بهای سنگین این خاموشی پیش از توفان را طالبان خواهند…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان بیش از این صبر مردم افغانستان را…

گلایه و سخن چندی با خالق یکتا

خداوندا ببخشایم که از دل با تومیخواهم سخن رانم هراسانم که…

(ملات گاندی در مورد امام حسین

باسم تعالى در نخست ورود ماه محرم و عاشوراء حسينى را…

جهان بی روح پدیداری دولت مستبد

دولت محصولی از روابط مشترك المنافع اعضاء جامعه می باشد٬ که…

ضانوردان ناسا یک سال شبیه‌سازی زندگی در مریخ را به…

چهار فضانورد داوطلب ناسا پس از یک سال تحقیق برای…

پاسخی به نیاز های جدید یا پاسخی به مخالفان

نویسنده: مهرالدین مشید آغاز بحث بر سر اینکه قرآن حادث است و…

طالبان، پناهگاه امن تروریسم اسلامی

سیامک بهاری شورای امنیت سازمان ملل: ”افغانستان به پناهگاه امن القاعده و…

  نور خرد

 ازآن آقای دنیا بر سر ما سنگ باریده عدوی جان ما…

عرفان با 3 حوزه شناخت/ ذهن، منطق، غیب

دکتر بیژن باران با سلطه علم در سده 21،…

شکست مارکسیسم و ناپاسخگویی لیبرالیسم و آینده ی ناپیدای بشر

نویسنده: مهرالدین مشید حرکت جهان به سوی ناکجا آباد فروپاشی اتحاد جماهیر…

سوفیسم،- از روشنگری باستان، تا سفسطه گری در ایران.

sophism. آرام بختیاری دو معنی و دو مرحله متضاد سوفیسم یونانی در…

آموزگار خود در عصر دیجیتال و هوش مصنوعی را دریابید!

محمد عالم افتخار اگر عزیزانی از این عنوان و پیام گرفتار…

مردم ما در دو راهۀ  استبداد طالبانی و بی اعتمادی…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان سرزمینی در پرتگاۀ ناکجاآباد تاریخ مردم افغانستان مخالف…

ترجمه‌ی شعرهابی از دریا هورامی

بانو "دریا هورامی" (به کُردی: دەریا هەورامی) شاعر، دوبلور و…

تلویزیون حقوق ناشر یک اندیشه ملی و روشنگری 

نوشته از بصیر دهزاد  تلویزیون حقوق در پنجشنبه آینده،  ۱۱ جولای، …

افراطیت دینی و دین ستیزی دو روی یک سکه ی…

نویسنده: مهرالدین مشید در حاشیه ی بحث های دگر اندیشان افراط گرایی…

د مدني ټولنې په اړه په ساده ژبه څو خبرې

 زموږ په ګران هېواد افغانستان کې دا ډیر کلونه او…

از پا افتادگان دور جمهوریت

در خارج چه میگویند ؟ انهاا طوری سخن میرانند که افغانستان…

آیا طالبان آمده اند ، تا ۳۴ ملیون شهروند افغانستان…

نوشته: دکتر حمیدالله مفید. بزرگترین دشواری که در برابر جهان اسلام…

 چند شعر کوتاه از لیلا_طیبی (صحرا) 

ذهنم، یوزپلنگی تیز پاست آه! بی‌هوده بود، دویدن‌هایم... آی‌ی‌ی        --غزال وحشی، کدام کنام…

«
»

اسلحه های صادر شده به اوکراین در دست تروریست ها و تبهکاران

23.07.2022  

سخنگوی پلیس اتحادیه اروپا گفت: این خطر وجود دارد که تجهیزات نظامی و تسلیحاتی به دست شبکه‌های مجرم تبهکار و تروریست برسد.

به گزارش شبکه تلویزیونی راشا تودی؛ پلیس اتحادیه اروپا (یوروپل) از احتمال افتادن تسلیحات ارسالی غرب به اوکراین به دست تروریست‌ها خبر داد.

مجری راشا تودی گفت: سیل تسلیحات ورودی به اوکراین می‌تواند به دست مجرمان و تروریست‌ها برسد. این بر اساس ارزیابی پلیس اتحادیه اروپا انجام شده است. در این ارزیابی آمده شبکه‌هایی از گروه‌های تبهکار در منطقه فعال هستند که به دنبال قاچاق تسلیحات به خارج از اوکراین هستند.

سخنگوی پلیس اتحادیه اروپا هشدار داد: این خطر وجود دارد که تجهیزات نظامی و تسلیحاتی به دست شبکه‌های مجرم تبهکار و تروریست برسد.

مجری گفت: در این رابطه با ریچل بلون خبرنگارمان صحبت می‌کنیم. این برای نخستین بار است که پلیس اتحادیه اروپا درباره افتادن سلاح‌های ارسالی غرب به اوکراین به دست تروریست‌ها و گروه‌های تبهکار صحبت کرده است. چه مطالب بیشتری در این باره می‌دانید؟

خبرنگار گفت: این نهاد حافظ قانون این هشدار را صادر کرده است که این تسلیحات از اوکراین به داخل اروپا قاچاق می‌شوند. این بخشی از تسلیحاتی است که غرب در قالب تسلیحات نظامی به اوکراین داده شده است. هم اکنون این تسلیحات به داخل اروپا از طریق قاچاق بازمی گردند و در بازار سیاه به فروش می‌رسند. گزارش اخیر یوروپل نشان می‌دهد که به خوبی درباره خطرات ناشی از قاچاق تسلیحات هشدار داده است.

