افغانستان در سایۀ رقابت‌های ژئوپولیتیکی جهانی ناشی از جنگ اسرائیل…

مقدمه تنش‌های دراز ‌مدت میان ایالات متحده آمریکا، اسرائیل و جمهوری…

فیلسوف آس و پاس،- مدافع مالکیت خصوصی!

max stirner (1806-1856) آرام بختیاری ماکس اشتیرنر، آغاز آنارشیسم فردگرایانه. ماکس اشتیرنر(1856-1806.م) آلمانی،…

افغانستان- آموزشگاهی خونین برای ایران و همسایگان 

سلیمان کبیر نوری در این مقاله می‌خوانید: چکیده نئولیبرالیسم و استعمار؛ تجربه‌ای عینی افغانستان؛…

جنگ های جیوپولیتیک جدید و افغانستان تحت حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید از بازگشت تروریسم تا تقابل قدرت های بزرگ در…

سید جمال الدین افغان

 فیلسوف ،دانشمند بنیانگذار نهضت فکری وجنبش آزادی  خواهی افغانستان ،اساسگذار  اتحاد اسلامی ومبارز…

  به آرمان وطن

بیا برویم کشور تا بان را بسا زیم  خا نه ی…

نوستالوژی و جاذبه های فکری و اعتقادی 

نویسنده: مهرالدین مشید نوستالوژی و گذشته گرایی های فکری و اعتقادی زمانیکه…

تاریخ‌گرایی و ارزش هنری رمان‌های میخائیل شولوخوف

ترجمه. رحیم کاکایی به مناسبت 120 سالگی میخائیل شولوخوف ای. کووالسکی (درباره مسئله…

نامه‌ی سرگشاده از سوی یک مهاجر، به صدراعظم آلمان!

آمریکا به سیم آخر زد. حمله‌ی آمریکا بر ایران، دردسر…

تنش میان ایران و اسراییل و پس لرزه های بحران…

نویسنده: مهرالدین مشید وارد شدن امریکا در جنگ و به صدا…

عزّ و شرف وطن 

در خانـه قـوی باش که چوراچور است  دزدان به کمین فانوس…

فطرتی انسانی

امرالدین نیکپی در اوایل دانشگاه ، داستان‌های مذهبی بسیاری دربارهٔ طرد…

جهان صلح وصفا!

امین الله مفکر امینی                   2025-19-06 جهانـی صلح وصفـــای بشربماتم کشیـــــده جـاهــــلانیکی برسیاستهای…

سرنوشت انسان امروز در چنگال مومیایی فروشان دیروز

نویسنده: مهرالدین مشید زنده گی مدرن در آینۀ زوال تاریخی در جهان…

سیمون دوبوار،- رفاقت و عشق اگزستنسیالیستی

Beauvoir, Simone de (1908- 1986). آرام بختیاری سیمونه و سارتر،- ازدواج سفید…

کتاب زبدۀ تاریخ

رسول پویان فسانه خوان وفسون سرگذشت موسارا مگـر خـرد بکــنــد حـل ایـن…

چرا مردان از زنان قوی تر نیستند؟ پروفیسور دکتر شمس سینا بخش…

حقیقت فرا ذهنی: بنیاد برترین واقعیت

ذهنیت به مفهوم تفکر٬ و تعقل از جوهر حقیقت٬ بنیاد…

ژرفنای فاجعه در افغانستان و سناریو های فراراه ی طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید ستم طالبان و ایستادگی ملت؛ اراده مردم افغانستان…

پایداری

ثبا ت و پا یداری را نمانده  قدر و مقدارش چنان…

«
»

قدس از زمانی که اسرائیلی وجود نداشت پایتخت فلسطینیان بوده است

خبرگزاری فارس: الحیات: قدس از زمانی که اسرائیلی وجود نداشت پایتخت فلسطینیان بوده است

روزنامه فرامنطقه‌ای الحیات نوشت: قدس تتها متعلق به فلسطینیان نیست بلکه متعلق به همه مسلمانان است و در صورت عملی شدن تصمیم ترامپ کشورهای اسلامی باید روابط خود را با آمریکا قطع و مقاومت را با پول و سلاح تقویت کنند.

 روزنامه فرامنطقه‌ای «الحیات» در یادداشتی به قلم «جهاد الخازن»، روزنامه نگار مشهور فلسطینی با عنوان «چشم‌ها و گوش‌ها خبر دارند زمانی که اسرائیل وجود نداشت قدس پایتخت فلسطین بوده است»، به انتقاد از تصمیم ترامپ در به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی پرداخت.

