افغانستان در سایۀ رقابت‌های ژئوپولیتیکی جهانی ناشی از جنگ اسرائیل…

مقدمه تنش‌های دراز ‌مدت میان ایالات متحده آمریکا، اسرائیل و جمهوری…

فیلسوف آس و پاس،- مدافع مالکیت خصوصی!

max stirner (1806-1856) آرام بختیاری ماکس اشتیرنر، آغاز آنارشیسم فردگرایانه. ماکس اشتیرنر(1856-1806.م) آلمانی،…

افغانستان- آموزشگاهی خونین برای ایران و همسایگان 

سلیمان کبیر نوری در این مقاله می‌خوانید: چکیده نئولیبرالیسم و استعمار؛ تجربه‌ای عینی افغانستان؛…

جنگ های جیوپولیتیک جدید و افغانستان تحت حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید از بازگشت تروریسم تا تقابل قدرت های بزرگ در…

سید جمال الدین افغان

 فیلسوف ،دانشمند بنیانگذار نهضت فکری وجنبش آزادی  خواهی افغانستان ،اساسگذار  اتحاد اسلامی ومبارز…

  به آرمان وطن

بیا برویم کشور تا بان را بسا زیم  خا نه ی…

نوستالوژی و جاذبه های فکری و اعتقادی 

نویسنده: مهرالدین مشید نوستالوژی و گذشته گرایی های فکری و اعتقادی زمانیکه…

تاریخ‌گرایی و ارزش هنری رمان‌های میخائیل شولوخوف

ترجمه. رحیم کاکایی به مناسبت 120 سالگی میخائیل شولوخوف ای. کووالسکی (درباره مسئله…

نامه‌ی سرگشاده از سوی یک مهاجر، به صدراعظم آلمان!

آمریکا به سیم آخر زد. حمله‌ی آمریکا بر ایران، دردسر…

تنش میان ایران و اسراییل و پس لرزه های بحران…

نویسنده: مهرالدین مشید وارد شدن امریکا در جنگ و به صدا…

عزّ و شرف وطن 

در خانـه قـوی باش که چوراچور است  دزدان به کمین فانوس…

فطرتی انسانی

امرالدین نیکپی در اوایل دانشگاه ، داستان‌های مذهبی بسیاری دربارهٔ طرد…

جهان صلح وصفا!

امین الله مفکر امینی                   2025-19-06 جهانـی صلح وصفـــای بشربماتم کشیـــــده جـاهــــلانیکی برسیاستهای…

سرنوشت انسان امروز در چنگال مومیایی فروشان دیروز

نویسنده: مهرالدین مشید زنده گی مدرن در آینۀ زوال تاریخی در جهان…

سیمون دوبوار،- رفاقت و عشق اگزستنسیالیستی

Beauvoir, Simone de (1908- 1986). آرام بختیاری سیمونه و سارتر،- ازدواج سفید…

کتاب زبدۀ تاریخ

رسول پویان فسانه خوان وفسون سرگذشت موسارا مگـر خـرد بکــنــد حـل ایـن…

چرا مردان از زنان قوی تر نیستند؟ پروفیسور دکتر شمس سینا بخش…

حقیقت فرا ذهنی: بنیاد برترین واقعیت

ذهنیت به مفهوم تفکر٬ و تعقل از جوهر حقیقت٬ بنیاد…

ژرفنای فاجعه در افغانستان و سناریو های فراراه ی طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید ستم طالبان و ایستادگی ملت؛ اراده مردم افغانستان…

پایداری

ثبا ت و پا یداری را نمانده  قدر و مقدارش چنان…

«
»

چاه‌کن در بن چاه است

در باره شکست و انزوای جهانی ایالات متحده آمریکا

امپریالیسم ایالات متحده آمریکا در ادامه زیاده‌خواهی‌ها و زورگویی‌های متداول خود برعلیه میهن ما، با ارسال پیشنویس قطعنامه‌ای به شورای امنیت سازمان ملل متحد، خواستار تمدید تحریم تسلیحاتی ایران گردید.

لازم به یادآوری است که دوره تحریم تسلیحاتی ایران مهر ماه سال جاری به پایان می‌رسد.

شورای امنیت سازمان ملل متحد در نشست ۲۴ مرداد ماه خود با دو راًی موافق- آمریکا و جمهور دومینیکن (لوطی و عنترش، عنتری که کمتر کسی می تواند جای آن را در نقشه سیاسی جهان مشخص کند)، دو راًی مخالف- روسیه و چین و ۱۱ راًی ممتنع بقیه اعضای موقت و دائم این شورا، از جمله، انگلیس و فرانسه، درخواست آمریکا را رد کرد.

البته، ۱۱ راًی ممتنع، به بیان دیگر، عدم قاطعیت اکثریت اعضای شورای امنیت در رد قطعنامه پیشنهادی آمریکا جای سؤال دارد. بنظر می‌رسد این امر با رابطه ارباب- رعیتی تنگاتنگ اغلب آنها با ایالات متحده آمریکا و سیاست سلطه‌گرانه این کشور متجاوز در جهان پیوند ارگانیک دارد.

به هر صورت، ایالات متحده آمریکا یک هفته بعد از این شکست مفتضحانه و انزوای بی‌سابقه، با ارسال درخواستی ترویکای اروپا- آلمان، انگلیس و فرانسه را به همراهی برای فعال‌سازی مکانیزم «ماشه» (بازگشت خودکار تحریمها) مندرج در قطعنامه ۲۲۳۱ دعوت کرد.

این درخواست آمریکا نیز با واکنش منفی ترویکای اروپا مواجه گردید. وزرای خارجه سه کشور اروپایی در واکنش به درخواست آمریکا اعلام کردند، با توجه به اینکه ایالات متحده در ۸ ماه مه سال ۲۰۱۸ از برجام خارج شده، حق فعال‌سازی سازوکار ماشه را ندارد. علاوه بر این، جمهوری اسلامی ایران تاکنون به برجام پای‌بند بوده است.

به این ترتیب، ایالات متحده آمریکا در مدت تقریبا یک هفته متحمل دو شکست سنگین و انزوای جهانی بی‌سابقه گردید و همچو چاه کن در بن چاه ماند. شکست  مفتضحانه و انزوای جهانی آمریکا در سایه حمایت جهانی، بویژه، کشورهای بزرگ چین و روسیه، در اصل بمفهوم پیروزی دیپلوماسی ایران بمعنی واقعی کلمه است.

این پیروزی قاطع میهن‌مان در مقابله با گستاخی‌ها و زیاده‌خواهی‌های مستمر ایالات متحده آمریکا را به عموم هموطنان ملی، مترقی، آزادی‌خواه و عدالت‌طلب، به تمامی مبارزان راه آزادی و استقلال کشور شادباش گفته، طرفداران سیاست‌های نئولیبرالی و غربگرایان داخلی را به اجتناب از توهم‌پراکنی پیرامون سیاستهای ضد ایرانی امپریالیسم آمریکا و عدم تقابل با منافع ملی کشورمان فرامی‌خوانم.

ا. م. شیری

٨ شهریور ۱۳۹۹