وی افزود: در این گزارش آمده است که آن‌ها همچنین نگران این هستند این تسلیحات به دست گروه‌های تبهکار و مجرم برسد. شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد این مشکل به مراتب گسترده‌تر از آن چیزی است که یوروپل نشان می‌دهد و درباره آن گزارش داده است. دبیر کل یوروپل در این رابطه صحبت کرده و هشدار داده است که این نهاد نمی‌تواند تمامی این تسلیحات را ردیابی کند.

یورگن استاک دبیرکل اینترپل گفت: زمانی که صدای اسلحه‌ها در اوکراین خاموش شوند آنگاه تسلیحات غیرقانونی وارد این کشور می‌شوند. ما می‌دانیم این بخشی دیگر از تهدیدات ناشی از این درگیری است. گروه‌های تبهکار تلاش می‌کنند که از وضعیت بی ثبات اوکراین نهایت بهره برداری را داشته باشند و از دسترس بودن تسلیحات و به ویژه تسلیحات سنگین کمال بهره برداری را داشته باشند. ما انتظار داریم که این تسلیحات به اروپا و ماوراء آن سرازیر شوند و این تسلیحات نه تنها به کشور‌های همسایه بلکه به قاره‌های دیگر هم قاچاق خواهند شد.

خبرنگار در ادامه، گفت: با وجود اینکه این موضوع پوشش داده شده است، اما نگرانی‌های عمده‌ای درباره این موضوع که آمریکا و متحدانش موج جدیدی از تسلیحات را راهی اوکراین کرده اند، وجود دارد. دولت بایدن همچنین این موضوع را قبول کرده است که اقدامات کافی برای ردیابی این تسلیحات انجام نداده است.

مجری راشاتودی گفت: همسر رئیس جمهور اوکراین از آمریکا دیدار می‌کند و به نظر می‌رسد که این سفر با موضوع فروش تسلیحات به اوکراین مرتبط باشد.

خبرنگار گفت: بانوی اول اوکراین از واشنگتن دیدار کرده است. او دیدار‌هایی با مقامات ارشد آمریکا خواهد داشت. این دیدار‌ها دیدار با آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا و رئیس جمهور بایدن را شامل می‌شود. تا پیش از اعلام ابتلای بایدن به کرونا این دیدار برنامه ریزی شده بود. او سپس قرار است در کنگره آمریکا سخنرانی کند. به نظر می‌رسد که همانند پیام‌هایی که ما از همسر وی بار‌ها شنیده ایم او نیز خواهان دریافت کمک‌های به مراتب بیشتری از آمریکا شود و همچنین موضوع ارسال تسلیحات بیشتر را به آمریکا یادآوری کند. در اینجا بخشی از اظهارات همسر زلنسکی را می‌شنویم.

النا زلنسکی همسر رئیس جمهور اوکراین گفت: من خواهان چیزی هستم که هرگز نمی‌خواستم درخواست آن را داشته باشم و من درخواست تسلیحات را دارم.

خبرنگار افزود: باید درباره تمامی تسلیحات ارسال شده به اوکراین و تسلیحاتی که قرار است در آینده ارسال شوند مسئوولیت پذیری و پاسخگویی وجود داشته باشد. اما به نظر نمی‌رسد که در جریان این سفر این موضوع مورد بررسی قرار بگیرد.

مجری گفت: موضع واشنگتن درباره این موضوع چیست؟ آمریکا به دنبال ارسال محموله‌های متعدد تسلیحاتی به اوکراین است.

خبرنگار گفت: آمریکا همچنان به گونه‌ای عمل می‌کند که انگار هیچ مشکلی وجود ندارد. اگر چه متحدان آن‌ها در اروپا درباره این موضوع ابراز نگرانی کرده اند، اما دولت بایدن می‌گوید که تضمین‌هایی را از اوکراین دریافت کرده است که به آن اعتماد دارد و این تسلیحات به دست گروه‌های تبهکار نمی‌افتد.

وی افزود: ما شاهد شکاف قابل توجهی بین آمریکا و اروپا درباره مقصد تسلیحات ارسالی به اوکراین هستیم. هم اکنون اروپا می‌گوید که درباره افتادن این تسلیحات به دست گروه‌های تبهکار نگران است و از طرف دیگر امریکا می‌گوید که تنها به تضمین‌های اوکراین تکیه می‌کند. البته شاید نظر آن‌ها هم درست باشد، زیرا این تسلیحات هم اکنون به آمریکا قاچاق نمی‌شوند و مشکلی برای مقامات آمریکایی به شمار نمی‌آیند.

پایان

مجله ی هفته