برای چهارمین بار از سپردن کرسی افغانستان در ملل متحد…

افغانستان بحیث یک کشور ، عضو دائمی سازمان ملل متحد…

سیاست‌های شیطنت امیز پاکستان علیه افغانستان

از گذشته هاکه بگذریم ،همین حالا کارزار تبلیغی و تحرکات…

بمناسبت روز بین المللی حمایت از حقوق اطفال 

نوشته  و گردآوری معلوماتی از بصیر دهزاد    امروز  ۲۰ نوامبر زور بین…

شیردروازه و آسمایی خصم افگن و هندوکش عقاب پرور! ما…

نویسنده: مهرالدین مشید ما هنوز خیلی قرضدار مردم مظلوم افغانستان هستیم چند…

څنگه یی

 شعر ملمع - شیر و شکر از دکتور ایماق شعر ملمع (…

ذهن ستم گستر 

رسول پویان  زمیـــن در آتـش خـودکامگان آز می سوزد  سـرا و مـزرع…

شناخت با 13 نوع سوگیری در داوری در عرفان

دکتر بیژن باران شناخت کارکرد مغز است که سوگیری در آن…

نتیجه انتخابات امریکا در ترازوی منافع ملی افغانستان

ا میرعبدالواحد سادات  متاسفانه در منجلاب پر جنجال کنونی که :اساس تراژیدی…

دین وسیاست

نوشته دکتر حمیدالله مفید در این پسین روز ها دیدگاه های…

موسم پیری

این نقد جای اگر نپذیری، کجا برم ؟  وین هدیه ام…

معاهده ی افتضاح بار دوحه؛ پروندۀ ناتمام افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید افزایش فشار سیاسی بر طالبان، یگانه گزینه برای…

ماردین ابراهیم

آقای "ماردین ابراهیم" (به کُردی: ماردین ئیبڕاهیم)، شاعر معاصر کُرد،…

وجدان ودادگاه آن 

***   داد گاه وجدان بامعراج عدالت اصدار حکم میکند ـ وتصمیم…

افتخار برکارمل واعضای حزبم!

امین الله مفکر امینی          2024-12-11! فــــــخر به پــــرچمدارانی رهی عدل وانصـــاف کـــــه نیست…

بازگشت به خوییشتن؛ گفتمان رسیدن به پویایی های فکر و…

نویسنده: مهرالدین مشید هر بازگشت آغازی برای برگشت به ارزش های…

اسرار عشق 

رسول پویان  شدم تا همدم نـور آشیان در کهکشان دارم  از این…

کابل زیبا

سیمین بارکزی فرزند عبدالکبیر خان بارکزی 1953 میلادی در یک…

خالە بکر

استاد "بکر محمد امین" (به کُردی: به‌کر محه‌ممه‌د ئەمین) متخلص…

احتمال تحولات بعد از انتخابات در آمریکا و صدای تکانه…

نویسنده: مهرالدین مشید آیا با پیروزی ترامپ آمریکا به افغانستان باز…

«
»

اتحادیه‌های کارگری و همه نیروهای آزادی‌خواه و ضدجنگ

خواهان قطع فوری جنگ اسرائیل علیه مردم غزه هستند!

بهرام رحمانی

bahram.rehmani@gmail.com 

«و گورستانی چندان بی‌‌مرز شیار کردند

که بازماندگان را

هنوز از چشم

خونابه روان است.»

احمد شاملو

در چهلمین روز جنگ اسرائیل علیه مردم غزه، صبح چهارشنبه  ۱۵ نوامبر برابر با ۲۴ آبان، از آسمان غزه نیز اشک می‌ریزد و فریاد می‌زند. رعد و برق و باران شدید در این نواره باریک از دیشب آغاز شده و هزاران آواره فلسطینی در این منطقه را با درد و معضل جدیدی رو‌به‌رو کرده است.

اولین بارندگی در غزه پس از جنگ بین اسرائیل علیه مردم غزه، شرایط وخیم را برای آوارگان فلسطینی در منطقه محاصره شده، که اکنون بدون غذا، آب و دارو کافی با اثرات آب و هوای بد دست و پنجه نرم می‌کنند، بدتر کرده است. فلسطینی‌های غزه در هراسند که شرایط آب‌وهوایی فصل آینده مشکلات آن‌ها را بدتر کند.

سرنوشت جنگی که دولت اسرائیل در حرف با حماس آغاز کرده اما در عمل هدفش نابودی غزه و نسل‌کشی مردم فلسطینی‌ است! خودداری دولت آن اسرائیل از اعلام آتش‌بس با وجود فشارهای بین‌المللی و افزایش بیش از پیش شمار کشته‌شدگان غیرنظامی در نوار غزه سبب شده است که بعضی از رهبران کشورهای دوست و هم‌پیمان اسرائیل مانند فرانسه زبان به انتقاد بگشایند. در میان مردم آن کشورها نیز هر روز بر شمار معترضان علیه جنگ عمکرد دولت اسرائیل، افزوده می‌شود.

البته ناگفته نماند که نتان‌یاهو هم مدافعان قدرتمند و سرسختی مانند دولت آمریکا و آلمان دارد. برای مثال، «اولاف شولتس»، صدراعظم آلمان، روز یک‌شنبه اعلام کرد که دولت آلمان با درخواست کشورهای عربی و غیرعربی برای آتش‌بس طولانی‌مدت در نوار غزه مخالف است. او گفت که اسرائیل نباید به حماس فرصتی برای بازیابی توان خود بدهد.

شولتز در یک سخن‌رانی، ادعا کرد:

«من با درخواست آتش‌بس فوری یا آتش‌بس طولانی موافق نیستم. زیرا این بدان معناست که اسرائیل باید به حماس اجازه دهد تا خود را بازیابی کند.»

شولتس گفت که دولت آلمان، که در کنار اسرائیل ایستاده است، این درخواست کشورهای عربی را رد می‌کند و از آن حمایت نمی‌کند. او گفت که اسرائیل حق دفاع از خود را دارد.

هزینه سلاح‌های ارسالی غربی و در راس همه آمریکایی به اسرائیل را مالیات‌دهندگان آمریکایی و به‌طور غیرمستقیم توسط بقیه جهان با افزایش گرانی و تورم، پرداخت می‌شود. سلاح‌هایی که برای نابودی غیرنظامیان در غزه استفاده می‌شود. آمریکا با ۱۴ میلیارد دلار کمک اضافی به اسرائیل، سرعت ماشین‌ کشتار را افزایش داده است. کاخ سفید بایدن و پنتاگون به صراحت می‌گویند که هیچ خط قرمزی برایشان وجود ندارد. تا کنون حدود ۲۵۰۰۰ تن مواد منفجره بر روی غزه انداخته شده است که معادل قدرت دو بمب اتمی است که ایالات متحده در آگوست ۱۹۴۵ هیروشیما را بمباران کرد.

تخمین زده می شود که بیش از ۵/۱ میلیون نفر در غزه در داخل کشور آواره شده‌اند، از جمله حدود ۷۷۸۰۰۰ آواره که در حداقل ۱۵۴ پناهگاه مربوط به سازملان ملل اقامت دارند.

بیش از دو سوم از جمعیت ۵/۲ میلیون نفری غزه از زمان شروع جنگ خانه‌های خود را ترک کرده‌اند.

در همین راستا تظاهرات‌های ضدجنگ و راهپیمایی‌های اعتراضی گسترده‌ای در حمایت از آرمان‌های مردم فلسطین در اغلب نقاط جهان ادامه دارد و علاوه بر آن تخلفات گسترده اسرائیل در نقض قوانین جنگ و قوانین بین‌المللی و هم‌چنین افزایش تعداد کشته‌‌شدگان غیرنظامی در غزه تا نزدیک به ۱۲ هزار کشته که اغلب از زنان و کودکان بودند، باعث شده فشارها در سازمان‌های بین‌المللی و برخی کشورهای غربی تشدید شده و برخی دولت‌ها مواضع حمایت‌ خود از اسرائیل را تا حدودی تعدیل کنند. با این فراخوان‌ها و فشارها، اما دولت اسرائیل هم‌چنان از زبان نخست وزیر و وزیر خارجه و سایر مقامات خود تاکید دارد که جنگ در غزه را تا نابودی «حماس» و بازگرداندن اسرا و گروگان‌های نزد آن متوقف نخواهد کرد. در حالی که حماس به‌عنوان یک سازمان شبه‌نظامی می‌تواند با تلفات کمی خود را حفظ کند اما واقعیت تا این‌جا نشان داده است که قربانیان غیرنظامی به‌ویژه کودکان و زنان و سالمندان هستند.

خانواده مفقودشدگان و گروگان‌های حماس در یک راه‌پیمایی اعتراضی از تل‌آویو به سمت اورشلیم حرکت می‌کنند. در بیانیه مطبوعاتی این گروه آمده که آن‌ها قصد دارند در اورشلیم مقابل دفتر نخست‌وزیری بنیامین نتانیاهو تجمع کرده و تقاضای دیدار با اعضای کابینه جنگی اسرائیل را مطرح کنند. در این بیانیه آمده است: «اسرائیل باید توضیح دهد دولت چه خواسته‌هایی در قبال آزادی همه گروگان‌ها در غزه دارد.» شرکت‌کنندگان در این راه‌پیمایی مسیری حدودا ۷۰ کیلومتری را در عرض پنج روز پای پیاده طی می‌کنند. برای روز شنبه یک تظاهرات سراسری در باغ گل رز اورشلیم واقع در منطقه دولتی تدارک دیده شده است. برنامه‌ریزان از مردم اسرائیل خواسته‌اند تا با درخواست آزادی فوری همه گروگان‌های در دست حماس به این راه‌پیمایی بپیوندند. خانواده‌های مفقودشدگان و گروگان‌های اسرائیلی دولت این کشور را متهم می‌کنند که گروگان‌ها و خانواده‌هایشان را تنها گذاشته است.

