آنانیکه طور مستقیم یا تلویحی در دفاع از پاکستان قرار…

۱-- انهدام حکومت‌ها ؛ -- پیش انداختن شهزاده آمین جان در…

درگیری نظامی میان طالبان-پاکستان

اعلامیه سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان جنگ و…

قراردادهای اجتماعی: پیمانی برای زندگی مشترک !

قرارداد اجتماعی یک مفهوم فلسفی است که تلاش می‌کند توضیح…

جنگ پاکستان و طالب، بازی‌ اوپراتیفی است، حتا اگر ارگ…

محمدعثمان نجیب یکی از مزیت‌!؟ های پیدایش و‌ ابداع شبکه‌های بی‌شمار…

بازگشت افغانستان به بازی‌های جدید ژیوپولیتیک و ناکارآمدی طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان لقمه خونینی؛ بزرگتر از دهن طالبان بازگشت طالبان…

محکومیت گستاخی و تجاوز نظامی پاکستان بر افغانستان

اعلامیه انجمن سراسری حقوقدانان افغانستان انجمن سراسری حقوقدانان افغانستان، بر مبنای…

سقراط؛- قهرمان لیبرالیسم، متفکر پیشامارکسیستی؟

Sokrates (470-399.پ.م) آرام بختیاری نخستین اعدامی میدانی محافل روشنفکری-روشنگری! فلسفه شفاهی مطرح شده…

چشم اندازی بر اجلاس  ماه سپتامبر مجمع عمومی سازمان مللی…

نوشته از بصیر دهزاد  مجمع عمومی سازمان ملل متحد در هشتادومین…

زموږ په ګران هیواد د پاکستان هوايي تیری د غندلو…

 نور محمد غفوری    زموږ د ګران وطن پر خاوره یو ځل…

آکو الیاسی

استاد "آکو الیاسی" (به کُردی: ئاکۆ ئەلیاسی) شاعر معاصر کُرد،…

  چرا بگرام برای امریکا اهمیت دارد ؟ 

      نوشته ی : اسماعیل فروغی         ارچند مقامات امریکایی افواهات انتقال قوای…

ثمرهٔ بیست سال موجودیت جامعهٔ جهانی

حاکمیت طالبانی و فقر و تنگدستی مردم اختصار امارت اسلامی افغانستان، به‌مثابه…

پنجاه سال سفری پر افت؛  با یارانی چُست، اما رهبرانی…

نویسنده: مهرالدین مشید نیم‌قرن اخیر تاریخ افغانستان (۱۹۷۳–۲۰۲۳) نشان‌دهنده‌ی مبارزه‌ای نفس‌گیر،…

ترامپ چرا بگرام رامی خواهد؟

این نوشته به علت طولانی بودن دردوبخش منتشرخواهدشد. دربخش اول…

ځانګړې مرکه

په ادبي بهیر کې له پېژانده څېرې، لیکوال، کیسه لیکونکي…

سیاست تعامل تخنیکی آلمان با طالبان

واقع‌گرایی دیپلماتیک و مسئولیت بشردوستانه در این روزها در رسانه های…

په اروپا کې د کډوالو پر وړاندې د کرکې زیاتوالی

حميدالله بسيا داسې ښکاري چې د کډوالو لپاره نور د اروپايي…

طالبان در ایستگاه آخر و در آغاز خط و نشان…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان؛ فروپاشی قریب‌الوقوع یا بازتعریف تهدیدها؟ حادثه آفرینی های…

هجران وطن

از فرا ق  آن  میهن  حال  ا بتری  دارم روزشب به…

جنگهای اقتصادی

                                           بازیهای تسلیحاتی وبازارسازی فروش اسلحه پس ازگذشت دوران نکبتباروظالمانه ی فیودالیزم…

«
»

مأموریتهای استعمار نوین و « اتحاد » پارلمان ایتالیا

هنر جنگ

مانلیو دینوچی

ilmanifesto.it

مرکز پژوهشهای جهانی سازی، 21 ژوئیه 2020

https://www.mondialisation.ca/wp-content/uploads/2020/07/Capture-d’écran-le-2020-07-21-à-11.04.39-400x311.png

