آیا انترناسیونالیسم مرده یا در شُُرُف مرگ است؟

نوشته: گریگ گودلز برگردان: آمادور نویدی انترناسیونالیسم: آیا مرده یا در حال مرگ است؟ سخت است…

ای داد خواهان!

امین الله مفکر امینی                       2025-17-04! زنـــــوای بیکسانِ میهـــــــن دلی آسمان گشته است…

سکولاریسم در تکریم و حرمت به تقدس دین...!

در نخست سکولاریسم مارکسیستی کمونیستی را٬ با سکولاریسم سیاسی که نهاد…

مارکس؛ پیامبر، دانشمند، مصلح اجتماعی ؟

- karl marx (1818-1883) مارکس؛ پیامبر، دانشمند، مصلح اجتماعی ؟ آرام بختیاری مارکس،…

بجزعشق نبینی!

امین الله مفکر امینی       2025-31-03! عشق نـــدارد دین ومــذهب وطریقی دیگــــــــــربــــه هرطرف…

چشم انداز روابط آینده آمریکا وپاکستان وسرنوشت افغانستان

عارف عرفان     بر اساس گزارش ها اختلاف در درون دولت پنهان…

نظریه لنینی حق ملتها برای تعیین سرنوشت خود و توسعه…

ترجمه. رحیم کاکایی موتاگیروف جمال زینوتدینوویچ دکترای علوم فلسفه، استاد دانشگاه دولتی…

 دهل جدیدی بر گردن داودزی دهل‌نواز سابق انداختند

اتن اول را یونس قانونی اجرا می‌کند تا به‌جایی برسد محمدعثمان…

شعار های قومی دشنه های آخته بر پیکر زخمی مردم…

نویستده: مهرالدین نویسنده تراژیدی های بی پایان افغانستان و دورنمای صلح…

    دولتها چگونه ایجاد واداره میشوند 

هرکه آنرا نیست ایستادن بپای خود توان  میشود  بیچاره و محتاج …

بایسته های عدالت قضائی وتأثیرآن برامنیت جامعه وعدالت اجتماعی 

نگارشی از سخی صمیم  از اثر اخیرم  بنام (ناگفته های از…

دلسوز محمد

خانم " #دلسوز_عبدالرحمان_محمد " (به کُردی: #دڵسۆز_عەبدولڕەحمان_حەمە)، مشهور " #دلسوز_محمد…

آمریکا و متحدانش باید غرامت به مردم و کشور ما…

مشورت من برای حقوق‌دانان گرامی کشور! از آمریکا و‌ متحدانش غرامت…

اسارت؛ ایستگاهی حیرت شکن و سیاه چاله ای گریز ناپذیر

نویسنده: مهرالدین مشید اسارت یعنی ایستگاه ی سیاه چاله ی ظلمت…

آراس عبدالکریم 

آقای "آراس عبدالکریم" (به کُردی: ئاراس عەبدولکەریم) شاعر کُرد زبان…

هنر و حقوق فرهنگ ها...!

هنر یا خوب دیدن: عمق و ظرفیت دریافت کننده را٬ لازم…

سیاست مداران افغان و جهان میگویند افغانستان به دولت  مانندطالبان…

نوشته  کریم پوپل  ۸.اپریل ۲۰۲۵                                                                                                                                                 ۱۱. مسله سمتی قوم گرایی ملیت گرایی …

شماره یکم سال ۲۸م گاهنامه محبت 

شماره یکم سال ۲۸م گاهنامه محبت نشر شد. پیشکش می…

چالش های فرا راه طالبان و ناکارآمدی این گروه برای…

نویسنده: مهرالدین مشید نیم قرن رخداد های خونین؛ درس های آموزنده…

لنین در دنیای وانفسای بحران فرهنگ گلوبال!

LENIN. W.I (1870´- 1924) لنین؛ سومین ستاره جهانبینی کمونیسم علمی.  آرام بختیاری لنین…

«
»

روزنامه دی ولت 

راه دشوار اروپا در مسیر تقویت بازدارندگی در برابر روسیه

راه دشوار اروپا در مسیر تقویت بازدارندگی در برابر روسیه

یک نشریه غربی در مطلبی به محدودیت و کسری‌های زیاد اتحادیه اروپا در مسیر تقویت بازدارندگی در برابر روسیه که این روزها آن را مد نظر قرار داده است پرداخت.

روزنامه دی ولت در مطلبی به چالش های فراوان پیش روی اروپا در مسیر تقویت بازدارندگی در برابر روسیه و ارتقاء تسلیحات پرداخته و نوشت: از زمان حمله روسیه به اوکراین و تهدیدهای مکرر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه علیه اروپا، موضوع بازدارندگی نظامی پس از سال ها خلع سلاح به سرلوحه دستور کار بسیاری از دولت های اروپایی بازگشته است.

سیاستمداران و کارشناسان اروپایی بارها اعلام کرده‌اند که  این منطقه باید در این شرایط بیشتر (در زمینه نظامی) سرمایه گذاری کند تا روسیه را از حمله باز دارد و بتواند در مواقع اضطراری با آن مقابله کند.

در این میان بحث های شکل گرفته در مورد هزینه های نظامی به چالش اصلی در این مسیر تبدیل شده است. اما اینجا تنها این مسئله مطرح نیست که چقدر باید هزینه کرد، بلکه مسئله این است که چه ظرفیتی وجود دارد. همچنان شکاف های بزرگی در بخصوص سه زمینه در تقویت بازدارندگی در برابر روسیه وجود دارد.