وزیر خزانه‌داری اسرائیل که متعلق به جناح راست افراطی است از «مهاجرت داوطلبانه» فلسطینیان از نوار غزه به کشورهای دیگر سخن گفته است. بتسلئیل سموتریچ در شبکه ایکس، نوشته است: «مهاجرت داوطلبانه و پذیرش ساکنان عرب نوار غزه از سوی سایر کشورهای دنیا یک راه‌حل انسانی برای آن است که رنج یهودیان و عرب‌ها هم‌زمان پایان بگیرد.» او در فیس‌بوک یک بخش دیگر هم به سخنانش اضافه کرده و نوشته پذیرش این پناهجویان می‌تواند با «کمک‌های مالی سخاوتمندانه بین‌المللی شامل اسرائیل‌(به کشورهای پذیرنده) همراه شود.» سموتریچ در گذشته موجودیت مردم فلسطین را زیر سئوال برده بود.

در چنین وضعیتی، وظیفه جنبش‌های اجتماعی، نیروهای ضدجنگ، آزادی‌خواه، چپ، کمونیست، آنارشیسست، فمینیست، سندیکالیست‌ها، دگراندیشان، هم‌جنس‌گرایان، طرفداران محیط زیست و حقوق کودکان و غیره چیست؟

به‌نظرم جواب به این سئوال مهم، چندان هم پیچیده نیست. کافی‌ست که این نیروهای نیم نگاهی به تاریخچه مبارزاتی خود و اهداف و برنامه‌هایی که خود اعلام کرده‌اند بیاندازند آن‌وقت جز این که نه تنها باید با صدای بلند تروریسم دولتی و غیردولتی را محکوم کنند و هم‌زمان خواهان قطع فوری جنگ اسرائیل علیه مردم غزه شوند، بلکه با یادآوری تاریخچه درد و رنج ۷۵ ساله مردم فلسطین، به حق تعیین سرنوشت مردم فلسطین تاکید نمایند و به‌طور پیگیر و مداوم بر این حق پافشاری کنند.

اما متاسفانه امروز بسیاری از نیروهای چپ و کمونیست دچار مصلحت‌گرایی و یا پاسیفیسم شده‌اند و تاثیر چندانی بر تحولات جاری جوامع مختلف ندارند. جنبش‌های اجتماعی از جمله اتحادیه‌های کارگری هم با سرکوب و سانسور شدید دولتی و هم به‌دلیل غلبه گرایشات لیبرالی و رفرمیستی درون خود، به‌‌طور جدی و پیگیر علیه سیستم سرمایه‌داری ستم‌گر و استثمارگر مبارزه نمی‌کنند و به‌همین دلیل، فرصت‌های تاریخی را از دست می‌دهند.

باید توجه کرد که دو سه تظاهرات ۳۰۰ هزار تا ۸۰۰ هزار نفری کارگران و نیروهای ضدجنگ و آزادی‌خواه انگلستانُ سبب شد دولت دو وزیر خود را از جمله به‌دلیل توهین به تظاهرکنندگان کنار بگذارید. همین نمونه نشان می‌دهد که برای مثال اگر در آلمان نیز چنین حرکت جدی و رادیکالی سازمان‌دهی شود اولین کسی که وادار به استعفا خواهد صدراعظم آلمان است که شدیدتر از نتان‌یاهو، خواهان ادامه جنگ اسرائیل علیه مردم غزه است.

این وضعیت باعث شده است که غیر از دولت اسرائیل و نتان‌یاهو نخست وزیر خشونت‌طلب و راست اسرائیل، دولت‌های غربی نظیر دولت آمریکا و در آلمان بزرگ‌ترین کشور عضو اتحادیه اروپا بر طبل جنگ اسرائیل علیه مردم فلسطینی غزه بگویند.

یا این که رسانه‌های راست بورژوازی ایرانی و غیرایرانی، مضرضانه و عامدانه هرگونه اعتراض علیه جنگ را به طرفداری ار حماس و سایر گرایشات اسلامی معرفی کنند.

در این مطلب نگاهی می‌اندازیم به درخواست اتحادیه‌های‌کارگری فلسطینی از اتحادیه کارگری جهان و موضع‌گیری برخی اتحادیه‌های کارگری اروپا و هم‌چنین جنبش ضدجنگ.

https://i0.wp.com/mejalehhafteh.com/wp-content/uploads/2023/10/1000003193.jpg?resize=700%2C470&ssl=1
https://www.iran-emrooz.net/foto0/gaza_israel_krieg202317.jpg

موقعیت کنونی غزه

یونیسف روز سه‌شنبه هم‌زمان با بارش باران در نوار غزه درباره احتمال شیوع بیماری‌های تنفسی و مربوط به آب آلوده در بین کودکان در غزه ابراز نگرانی کرد. تابی فریکر، سخن‌گوی یونیسف گفت که با توجه به آغاز فصل سرما و سیستم درمانی در نوار غزه که در آستانه فروپاشی قرار دارد، احتمال شیوع بیماری‌ها در بین کودکان وجود دارد.

بحران انسانی در غزه و وضعیت بیمارستان‌ها «فاجعه‌بار» توصیف شده است. رایزنی‌ها برای آزادی گروگان‌ها، هم‌چنان ادامه دارد. تا کنون چهار قطع‌نامه پیشنهادی درباره جنگ اسرائیل و حماس در شورای امنیت وتو شده است و اغلب ۱۵ عضو می‌گویند تا زمانی که اجماع وجود نداشته باشد، به رای‌گیری دوباره علاقمند نیستند.

هم‌زمان در اواسط شب گذشته، ارتش اسرائیل از آغاز عملیات و یورش سربازان خود به داخل بیمارستان شفا خبر داد و گفت برای مقابله با حماس در این بیمارستان، یک عملیات حساس و ویژه را طراحی و به اجرا گذاشته است.

پس از چندین روز نبرد زمینی و خیابانی سخت در شهر غزه، برای نخستین بار ارتش اسرائیل حدود ساعت ۲ بامداد به وقت محلی وارد ساختمان بیمارستان شفا شد.

به گزارش رویترز، مارتین گریفیتس رئیس دفتر امور بشردوستانه سازمان ملل در واکنش به وقایع بیمارستان شفا در شهر غزه نوشت در ایکس‌(توئیتر سابق) نوشت «من از گزارش‌ حملات نظامی به بیمارستان شفا در غزه تکان خورده‌ام.» این مقام سازمان ملل گفت: «حفاظت از نوزادان، بیماران، کارکنان پزشکی و همه غیرنظامیان باید بر همه ملاحظات دیگر غلبه کند. بیمارستان‌ها میدان جنگ نیستند.»

یک شاهد عینی به خبرنگار بی‌بی‌سی گفته که در غزه صدها سرباز و کماندو اسرائیلی را دیده که به داخل بیمارستان یورش آوردند و برخی از آن‌ها که ماسک به‌صورت زده بودند به زبان عربی از همه خواستند که از جایشان تکان نخورند.

هنوز معلوم نیست دقیقا چه تعداد سرباز ارتش اسرائیل وارد بیمارستان شفا شده‌اند و ماموریت اصلی ان‌ها از این عملیات چیست اما اسرائیل در چند روز گذشته بارها مدعی شده بود حماس از این بیمارستان و تونل‌های زیر آن به عنوان مقر عملیاتی استفاده می‌کند. ادعایی که حماس رد کرده و پیشنهاد کرده یک کمیته بین‌المللی برای بررسی این موضوع به غزه سفر کند.

سازمان جهانی بهداشت روز  سه‌شنبه ۱۴ نوامبر، آمار بیماران در این بیمارستان را ۷۰۰ نفر و آمار کارکنان بیمارستان را ۴۰۰ نفر برآورد کرد و هم‌چنین گفت که ۳ هزار غیرنظامی هم در داخل و محوطه این بیمارستان پناه گرفته‌اند.

مسئولان بهداشتی غزه نیز گفته‌اند هنوز ۲۳۰۰ نفر داخل بیمارستان هستند که ۶۵۰ نفر از آن‌ها بیماران و ۲۰۰ تا ۵۰۰ نفر هم کادر درمانی و پزشکی بیمارستان‌اند و در کنار آن‌ها ۱۵۰۰ غیر نظامی هم در داخل بیمارستان پناه گرفته‌اند.

پیش‌تر رشدی ابوالعوف، خبرنگار بی‌بی‌سی در غزه، به روایت یک شاهدعینی از وقایع لحظه به لحظه در داخل بیمارستان شفا خبر داده بود، اکنون آخرین خبرها را به نقل قادر ذنون که داخل این بیمارستان است چنین مخابره کرده است:

«من ۶ تانک را دیدم که وارد محوطه بیمارستان شدند و یکصد کماندو که همگی وارد بخش اورژانس شدند. بعضی از سربازها ماسک به صورت داشتند و به عربی فریاد می‌زدند از جایتان تکان نخوردید.»

رشدی ابوالعوف می‌گوید لحظه‌ای قبل از این که تماس تلفنی او با قادر الذنون قطع شود او گفته: «من خودم سربازان را دیدم که وارد بخش تخصصی جراحی شدند.»

محمد ابوسلمیه، مدیر بیمارستان الشفاء، به خبرگزاری فرانسه گفت: «ما مجبور شدیم دست‌کم ۱۷۹ جسد را روز سه‌شنبه در یک گور دسته‌جمعی که در محوطه بیمارستان حفر کرده بودیم، دفن کنیم که در میان آن‌ها جسد هفت نوزاد نارس هم بود که به‌دلیل کمبود برق جان خود را از دست دادند.» او افزود: «سردخانه‌ها دیگر برق ندارند و اجساد در حال تجزیه و متعفن شدن‌اند.» چند هزار غیرنظامی هم‌چنان در بیمارستان اصلی شهر غزه، در کانون جنگ، به سر می‌برند. هم‌زمان، قطعی آب و برق کمک‌رسانی به بیماران را مختل کرده است. نیروهای اسرائیلی از روز دوشنبه به دروازه‌های بیمارستان الشفاء رسیده بودند و اطراف این بیمارستان به کانون جنگ شهری در غزه بدل شد.