وزیر دفاع ایتالیا لورنزو گرینی رضایت خاطر خود را برای رأی یکپارچۀ پارلمان روی موضوع مأموریتهای بین المللی ابراز داشت. در پارلمان ایتالیا به استثناء چند مخالفت دربارۀ پشتیبانی از گارد ملی طرابلس، اکثریت و اپوزیسیون به شکل منسجم، بی هیچ رأی مخالف و غیبت اندک، 40 مأموریت نظامی ایتالیا در اروپا، آفریقا، خاورمیانه و آسیا را تأیید کرد.

اصل « مأموریت صلح » که طی دهه ها در پی جنگ های ایالات متحدۀ آمریکا و ناتو در بالکان، افغانستان و لیبی (که ایتالیا در آن شرکت کرده است ) ادامه داشته و به همان استراتژی تعلق دارد اکنون مجدداً تمدید شده است. به این جنگ ها چند جنگ جدید نیز افزوده شده : مانند عملیات نظامی اتحادیۀ اروپا در مدیترانه که رسماً برای پیشگیری از قاچاق اسلحه به لیبی طراحی شده، مأموریت اتحادیۀ اروپا برای پشتیبانی از دستگاه امنیتی در عراق، مأموریت ناتو برای بالا بردن ظرفیت دفاع از کشورهائی که در جبهۀ جنوبی اتحادیه واقع شده اند.

موضعگیری نظامی ایتالیا در آفریقای سیاه قویاً در حال توسعه است. نیروهای ویژۀ ایتالیائی در نیروی عملیاتی تاکوبا که در مالی تحت فرماندهی فرانسه می باشد شرکت دارد. نیروی عملیاتی تاکوبا در نیجریه، چاد و بورکینافاسو در چارچوب عملیات برکان با 4500 سرباز فرانسوی مجهز به خودروهای زرهی و بمب افکن عملیات انجام می دهد که از دیدگاه رسمی هدفش فقط سرکوب شبه نظامیان جهاد طلب اعلام شده است.

در مالی ایتالیا در مأموریت آموزشی اتحادیۀ اروپا نیز شرکت دارد که به نیروهای نظامی این کشور و کشورهای همسایه آموزش نظامی می دهد.

https://www.defense.gouv.fr/var/dicod/storage/images/base-de-medias/images/operations/barkhane/barkhane-instruction-avec-la-force-barkhane-pour-les-jeunes-engages-maliens3/2017_ecpad_150_e_016_021/8580773-1-fre-FR/2017_ecpad_150_e_016_021.jpg
Une patrouille conjointe des armées française et malienne à Timbamogoye (Nord), en mars.
Fichier:Opération Barkhane.jpg

تفسیر عکس، مترجم : برکان – آموزش نظامی به جوانان مالی. تصاویر حرف می زنند. سربازان آفریقائی همیشه از تجهیزات نازلی برخوردارند و غالباً تصاویری که در رسانه های غربی از آفریقا منتشر می شود ً حاکی از فاصلۀ تمدنی و برتری نژادی غرب نسبت به جنوب جهان است (مانند فیلمهای هالیوودی). و چنین مداخلاتی تقریبا برایً همۀ مردم اروپا امری عادی و به روزمره تعلق دارد، به این معنا که فرهنگ حاکم همچنان فرهنگ استعمارگران است. در مداخلات سخت، دولتهای استعمارگر به مردم خودشان اطمینان می دهند که سلاح های آنان برتر است و خطری متوجه آنان نیست و مردم اروپای غربی نیز هم صرفاً به دلیل امکان فنی در تصرف و غارت سرزمین های جهان جنوب و محکوم کردن مردم بی دفاع به روزمرگی، فقر و فقدان توسعه بدست دولتهای دست نشانده تسکین می یابند خصوصاً تا وقتی که از  سبد سوپر مارشۀ آنان چیزی کم نشده.

