گنج شایگان 

رسول پویان  همیـشـه ثـروت و کاخ طلا نمی ماند  شــکـوه و دبـدبـه…

همخوابگی های سیاسی نافرجام طالبان افغانستان و آخوند های ایران

نویسنده: مهرالدین مشید افتضاح دیپلوماسی هوتل محور ایران در افغانستان عباس عراقچی، روز…

عالم دگر

نوشته نذیر ظفردیــــــده از امیــــــال دنیا بسته امدر دلـــــــم…

بشدار سامی

آقای "بشدار سامی" (به کُردی: بەشدار سامی)، شاعر و فتوگرافیست…

کابل آبستن یک تحول در موجی از اختلاف های درونی…

نویسنده: مهرالدین مشید سرنوشت ملاهبت الله در گرو عصیان همرزمان و…

هم پیوندی

جهان با حفظ،نا همگونی ها یک کل به هم پیوند…

آن لوله های آب پا های ما نه؛ بلکه آرزو…

نویسنده: مهرالدین مشید روایتی از به زنجیر کشاندن آفتابه ناوقت های شب…

هنر عشق ورزیدن....! (1)

" زیبایی عشق در این است که نه به چیزی…

آب در هاون کوبیدن یا سراغاز یک بازی جدید

نویسنده: مهرالدین مشید حکم بازداشت ملاهبت الله یک بازی استخباراتی و…

فتوای خرد 

رسول پویان  برون کردم به قتوای خرد تا حلقه از گوشم  بـرای…

خوشروی بؤلسه خاتینینگ

خوشروی بؤلسه خاتینینگ ، کیفیتینگ بوزیلمس چیور بؤلسه خاتینینگ، توگمنگ اصلا…

"سوسیالیسم سلطنتی"،- فیلسوف سرنوشت و زوال

Oswald Spengler(1880- 1936) آرام بختیاری اسوالد اسپنگلر،- فیلسوف راستگرا، نیهلیست فرهنگی. اسپنگلر(1936-1880م)، فیلسوف…

قلم "نی" ایکه "ناسر" ماند

نویسنده: مهرالدین مشید قلم "نی" و نشانه های بی نشانی آن آن…

در مورد ادب شفاهی  اوزبیکان افغانستان

برنامه  اوزبیکی رادیو تاشکند جمهوری اوزبیکستان در باره  کار کرد های…

پاینده باد افغانستان

میر عنایت الله سادات                                                   مدتی است که بعضی حلقات معين از…

هر وسیله‌ برای رسیدن به هدف مجاز نیست!

نور محمد غفوری در تویتر محترم امرالله صالح یک جمله را…

افغانستان و درهم تنیده گی و مد و جزر حوادث…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان سرزمینی کوهستانی و محاط به خشکه است که…

فتنه خوابیده

 قدم هلال شد و مایلم به ابرویش  فتاده مرغ دل من…

شیفته ی ترانه های مردم

 برنامه ی رادیو تلویزیون شهر تاشکند جمهوری اوزبیکستان در مورد کار…

گزیده‌ای از «درسگفتارهای کاپیتال» رفیق فقید جوانشیر در زندان

از نظر مارکس دو نوع بخش خصوصی وجود دارد مارکس ……

«
»

کاهش امید به زندگی در ایالات متحده، طی سالهای ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۱

نگارنده: ناشناس، سایت یو اس. پلی استروم، ۲۴ مه، ۲۰۲۲ میلادی

مترجم: یونس غیاثوند، ترجمه در ۱۴ خرداد، ۱۴۰۱ خورشیدی

براساس مطالعاتی که محققان دربارۀ امید به زندگی به عمل آورده‌اند، توانسته‌اند اطلاعات جدیدی دربارۀ این موضوع کسب کنند. محققان معتقدند که این کاهش امید به زندگی میزان سقوطش شدیدتر از سقوط امید به زندگی سال ۱۹۴۳ و در اواسط جنگ جهانی دوم بوده است.

امید به زندگی در ایالات متحده از ۷۸.۸۶ در سال ۲۰۱۹ به ۷۶.۹۹ در سال ۲۰۲۰، سپس به ۷۶.۶۰ در سال ۲۰۲۱ کاهش یافته که ۲.۲۶ سال افت این نرخ بوده‌ایم. در مقابل، کشورهای همتا بین سال‌های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ کاهشی ۰.۵۷ ساله را تجربه کرده‌اند و بین سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۱ این نرخ ۰.۲۸ افزایش داشته و شکاف امید به زندگی بین امریکا و دولت‌های همتا بیش از پنج سال می‌باشد.

محققان معتقدند که این افت امید به زندگی در بین سیاهپوستان و لاتین‌تباران بسیار زیاد بوده و نمایانگر تبعیض نظام‌مند و دولتی بر علیه آنان در طول همه‌گیری کرونا می‌باشد.

توجّه به این نکته ضروری است که این نرخ در بین تمامی طبقات و افراد امریکایی کاهش نیافته است. طی یک سری مطالعات، محققان به این نتیجه رسیده‌اند که شکاف امید به زندکی ۱ درصد ثروتمند با بقیۀ اقشار جامعه بیش از ۱۴.۶ سال ( نسبت به ۹۵ درصد جامعه بین ۱۴.۴ تا ۱۴.۸ سال بوده است) و برای ۹.۹ درصد دیگر جامعه این شکاف در قشر زنان مرفه سطح پایین‌تر ۱۰.۳ سال و برای مردان همین طبقه ۱۰.۱ سال می‌باشد.

کاهش امید به زندگی نمایانگر شکست نظام سرمایه‌داری در بخش تأمین رفاه جامعه و زندگی طولانی‌تر و پربارتر برای تودۀ کارگران است. درعوض، الیگارش‌های حاکم در حال بهره‌برداری از ثروت و منابع طبیعی هستند تا متافع شخصی خود را فراهم سازند.

پانوشت مترجم: تشکر فراوان از همکار عزیزم که در تدوین و انتشار این مقاله به بنده یاری می‌رسانند، قلمشان پربرکت تر باد!

نظر مترجم دربارۀ موضوع مقاله: برخی فکر می‌کنند که اگر در ژاپن  نرخ امید به زندگی زنان آنجا بیش از ۸۶ سال است، نمایانگر سلامت روانی و اخلاقی- معنوی جامعه آنها می‌باشد. این، یک دروغ بسیار بزرگ است! می‌توان تا ۹۰ سالگی عمر کرد، امّا چه زندگی‌ای؟ زندگی‌ای که در آن یک زن ژاپنی بیش از ۱۳ ساعت به کار سخت مشغول می‌شود تا بی خانمان نشود؛ تا  از شدت فقر خودکشی نکند! آری، می توان تا ۹۰ سالگی هم عمر کرد ولی چه عمری؟! باید شاهد تورم و رکود و مشکلات روانی و اقتصادی جامعه بود، به خود و همگی توصیه می کنم که عمیق تر بیندیشند! 

ــــــــــــــــــــــــــــــ

*-منابع نگارنده: