چگونه تحلیل کنیم؟

در این روز ها صدا ها در رابطه به وضعیت…

فرنسوا ولټر

ولټر، یو فرانسوي لیکوال، مورخ او فیلسوف، د ټولنیزو اصلاح…

هانا آرنت؛ توتالیتاریسم ابتذال شر

Arendt, Hanna (1906-1975) آرام بختیاری نقل قول های سیاسی یک زن برای…

فقدان روایت آشتی ملی و بحران گفتمان در افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در دوراهیِ آشتی و منازعه افغانستان طی پنج…

چهار و نیم سال پس از برپایی امارت اسلامی سرمایه؛…

فهیم آزاد مقدمه فقدان اجماع تحلیلی پیرامون بازگشت طالبان به قدرت سیاسی…

پاسخی به پرسشی که چرا؟ گفته بودم، خامنه‌یی قصد حمله…

محمدعثمان نجیب نماینده‌ی مبان بخش نخست در هفته‌ی گذشته‌ یک هم‌وطن ما یا…

از کابل تا تهران؛ مهار افراطیت یا مهندسی قدرت و…

نویسنده: مهرالدین مشید زورگویی یا ژئوپلیتیک ضربه؛ بازی با آتش تحولات امنیتی…

ویکتور هوګو

هغه د فرانسې نامتو شاعر، ناول، رومان او ډرامه لیکونکی…

یک عکس وهزار خاطره

راديو تلويزيون و افغانفلم سابق افغانستان تنى چند از ژورناليستان اولين…

مارهای آستین؛ بازگشت هیولاهای جنگ نیابتی به دامان پاکستان

نویسنده: مهرالدین مشید از عمق استراتیژی تا عمق بحران؛ چرخش شمشیر…

ظلم ظالم

رسول پویان جهان به لاف وپـوف ظلم برنمی گردد اســـیـر ظالـــم و…

روز جهانی زن در میانۀ بحران و عقبگرد تاریخی

اعلامیۀ سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان به پیشواز هشتم مارچ، روز…

نه به جنگ، نه به استبداد؛ راه ما رهایی اجتماعی…

اعلامیه سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان در مورد جنگ امریکا-اسرائیل با…

زردشت نیچه؛ پیشگویی تراژدی ایرانی؟

Friedrich Nietzsche (1844-1900) آرام بختیاری تراژدی ایران، یا شیعه ایرانی، از زبان…

جنگ با ایران؛ معادله برنده و بازنده در ترازوی ژئوپلیتیک

نویسنده: مهرالدین مشید تهران خشمگین در نبرد برای بقا این نوشته با…

کوتاه خاطره هایی از مسکو

(کمیته سرتاسری سازمان دموکراتیک جوانان افغانستان، فستیوال جهانی جوانان و…

اعلامیه در محکومیت جنگ ارتجاعی میان پاکستان و افغانستان

سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان جنگ و صف‌آرایی نظامی میان قدرت…

بوی ریا 

برسد کاش به تو یار چو پیغام کنم  وصفی از لعل…

               کاروان وحدت 

بر خیز تا هم آ ییم ، با  کاروان وحدت  جا…

دوست دارم این وطن را !

امروز زمان آن فرارسیده است که مردم افغانستان یک‌صدا بگویند…

«
»

گلوله بجای چشم، گوش ترامپ را سوراخ کرد!

رویدادهای سوء قصد علیه دونالد ترامپ کاندید جمهوری خواهان برای ریاست جمهوری امریکا به شکل بسیار گسترده در رسانه های بین المللی و شبکه های اجتماعی بازتاب داشته است. تحلیگران زیادی در تلاش اند تا به اصل موضوع چندان نه پرداخته و بیشتر مصروف حاشیه های این رویداد تکان دهنده شوند.