سازمان بهداشت جهانی نیز اعلام کرد «بیمارستان شفا حالا قبرستانی است که حتی قادر به دفن اجسادش نیست.»

سخن‌گوی سازمان بهداشت جهانی می‌گوید شفا بزرگ‌ترین مرکز درمانی و پزشکی در نوارغزه در حال بدل شدن به «گورستانی» است که حتی قادر به «دفن اجساد نیست.» 

هم‌زمان با آغاز یورش ارتش اسرائیل به بیمارستان شفا در شمال غزه، کاخ ‌سفید می‌گوید جو بایدن و بنیامین نتانیاهو ساعاتی قبل به‌طور مفصل تلفنی با هم گفت‌و‌گو کردند.

فراخوان اتحادیه‌‌های کارگری فلسطین

فدراسیون جهانی اتحادیه‌های کارگری‌«WFTU»، سه اتحادیه اصلی کارگران فلسطینی با انتشار بیانیه‌ای خواهان حمایت جهانی تشکل‌های کارگری و صنفی و همه جامعه زحمت‌کش کارگران جهان از کارزار توقف جنگ بر علیه غزه شدند.

این سه تشکل «شامل اتحادیه سراسری کارگران فلسطین یا«GUPW»، ائتلاف اتحادیه‌های کارگری سرزمین فلسطین و فدراسیون اتحادیه‌های کارگری جدید فلسطین با کارگران جهان خواستار تحقق شعار «فلسطین آزاد» شدند.

در بیانیه این سه تشکل کارگری آمده است:

ما کارگران فلسطین و اتحادیه‌های کارگری این سرزمین، با سپاس بی‌کران از میلیون‌ها نفری که در خیابان‌های شهرها جهان در این روزها گردهم آمده و فریاد آزادی فلسطین را سر دادند، درود می‌فرستیم.

در مقابل دولت‌های خود، سازمان‌های جهانی امپریالیستی، آمریکا، ناتو، اتحادیه اروپا، این مردمان سراسر جهان هستند در کنار ما فلسطینیان ایستاده‌اند. آن‌ها در سمت درست تاریخ ایستاده‌اند؛ تاریخی که این روزها به جای قلم و جوهر، با خون و استخوان فلسطینی‌ها نوشته می‌شود. این همان تاریخی است که می‌رود تا در صفحات خود بزرگ‌ترین جنایت قرن بیست و یکم تا به امروز را ثبت کند!

هر ساعت، هر دقیقه، هر ثانیه که می‌گذرد، یک کودک فلسطینی دیگر توسط اسرائیل به قتل می‌رسد. اشک‌های ما خشک شده‌اند، همان‌طور که آب، غذا، بنزین، راه‌های ارتباطی رسانه‌ای و برق در بزرگ‌ترین زندان جهان، در غزه، زندان ۲ میلیون روح بیدار، به پایان رسیده‌اند.

چیزی که از ما باقی مانده امید است! امیدواریم که مردم ما در برابر اشغال و بی‌عدالتی وحشیانه اسرائیل تنها نباشند! ما با این امید مانده‌ایم که مردم، اتحادیه‌های کارگری مبارز جهان، طبقه کارگر جهانی یک بار دیگر به‌پاخاستند و از برادران و خواهران خود دفاع کنند. در هر کشور جهان اتحادیه‌های کارگری باید پیام ما را منتشر کنند.

در برابر دولت‌هایی که حقوق مردم خود را زیر پا می‌گذارند و از دولت قاتل اسرائیل حمایت می‌کنند، بخواهید: تمام حمایت‌ها. همه همکاری‌ها با دولت قاتل اسرائیل را متوقف کنید!

ما می‌خواهیم اتحادیه‌های کارگری هر کشور اقداماتی را علیه ماشین کشتار ناتو و آمریکا -که از کشتار جمعی مردم فلسطین حمایت می‌کند- سازماندهی کنند.

اتحادیه‌های کارگری در هر کشوری برای قطع کردن هر دستی که ما را می‌کشد، باید تلاش کنند. برای جلوگیری از تسلیح نظامی، اقتصادی اسرائیل و برای ابراز محکومیت توده‌ای علیه دولت‌ها و شرکت‌های چندملیتی و برای ابراز همبستگی با فلسطینیان، امکانات وسیعی در دست کارگران و تشکل‌های آن‌ها در سراسر جهان است.

در مقابل، ما به شما قول می‌دهیم: مردم ما تسلیم نمی‌شوند! هر چه‌قدر هم که ما را آزار دهند، هر چه‌قدر هم که خون ما را بریزند، مبارزه ما ادامه خواهد داشت، زیرا حق با ماست و در نهایت پیروزی از آن مردمِ متحد است.

این سرزمین، فلسطین نام داشته و تا آخر فلسطین خواهد ماند!

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران خواستار آتش‌بس فوری و پایان محاصره غزه شد

این تشکل کارگری مستقل که سه تن از اعضای آن را جمهوری اسلامی زندانی کرده است، به درستی تاکیده کرده است که انزجار از جمهوری اسلامی و حماس نباید ما را نسبت به یک ستم حل نشده و بنیادی در خاورمیانه دچار بی‌مسئولیتی یا برخوردهای ناشایست بکند.

از معدود کنش‌های غیردولتی در همبستگی با مردم فلسطین در ایران، سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه ضمن محکوم کردن «بمباران بیمارستان و مناطق غیرنظامی در غزه از جانب هر کس که باشد»، «از تمامی کارگران و ‌مردم زحمتکش کشور» خواست «به نظرات و تبلیغات جنگ‌طلبانه از هر سوی، به نژاد‌پرستی، عرب‌ستیزی، یهودی‌ستیزی، افغان‌ستیزی و دیگر نظریات و‌ فعالیت‌هایی که به جای اتحاد و‌ همدلی دنبال دشمنی مردم منطقه با یکدیگر هستند وقعی نگذارند.»

در بخشی از بیانیه با اشاره مستقیم به برخی حمایت‌های همدلانه گروهی از ایرانیان از حملات اسرائیل به غزه، گفته شده است:

متاسفانه عده‌ای به خاطر انزجارشان از نظام‌جمهوری اسلامی و از حماس، چشم‌شان را به بیش از ۷۰ سال ظلم و‌ ستم نسبت به مردم فلسطین بسته‌اند و گاها حتی از عملیات نظامی علیه مردم فلسطین و‌ حتی حمله نظامی به ایران حمایت کرده‌اند.

این تشکل مستقل کارگری که هم‌اکنون سه تن از اعضای آن به نام‌های رضا شهابی، حسن سعیدی و داوود رضوی در زندان حبس هستند، با بیان سرکوبگری حکومت جمهوری اسلامی که آن را به «رفتار هم‌چون دشمن» با خود توصیف کرده‌، تأکید کرده است:

اما هر اندازه انزجار ما از این‌ همه سرکوب و بی‌عدالتی توسط نظام حاکم در کشورمان، نباید ما را نسبت به یک ستم حل‌نشده و بنیادی در خاورمیانه که یکی از عوامل تشنجات دائمی در منطقه نیز بوده است دچار بی‌مسئولیتی و یا برخوردهای ناشایست کند. مسئله فلسطین پیش از به قدرت رسیدن جمهوری اسلامی و‌ قبل از ایجاد حماس نیز یک نزاع همه جانبه و تراژیک در منطقه بود و‌ تا حل نشدن عادلانه‌ی آن با سنت‌های شفاف و بدون کشت‌و‌کشتار کماکان لاینحل باقی خواهد ماند.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه در پایان اعلام کرده «همچون اتحادیه‌های کارگری جهان» خواستار «آتش‌بس فوری و پایان دادن به جنگ و محاصره غزه» است.‌(۲۷ مهر ۱۴۰۲)

بیانیه اتحاد بازنشستگان ایران

بازنشستگان هم در یک بیانیه با عنوان «نه به صهیونیسم، نه به حماس، برای صلح در خاورمیانه» گفته بود که «هرگز مقاومت مردم فلسطین را در برابر رژیم آپارتاید با حماس یکی نمی‌پندارند.»

اتحاد بازنشستگان در بخش دیگری از بیانیه تاکید کرده است فقط در کنار کسانی می‌ایستد که «به آزادی، عدالت، آرمان‌های دموکراتیک، برابری کامل شهروندان با هر عقیده و گرایش و جنسیتی باور داشته باشند و این باور را در کنش سیاسی و اجتماعی خود نشان داده باشند.»

فدراسیون جهانی اتحادیه های کارگری‌(دبلیو. اف. تی. یو)

فدراسیون جهانی اتحادیه‌های کارگری‌(دبلیو. اف. تی. یو)ُ با ۱۰۵ میلیون عضو در ۳۳ کشور در ۱۲ اکتبر ۲۰۲۳ یک کمپین همبستگی بین‌المللی با مردم فلسطین را اعلام کرد. (دبلیو. اف. تی. یو)، از اعضایش خواست با شعارهای «همبستگی با مردم فلسطین/ نه به ریاکاری امپریالیستی/ راه‌حلی عادلانه و مسالمت‌آمیز برای مسئله فلسطین.» حملات اسرائیل به افراد بی‌دفاع در غزه را محکوم و حمایت دولت‌های آمریکا، اتحادیه اروپا و متحدین آن‌ها از اقدامات اشغال‌گرانه و جنایت‌کارانه اسرائیل را غیرقابل قبول اعلام کنند.

«انجمن کارگران بندری مستقل» (CALP)‌به‌منظور اعتراض به «لجستیک جنگ» برگزار کردند

صبح جمعه هفته گذشته، کارگران بندری در جنوای ایتالیا با شعار «جنگ از این‌جا شروع می‌شود» محموله‌های تسلیحاتی به اسرائیل را مسدود کردند. این اعتراض توسط «انجمن کارگران بندری مستقل» (CALP)‌به‌منظور اعتراض به «لجستیک جنگ» برگزار شد از جمله کارگران بندری، اعضای اتحادیه کارگری پایه USB و ائتلاف احزاب چپ اتحاد مردمی.

