ایران را قویتر و خطرناکترازآنچه هست نشان میدهند تا با یک تیر دو فاخته را شکار نمایند . هم مصرف داخلی را تآمین کنند و هم ترس و تشویش بیشتر برای شیخ های ثروتمند کشورهای حوزه ی خلیج فارس ایجاد نمایند .      

     با آنکه  اقدامات عجولانه و غوغا برانگیز دونالد ترامپ رییس جمهور جدید امریکا ، زیاد قابل پیشبینی نیست ؛ اما از بهانه جویی هایش بخاطرایجاد فصل نو رویارویی با ایران میتوان حدس زد که : آقای رییس جمهور با این اخطارها ، تهدیدها و بهانه جویی های جنگ طلبانه اش علیه ایران ، میخواهد باردیگربازارسیاستِ ایران هراسی را دوباره گرم نموده ، دورکشورهای ثروتمند خلیج فارس را خط بکشد و از آنان بخواهد تا برای مقابله با ایران قدرتمند ، میلیارد ها دالر سلاح و تجهیزات نو جنگی بخرند .              

     هرچند که جنگ یمن نیز به منظور فروش سلاح ها و تجهیزات نو نظامی برسعودی ها وهم پیمانان ثروتمند شان براه افتاده است ؛  اما آن غایله به تنهایی کافی نیست . ایران هراسی ،ابزار موثرتر از جنگ یمن است ــ ابزاری که میتواند همیشه گی و دوامدار بوده و بخاطر تأمین بازار فروش دایمی سلاح وتجهیزات نظامی بر شیخهای عیاش و ثروتمند عرب از آن به آسانی استفاده صورت بگیرد .

    باساس آمار رسمی منتشر شده تنها عربستان سعودی طی بیست سال اخیر، حدود 500 میلیارد دالر سلاح و تجهیزات جدید نظامی از ایالات متحده امریکا و کشورهای اروپایی خریداری نموده است .  به همینگونه است خریداری های سرسام آور نظامی امارات متحده عربی ، قطر، کویت و عمان .

    شاید امریکا هرگزنیت یورش نظامی بر ایران را نداشته باشد ( بخصوص حالا که امکان همصدایی و همراهی اروپاییان در جنگهای سودجویانه ی امریکا بسیارغیر محتمل به نظر میرسد ) ؛ اما سیاست ” ایران هراسی ” امریکا همچنان سالها ادامه خواهد داشت . درست تا آنزمانی که چاه های نفت در سرزمینهای عربی خشک شده و شیخ های عیاش و ثروتمند عرب به افلاس دچارشوند .