آشتی کردن طالبان با مردم افغانستان، راهی برای پایان جنگ…

نویسنده: مهرالدین مشید زهر پاشی های قومی و زبانی و توطیۀ…

 ترجمه‌ی شعرهایی از سردار قادر 

استاد "سردار قادر" (به کُردی: سه‌ردار قادر)، شاعر کُرد زبان،…

خموشی

 نوشته نذیر ظفر شــــــــد مــــدتی که ورد زبانم ترانه نیست آوای مــــن…

چشم براه وحدت

            چشمم براه  وحدت  پیوند وهمد لی جانم فدای وحدت وصد ق…

دوحه سر دوحه، پروسه های پیچیده و آرمانهای خشکیده 

نوشته از بصیر دهزاد  سومین کنفرانس در دوحه  درست سه هفته…

کور و نابینایان خرد

تقدیم به زن ستیز های بدوی و ملا های اجیر، آن…

فضیلت سیاسی و افغانستان

در نخست بدانیم٬ ماکیاولی در شهریار و گفتارها٬ در واقع…

بهای سنگین این خاموشی پیش از توفان را طالبان خواهند…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان بیش از این صبر مردم افغانستان را…

گلایه و سخن چندی با خالق یکتا

خداوندا ببخشایم که از دل با تومیخواهم سخن رانم هراسانم که…

(ملات گاندی در مورد امام حسین

باسم تعالى در نخست ورود ماه محرم و عاشوراء حسينى را…

جهان بی روح پدیداری دولت مستبد

دولت محصولی از روابط مشترك المنافع اعضاء جامعه می باشد٬ که…

ضانوردان ناسا یک سال شبیه‌سازی زندگی در مریخ را به…

چهار فضانورد داوطلب ناسا پس از یک سال تحقیق برای…

پاسخی به نیاز های جدید یا پاسخی به مخالفان

نویسنده: مهرالدین مشید آغاز بحث بر سر اینکه قرآن حادث است و…

طالبان، پناهگاه امن تروریسم اسلامی

سیامک بهاری شورای امنیت سازمان ملل: ”افغانستان به پناهگاه امن القاعده و…

  نور خرد

 ازآن آقای دنیا بر سر ما سنگ باریده عدوی جان ما…

عرفان با 3 حوزه شناخت/ ذهن، منطق، غیب

دکتر بیژن باران با سلطه علم در سده 21،…

شکست مارکسیسم و ناپاسخگویی لیبرالیسم و آینده ی ناپیدای بشر

نویسنده: مهرالدین مشید حرکت جهان به سوی ناکجا آباد فروپاشی اتحاد جماهیر…

سوفیسم،- از روشنگری باستان، تا سفسطه گری در ایران.

sophism. آرام بختیاری دو معنی و دو مرحله متضاد سوفیسم یونانی در…

آموزگار خود در عصر دیجیتال و هوش مصنوعی را دریابید!

محمد عالم افتخار اگر عزیزانی از این عنوان و پیام گرفتار…

مردم ما در دو راهۀ  استبداد طالبانی و بی اعتمادی…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان سرزمینی در پرتگاۀ ناکجاآباد تاریخ مردم افغانستان مخالف…

«
»

نگاهی به اختلافات روسیه و آمریکا در آستانه نشست پوتین و ترامپ

نشست میان دو رئیس جمهوری آمریکا و روسیه در شهر هلسینکی فنلاند در حالی آستانه برگزاری است که اختلافات زیادی میان این دو در زمینه‌های مختلف وجود دارد.

ترامپ و پوتین

 روزنامه سعودی ایلاف در آستانه نشست رهبران این دو قدرت جهانی نوشت، امروز همه توجهات معطوف نشست دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در شهر هلسینکی فنلاند است.

در این نشست پرونده سوریه، مداخله روسیه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و اوکراین بر روی میز مذاکرات قرار خواهد گرفت اما تمرکز بر سطح توافقات میان این دو مرد خواهد بود.

ممکن است دو رئیس جمهوری در ابتدای نشست از یکدیگر تعریف و تمجید کنند، اما درباره پرونده‌های مختلف روبروی هم قرار خواهند گرفت.

در بیانیه کاخ سفید آمده است، کنفرانس مطبوعاتی پوتین و ترامپ راس ساعت ۱۶:۵۰ به وقت محلی خواهد بود.