هم‌چنین چندین سازمان دانشجویی ضدجنگ و صلح‌طلب نیز در این اعتراض حضور داشتند. در بیانیه‌ای مطبوعاتی آمده است: «دشمن در خانه ما است. ما با جنگ مبارزه می‌کنیم.»

جولیان گراناتو و ماریا کولوت، دو سخن‌گوی «قدرت در دست مردم» که بخشی از اتحاد مردمی است، روز جمعه به یونگه ولت گفتند، «ما به فراخوان اتحادیه‌های کارگری فلسطین برای مسدود کردن محموله‌های تسلیحاتی پاسخ دادیم و به کارگران بندری جنوا پیوسته‌ایم.»

«همبستگی نباید فقط به کلمات محدود شود، بلکه باید ابتکاراتی را ایجاد کند که قادر به مختل کردن مکانیسم‌های جنگی باشد که مرگ را به غزه می رساند.»

«انجمن کارگران بندری مستقل»، در فراخوان خود برای مسدود کردن، خواستار پایان دادن به تمام معاملات تسلیحاتی در بندر جنوا شد و بر اهمیت این مکان برای سایر درگیری‌ها نیز اشاره کرد. 

«در حالی که جنگ بین بلوک‌های کشورهای سرمایه‌داری در اوکراین نزدیک به دو سال است که ادامه دارد، در حالی که دولت اسرائیل فلسطینیان را قتل‌عام می‌کند، در حالی که جنگ هسته‌ای در راه است، بندر جنوا هم‌چنان به‌عنوان مرکز لجستیک جنگ برجسته می‌شود.»

https://i0.wp.com/mejalehhafteh.com/wp-content/uploads/2023/11/italiakaregaranfelestin.jpg?resize=600%2C286&ssl=1

واقعیت این است که بندر جنوا به‌عنوان یک مرکز مهم برای تحویل تسلیحات اروپایی، به‌ویژه تسلیحات آلمانی، شناخته می‌شود. حتی در ترمینالی که معمولا فقط کشتی‌های مسافربری در آن پهلو می‌گیرند، در هفته‌های اخیر کامیون های نظامی با مقصد تونس بارگیری شده‌اند، همان‌طور که سخن‌گوی «انجمن کارگران بندری مستقل»، خوزه نیوو، توضیح داد. این کامیون‌ها «احتمالا برای سرکوب مهاجران در نظر گرفته شده اند.»

اتحادیه‌های کارگران حمل و نقل در بلژیک

اتحادیه‌های کارگران حمل و نقل در بلژیک، بیانیه مشترکی در حمایت از مردم غزه و علیه حملات اسرائیل به فلسطینیان صادر کردند. این اتحادیه‌ها عزم خود را برای امتناع از بارگیری یا تخلیه سلاح در مسیر ترانزیت به اسرائیل را اعلام کردند.

اتحادیه‌های کارگران حمل و نقل در بلژیک طی بیانیه‌ای از اعضای خود که در بنادر و فرودگاه‌ها کار می‌کنند خواستند تا از بارگیری سلاح‌های تولید شده در این کشور برای ارسال به اسرائیل جلوگیری کنند.

در این بیانیه، آمده است: در حالی که نسل‌کشی در فلسطین ادامه دارد، کارگران در فرودگاه ها و بنادر بلژیک شاهد هستند که سلاح‌ها به میدان جنگ می‌رود. بارگیری این سلاح‌ها به کشتار مردم بی‌گناه کمک می‌کند.

این کارگران تضمین می‌کنند که دیگر محموله سلاحی از مسیر بلژیک به سمت اسرائیل تا پایان جنگ نرود.

گفته می‌شود قوانینی که برای جلوگیری از ارسال تسلیحات به روسیه در آغاز جنگ بین روسیه و اوکراین وضع شده بود، چنین اقدامی را امکان‌پذیر می‌کند.

بیانیه اتحادیه‌ها در این خصوص، هم‌چنین خواستار آتش‌بس فوری شد و تاکید کرد: ما از دولت‌های فدرال و محلی در بلژیک می‌خواهیم اجازه ارسال سلاح از فرودگاه‌ها و بنادر بلژیک را ندهند.

کارگران بارانداز بندر بارسلونا در اسپانیا

روز دوشنبه ششم نوامبر، برابر با ۱۵ آبان،  کارگران بارانداز بندر بارسلونا در اسپانیا با انتشار یک بیانیه رسما اعلام کردند که از بار کردن تجهیزات نظامی به اسرائیل و دولت‌های حامی آن‌ها، خوداری خواهند کرد.

باراندازان از تمام کارگران بنادر در اسپانیا خواستند به آن‌ها بپیوندند تا برای ناچار کردن دولت اسرائیل و دول پشتیبان آن به توقف نسل‌کشی و جنگ در فلسطین، مخصوصا در غزه جنبشی بین‌المللی راه بیاندازند.

خبرگزاری رویترز نوشت: در بحبوحه جنگ غزه، اتحادیه کارگران بندر بارسلون از بارگیری و تخلیه هرگونه تجهیزات نظامی خودداری و از مردم غیرنظامی در مناطق درگیری حمایت می‌کند.

در بحبوحه جنگ غزه، اتحادیه کارگران بندر بارسلون از بارگیری و تخلیه هرگونه تجهیزات نظامی خودداری و از مردم غیرنظامی در مناطق درگیری حمایت می‌کند.

جوزپ ماریا دیوپ دبیر اتحادیه «OEPB» که نماینده یک‌هزار و ۲۰۰ خدمه بارگیری در بندر بارسلون است، امروز سه‌شنبه به خبرگزاری رویترز گفت: تصمیم روز گذشته، اغلب نمادین بوده و به دنبال تشویق سایر بنادر اسپانیا برای پیروی از این اقدام است.

این اتحادیه اعلام کرده است که با هر نوع خشونت در هر جا که اتفاق بیفتد، از جمله در سرزمین‌های فلسطینی مخالف است و این تحریم به دنبال محافظت از غیرنظامیان است.

در بیانیه این اتحادیه آمده است: «هیچ دلیلی، قربانی کردن غیرنظامیان را توجیه نمی‌کند.»

دیوپ اظهار داشت: سازمان‌هایی که صلح را ترویج می‌کنند، می‌توانند به اتحادیه کمک کنند تا تشخیص دهیم کدام کانتینر حاوی تجهیزات نظامی است.

وی تصریح کرد: از آن‌جایی‌که بندر بارسلون انواع کالاها را جا‌به‌جا می‌کند، بر این باورم که محموله‌های نظامی در این بندر وجود دارد.

بر پایه این گزارش، اداره بندر بارسلون از اظهار نظر در این باره خودداری و اعلام کرده است که اطلاعاتی در مورد محموله‌های نظامی در اختیار ندارد.

خبرگزاری افه‌(EFE) هفته گذشته به نقل از منابع دولتی گزارش داد که اسپانیا قصد ندارد هیچ‌گونه تجهیزات نظامی مرگ‌باری را برای استفاده در درگیری میان دولت اسرائیل و حماس صادر کند.

ساکنان بندر تاکوما

روز دوشنبه ششم نوامبر، برابر با ۱۵ آبان ساکنان بندر تاکوما، در ایالت واشنگتن آمریکا، هم‌زمان با اعتراضات خود راه ارسال سلاح به اسرائیل را سد کردند.

آن‌ها برای مدت ۷ ساعت از بار شدن تجهیزات نظامی به کشتی ام وی کیپ اورلاندو جلوگیری کردند. این کشتی که عازم اسرائیل بود برای وزارت دفاع کار کرده و قبلا تجهیزات لازم برای تجاوز به عراق و افغانستان و تداوم اشغال آندو کشور را فراهم کرده بود.

فعالان ضد جنگ و حامیان مردم فلسطین، سازمان‌یافته قبل از طلوع آفتاب روز دوشنبه در مقابل کارخانه غول پیکر اسلحه‌سازی «بوئینگ سنت چارلز» در صفوف طولانی روی زمین خوابیدند و راه عبور انتقال تجهیزات نظامی را به‌طور کامل بستند. اکسیون بوسیله شاخه محلی «حزب سوسیالیست‌های دموکراتیک آمریکا» سازمان داده شده بود. در بندر اوکلند، واقع در ایالت کالیفرنیا نیز، معترضین یکی از کشتی های نظامیِ حمل سلاح به اسرائیل را برای چندین ساعت متوقف کردند.

این کارخانه قطعات هواپیماهای بدون سرنشین اسرائیل را تامین کرده است.

انگلستان

در انگلستان نیز فعالان جنبش مدنی «اقدام برای فلسطین» راه مقر شرکت «ابلیت» در بریستول انگلیس را که به‌دلیل ساخت قطعات هواپیماهای بدون سرنشین اسرائیلی و دیگر هواپیماهای بدون خلبان مشهور است، مسدود کردند.

روسای سه اتحادیه بزرگ کارگری در انگلیس که میلیون‌ها نفر از کارکنان اصناف و مشاغل عمومی در این کشور را نمایندگی می‌کنند از برقراری آتش‌بس فوری و توقف کشتار فلسطینیان در غزه حمایت کردند.

میک لینچ، رئیس اتحادیه سراسری کارگران راه‌آهن، دریانوردی و حمل و نقل، مت رک دبیرکل اتحادیه آتش‌نشانان و دنیل کبد رئیس اتحادیه ملی آموزش انگلیس روز سه‌شنبه هفته گذشته با صدور پیام ویدیویی مشترک اعلام کردند که برای حمایت از صلح و آتش‌بس در غزه، در تظاهرات حامیان فلسطین در روز شنبه آتی شرکت خواهند کرد.

