گلایه و سخن چندی با خالق یکتا

خداوندا ببخشایم که از دل با تومیخواهم سخن رانم هراسانم که…

(ملات گاندی در مورد امام حسین

باسم تعالى در نخست ورود ماه محرم و عاشوراء حسينى را…

جهان بی روح پدیداری دولت مستبد

دولت محصولی از روابط مشترك المنافع اعضاء جامعه می باشد٬ که…

ضانوردان ناسا یک سال شبیه‌سازی زندگی در مریخ را به…

چهار فضانورد داوطلب ناسا پس از یک سال تحقیق برای…

پاسخی به نیاز های جدید یا پاسخی به مخالفان

نویسنده: مهرالدین مشید آغاز بحث بر سر اینکه قرآن حادث است و…

طالبان، پناهگاه امن تروریسم اسلامی

سیامک بهاری شورای امنیت سازمان ملل: ”افغانستان به پناهگاه امن القاعده و…

  نور خرد

 ازآن آقای دنیا بر سر ما سنگ باریده عدوی جان ما…

عرفان با 3 حوزه شناخت/ ذهن، منطق، غیب

دکتر بیژن باران با سلطه علم در سده 21،…

شکست مارکسیسم و ناپاسخگویی لیبرالیسم و آینده ی ناپیدای بشر

نویسنده: مهرالدین مشید حرکت جهان به سوی ناکجا آباد فروپاشی اتحاد جماهیر…

سوفیسم،- از روشنگری باستان، تا سفسطه گری در ایران.

sophism. آرام بختیاری دو معنی و دو مرحله متضاد سوفیسم یونانی در…

آموزگار خود در عصر دیجیتال و هوش مصنوعی را دریابید!

محمد عالم افتخار اگر عزیزانی از این عنوان و پیام گرفتار…

مردم ما در دو راهۀ  استبداد طالبانی و بی اعتمادی…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان سرزمینی در پرتگاۀ ناکجاآباد تاریخ مردم افغانستان مخالف…

ترجمه‌ی شعرهابی از دریا هورامی

بانو "دریا هورامی" (به کُردی: دەریا هەورامی) شاعر، دوبلور و…

تلویزیون حقوق ناشر یک اندیشه ملی و روشنگری 

نوشته از بصیر دهزاد  تلویزیون حقوق در پنجشنبه آینده،  ۱۱ جولای، …

افراطیت دینی و دین ستیزی دو روی یک سکه ی…

نویسنده: مهرالدین مشید در حاشیه ی بحث های دگر اندیشان افراط گرایی…

د مدني ټولنې په اړه په ساده ژبه څو خبرې

 زموږ په ګران هېواد افغانستان کې دا ډیر کلونه او…

از پا افتادگان دور جمهوریت

در خارج چه میگویند ؟ انهاا طوری سخن میرانند که افغانستان…

آیا طالبان آمده اند ، تا ۳۴ ملیون شهروند افغانستان…

نوشته: دکتر حمیدالله مفید. بزرگترین دشواری که در برابر جهان اسلام…

 چند شعر کوتاه از لیلا_طیبی (صحرا) 

ذهنم، یوزپلنگی تیز پاست آه! بی‌هوده بود، دویدن‌هایم... آی‌ی‌ی        --غزال وحشی، کدام کنام…

بدیده ای مهر بنگرید!

امین الله مفکر امینی                         2024-01-07! بـــه دیده ای مهربنگرید بـــــه…

«
»

یکسالگی بحران اوکراین؛ کدام طرفها از ادامه جنگ سود می‌برند؟

یکسالگی بحران اوکراین؛ کدام طرفها از ادامه جنگ سود می‌برند؟

روزنامه چینی چاینا دیلی، چین به تازگی در سند ابتکاری که برای پایان دادن به جنگ اوکراین و حل و فصل مسائل از طریق گفتگو و مذاکره بود منتشر کرد، بر ۱۲ نکته از جمله احترام به حق حاکمیت تمامی کشورها، از سرگیری مذاکرات صلح، حل و فصل بحران انسانی، حمایت از شهروندان غیرنظامی و زندانیان جنگ و در نهایت نگهداری نیروگاه های هسته ای در وضعیت ایمن تاکید کرد . در سند تازه منتشر شده ابتکاری چین آمده است: « جنگ و تحریم راه حل های اساسی برای حل این مناقشه نیستند و تنها مذاکره و مشاوره در حل تفاوت ها موثر است. بنابراین بزرگترین اولویت در جنگ اوکراین جستجو برای توافقی سیاسی از طریق مذاکره است.»

به گزارش این روزنامه چینی که اظهارات وزیر امور خارجه آمریکا در روز پنجشنبه را چیزی به جز دروغی خصم آمیز ندانست نوشت:« آنتونی بلینکن وزیر امورخارجه آمریکا بر مجادله خود بر سر این موضوع که پکن با ایده تامین حمایت نظامی از روسیه بازی می کند تاکید کرد.»