طبق اظهارات کاخ کرملین روسیه، روسای جمهوری دو کشور قصد دارند درباره توسعه روابط میان روسیه و ایالات متحده و موضوعات موجود در دستورکار بین‌المللی بحث و تبادل نظر کنند.

یوری اوشاکوف، معاون رئیس‌جمهوری روسیه در این باره گفت: پوتین و ترامپ در این نشست موضوعات مختلف و مسائل مهم را بررسی خواهند کرد.

واشنگتن در سال‌های اخیر تحریم‌هایی علیه روسیه اعمال کرده که برخی از آنها را خود ترامپ شخصا پس از به ریاست رسیدنش امضا کرده است.

در ادامه به برخی نکات اختلاف میان این دو رئیس‌جمهوری می‌پردازیم:

مداخله روسیه

از آغاز دوره ریاست جمهوری ترامپ ادعاها پیرامون مداخله روسیه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۱۶ و شک و تردیدها درباره تبانی میان کمپین میلیاردر آمریکایی و کاخ کرملین بر روابط میان دو کشور سایه افکنده است.

این در حالی است که روسیه هرگونه مداخله در این انتخابات را رد کرده و مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا تاکید کرد که ترامپ در این نشست به صراحت هرچه تمام‌تر خواهد گفت که ما به هیچ وجه مداخله در انتخابات را نمی‌پذیریم. این در حالی است که اخیرا رابرت مولر، بازرس ویژه رسیدگی به پرونده مداخله مسکو در انتخابات ۲۰۱۶ آمریکا، ۱۲ مامور اطلاعاتی روس را به توطئه برای مداخله در انتخابات ۲۰۱۶ متهم کرد.

جنگ در اوکراین

واشنگتن و هم‌پیمانان غربی‌اش مسکو را به حمایت نظامی از جدایی‌طلبان حامی روسیه متهم می‌کنند. جدایی‌طلبانی که با نیروهای دولتی در شرق اوکراین می‌جنگند و این مساله‌ای است که روسیه آن را تکذیب می‌کند.

ایالات متحده به خاطر ترس از تشدید درگیری‌ها به مدت طولانی از ارائه سلاح‌های کُشنده به اوکراین سرباز زد اما در ماه مارس با قرارداد فروش موشک‌های ضد تانک موافقت کرد؛ مساله‌ای که خشم روسیه را برانگیخت. از طرفی هم ترامپ درباره به رسمیت شناختن پیوستن شبه جزیره کریمه اوکراین به روسیه توسط واشنگتن اظهارات مبهمی ایراد کرده است.

باتلاق سوریه

از دیگر اختلافات میان دو رئیس جمهوری مساله سوریه است، آمریکا و هم‌پیمانانش در ماه آوریل ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ حملاتی را علیه سوریه آغاز کردند و هدف از آن را واکنش به حملات شیمیایی ادعایی دولت سوریه عنوان کردند؛ مساله‌ای که باز هم خشم مسکو را برانگیخت.

در ماه فوریه مسکو از کشته شدن تعدادی از غیرنظامیان روسیه در حملات ائتلاف بین‌المللی به رهبری آمریکا خبر داد و گزارش‌ها در این باره حاکی از آن است که آنها افرادی بودند که در کنار نیروهای حامی دولت سوریه می‌جنگیدند.

در این راستا دیمیتری پسکوف،‌ سخنگوی کرملین در گفت‌وگو با شبکه آرتی گفت: تبادل نظرات درباره سوریه در سایه روابط آمریکا در قبال ایران دشوار خواهد بود. وی افزوده است: روشن است مساله سوریه بررسی خواهد شد ما به خوبی می‌دانیم که موضع واشنگتن در قبال ایران چیست؟ اما ایران شریک خوب ما برای همکاری تجاری و اقتصادی و مذاکره سیاسی است و از این رو تبادل نظر بین دو رهبر در این زمینه آسان نخواهد بود.

وی تاکید کرد، داعش در حال حاضر شکست خورده اما در سوریه کانون‌هایی دارد اما با تبانی طرف سومی ادامه حضور تروریست‌ها ممکن شده است. پسکوف تصریح کرد: مقابله با گروه‌های تروریستی از سوی ارتش سوریه ادامه دارد و این عملیاتی عادی است و تمام آنچه درباره حمایت از راهکار سیاسی در سوریه می‌توان انجام داد حمایت از تشکیل کمیته قانون اساسی و ادامه روند آستانه است. در حالیکه آمریکا مخالف آن است و بر روند ژنو تاکید دارد.