حامیان فلسطین تاکنون چندین تظاهرات گسترده در انگلیس برگزار کرده‌ و ضمن محکومیت حنگ اسرائیل علیه مرم غزه، با مردم فلسطین اعلام همبستگی کرده‌اند.

یونان 

کارگران یونانی با شعار «قتل‌عام را متوقف کنید» و «ما شریک جنایت نخواهیم بود» از دولت یونان و اتحادیه اروپا خواستند تا هرگونه حمایت از دولت اسرائیل در جریان حمله به نوار غزه متوقف شود.

به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از اتحادیه  WFTU، این هفته در روز دوشنبه سی‌ام اکتبر نیز هزاران کارگر یونانی در آتن پایتخت این کشور به دعوت از تشکل‌های کارگری و در راس آن اتحادیه سراسری کارگران این کشور «PAME»  در دفاع از مردم فلسطین به خیابان‌ها آمده بودند. 

آن‌ها با شعار «قتل‌عام را متوقف کنید» و «ما شریک جنایت نخواهیم بود!» از دولت یونان و اتحادیه اروپا خواستند تا هرگونه حمایت از دولت اسرائیل در جریان حمله به نوار غزه متوقف شود.

تشکل سراسری «PAME» یونان از زحمت‌کشان و کارگران این کشور خواست نسبت به کشتاری که اسرائیل در فلسطین انجام می‌دهد، واکنش اعتراضی از خود نشان دهند.

در بیانیه اعضای این تشکل آمده است: ما همراه با مردم اغلب کشورهای جهان علیرغم تلاش برای ساکت‌کردن امواج اعتراضی به جنایت دولت اسرائیل علیه مردم غزه، بسیج بزرگی را در همبستگی با مردم فلسطین برگزار می‌کنیم و به خیابان‌ها باز خواهیم گشت. ما برای تحقق یک فلسطین آزاد و برای توقف خشونت‌ها و جنگ و برای جلوگیری از هرگونه مشارکت کشورمان در کشتار فلسطینی‌ها، به خیابان می‌آییم.

تجمع گسترده تشکل‌های کارگری یونان در همبستگی با فلسطین

در تظاهرات بزرگ تشکل‌های کارگری و دانشجویی در آتن‌(پایتخت یونان)، تجمع‌کنندگان مقابل سفارتخانه‌های آمریکا و اسرائیل رفته و با اجتماع در مقابل این دو محل، به سردادن شعارهای ضد جنگ پرداختند.

هزاران نفر با شعار «جنایت‌کاران… جنایت‌کاران…» انگشت اشاره خود را رو به این دو سفارتخانه گرفتند.

کارگران یونانی در دوم نوامبر نیز در فرودگاه بین‌المللی آتن اعتراضاتی علیه جنایات دولت اسرائیل در غزه راه انداختند. آن‌ها از باراندازان سراسر کشور خواستند از حمل سلاح متعلق به دول عضو ناتو برای اسرائیل خوداری کنند.

دانمارک

در دانمارک فعالین ضد جنگ در روز ۳۰ اکتبر، فعالان مختلف گروه‌های ضد جنگ از جمله تعدادی از فعالان و نمایندگان سرشناس کارگری در اعتراض به فروش سلاح و تجهیزات به شرکت تسلیحاتی دانمارکی، تمامی ورودی‌های کارخانه سوبورگ که یک شرکت تسلیحات‌سازی دانمارکی حامی اسرائیل است را در هوای بارانی مسدود کردند.

معترضین ورودی کارخانه اسلحه‌سازی ترما را به‌عنوان اعتراض سد کردند. آن‌ها صاحبان این کارخانه را به‌دست داشتن در تجارت خونین متهم کردند. 

این کارخانه قطعات بمب‌افکن‌های اف-۱۶ و اف-۳۵ را به وزارت دفاع اسرائیل فروخته است.

ادامه تظاهرات‌های مردمی در ۵ قاره جهان

تلاش جریان سیاسی و رسانه‌ای حاکم بر غرب و اپوزیسیون راست ایرانی برای سانسور اخبار جنگ غزه، تظاهرات عظیم هفتگی حامی فلسطین در ۵ قاره جهان در آسیا، اروپا، آفریقا‌، آمریکا و استرالیا و در پایتخت‌های مهم کشورهای اروپایی و شهر‌های سراسر آمریکا به خیابان‌ها ریختند تا گسترش بیش از پیش انزجار از جنایات اسرائیل علیه فلسطینی‌ها را در سراسر جهان به تصویر بکشند.

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، تصاویر پخش شده از لندن جمعیتی بزرگ از تظاهرکنندگانی که با اجرای تحصن، تقاطع خیابان‌های آکسفورد سرکس و پیکدیلی سرکس را مسدود کرده و در ادامه به سمت میدان ترافالگار راه‌پیمایی و در آن‌جا تجمع کردند را نشان داد.

در مرکز شهر پاریس نیز هزاران تظاهرکننده راه‌پیمایی کرده، خواستار آتش‌بس در غزه شده و پلاکاردهایی با مضمون «چرخه خشونت را متوقف کنید» به نمایش گذاشتند.

در شهر برلین نیز جمعیتی قابل توجه از تظاهرکنندگان پرچم‌های فلسطین را تکان داده و آتش‌بس در غزه را درخواست کردند.

شهرهای میلان ایتالیا، کپنهاگ دانمارک و آمستردام هلند نیز شاهد تظاهرات‌های مشابه در محکومیت جنایات اسرائیل علیه مردم بودند.

در آفريقاي جنوبی، تايلند، اندونزی، مالزی، تونس، الجزاير و مراكش نيز اعتراضات مشابهی در حمايت از مردم فلسطين برگزار شد. در اندونزی به نوشته رسانه‌های این کشور روز یک‌شنبه گذشته، بیش از  ۲ میلیون تن از مردم این کشور با حضور در خیابان‌های پایتخت جنگ اسرائیل علیه مردم غزه را محکوم کردند. 

به گزارش منابع رسانه‌ای، از آغاز حملات ارتش اسرائیل علیه نوار غزه و بمباران این منطقه، این چندمین بار است که مردم اندونزی در حمایت از مردم فلسطین به خیابان آمده‌اند.

جمعیت گسترده‌ای از شهروندان آمريكایی نیز از جمله در خيابان‌های مركزی واشنگتن، پايتخت آمريكا در نزديكی كاخ سفيد را پر كرده بودند، اما اين جمعيت گسترده توسط ون‌های پلیس محاصره شده بودند تا گروه‌های جديد معترض به ديگر معترضان ملحق نشوند. حمله پليس به معترضان حمله کرد.

تظاهرات مشابه هم‌زمان با واشنگتن در شهرهایی مانند نیویورک، نشویل، سینسیناتی اوهايو، لاس‌وگاس و …، برگزار شد و معترضان خواستار آتش‌بس، ‌پایان محاصره غيرانسانی غزه و ارسال كمك به مردم فلسطين شدند.

این تظاهرات‌ها، هم‌چنان در پایتخت‌های آسیایی و اروپایی نيز برگزار شد و در همه آن‌ها حاميان فلسطين خواستار آتش‌بس در نبرد عليه غزه شدند. فراتر از پایان سریع محاصره غزه که تلفات انسانی فزاینده‌ای را به ساكنان آن تحميل كرده است، معترضان هم‌چنین به دنبال قطع کمک‌های آمریکا به دولت اسرائیل و محاكمه سران تل‌آويو به‌دليل ارتكاب جنايات جنگی در غزه هستند.

اين گستردگی جهانی تظاهرات حمايت از فلسطين، هم‌چنين منعکس‌کننده مجموعه‌ای فراگير از گروه‌هایی است كه هم مخالف جنگ هستند و هم خواهان حق تعیین سرنوشت مردم فلسطین هستند.

فعالان سیاه‌پوست، سازمان‌های دانشجویی، اتحادیه‌های کارگری، گروه‌های ضد جنگ و محیط زیست در كنار ساير حاميان فلسطين به صورت مشترك و هماهنگ فرياد لغو محاصره غزه و قطع فوری جنگ را سر می‌دهند تا نشان دهند كه آرمان آزادی مردم فلسطين، يك آرمان جهان‌شمول برای آزادی همه ملل تحت سلطه و اشغال و ستم است.

در عين حال اين نكته را نيز بايد توجه داشت كه اعتراضات در حمايت از فلسطين در برخی از كشورهای اروپایی با محدوديت‌ها و سخت‌گيری‌های زيادی از سوی دولت و پليس رو‌به‌روست. فعالان ضد جنگ و حاميان فلسطين با وجود سخت‌گيری‌ها و حتی احتمال بازداشت توسط پليس، باز هم بی‌محابا به خيابان‌ها می‌آيند. 

یک سازمان مستقل حقوق بشری در انگليس نيز تایید كرده است كه حمایت از فلسطین به‌طور فزاینده‌ای جرم‌انگاری شده است و اين جرم‌انگاری مخالف با آزادی بيان است.

در شهرهای فرانسه و به‌ويژه در پاريس نيز تظاهرات حمايت از فلسطين در شرايطي برگزار شد كه فرانسه از حدود يك ماه پيش برگزاری حداقل ۹ تظاهرات حاميان فلسطين را ممنوع کرده و ۷۵۲ جریمه عليه اشخاص و نهادهای حامی فلسطين اعمال كرده است.

در هلند و آلمان نيز محدوديت‌های مشابه و سخت‌گيرانه‌ای برای فعالین ضدجنگ و حاميان فلسطين وضع شده و در موارد متعددی پليس تلاش كرده كه تظاهرات‌ها برگزار نشوند، اگرچه در نهايت نيروهای پليس و امنيتی مقهور جمعيت ده‌ها هزار نفری حاميان فلسطين شده و اين اعتراضات با حضور جمعيت گسترده معترضان در مناطق مختلف برگزار شده است.