هواپیماهای بدون سرنشین

در طول جنگ اوکراین، هواپیماهای بدون سرنشین به ابزار مهمی در هر دو طرف درگیری تبدیل شدند. با این حال، از نظر نظامی، این پهپادهای گران قیمت با تکنولوژی بالا نیستند که تفاوت ها را ایجاد می کنند، بلکه پهپادهای یکبار مصرف ارزان و آسان برای ساخت در این راستا تاثیرگذارند.

در حملات تقریباً روزانه روسیه به شهرهای اوکراین، پهپادهای دوربرد شاهد بیشترین نوع تسلیحات به کار گرفته هستند و به طور متوسط ​​بین 150 تا 200 پهپاد در یک حمله حضور دارند.

به گفته سرویس اطلاعات نظامی اوکراین HUR، گفته می شود که روسیه به تنهایی سالانه حدود 10000 دستگاه از این نوع پهپاد تولید می کند.

بر اساس مطالعه‌ای که توسط مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی ایالات متحده انجام شده است، روسیه در حال توسعه گسترده تولید پهپادهای شاهد بوده و به گفته HUR، به زودی قادر خواهد بود روزانه 500 فروند از این ها را مستقر کند.

پهپادهای ساخت داخل همچنین از سال 2023 جزء مهمی از جنگ اوکراین بوده‌اند و تولید آنها در این کشور به طور سیستماتیک در حال گسترش است. از پاییز 2024، پهپادهای دوربرد تقریباً هر روز به مقاصدی در روسیه پرواز می کنند.

اما اروپایی ها در این زمینه ظرفیت تولیدی مشابه روسیه و اوکراین ندارند. اتحادیه اروپا اکنون می خواهد این مسئله را  بررسی کند که چگونه می توان تولید انبوه پهپادهای یکبار مصرف را سازماندهی کرد. فرانسه قصد دارد 2000 پهپاد یکبار مصرف ساخت داخل را در سال جاری وارد خدمت کند. ارتش آلمان هم می خواهد تولید پهپادهای یکبار مصرف را آزمایش کند.

مهمات

این واقعیت که اتحادیه اروپا ذخایر مهمات و ظرفیت تولید کافی برای جنگ زمینی با توپخانه ندارد، حداقل از زمان حمله بزرگ روسیه به اوکراین شناخته شده است. البته این شرایط به تدریج در حال تغییر است. به گفته آندریوس کوبیلیوس، کمیسر دفاع اتحادیه اروپا قرار است در سال جاری میلادی دو میلیون گلوله توپخانه در اتحادیه اروپا تولید شود.

در نگاه اول، این یک عدد قابل توجه است. اما در واقعیت، بعید است که بخش بزرگی از این تولیدات به زرادخانه کشورهای عضو اتحادیه اروپا ختم شود و مستقیماً به اوکراین خواهد رفت.

اما تولید روسیه حتی از این رقم که نیم میلیارد یورو یارانه برای اتحادیه اروپا هزینه دارد هم بیشتر است. آندری سیبیها، وزیر امور خارجه اوکراین انتظار دارد تولید روسیه در سال جاری 30 درصد از ظرفیت تولید همه کشورهای اتحادیه اروپا فراتر رود. کریس کاولی، ژنرال آمریکایی اخیراً در یک جلسه استماع کنگره گفت که روسیه حدود 250000 گلوله توپ در ماه یا حدود سه میلیون گلوله در سال تولید می کند.

وضعیت برای موشک های پدافند هوایی که تولید آنها پیچیده تر است، جدی تر هم است. با طرح سپر آسمان اروپا، اروپایی ها می خواهند یک سیستم دفاع هوایی و دفاع موشکی چند سطحی مشترک بسازند. با این حال، برنامه‌ریزی کنونی این اتحادیه  به واردات بستگی دارد، به گونه‌ای که سامانه‌های پاتریوت آمریکایی برای پوشش بردهای طولانی در نظر گرفته شده‌اند، در حالی که سامانه ارو-3 رژیم صهیونیستی برای رهگیری موشک‌های بالستیک در بالای جو در ارتفاعات تا 100 کیلومتری مد نظر قرار گرفته اند.

راکت و موشک کروز

بر اساس اطلاعات ارتش اوکراین، روسیه سالانه حدود 1200 موشک کروز با قابلیت استفاده علیه اهداف زمینی و همچنین 400 موشک بالستیک کوتاه و میان برد تولید می کند. بنابراین کرملین دارای تسلیحاتی است که می تواند از خاک روسیه تقریباً در سراسر اروپا به اهدافی به جز اسپانیا و پرتغال برسد.

این بدان معناست که کرملین برای رویارویی احتمالی با ناتو در اروپا، می‌خواهد نه تنها با سلاح‌های هسته‌ای به‌عنوان آخرین راه‌حل، بلکه با موشک‌های مسلح متعارف نیز موقعیت خوبی داشته باشد.

از طرف دیگر در حال حاضر اروپا برای مقابله با این موشک های روسی بسیار با محدودیت مواجه است. موشک های کروز تاروس در حال حاضر در این منطقه تولید نمی شوند. به گفته کارشناسان، رقم تولید موشک های بالستیک هم در اروپا صفر است.

اروپا در این زمینه به محصولات آمریکایی مانند ATACMS یا JASSM وابسته است. قوی‌ترین سلاحی که اروپایی‌ها در اختیار دارند، موشک کروز تاماهاوک است که از دریا پرتاب می‌شود. در این شرایط با پروژه ELSA – رویکرد حمله بلند برد اروپایی – آلمان، فرانسه، لهستان و ایتالیا می خواهند تسلیحات داخلی با برد تا 2000 کیلومتر توسعه دهند.