اختلافات پیرامون خلع سلاح هسته‌ای

آمریکا و روسیه همدیگر را به نقض توافقنامه بین‌المللی درباره خلع سلاح هسته‌ای متهم می‌کنند. در ماه مارس پوتین مجهز شدن کشورش به تجهیزات نظامی “شکست ناپذیر” مایه مباهات دانست؛ تجهیزاتی که شامل موشک‌های مافوق صوت و زیردریایی‌های بدون سرنشین است.

در ماه فوریه هم وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) خواستار به روزرسانی زرادخانه هسته‌ای آمریکا و تجهیز سلاح اتمی مدرن شد.

مسکو هم ماهیت جنگی و ضد روسیه بودن این سیاست جدید هسته‌ای آمریکا را محکوم کرد.

تنش پیرامون پیمان ناتو

مسکو تلاش پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) درباره تقویت نظامی در شرق را یک اقدام متجاوزانه خواند که هدف از آن محاصره روسیه است.

این کشور همچنین درباره طرح‌های ناتو که از سال ۲۰۱۰ درخصوص ساخت سپر دفاع موشکی اروپا آغاز کرده، ابراز نگرانی کرد، پیش‌بینی می‌شود در سال ۲۰۲۰ این تجهیزات تولید و در رومانی و لهستان مستقر شوند.

از سوی دیگر، ترامپ کشورهای عضو ناتو را مورد انتقاد قرار داده و خواهان افزایش بودجه دفاعی از سوی این کشورها شد.

سخنگوی کاخ کرملین درباره افزایش بودجه نظامی ناتو گفت، این مساله روسیه را ملزم می‌کند در حالت آماده باش قرار بگیرد. وی در گفت‌وگو با آرتی گفت:‌ناتو ابزاری برای مقابله است و برای اهداف مقابله‌ای طراحی و تاسیس شده است. هدف واقعی ناتو بر هیچ کس پوشیده نیست و علنا می‌گوید برای حمله احتمالی روسیه باید بودجه نظامی‌اش را افزایش دهد، این یعنی روسیه باید آماده و هوشیار باشد. پسکوف افزود: صنایع نظامی روسیه تدابیر ضروری را برای تهدیدات ناتو در نظر می‌گیرد.

توافق هسته‌ای ایران

ترامپ تصمیم گرفت به صورت یک جانبه از توافقنامه هسته‌ای ایران (برجام) خارج شود. توافقنامه‌ای که پس از مذاکرات طولانی در سال ۲۰۱۵ به امضا رسیده بود. وی با این اقدام تصمیم گرفت تحریم‌ها علیه تهران را بار دیگر اعمال کند؛ مساله‌ای که ضربه‌ای برای روسیه و غرب بود.

به دنبال این اقدام، روسیه که روابط مستحکمی با سوریه و ایران دارد از کشورهای اروپایی خواست دفاع مشترکی از منافع موجود خود در این توافقنامه داشته باشند.

کره شمالی

روسیه از نشست میان ترامپ و کیم جونگ اون،‌ رهبر کره شمالی در ۱۲ ژوئن در سنگاپور استقبال کرد. در این نشست دو طرف سند مشترکی را بدون تحقق هیچ‌گونه کاهش محسوسی درباره فعالیت‌های هسته‌ای پیونگ‌یانگ امضا کردند. پس از این نشست سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه گفت: امیدواریم که ترامپ روند کاهش تنش را آغاز کند.

مسمومیت جاسوس روسیه

ایالات متحده در سال میلادی جاری به موج بیرون راندن دیپلمات‌های روسی و برخی کشورهای دیگر به دنبال مسمومیت سرگئی اسکریپال، جاسوس سابق دوجانبه روسیه در انگلیس پیوسته است.

درگیری تجاری

در چارچوب درگیری تجاری جهانی، روسیه اوایل ماه ژوئیه عوارض گمرکی بر کالاهای وارداتی از آمریکا را افزایش داد. مسکو این اقدام را در واکنش به افزایش مالیات بر واردات فولاد و آلومینیوم روسیه و دیگر کشورها توسط آمریکا انجام داد.