تصاویر و ویدیوهای که از جریان ترور به نشر رسیده، یک سلسله مسایل را بسیار روشن و واضیح بیان می‌دارد که باید مورد توجه قرار گیرد. از جمله:

یک شاهد عینی به صراحت می‌گوید که شخص ضارب را با سلاح دست داشته اش، دیده اند که جلو چشم همه به طرف ساختمان مورد نظر می‌رود و این موضوع را با نیروهای امنیتی در جریان می گذارد؛ ولی واکنش نیروهای امنیتی منفی است. ضارب یک جوان بیست ساله با خاطر آرام و بدون کدام پوشش و به اصطلاح سترو اخفا، در فضای آزاد  بام ساختمان جابجا شده و موضیع می‌گیرد و با خونسردی تمام، وظیفه اش را انجام می‌دهد. وی در فاصله 130 متری محل سخنرانی قرار گرفته که چنین فاصله و شرایط به وضاحت حتا توسط افراد عادی اشتراک کننده در محفل نیز قابل دید بوده که تصویر آن نیز به نشر رسیده است، ولی از دید نیروهای امنیتی و تک تیراندازان ماهر و حرفه یی و موظف نادیده گرفته می شود؟ گویا این نادیده گرفته شدن به احتمال زیاد به این معنی است که وی باید وظیفه اش را تمام کند و پس از انجام وظیفه مورد هدف قرار گرفته و کشته شود. به این ترتیب مساله ترور هم مانند با ده ها مساله مشابه در تاریخ امریکا، در دهلیزهای بیروکراسی ناپدید می‌گردد. در ویدیوی که پیش از سوء قصد توسط ضارب به نشر رسیده، وی به وضاحت می‌گوید که از جمهوری خواهان و از شخص ترامپ نفرت دارد و با سیمای راحت و خندان بیان می‌دارد که شاید به زودی نتایج ان را ببینید. پنج مرمی در یک ساحه بسیار مزدحم اطراف ترامپ و هواخواهانش با سلاح اتومات دورزن فیر می‌گردد و صرف یک نفر کشته می‌شود که خود پرسش برانگیز است.

اگر به پس منظر این رویداد تکان دهنده بنگیریم دیده می‌شود که در جریان یک مدت طولانی، برای متوقف ساختن ترامپ تلاش‌های بسیار گسترده به شمول به دادگاه کشانیدن و محکوم ساختن وی صورت گرفت تا وی را از شرکت در انتخابات محروم سازند؛ ولی این تلاش ها در نهایت خنثی گردید. پس می بایست، برای متوقف ساختن ترامپ مساله حذف فزیکی وی رویدست گرفته می‌شد. چنانچه یک تن از تحلیل گران ادعا کرد که بایدن در یکی از بیانه های کارزار انتخاباتی خویش به صراحت می گوید که باید ترامپ مورد هدف قرار گیرد. 

اگر ترامپ از میان برداشته می‌شد آیا میدان برای بایدن و ادامه ماموریت وی و به گمان و ادعای خودش ختم ماموریت وی باز می گردید؟ وی این ختم ماموریت را چگونه توجیه می‌کند؟ در قدم نخست، شکست دادن روسیه و پوتین و حتا تا پیش بردن به یک جنگ توتال و نابودی کامل بشریت و پس از ان نابودی جمهوی خلق چین. فضای خیلی متشنج جهان و آتش افروزی اژدهای خونریز و خونخوار جنگ و بربادی بشر، هم‌مانند به یک اطاق انباشته از گاز و بشکه بسیار بزرگ باروت است که با کمترین غفلت و بی توجهی و جرقه‌یی از آتش، منفجر می‌گردد و فاجعه جبران ناپذیر به وجود می‌آورد. صرف اشخاص مبتلا به بیماری روانی، متوهم، غرق در خود بزرگ بینی و فارغ از مسوولیت، چنین بچه گانه و خام می‌اندیشند.

هر گاه، در شرایط موجود که جامعه امریکا دو قطبی شده است، ترامپ کشته می‌شد، آیا احتمال این که امریکا در یک بحران ویرانگر فرو می‌رفت و کلید جنگ داخلی در امریکا زده می‌شد را می‌توان قابل تصور دانست؟ و آیا دموکراسی امریکایی، جامعه مدنی، رسانه ها و دیگر نهادهای موثر سیاسی، اجتماعی و امنیتی می‌توانند جلو چنین فاجعه ها را بگیرند؟ پرسش‌های است که بایست خبره گان به آن‌ها پاسخ دهند.

شما چه فکر می‌کنید؟

دستگیر صادقی

15 جولای 2024