جامعه دین زده چگونه است؟

عبارت از جامعه می باشد٬ که دیندار از دین٬ چون…

نوای خلقِ غمدیدهء بغلان!

امین الله مفکر امینی       2024-13-05 آسمـان گرفته سخت برما، زمیــــن از سوی…

تنهایی و غربت شناخت نامه ی تبعید

نویسنده: مهرالدین مشید روایت دیگری از تنهایی و غربت روایت تبعید یعنی…

دست یاری 

بر بلای سیل بغلان مبتلا است  ساکنان اش زین مصیبت در…

تجلیل از روزمادردرکشورشاهی هالند

بتاریخ 12می سالجاری درشهرارنهم کشورشاهی هالند محفل باشکوهی ازسوی شوراي…

بجنبید ایکه خود ها، حامییان حقوق بشرخوانید!

امین الله مفکر امینی       2014-13-05! ندانم چطور گویم ویا به تصویر کشمدردوناله…

اینجا بغلان است، آدمیت را سیل برده است!

سیامک بهاری “ما نه غذا داریم، نه آب آشامیدنی، نه سرپناه،…

خشم سیلاب

رسول پویان خانه و باغ و زمین و روستا ویران گشت خـشـم…

 قاضی ی شهر شرف

محمد عالم افتخار مال تاجـر غرق دریا گشـته بود تاجر آنجا محوِ…

خیزش های مردمی نشانه های شکست طلسم وحشت طالبانی

نویسنده: مهرالدین مشید تبعیض، حرمت شکنی و استبداد کار نامه ی…

مادر

ای مادر من فرخ و آباد بمانی پر خنده به لب…

چند شعر کوتاه از زانا کوردستانی

انتظارم، بوی سیگارهای زر گرفته... و روزهای تلخِ نیمه سوخته میان بغض خاموشت…

جنگ قدرت ها

رسول پویان جنگ قـدرت ها دل زخمین وخونین آورد جـای صلح و…

افراطیت پادزهر خیانت رهبران اسلام سیاسی و یا شکست مبارزات…

نویسنده: مهرالدین مشید علل و عوامل یا چگونگی و چیستی باز…

زبان آریایی یا آریویی چی شد؟

نوشته: دکتر حمیدالله مفید ——————————— زبان بازتاب خرد آدمی است و انسان…

تعامل 

نور محمد غفوری از چندی به اینطرف در مکالمات و نوشتار…

جمال غمبار

آقای "جمال غمبار"، (به کُردی: جەمال غەمبار) شاعر و نویسنده‌ی…

چین کاوشگری به نیمه تاریک ماه فرستاد

منبع تصویر، GETTY IMAGES ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۳ مه ۲۰۲۴ آژانس فضایی…

        تقدیم به ستره محکمه امارت اسلامی افغانستان

معروضه محمد عالم افتخار ولد محمد قاسم دارنده تذکره تابعیت 1401100148058   حضور…

حاکمیت طالبان؛ افزایش بحران و تکانه های بی ثباتی ملی…

نویسنده: مهرالدین مشید استبداد و تبعیض طالبان و به صدا درآمدن…

«
»

آنچه رنگین‌پوستان در اوکراین تجربه می‌کنند

نویسنده: لین شیائوی مترجم: سایت «۱۰ مهر»برگرفته از : گلوبال تایمز، ۷ مارس ۲۰۲۲ *

آمارها نشان می‌دهد که تلفات غیرنظامیان در جنگ افغانستان بیش از ۷۱‌هزار نفر و تعداد تلفات در جنگ عراق و سوریه به ترتیب بیش از ۱۹۰‌هزار و ۳۵‌هزار نفر بوده است. با این وجود، به‌ندرت از سوی غرب خشمی ‌نشان داده شده و یا انتقادی صورت گرفته است. با این حال، بهره‌برداری غرب از بحران اوکراین در چند روز گذشته شدیدتر از درگیری‌های سوریه، افغانستان و یمن در چند سال گذشته بوده است. 


در حالی که بحران جاری در اوکراین ادامه دارد، مایه تأسف بسیار است که به‌نظر می‌رسد غرب با مردم رنگین‌پوست مانند آفریقایی‌ها، هندی‌ها و عرب‌ها که در اوکراین زندگی می‌کنند و در تلاش برای فرار از جنگ هستند، در افکار عمومی‌ با اعمال و کردار خود، ناعادلانه رفتار می‌کند. این به‌طور کامل برترپنداری و ریاکاری سفیدپوستان را آشکار می‌کند و انتقاد مردم سراسر جهان را برانگیخته است. شولا موس ــ شوگبامیمو، وکیل نیجریه‌ای بریتانیایی، مفسر سیاسی، و نویسنده کتاب «اینکه چرا من مقاومت می‌کنم: هویت سیاهم را تعریف نکن»، یکی از کسانی بود که صحبت کرد و شجاعانه خشم خود را ابراز نمود.

