گلایه و سخن چندی با خالق یکتا

خداوندا ببخشایم که از دل با تومیخواهم سخن رانم هراسانم که…

(ملات گاندی در مورد امام حسین

باسم تعالى در نخست ورود ماه محرم و عاشوراء حسينى را…

جهان بی روح پدیداری دولت مستبد

دولت محصولی از روابط مشترك المنافع اعضاء جامعه می باشد٬ که…

ضانوردان ناسا یک سال شبیه‌سازی زندگی در مریخ را به…

چهار فضانورد داوطلب ناسا پس از یک سال تحقیق برای…

پاسخی به نیاز های جدید یا پاسخی به مخالفان

نویسنده: مهرالدین مشید آغاز بحث بر سر اینکه قرآن حادث است و…

طالبان، پناهگاه امن تروریسم اسلامی

سیامک بهاری شورای امنیت سازمان ملل: ”افغانستان به پناهگاه امن القاعده و…

  نور خرد

 ازآن آقای دنیا بر سر ما سنگ باریده عدوی جان ما…

عرفان با 3 حوزه شناخت/ ذهن، منطق، غیب

دکتر بیژن باران با سلطه علم در سده 21،…

شکست مارکسیسم و ناپاسخگویی لیبرالیسم و آینده ی ناپیدای بشر

نویسنده: مهرالدین مشید حرکت جهان به سوی ناکجا آباد فروپاشی اتحاد جماهیر…

سوفیسم،- از روشنگری باستان، تا سفسطه گری در ایران.

sophism. آرام بختیاری دو معنی و دو مرحله متضاد سوفیسم یونانی در…

آموزگار خود در عصر دیجیتال و هوش مصنوعی را دریابید!

محمد عالم افتخار اگر عزیزانی از این عنوان و پیام گرفتار…

مردم ما در دو راهۀ  استبداد طالبانی و بی اعتمادی…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان سرزمینی در پرتگاۀ ناکجاآباد تاریخ مردم افغانستان مخالف…

ترجمه‌ی شعرهابی از دریا هورامی

بانو "دریا هورامی" (به کُردی: دەریا هەورامی) شاعر، دوبلور و…

تلویزیون حقوق ناشر یک اندیشه ملی و روشنگری 

نوشته از بصیر دهزاد  تلویزیون حقوق در پنجشنبه آینده،  ۱۱ جولای، …

افراطیت دینی و دین ستیزی دو روی یک سکه ی…

نویسنده: مهرالدین مشید در حاشیه ی بحث های دگر اندیشان افراط گرایی…

د مدني ټولنې په اړه په ساده ژبه څو خبرې

 زموږ په ګران هېواد افغانستان کې دا ډیر کلونه او…

از پا افتادگان دور جمهوریت

در خارج چه میگویند ؟ انهاا طوری سخن میرانند که افغانستان…

آیا طالبان آمده اند ، تا ۳۴ ملیون شهروند افغانستان…

نوشته: دکتر حمیدالله مفید. بزرگترین دشواری که در برابر جهان اسلام…

 چند شعر کوتاه از لیلا_طیبی (صحرا) 

ذهنم، یوزپلنگی تیز پاست آه! بی‌هوده بود، دویدن‌هایم... آی‌ی‌ی        --غزال وحشی، کدام کنام…

بدیده ای مهر بنگرید!

امین الله مفکر امینی                         2024-01-07! بـــه دیده ای مهربنگرید بـــــه…

«
»

لوموند: سربازان اوکراینی روحیه جنگیدن ندارند

نشریه فرانسوی در گزارشی از میادین نبرد اوکراین نوشت، نه مهمات طرح جمهوری چک که زمستان اعلام شد و نه کمک‌های آمریکایی که در ماه آوریل رای آورد، هنوز به خط مقدم جنگ نرسیده‌اند؛ وضعیتی که باعث تضعیف روحیه سربازان اوکراینی در مواجهه با فشار نیروهای روسی می‌شود.

سفر غیرمنتظره آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا به کی‌یف، سه‌شنبه ۱۴ مه تلاشی کاملا شخصی برای «تقویت» روحیه مردم اوکراین که توسط حمله زمینی جدید روسیه در منطقه خارکیف متزلزل شده است، بود.

روزنامه فرانسوی «لوموند» در سرمقاله‌اش نوشت: پیش‌ از این، دیپلمات آمریکا به ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین که طبق معمول لباس نظامی به تن داشت، قول می‌داد که ۶۰ میلیارد دلار (۵۵ میلیارد یورو) کمک نظامی آمریکا که در حال حاضر در راه اوکراین است، تفاوت واقعی در میدان جنگ ایجاد خواهد کرد.

