دولت و خدمت!

دولت به انگلیسی State و به فرانسوی Etate  و یا…

عید در غربت

 عید طرب با لب خندان کجاست  میله به آن قرغه و…

چه قیامت برپا کرده طالب!

امین الله مفکر امینی      2024-04-06! چــه قیامت برپــا کرده اند طالــــب درمیــــهــنِ…

Afghanistan

Geopolitics of Afghanistan – Part I By: Saber Azam [*] Introduction: Afghanistan has…

بازگشت عنتر

شاعر: ا-ایران احمدی، بازامدی تا سلطه بر ایران کنی انچه‌باقی مانده را…

آسایشگاه

"آسایشگاه" نام جدیدترین اثر "سامان فلاحی" (سامو) دوست شاعر و…

صابر صدیق

استاد "صابر صدیق" (به کُردی: سابیر سدیق) شاعر کُرد عراقی‌ست. نمونه‌ی…

شعر فوق‌العاده زیبای «سیب» و نظر سه شاعر!

بهرام رحمانی bahram.rehmani@gmaiul.com  وقت شعری و مطلبی و حرفی تازه و از…

رقابت کشور های منطقه و جهان و به حاشیه رفتن…

نویسنده: مهرالدین مشید قلاده داران تروریستان جهان؛ محور رقابت های کشور…

[کورد یەکیگە] 

کۆساڵان بەفر دەباڕیدو  ئەمن لە قۆچان ساردم دەبێ  ئەمن هاتنەگرین ئەبم  سیروان لەمالەم…

مضحکه ی تحت تعقیب بودن سراج الدین حقانی

             نوشته ی : اسماعیل فروغی   سفر پنجم…

جوانمرگی گرامشی؛ مبارز ایتالیایی، در زندان

Antonio Gramaschi (1891-1937) آرام بختیاری گرامشی؛ کمونیست ایتالیایی، خالق دفترهای زندان. آنتونیو-گرامشی (1937-1891م)…

جهان زیستی در بستر جهانی شدن جهان

جهان زیستی فرد٬ مجموعه خصایص و طرز فکری فردی وی…

تافگە صابر

خانم "تافگە صابر" (به کُردی: تاڤگە سابیر)، شاعر، نویسنده، سازنده‌ی…

چه کسانی جهان را اداره می کند؛ قدرت های واقعی…

نویسنده: مهرالدین مشید اداره کننده گان اصلی جهان قدرت های واقعی…

به بهانهٔ روزجهانی عدالت 

نگارشی از سخی صمیم.  ***  نظریات و افکار این قلم انفرادی ومنحصر…

دوحه محور توطیه های خوش خط و خال برضد مردم…

نویسنده: مهرالدین مشید نشست های بین المللی و نبود اراده ی…

آیا جوبایدن درست گفته است ؟   

                             نوشته ی : اسماعیل فروغی         معلوم نیست چه دلایل و شواهدی…

د غبرګولي، اتمه،‌ د پښتو خوږه ژبه، د ورځې په…

لیکونکۍ: محمدعثمان نجیب ژبه،‌ او مورنۍ ژبه، د څښټن تعالیٰ له…

دفاع از جمهوریت یعنی دفاع از خون هزاران سرباز و…

نویسنده: مهرالدین مشید دفاع از جمهوریت به معنای دفاع از ارزش…

«
»

اروپا و آمریکا و سپاه !


محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران، ضمن نسبت دادن اعتراض‌های اخیر به کشورهای خارجی، گفت : خانواده صدام تریاکی های ایران را با پول عربستان برای این کار استخدام کرده بود . فرمانده سپاه گفت : ما برای انقلاب اسلامی ایستاده ایم و قصد داریم باز هم پای انقلاب اسلامی بمانیم….یعنی تمام حرف را یکجا زد . هر چند این موضع رسمی سپاه بازتاب نداشت چون با مواضع قبلی سپاه مبنی بر همراهی با برجام در تضاد مطلق بود واست ! از ابتدای شروع پروژه برجام سپاه پاسداران حداقل 3 بار اطلاعیه رسمی داد مبنی بر حمایت از برجام !