آرژانتین

به گزارش تارنمای پِرفیل، شهر بوئنوس آیرس آرژانتینُ شاهد تظاهراتی در نفی تجاوز hsvhSdg علیه ملت فلسطین بود که با فراخوان کمیته همبستگی آرژانتین با مردم فلسطین (el Comité Argentino de Solidaridad con el Pueblo Palestino)  برگزار شد.

ائتلاف جبهه چپ‌گرایان (PTS-Frente de Izquierda)‌از جمله سازمان‌هایی بود که در این تجمع حضور یافت. «همبستگی با توده‌های فلسطینی»، «عزت غزه» و « حمایت کامل از مردم فلسطین» برخی از پارچه‌نوشته‌ها در دست تظاهرات‌کنندگان بود.

پاتریسیو دِل کورو (Patricio del Corro) سیاست‌مدار آرژانتینی و نامزد نمایندگی این منطقه که از جمله شرکت‌کنندگان در این فراخوان بود، اعلام کرد: باید گفت که طبقه کارگر آرژانتین در کنار مردم مظلومی هستند که اکنون از بمباران غزه رنج می‌برند. ما شانه‌به‌شانه مردم فلسطین می‌ایستیم. زیرا آن‌ها کسانی هستند که مورد تهاجم قرار گرفته‌اند و ۷۵ سال است که از سیاست رژیم آپارتاید اسرائیل رنج می‌برند.

کورو تصریح کرد: رسانه‌های اصلی، صدای امپریالیسم هستند که از سیاست دولت اسرائیل حمایت می‌کند. وی هم‌چنین به اظهارنظر تنها نامزد ریاست جمهوری آرژانتین علیه اسرائیل اشاره و خاطر نشان کرد: دیروز در مناظره ریاست جمهوری، میریام برگمن (Myriam Bregman)‌به صراحت گفت: سیاستی که باعث نابودی هزاران نفر در فلسطین می‌شود، سیاست آپارتاید اسرائیل است. اکنون بمباران‌هایی با هواپیماهای به اصطلاح هوشمند صورت می‌گیرد و بمب‌های هوشمند به ارزش میلیاردها دلار روی سر بچه‌هایی می‌افتد که با درآمد کم‌تر از یک دلار در روز و در یک زندان رو باز زندگی می‌کنند. این سیاست امپریالیسم است و آن‌ها با این تصور که حمایت از مردم فلسطین به معنای پیروی از سیاست یهودستیزی است، به ما ملحق نمی‌شوند.

تظاهرات چند ده هزار نفر در خیابان‌های بروکسل برای آتش بس فوری در غزه

در حدود چهل انجمن و تشکل از سازمان‌های جامعه مدنی بلژیک مانند: اتحادیه‌ها و سازمان‌های غیردولتی، انجمن بلژیک-‌فلسطین، اتحادیه یهودیان مترقی بلژیک‌( (UPJB، سازمان صلح بلژیک ( CNCD)، جنبش کارگری مسیحی‌( (MOC، زندگی زنان  Vie Féminine، و سندیکاهای کارگری  FGTB و CSC، و … تظاهراتی را در بروکسل سازماندهی کردند. شروع تظاهرات از ایستگاه مرکزی شمال و پایان تظاهرات در ایستگاه جنوب همراه با یک‌سری سخنرانی‌ها انجام گرفت.

«اقدام اروپایی برای فلسطین» این شنبه در بروکسل، لندن، پاریس با هدف ایجاد فشار بر اتحادیه اروپا و کشورهای عضو آن برای «آتش‌بس فوری در غزه برای نجات جان‌ها»، «رعایت حقوق بین‌الملل در مقابل نقض آن در فلسطین»، و «انتقاد به عدم تحرک اروپا»، تظاهرات برگزار کرد.

در لندن بنا به تخمین پلیس بیش از ۳۰۰ هزار نفر و برگزارکنندگان ۸۰۰ هزار نفر، در بروکسل بیش از ۲۰ هزار نفر‌(سازمان‌کنندگان آکسیون بروکسل تعداد را ۴۵ هزار نفر اعلام کردند) و در پاریس هزاران نفر در روز شنبه ۱۱ نوامبر ۲۰۲۳ به خیابان‌ها آمدند.

سازمان‌دهندگان تظاهرات اعلام کردند: «در مواجهه با قتل‌عام غزه، افزایش خشونت در کرانه باختری و پاک‌سازی ملی در سراسر فلسطین اشغالی، قطب‌نمای ما باید بیش از هر زمان دیگری حقوق بین‌الملل و حفاظت از جان، کرامت و حقوق بشر باقی بماند. اتحادیه اروپا با امتناع سیستماتیک از تعهد به اجبار همه طرف‌ها به احترام به قوانین بین‌المللی، اجازه می‌‌دهد که تخلفات بدون مجازات باقی بمانند. اتحادیه اروپا مسئولیت سنگینی را در قبال وضعیت ناامیدکننده‌ای که امروز با آن رو‌به‌رو هستیم، بر عهده دارد.

در اعلامیه‌ای که سازماندهندگان تظاهرات انتشار دادند خواست‌های زیر را مطرح کردند:

«ما سازمان‌دهندگان تظاهرات از بلژیک و اتحادیه اروپا می‌خواهیم:

یک- تمام تلاش‌های خود را برای به‌دست آوردن آتش‌بس فوری، حفاظت از تمامی مردم غیرنظامی و فراهم کردن دسترسی به کمک بین‌المللی برای فلسطینیان در غزه که در حال حاضر به کمک انسانی ضروری نیاز دارند، انجام دهند.

دو- برای آزادی تمام افرادی که به‌صورت غیرقانونی بازداشت‌شده، از جمله گروگان‌ها و زندانیان سیاسی، اقدام کنند.

سه- از اسرائیل بخواهند که به محاصره غزه و محدودیت‌های اعمال شده پایان دهد. و ارتباط بین غزه و سایر نواحی اشغالی فلسطین را برقرار کند.

چهار- دادستان دادگاه کیفری بین‌المللی را تشویق به صدور حکم بازداشت علیه همه جنایت‌کاران جنگی کند تا آن‌ها به سرعت پاسخ‌گو شوند. و از تحقیقات در حال انجام دادگاه کیفری بین‌المللی درباره وضعیت فلسطین حمایت سیاسی و مالی کنند.

پنج- به رفع علل ساختاری این مناقشه، از طریق اتخاذ تدابیر اجباری علیه اسرائیل برای پایان دادن به اشغال، استعمار و آپارتاید در برابر مردم فلسطین، با شروع از تحریم نظامی و قطع تجارت با شهرک‌های اسرائیلی‌نشین در مناطق اشغالی، اقدام کنند.

سازمان‌کنندگان تظاهرات از تمامی شرکت‌کنندگان تقاضا کرده بودند که این خواسته‌های بالا را رعایت کرده و به‌صورت صلح‌آمیز اعتراض مدنی خود را نشان دهند. در ضمن  هر گونه حمایت از جنایات جنگی، حملات علیه غیرنظامیان یا هرگونه ابراز یهودی‌ستیزی یا هر شکلی از نژادپرستی منجر به اخراج از تظاهرات خواهد شد.»

در پایان برنامه برخی شخصیت‌های سیاسی و مدنی سخنرانی کردند. صلاح حموری، وکیل فرانسوی‌-‌فلسطینی حاضر در تظاهرات در سخن‌رانی خود گفت: «دولت اسرائیل اقدام به نسل‌کشی علیه مردم فلسطین می‌کند. به گفته وی، اتحادیه اروپا که به نخست وزیر بنیامین نتانیاهو چراغ سبز نشان می‌دهد، شریک جرم است. «امروز هزاران نفر در خیابان‌های پایتخت اروپا هستیم و خواهان آتش‌بس فوری در قتل‌عام‌های مرتکب شده در فلسطین هستیم.»

پیر گالان، سناتور سابق حزب سوسیالیست فرانسه‌زبان بلژیک و شخصیت مدنی معروف این کشور نیز در این گردهمایی سخنرانی کرد. وی بمباران‌‌های اسرائیل علیه مردم فلسطین را «جنایت علیه بشریت» توصیف کرد و از رهبران جهان خواست تا برای پایان دادن به این «ظلم» واکنش نشان دهند.

سخنرانان دیگر نیز بر اهمیت حمایت دولت بلژیک و اتحادیه اروپا برای تحقیقات جاری در دادگاه کیفری بین‌المللی تاکید کردند تا جنایت‌کاران جنگی مورد قضاوت قرار گیرند. این تحقیق که روز پنج‌شنبه گذشته توسط حدود صد سازمان و حدود ۳۰۰ وکیل ارائه شد، با هدف تعیین این‌که آیا کشتارهای انجام شده در غزه به عنوان نسل‌کشی است یا خیر. در طول این سخنرانی، اتحادیه یهودیان مترقی بلژیک (UPJB)‌هم‌چنین متذکر شدند که انتقاد به دولت نتانیاهو در اسرائیل نباید به اشتباه به یهودی‌ستیزی منجر شود.

گریگوری ماوزه، سخن‌گوی انجمن بلژیکی-‌فلسطینی، در سخنان خود گفت: «بلژیک قبلا مواضع متعددی اتخاذ کرده است که در جهت درستی است، از جمله درخواست برای آتش‌بس بشردوستانه و حمایت از تحقیقات در دادگاه کیفری بین‌المللی.» اما دولت بلژیک و اتحادیه اروپا می‌توانند از این هم فراتر بروند، به‌ویژه با تحمیل تحریم‌های نظامی بر اسرائیل، یا یک‌سری تنبیهات علیه اسرائیل، به‌منظور وادار کردن آن به پایان دادن به اشغال، استعمار و آپارتایدی که بر فلسطینی‌ها اعمال کرده است. در غیر این صورت چرخه‌های خشونت ادامه خواهد یافت.‌(گزارش از: علی صمد مدیر مسئول کانال تلگرامی «ندای جمهوری ایران»)

وزیر کشور انگلیس با سابقه سیاست‌های فاشیستی وادرا به استعفا شد

مخالفین ضد جنگ و حامیان فلسطین، بزرگ‌ترین زلزه سیاسی را در دولت انگلستان انداختند که منجر به برکناری دو وزیر شد.