ایتالیا در نیجریه  مأموریت دوجانبۀ خاص خود را برای پشتیبانی از نیروهای نظامی به انجام می رساند، و به همچنین در مأموریت اتحادیۀ اروپا در مبارزه علیه تروریسم و گروه های تبهکار در نیجریه شرکت دارد، فضای جغرافیائی مداخلۀ نظامی  نیجریه، مالی، موریتانی، چاد، بورکینافاسو و جمهوری بنین را در بر می گیرد.

علاوه بر این پارلمان ایتالیا استفاده از «امکانات  هوا دریای ملی برای فعالیتهای حضور، حراست و امنیت در خلیج گینه» را تأیید کرده است. هدف اعلام شده عبارت است از « حراست از این منطقه برای منافع استراتژیک ملی، پشتیبانی از ناوگان بازرگانی ملی که در این منطقه رفت و آمد دارد».

(Voir situation sur carte : Afrique)
Le golfe de Guinée, différentes façons de le définir : * A le golfe intérieur, * AB le golfe de l'OHI, * ABC le golfe le plus courant, * ABCD le golfe de la Commission.

اتفاقی نیست اگر مناطق آفریقائی که « مأموریت های صلح » معمولاً در آنجاها تمرکز دارد در عین حال دارای غنی ترین مواد اولیۀ استراتژیک نیز هستند، مانند نفت، گاز طبیعی، اورانیوم، کولتان (تانتال)، طلا، الماس، منگنز، فسفات و مواد اولیۀ دیگر که مورد بهره برداری شرکتهای چند ملیتی ایالات متحدۀ آمریکائی و اروپائی قرار می گیرد.

ولی در حال حاضرانحصار چندتائی آنان به دلیل حضور فزایندۀ اقتصادی چین به خطر افتاده است. و به این دلیل که فقط با امکانات اقتصادی نمی توانند از نفوذ چین جلوگیری کنند و در حالی که می بینند نفوذ خودشان در داخل کشورهای آفریقائی رو به افول است، ایالات متحدۀ آمریکا و قدرتهای اروپائی به استراتژی قدیمی استعماری که کارائی بیشتری دارد متوسل می شوند : یعنی تضمین منافع اقتصادی خودشان با اتکا به ابزار نظامی، به علاوه پشتیبانی مقامات برگزیدۀ محلی که بنیاد قدرتشان روی نیروهای نظامی بنا شده است.

مبارزه علیه شبه نظامیان جهاد طلب، یعنی همان انگیزه ای که رسماً اعلام شده مانند نیروی عملیاتی تاکوبا یک پردۀ استتار بیشتر نیست که پشت آن اهداف واقعی استراتژیک پنهان نگهداشته شده است. دولت ایتالیا اعلام کرد که مأموریتهای بین المللی در خدمت « تضمین صلح و امنیت در این مناطق و برای حفاظت و سرپرستی مردم » خواهد بود. در واقع مداخلات نظامی  با تقویت ساخت و سازهای بهره برداری از منابع مردم منطقه را در معرض خطرات بعدی قرار می دهد که عبارت است از وخامت فقر آنان و افزایش پی در پی موج مهاجرت به سوی اروپا.

برای حفظ هزاران سرباز و خودروی نظامی که در این مأموریتهای نظامی به کار گرفته می شود، ایتالیا در طول یک سال مستقیماً یک میلیارد یورو هزینه می کند که با استفاده از مالیات مردم پرداخت می شود، و نه فقط از سوی وزارت دفاع بلکه از سوی وزارت کشور، وزارت اقتصاد و امور مالی و از سوی ریاست شورا.

ولی این مبلغ فقط نوک کوه یخی از افزایش بودجۀ نظامی را نشان می دهد ( سالانه بیش از 25 میلیارد یورو)، زیرا  تنظیم مجموع نیروهای نظامی در این استراتژی را نیز باید یادآور شویم. با تأیید پارلمان و با اتفاق آرای اکثریت پوزیسیون و اپوزیسیون. 


لینک متن اصلی :

ترجمۀ حمید محوی

پاریس/23 ژوئیه 2020