چاینا دیلی بار دیگر خاطر نشان کرد به هرحال آمریکا از ادامه جنگ اوکراین و روسیه نفع می برد و نمی خواهد هرگز این بحران پایان یابد.

براساس گزارش های رسانه های آمریکایی در کمتر از یکسال کمک های مالی و نظامی آمریکا به اوکراین به بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار رسیده است و در آینده نیز بیشتر خواهد شد. به علاوه برپایه اظهارات جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید در روز پنجشنبه آمریکا قرار است کمک امنیتی اضافی معادل ۲ میلیارد دلاری را نیز برای اوکراین فراهم کند.

این رسانه چینی در گزارش خود نوشت: در پاسخ به این سوال که چرا آمریکا از هیچ تلاشی در حمایتش از اوکراین در برابر روسیه مضایقه نمی کند باید گفت اولا جنگ اوکراین و روسیه به آمریکا کمک می کند شراکت خود را با اتحادیه اروپا تقویت کند. کشورهای اروپایی از جمله آلمان و فرانسه با جورج بوش رئیس جمهوری سابق آمریکا در برنامه جنگ عراق در سال ۲۰۰۳ مخالف بودند و در سالهای اخیر کشورهای اروپایی از آمریکا فاصله گرفتند تا سیاست های تجاری خود را داشته باشند و به همکاری با روسیه در بسیاری از زمینه ها برای استقلال اتحادیه اروپا ادامه دهند.در رابطه اروپا و آمریکا می توان ترک هایی را مشاهده کرد که در حال بیشتر آشکار شدن هستند. با شعله ور کردن لفاظی ” تهدیدِ روسی ” آمریکا در نظر دادن خود را مانند چتری حمایتی بر سر اروپا نشان دهد.

در ثانی جنگ اوکراین و روسیه به آمریکا کمک کرده است تا هژمونی و تسلط نظامی خود را تقویت کند که برای حفظ هژمونی جهانی و ائتلاف های نظامی با ناتو ضروری است.

پس از فروپاشی اتحادیه جماهیر شوروی ناظران بین المللی انتظار داشتند ناتو ، آنتی تزِ معاهده ورشو ، منحل شود. اما این اتفاق نیفتاد. با این حال در سال های اخیر ناتو با جنجال ها و انتقادها از سوی برخی کشورهای اروپایی با پرسش بر سر ساز و کار و آینده این ائتلاف تخریب شد.

سومین جواب برای پرسش درباره تلاش آمریکا در حمایت از ادامه جنگ اوکراین این است که بحران اوکراین به آمریکا کمک کرده است تا به قدرت و اختیارات خود در بخش انرژی جانی مهر تاکیدی بزند.در واقع انقلاب شیل آمریکا را از بزرگترین وارد کننده نفت به بزرگترین صادرکننده تبدیل کرد. اما سقوط قیمت جهانی نفت به شرکت آمریکایی گاز شیل ضربه زد چرا که استخراج آن به مراتب گرانتر است.

بدین ترتیب واشنگتن از تحریم ها در برابر مسکو استفاده کرد تا روسیه را از زنجیره تامین سوخت اروپا کنار بگذارد و اینگونه کشورهای اروپایی وابستگی خود در زمینه انرژی به روسیه را از دست بدهند. این موضوع اثرات دوگانه ای خواهد داشت. از یک سو اقتصاد روسیه تضعیف خواهد شد. از سوی دیگر به شرکت های آمریکایی فرصت داده می شود تا نفت و گاز بیشتر با قیمتی بالاتر به اروپا بفروشند.

این رسانه چینی می نویسد: شعله ورتر کردن جنگ اوکراین و حمایت از این کشور مزیت های سیاسی برای دولت جو بایدن به ارمغان آورده است. با توجه به این حقیقت که جنگ اوکراین برای شرکت های بخش انرژی و صنعت پیچیده نظامی آمریکا بسیار سودآور بوده است که همین نهادها جایی هستند که سیاستمداران آمریکایی همواره به دنبال راضی نگه داشتن شان هستند.

بدین ترتیب چه آمریکا بپذیرد یا نه از جنگ اوکراین سود فراوان برده است و همین امر نشانگر آن است که پشتیبانی دولت بایدن از جنگ اوکراین هیچ ربطی به دفاع از آزادی و دموکراسی ندارد و تنها برای پیشرفت منافع خود آمریکاست و همانگونه که کمک نظامی در منطقه اورآسیا کمکی به بازسایی صلح نخواهد کرد برای تضمین امنیت کشورهای اتحادیه اروپا نیز بی تاثیر خواهد بود.