در پی اظهارات فاشیستی وزیر کشور انگلیس علیه تظاهرات‌های بریتانیا در حمایت از فلسطینیان، نخست‌وزیر انگلستان مجبور شد تحت فشارهای داخلی، وزیر امور داخلی این کشور را برکنار کند.

رسانه‌های انگلیسی گزارش کردند که «ریشی سوناک» نخست‌وزیر بریتانیا، «سوئلا بریورمن» وزیر کشور جنجالی انگلیس را برکنار کرد.

شبکه «یورونیوز»، اخیرا در گزارشی به اعتراضاتی که با اظهارات وزیر کشور بریتانیا به راه افتاده بود، اشاره کرد و نوشت که بریورمن که مسئولیت پلیس و امنیت ملی انگلیس را برعهده دارد، سابقه‌ای طولانی در اظهارات بحث‌برانگیز و جنجالی دارد که موجب شده همین مسئله او را از دیگر وزرای میانه‌رو بریتانیا متمایز کند.

روز شنبه ۱۱ نوامبر‌-‌۲۰ آبان ماه، تظاهرات‌های گسترده‌ای در سراسر انگلیس در اعتراض به حملات اسرائیل به فلسطینیان غزه به‌صورت آرام و مسالمت‌‌آمیز برگزار شد و پس از آن طبق گزارش یورونیوز، وزیر کشور برکنار شده بریتانیا با طرح این ادعا که شرکت‌کنندگان در این تجمعات خواهان نابودی اسرائیل هستند، تظاهرات حامیان فلسطین را «راه‌پیمایی‌های نفرت» خوانده و با وجود صلح‌آمیز و بدون خشونت برگزار شدن این راه‌پیمایی‌ها، شرکت‌کنندگان در آن را «اوباش» توصیف کرد.

روزنامه فایننشال‌تایمز در خصوص برکناری بریورمن نوشت، سوناک پس از آن بریورمن را اخراج کرد که با انتقاد از نحوه برخورد پلیس لندن با معترضان حامی فلسطین در روزهای اخیرف موجب برانگیخته شدن خشم عمومی گسترده‌ای شده بود.

وزیر کشور در روزهای قبل نیز با نوشتن مقاله‌ای در روزنامه تایمز پلیس لندن را به سوگیری و نقض بی‌طرفی و داشتن معیارهای دوگانه در برابر راه‌پیمایی حمایت از فلسطین متهم کرده بود. او از آن‌چه که «آسان‌گیری شدید پلیس انگلیس در برابر شرکت‌کنندگان در راه‌پیمایی تایید فلسطین در مقابل سخت‌گیری علیه تظاهرات راستگراها» توصیف کرده بود؛ انتقاد کرد.

او، هم‌چنین علیه تظاهرات حمایت از فلسطین و غزه و اعتراض به جنگ اسرائیل، موضع‌گیری کرده و آن را راه‌پیمایی «نفرت» نامیده بود.

حزب کارگر‌(حزب مخالف) گفته بود این مقاله، تنش در تظاهرات حمایت از فلسطین در روز شنبه گذشته را افزایش داد. در این تظاهرات، بیش از ۱۴۰ نفر بعد از درگیری معترضین راست افراطی با پلیس بازداشت شدند.

پلیس تلاش می‌کرد معترضین راست افراطی را از تظاهرات حامیان فلسطین دور کند. تعداد شرکت‌کنندگان در تظاهرات حمایت از فلسطین به ۳۰۰ هزار نفر رسید. لندن هر هفته شاهد برگزاری تظاهرات حمایت از فلسطین است.

بعد از این‌که منتقدان،‌ وزیر کشور را به افزایش تنش‌ها در هفته‌های اخیر بعد از برگزاری تظاهرات حمایت از فلسطین متهم کردند فشارها برای برکناری او افزایش یافت.

الجزیره نوشت با وجود این‌که برکناری وزیر کشور احتمال جدی بود اما نخست وزیر ریشی سوناک این تغییر را برای چند روز به تاخیر انداخت تا با تغییرات گسترده‌ای در کابینه هم‌زمان شود.

خانم »سویلا براورمان»، وزیر کشور برکنار شده پدر و مادرش از جزیره موریس و کنیا هستند. او ۴۳ ساله است و قبلا سمت دادستان را برعهده داشت. او هم‌زمان نماینده پارلمان از حزب حاکم‌(محافظه‌کار) است.

او در گذشته وزیر مشاور در امور داخلی‌(کشور) و نماینده پارلمان اروپا بود. این وزیر بریتانیایی، به‌دلیل سخنان و عملکرد منفی علیه مهاجران و پناهجویان هم مورد انتقاد شدید قرار گرفته بود.

سال گذشته،‌ سازمان ملل متحد، سخنان وزیر کشور بریتانیا درباره مهاجران را «وحشتناک» توصیف کرده بود. هم‌چنین فشارها علیه «سویلا براورمان» وزیر کشور بریتانیا به‌دلیل «ازدحام» در یک مرکز پذیرش پناهجویان افزایش یافت و درخواست استعفای او مطرح شده بود اما مقاومت کرد و در سمت خود باقی ماند.

به‌نوشته رسانه‌های انگلیسی، وزیر کشور بریتانیا سال گذشته گفته بود کشور با «حمله پناهجویان» روبه‌رو است. این سخنان باعث شگفتی و خشم گسترده‌ای در داخل و خارج از بریتانیا شد. حتی بسیاری از جمله نمایندگان پارلمان، این سخن را «نژادپرستانه» و «افراطی» توصیف کردند.

«سویلا براورمان»، قبل از این هم به‌دلیل سخت‌گیری در برابر ورود پناهجویان، به‌شدت مورد انتقاد قرار گرفته بود. استقرار پناهجویان در کشتی در ساحل انگلیس و اعزام برخی پناهجویان به انگلیس به کشور آفریقایی رواندا، از جمله طرح‌های اجرا شده در دوره وزارت کشور سویلا براورمان است.

او در دولت سابق‌(دولت نخست وزیر لیز تراس) هم وزیر کشور بود اما به‌دنبال افشای استفاده از ایمیل شخصی برای ارسال اسناد رسمی و دولتی، ضمن اعتراف به این موضوع، استعفا کرده بود.

گزارش سازمان جهانی کار از غزه

از بین رفتن ۶۰ درصد مشاغل غزه پس از جنگ/ اعتبار یک میلیون دلاری «ILO» برای کمک بشردوستانه به شاغلین فلسطینی.

مدیر منطقه‌ای سازمان جهانی کار گفت: ارزیابی اولیه ما از پیامدهای بحران غم‌انگیز کنونی در بازار کار فلسطین نتایج بسیار نگران‌کننده‌ای به‌همراه داشته است که در صورت ادامه درگیری بدتر خواهد شد.

پایگاه خبری ILO، سازمان جهانی کار در اولین بولتن خود در مورد تأثیر جنگ کنونی اسرائیل و فلسطینیان در غزه بر بازار کار و معیشت سرزمین‌های اشغالی، به آمارهای تکان دهنده اشتغال این منطقه اشاره کرد.

گزارش جدید سازمان جهانی کار تخمین می‌زند که از زمان آغاز حملات، حداقل ۶۱ درصد از ‌(معادل ۱۸۲۰۰۰ شغل) در نوار غزه از بین رفته است. درگیری در غزه هم‌چنین در کرانه باختری رود اردن، تاثیرات گسترده‌ای دارد، جایی که تخمین زده می‌شود ۲۴ درصد از اشتغال، معادل ۲۰۸۰۰۰ شغل، در همین مدت زمان از بین رفته است.

مجموع از دست دادن ۳۹۰ هزار شغل در دو منطقه که شامل سرزمین فلسطین اشغالی می‌شود به از دست دادن درآمد نیروی کار روزانه ۱۶ میلیون دلار تبدیل می‌شود.

پیش‌بینی می‌شود در صورت تشدید عملیات نظامی در غزه و ادامه بحران انسانی در غزه، این ارقام افزایش یابد.

سازمان جهانی کار گزارش می‌دهد که بحران انسانی در غزه پیامدهای شدیدی بر بازار کار، چشم‌انداز اشتغال و معیشت در این منطقه و در سراسر سرزمین اشغالی فلسطین دارد.

روبا جرادات، مدیر منطقه‌ای سازمان جهانی کار در کشورهای عربی، گفت: ارزیابی اولیه ما از پیامدهای بحران غم‌انگیز کنونی در بازار کار فلسطین نتایج بسیار نگران‌کننده‌ای به همراه داشته است که در صورت ادامه درگیری بدتر خواهد شد.

او خواستار درخواست اعضای هیات رئیسه سازمان جهانی کار‌‌«ILO» از سازمان ملل متحد برای ارائه کمک‌های فوری، مطابق با قوانین بشردوستانه بین‌المللی، به غیرنظامیان در سراسر غزه شد.

وی افزود: ما در حال گفت‌و‌گو با دولت‌ها، شرکای اجتماعی کارگر و کارفرما، سایر آژانس‌های سازمان ملل و بازیگران نهادهای جهانی حقوق بشری برای ارائه کمک به کارگران و مشاغل آسیب دیده نیز هستیم.

مدیر منطقه‌ای ILO تصریح کرد: ما هم‌چنین در بلندمدت در جهت جمع‌آوری اطلاعات حیاتی بازار کار و احیای مشاغل، همراه با طرح‌های حمایت اجتماعی، اقدام خواهیم کرد. 

این گزارش، خاطر نشان می‌کند که کل محله‌ها در غزه ویران شده، زیرساخت‌ها به شدت آسیب دیده، کسب‌وکارها تعطیل شده‌اند، جابجایی‌های داخلی در مقیاس بزرگ رخ داده است و کمبود آب، غذا و سوخت فعالیت‌های اقتصادی را فلج می‌کند.