نقش اروپای موگرینی ( پلیس خوب ) و آمریکای ترامپ ( پلیس بد ) در تضاد نیست فقط ظاهری آشفته دارد . ولی در عمل یکی هستند . اروپا حمایت میکند و کاخ سفید تمدید میکند ، عظما مقاومت میکند . بازی ادامه دارد . بخش سیاسی این حکایت قابل آنالیز است که چرا در هنگامه اعتراضات مردم ایران نشست بروکسل و حمایت اروپا از حفظ برجام اکران رفت ؟ و ناگهان فرمانده سپاه یادش آمد که هنوز قصد دارند برای حفظ انقلاب اسلامی خودشان بمانند ؟ آیا غرب فکر میکند هنوز برای پایان زود است ، که این موش و گربه بازی پلیس خوب ( اروپا ) و پلیس بد ( کاخ سفید ) را در وسط اعتراضات مردم ، مثل یک آدرس غلط به سران حکومت اسلامی ایران بدهد ؟


و اما بخش اجتماعی : مدتها پیش در مراسمی عزاداری شعار دادند که شهر باید به من هیئت عادت کند….این ریشه همان است و آن محصول همین است . مردم ایران باید به این وضعییت و حاکمییت آخوند عادت کنند…..خواهیم دید ؟ اگر شهر به این لجنزار موجود سیاسی و فرهنگی ،عادت کرد پس لیاقتش همین است.

این روزها در پناه اعتراضات مردم ، رضا پهلوی فرزند شاه سابق ایران هم مرتب در حال مصاحبه و گفتگو می گوید که اگر مردم ایران بخواهند حتی حاضرم به عنوان پادشاه خدمت کنم …. حکایت «خون خوب و ژن برتر» در نظام دینی ولایت فقیه که معرف حضورتان هست ؟ رضا پهلوی هم فکر میکند ژن پادشاهی در خونش یا کونش هست ( فرقی نمیکنه ) … پسر شاه سابق مشخصا خودش را وارث تاج و تخت پدرش میداند ، که این ورژن با پلورالیسم در تضاد است . در دعوای هژمونی سیاسی بین مجاهدین با تمام اشکالاتشان و پسر شاه سابق با تمام کودکی ا ش ، رضا پهلوی با تمام اطرافیانش و پنجره بابایی ش و صدای آمریکایش ، از پیش بازنده است. نظام سلطنتی از نظر سیاسی تاریخش به سر آمده است ، منهای پایان تاریخی سیاسی جریان فوق ، رضا پهلوی اگر به عنوان چهره ای سیاسی میخواهد فعال باشد باید ابتدا گذشته پدری و شاهنشاهی خودشان را نقد کنند و اگر به عنوان ولیعهد جای پدر میخواهد بیاید تاج گذاری کند که چاییده یا مالیده است….

خلاصه : در شرایط کنونی ما 2 تابلوی فرضی داریم . در تابلوی فرضی اول ، حکومت اسلامی با برجام تا آخرش میرود و میتواند ریل عوض کند ، که در این صورت علیرغم یه عالمه دشنام و ضدیت زیاد تاریخی ، با مجاهدین از هر نیروی دیگری وحدت فکر و نظری ( در صورت استحاله جدی ) دارد و همین مجاهدین با طیف موسوم به چپ هم ظرفییت و قدرت انطباق بهتری دارد .

در تابلوی دوم : حکومت اسلامی در توانش نیست و نمیتواند استحاله شود ، که در این تابلو ابتدا گزینه رفراندم مطرح است . صادق زیبا کلام در مصاحبه با رادیو آلمان صراحتا گفت در یک رفراندوم فرضی 70 درصد به حکومت اسلامی رای منفی میدهند . این آمار از نظر من 95 در صد است که مهم نیست . پس نیازی به رفراندم و اتلاف وقت برای نخواستن حکومت اسلامی ولایت فقیه نیست . در قدم بعد برای انتخاب نظام سیاسی بعدی فرض کنیم چهارگزینه داریم . اول :  جمهوری اسلام دموکراتیک ، دوم : جمهوری شاهنشاهی ، سوم : جمهوری سوسیالیستی ، و چهارم :  جمهوری ایران … من به “جمهوری ایران” فکر میکنم .  بدون هیچ پسوند و پیشوندی ! حوصله تجربیات تکراری را ندارم .

13.01.2018
اسماعیل هوشیار