واقعیت امر این است که هر زمان که به مسائل مربوط به زندگی سیاه‌پوستان و زندگی اقلیت‌های قومی ‌مربوط می‌شود، غرب فقط می‌خواهد آن را زیر فرش پنهان سازد. علت اصلی ساده است: موس ــ شوگبامیمو در مصاحبه‌ای اختصاصی با گلوبال تایمز گفت: این برترپنداری سفید‌پوستان است، فرهنگی عمیقاً سرشته شده با نژادپرستی در غرب، و تنها کاری که آنها انجام می‌دهند این است که آن را بیشتر فعال می‌سازند.

براساس پست‌های اخیر در رسانه‌های اجتماعی توسط سیاه‌پوستانی که تلاش می‌کنند از جنگ در اوکراین فرار کنند، با آنها با شیوه‌ای سلسله مراتبی رفتار شده است ــ اول اوکراینی‌ها، دوم هندی‌ها و آخر آفریقایی‌ها. بسیاری ادعا می‌کنند که رنگین‌پوستان در طول سفر خود که اوکراین را ترک می‌کنند، نژادپرستی را تجربه کرده‌اند، از‌جمله تهدید و ضرب و شتم، یا حتی هل دادن و بیرون راندن از قطار. اما وضعیت اسفبار آنها چندان مورد توجه رسانه‌های غربی قرار نگرفته است. 

موس ــ شوگبامیمو خاطرنشان کرد که آنچه در طول آشفتگی فعلی در اوکراین ادامه دارد و منجر به بدبختی جمعیت غیر سفیدپوست خواهد شد این است که بعضی از غربی‌ها معتقدند که افراد صرفاً به دلیل رنگ پوست‌شان بر دیگران برتری دارند. او گفت: «به همین دلیل است که در یک بحران عمیق انسانی، نژادپرستی همچنان می‌تواند زشتی خود را نشان دهد، زیرا کسانی که قرار است به مردم کمک کنند و برای سالم و ایمن بیرون راندن مردم به آنان خدمت کنند، ذهنیت نژادپرستانه دارند.» 

موس ــ شوگبامیمو خاطرنشان کرد که متأسفانه و رقت‌بار این که، رسانه‌های جریان اصلی غرب به‌طور گزینشی افشاگری‌های صورت گرفته توسط حساب‌های شخصی آفریقایی‌ها، هندی‌ها و عرب‌ها را که تبعیض را تجربه کرده‌اند نادیده گرفته‌اند. 

او گفت:‌ تمرکز و روایت رسانه‌های غربی بر جنگ در اوکراین کاملاً متفاوت از گزارش جنگ‌های سوریه یا افغانستان است. از واژه‌هایی مانند «متمدن» برای توصیف اوکراین استفاده شده است، در حالی که سایر مکان‌های جنگ‌زده کشورهای «در حال توسعه» و «جهان سومی» نامیده می‌شوند. 

از نظر غربی‌ها، جنگ نباید در اروپای «متمدن» رخ دهد. شعله‌های جنگ فقط باید در جهان سوم «غیر متمدن» شعله‌ور شود و جنگ‌های راه‌اندازی شده توسط ایالات متحده و متحدان اروپایی آن نباید متوقف و یا مورد انتقاد قرار گیرد. 

آمارها نشان می‌دهد که تلفات غیرنظامیان در جنگ افغانستان بیش از ۷۱‌هزار نفر و تعداد تلفات در جنگ عراق و سوریه به ترتیب بیش از ۱۹۰‌هزار و ۳۵‌هزار نفر بوده است. با این وجود، به‌ندرت از سوی غرب خشمی ‌نشان داده شده و یا انتقادی صورت گرفته است. با این حال، بهره‌برداری غرب از بحران اوکراین در چند روز گذشته شدیدتر از درگیری‌های سوریه، افغانستان و یمن در چند سال گذشته بوده است. 

 او همچنین خاطرنشان کرد «گاهی اوقات مردم فکر می‌کنند که نژادپرستی یا نژادپرستی نهادینه شده فقط در بین یک ملت در غرب وجود دارد. اما من فکر می‌کنم که تعصب و تعصب نژادی نهادینه شده بین ملت‌های غرب و سایر کشورها وجود دارد. این روشی است که آنها با بقیه جهان رفتار می‌کنند و به آنها داستانی را می‌گویند که آنها خود تصور و باور می‌کنند».

موس ــ شوگبامیمو گفت که نتیجه شوم چنین روایت‌هایی این است که بسیاری از مردم در آغوش دروغگویان بیمارگون و بدترین نوع سیاستمدارانی افتاده‌اند که به بهانه عدالت به اصطلاح بشردوستانه تلاش می‌کنند به زندگی بیگناهان تجاوز کنند. 

«بنابراین، من تعجب نمی‌کنم که ایالات متحده شخصی مانند ترامپ را به‌عنوان رئیس‌جمهور داشت. در دنیا، به خصوص آنهایی که خود را ابرقدرت می‌خوانند، کاری را که باید انجام دهند، انجام نمی‌دهند. آنها رنج بیشتری خواهند برد، بسیار بدتر از آنچه اکنون می‌بینید.»

* https://www.globaltimes.cn/page/۲۰۲۲۰۳/۱۲۵۴۲۱۸.shtml