ILO  می‌گوید که منابع داخلی خود را بسیج کرده و در حال حاضر حدود ۱.۱ میلیون دلار را به مداخلات امدادی اضطراری و جمع‌آوری داده‌های اولیه اختصاص داده است. هم‌چنین این سازمان در حال کار بر روی تخصیص منابع داخلی بیش‌تر برای اجرای طرح واکنش امدادی خود است.

سازمان جهانی کار قرار است در حاشیه سیصد و چهل و نهمین اجلاس هیات حاکمه، جلسه‌ای برای شرکای توسعه برگزار کند. در این نشست درخواستی برای دریافت ۲۰ میلیون دلار برای منبع تامین بودجه اجرای کل طرح واکنش سه مرحله‌ای ILO  برای فلسطین آغاز خواهد شد.

غزه

نتیجه‌گیری

انتقادات بین‌المللی از جنگ اسرائیل علیه جمعیت فلسطینی باریکه غزه در حال گسترش و تشدید است. اما این موضوع ظاهرا در اورشلیم تاثیری ندارد. بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، روز شنبه در یک کنفرانس خبری اعلام کرد که اگر لازم باشد، اسرائیل با صلابت در برابر کل جهان مقاومت خواهد کرد. «هیچ فشار بین‌المللی، هیچ اتهامات نادرستی علیه سربازان و دولت ما» اسرائیل را از عزم خود برای «دفاع از خود» منصرف نخواهد کرد.

نتانیاهو به‌طور مستقیم به رئیس‌جمهور فرانسه، امانوئل مکرون، حمله کرد. مکرون روز جمعه هشدار داده بود که «هیچ توجیهی برای استفاده از بمب‌ها علیه «نوزادان، زنان و افراد مسن» وجود ندارد و برخلاف آنالنا بئربوک، وزیر امور خارجه آلمان، خواستار آتش‌بس شده بود. نتانیاهو روز شنبه مکرون را متهم کرد که «یک اشتباه جدی علمی و اخلاقی» مرتکب شده است. اسرائیل «همه‌چیز را برای جلوگیری از آسیب‌رساندن به غیرنظامیان و تشویق آن‌ها به ترک مناطق جنگی» انجام می‌دهد. اسرائیل، مدعی است که تنها عامل مقصر در تعداد بالای کشته‌ها، طبق تخمین سازمان ملل ۷۰ درصد آن‌ها کودکان و زنان هستند، حماس است؟! 

نتانیاهو خطاب به کشورهای غربی و کشورهای عربی منطقه خاورمیانه گفت: «جنگ ما جنگ شماست.» اسرائیل باید این جنگ را هم به‌خاطر خود و هم برای کل جهان ببرد.

یوآو گالانت، وزیر دفاع، که در کنار نتانیاهو در پشت تریبون کنفرانس خبری نشسته بود، افزود: «کشور ما در اوج نبرد نمی‌خواهد «موعظه‌های اخلاقی» بشنود.

با توجه به موضع رسمی دولت‌های آمریکا و ناتو برای حمایت از اسرائیل، با ادعای بی‌اساس «حق دفاع از خود»، نشان می‌دهد که آن‌ها، به‌طور کامل از نسل‌کشی حمایت می‌کنند. این سیاست هولناک برای شهروندان غربی و کل جهان آشکار و غیرقابل تحمل است. ریاکاری و دوگانگی رهبران غربی، دولت‌هایشان و رسانه‌هایشان به‌عنوان جنایت‌کاران جنگی محکوم است. 

با تشدید نسل‌کشی در غزه توسط دولت اسرائیل و ارتش آن، اقشار بیش‌تری به جنبش ضد جنگ پیوسته‌اند. در این میان نقش کارگران در آن جنبش موثرتر می‌شود.

در ایران متاسفانه مردم پشتیبانی جمهوری اسلامی از حماس را با خود مردم فلسطین یکی گرفته‌اند در حالی که نه جمهوری اسلامی نماینده اکثریت مردم ایران است و نه حماس نماینده اکثریت مردم غزه. بنابراین، واقعیت این‌ست که اقدامات نیروهای ارتجاعی حامی جمهوری اسلامی و شبه‌نظامیان وابسته به آن‌ها در منطقه، نه تنها ربطی به آرمان مردم فلسطین ندارند، بلکه به‌شدت به آن زیان رسانده‌اند. در چنین شرایطی، ضرورت دارد نهادهای موجود و فعالین کارگری، نیروهای چپ و کنشگران سایر جنبش‌های اجتماعی مردم آزادی‌خواه و برابری‌طلب و چپ را در ایران به شرکت در جنبش جهانی ضد‌جنگ تشویق کنند و به وظایف داوطلبانه انسانی، اجتماعی و سیاسی خود جامعه عمل بپوشانند.

در این میان، جمهوری اسلامی از وضعیت ملتهب منطقه و جنگ غزه، استفاده کرده و سرکوب و سانسور و اعدام خود در کشور را تشدید کرده است. سازمان حقوق بشر ایران؛ ۲۲ آبان ۱۴۰۲ خبر داد که حکم اعدام سه زندانی بلوچ که با اتهام «افساد فی‌الارض از طریق مشارکت در اقدام تروریستی» به اعدام محکوم شده بودند، به‌صورت مخفیانه در زندان مرکزی زاهدان به اجرا درآمد. از آغاز جنگ در غزه ۱۱۴ نفر در ایران اعدام شدند که ۲۴ تن از آن‌ها شهروند بلوچ و ۵ تن با اتهام همکاری با گروه‌های مسلح مخالف حکومت به اعدام محکوم شده بودند.

بنا به گزارش میزان، صبح روز دوشنبه ۲۲ آبان ماه، حکم اعدام سه مرد بلوچ در زندان مرکزی زاهدان به اجرا درآمد. این سه زندانی که هویت‌شان محمد براهویی انجمنی، محمد کریم بارکزایی آکسون و ادریس بیلرانی اعلام شده، با اتهام «افساد فی‌الارض از طریق مشارکت در اقدام تروریستی» به اعدام محکوم شده بودند.

به گزارش وب‌سایت حال وش که اخبار مربوط به سیستان و بلوچستان را منتشر می‌کند، حکم این سه زندانی بدون اطلاع خانواده به اجرا درآمده است.

اقلیت‌های اتنیکی در ایران در مقایسه با سایر نقاط ایران، با درصد بالاتری در آمار مجازات اعدام حضور دارند. استان سیستان و بلوچستان با ۳۹ اعدام به ازای هر یک میلیون نفر در سال ۲۰۲۲ دارای بیش‌ترین سرانه اعدام در کشور بوده است. تحقیقات و نظارت سازمان حقوق بشر ایران نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۲، حداقل ۱۷۴ زندانی بلوچ اعدام شده‌اند که ۳۰ درصد از کل اعدام‌ها در ایران را شامل می‌شود.

کشتار و جنایات اسرائیل در غزه، هم‌چنان ادامه دارد و بررسی دلائل بی‌تفاوتی نسبی مردم ایران نسبت به این جنایات مسئله مهمی است که با آینده کشور و اخلاق و سیاست‌ها در ارتباط است. هر چند برای این مسئله می توان و باید زمینه‌ها و دلایل آن را در عرصه افکار عمومی جست‌و‌جو کرد و به آن پرداخت. ولی بحث روان‌شناسی اجتماعی مشکلی را حل نمی‌کند چرا که پایه مادی و معنوی مشکل در جایی دیگر است. پایه وضع کنونی در بخش مادی به وضع اقتصادی کشور و در بخش معنوی به فشار ارتجاع جمهوری اسلامی باز می‌گردد که همواره شرایط غیرقابل تحملی را ایجاد کرده‌اند. آن‌جا هم که فشار اقتصادی نیست، فشار سیاسی و ارتجاع مذهبی است.

خوش خیالی درباره ضربه‌زدن جمهوری اسلامی به اسرائیل، یک پندار کودکانه و احمقانه و اساسا یک شعار تو خالی است؛ شعاری که ۴۴ سال است مقامات و رهبری جمهوری سر می‌دهند اما تاکنون نتوانسته‌اند حتی کوچ‌ترین اقدام عملی علیه منافع اسرائیل انجام دهند و به‌همین دلیل جمهوری اسلامی و در راس همه خامنه‌ای به یک چوپان دروغ‌گو معروف شده‌اند. حکومتی که تاکنون تنها زورش به شهروندان بی‌دفاع جامعه ایران می‌رسد نه رقبایش در خارج کشور!

طبق قوانین جهان‌شمول بین‌المللی، دولت و ارتش اسرائیل در غزه، مرتکب جنایت جنگی و نسل‌کشی شده است اما فعلا دمکراسی بورژوایی ایجاب می‌کند که از دولت آمریکا تا دولت‌های عضو ناتو گرفته تا اتحادیه اروپا، نه تنها بر این جنایت چشم ببندند بلکه به ادامه این نسل‌کشی نیز کمک کنند. در جنگ غزه، علاوه بر کشتار کودکان و زنان و سالمندان و بیماران، حتی بیمارستان‌ها نیز به میدان جنگ و قبرستان تبدیل شده‌اند!

روشن است که در چنین فضایی، نباید مرعوب فریب‌کاری و خشونت جمهوری اسلامی و یا سایر دولت‌های سرمایه‌داری شد و به‌همین دلیل، همواره باید تلاش کرد در ایران و منطقه و جهان، جنگ و هم‌چنین ارسال‌ تسلیحات به اسرائیل قطع شود و شناخت حق تعیین سرنوشت مردم فلسطین، به‌یک خواست عاجل و فوری و پیگیر همه نیروهای ضدجنگ، مردم آزادی‌خواه و تشکل‌های کارگری و چپ تبدیل شود!

چهارشنبه بیست و چهارم آبان آبان ۱۴۰۲-پانزدهم نوامبر ۲۰۲۳