رئیس کشور اوکراین که به‌وضوح مضطرب بود، از غرب خواست که تسریع در تحویل تسلیحات را افزایش دهد. در حال حاضر زمان زیادی بین اعلام بسته‌های کمک و ظاهر شدن واقعی سلاح‌ها در خط مقدم می‌گذرد.

طبق این گزارش، سربازان اوکراینی در موقعیت‌هایشان قفل شده‌اند، و «به طرز بی‌رحمانه‌ای» فاقد مهمات هستند و فقط برای دفع حملات شلیک می‌کنند. تبادل آتش، محاسبه تیراندازی در دو طرف جبهه در اصطلاحات نظامی، هرگز برای اوکراینی‌ها که به طور متوسط دوازده برابر کمتر از روسیه پرتابه‌های انفجاری (گلوله، موشک، راکت و بمب) شلیک می‌کنند، مطلوب نبوده است.

لوموند با سربازان متعلق به پنج تیپ مختلف مستقر در جبهه دونباس، جایی که شدیدترین درگیری‌ها در حال وقوع است، مصاحبه کرد. همه اطمینان می‌دهند که نه مهمات مرتبط با «طرح چک» (۸۰۰ هزار پرتابه اعلام شده در زمستان) و نه مهمات مرتبط با بسته کمکی آمریکا که در ۲۰ آوریل تصویب شد، به دست آنها نرسیده است.

یکی از سربازان به نام ماکسیم می‌گوید: ما اخبار را می‌خوانیم، اما در اینجا واقع‌بین هستیم. ما فقط به چیزی که واقعا در دست داریم اعتماد داریم. ما کمبود مهمات برای سلاح گرم نداریم، اما مابقی را کم داریم؛ پهپاد، پارازیت‌انداز ضد پهپاد، گلوله‌های توپ، موشک‌ها… و آنچه مشاهده می‌کنیم این است که تحویل‌ها همچنان کاهش می‌یابد و به طور فزاینده‌ای نامنظم است. آنها واقعا فقط حداقل‌ها را پوشش می‌دهند.

اولکساندر ۳۰ ساله عنوان می‌کند: به دلیل نبود پهپاد و پشتیبانی آتش توپخانه، خسارات زیادی متحمل می‌شویم.

در باخموت، جایی که گروهان تانک تیپ ۲۸ مستقر است، داستان همین است. ویکتور، ۲۰ساله، خلبان و مکانیک تانک T-64 گله می‌کند: فقدان گلوله‌ها کارایی ما را برای ماه‌ها کاهش داده است. ما همچنین با کمبود سوخت مواجه هستیم و فقط یک پارازیت‌انداز ضد پهپاد داریم.

سرهی ۳۶ساله، فرمانده تانک اظهار می‌کند: ما در اینجا پنهان شده‌ایم زیرا آسمان تحت تسلط دشمن است. پدافند ضدهوایی ما نمی‌تواند جوابگو باشد و دیگر مهمات هم نداریم. ما فقط هواپیماهای آنها را می‌بینیم.

دقایقی بعد انگار برای تایید این حرف‌ها شیء سفیدی در آسمان آبی لاجوردی ظاهر شد. این رد بمب‌افکن روسی است که به‌تازگی پس از پرتاب بمب‌های هدایت‌شونده بازمی‌گردد.

آرتور ۲۴ ساله می‌گوید: در یک سال و نیمی که در دونباس مستقر شده‌ام، چهل موشک هم پرتاب نکرده‌ام. من حداکثر پنج راکت شلیک می‌کنم، اما نادر است. اغلب یک تیر راکت هست تا تأثیر روانی بر گروهی از پیاده‌نظام دشمن که قصد حمله دارند، داشته باشد.

وی باور دارد: ناتوانی در انجام مأموریتمان روحیه را تضعیف می‌کند. اگر راکت کافی داشتیم، خط مقدم فرق می‌کرد. دیگر هیچ‌کس برای BM-21 مهمات راکت نمی‌سازد. می‌بایست انبار متعلق به کره‌شمالی را تصرف کنیم!

روزنامه لوموند در پایان می‌نویسد: ارتش اوکراین، شناور در امواج ناامیدی پایان‌ناپذیر، در تلاش است تا شکاف‌های ایجاد شده توسط روسیه را که از فرصت آگاه است و تمام نیروهای خود را به جلو هدایت می‌کند، بپوشاند. متأسفانه برای اوکراین، بهای تاخیر در تحویل مهمات از طریق منبع تجدیدناپذیر پرداخت می‌شود؛ جان سربازان.

در شرایطی که روسیه همچنان در حال پیشروی است و به‌تازگی حملات پیش‌رونده مهمی در سمت خارکیف داشته است، کی‌یف هنوز به دنبال تامین تسلیحاتی از غرب است و از مذاکرات سر باز می‌زند. این در حالیست که روسیه بر آمادگی خود برای گفت‌وگو تاکید کرده است.