نویسنده آورده است: بارها در رسانه‌های آمریکایی خواندم که دونالد ترامپ می‌خواهد قدس را پایتخت اسرائیل اعلام کند بدون اینکه تصمیمی درباره انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به آنجا صادر کند و حالا می‌گویم اگر ترامپ واقعا چنین کاری را کرد، همه کشورهای عربی و اسلامی را به قطع روابط دیپلماتیک با آمریکا دعوت می کنم.

وی افزود: در شهر قدس هیچ اثر تاریخی از اسرائیل یافت نمی‌شود آثار قدس متعلق به مسیحیان و مسلمانان است، به دنبال فتح بیت المقدس توسط مسلمانان، عمر بن الخطاب خلیفه دوم، یهودیان را از قدس بیرون کرده و اسقف صفر ونیوس را متولی آنجا کرد.

کلیدهای کلیسای القیامة در بیت المقدس نیز از روزگار عمربن خطاب تا زمانی که سلطان سلیمان قانونی برتخت امپراطوری عثمانی نشست ( 1520 – 1566م ) در دست پاتریک‌های ارتودکس بود، در آن زمان سلطان آنها را از پاتریک گرفت و به خانواده‌ی نسیبه که به حراست از مدخل آن کلیسا گمارده بود تسلیم کرد. ( تا سال 1967م نیز چنین بود ).

نویسنده آورده است: از زمان فتح بیت المقدس توسط صلاح الدین ایوبی ( در سال 1187 میلادی) این شهر عملاً در اختیار مسلمانان بود تا زمانی که در سده اخیر این منطقه تحت قیمومیت انگلیس قرار گرفته و به دنبال آن، یهودیان صهیونیست توانستند با کمک حکومت‌های غربی، سرزمین فلسطین – و از جمله شهر بیت المقدس – را به کنترل خود درآورند.

در ادامه یادداشت الحیات آمده است: رئیس جمهور آمریکا برای انتقال سفارت آمریکا به قدس تحت فشار زیادی از سوی مسیحیان تبشیری در آمریکا و شلدون ادلسون، سرمایه‌دار بیلیونر یهودی آمریکایی قرار گرفت و در جریان کارزار انتخابات ریاست جمهوری نیز وعده داده بود که اولین کاری را که به محض ورود به کاخ سفید انجام می‌دهد همین انتقال سفارتخانه آمریکا به قدس خواهد بود اما این کار را نکرد.

نویسنده افزود: روسای جمهور آمریکا هر شش ماه یک بار تعویق اجرای حکم کنگره آمریکا در انتقال سفارت آمریکا به قدس را تمدید می کنند و ترامپ هم در ژوئن گذشته تحت فشارهای زیاد کشورهای عربی و فشارهای دیگری از سوی برخی ارکان دولت خود آن را تمدید کرد.

وی تاکید کرد: همه میراث دینی در قدس از کلیسای القیامه تا مسجد الاقصی و مسجد عمر شناخته شده هستند اما یهودیان از معبد اول، دوم و سوم سخن می‌گویند در حالی که اصلا هیچ اثری از هیچ معبد یهودی در بیت المقدس نیست.

الحیات آورده است: ترامپ همپیمان جنایتکاری جنگی همچون بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل است رئیس جمهور آمریکا به این قاتل کودکان وعده داد پس از اینکه رئیس جمهور شد قطعنامه شورای امنیت در انتقاد از سیاست شهرک سازی را ناکام گذارد در حالی که با رای ممتنع آمریکا این قطعنامه تصویب شد در حالی که آمریکا می توانست آن را وتو کند..

نویسنده ادامه داد: چیزی که می‌گویم درست است، مایکل فلین مشاور سابق امنیت ملی رئیس جمهور آمریکا در اعترافات خود مربوط به دروغش در خصوص رابطه با روسیه گفت که ترامپ در بیست و دوم دسامبر 2016 به یک عضو ارشد تیم انتقال قدرت خود دستور داد که از روسیه بخواهد رای گیری درباره قطعنامه شهرک سازی را به تعویق اندازد اما روسیه این کار را نکرد.

الخازن در ادامه به اظهارات پروفسور «ولید الخالدی» فرزند فلسطین و یک عالم زمانه خود اشاره کرد و گفت که وی در ابتدای یک گزارش مفصل خود درباره سفارت آمریکا در قدس آورده است: تصمیم تقسیم قدس که مجمع عمومی سازمان ملل در بیست و نهمین روز از یازدهمین ماه میلادی سال 1947 صادر کرد از یک کشور یهودی و کشور فلسطین و تقسیم قدس و حومه آن تحت نظارت سازمان ملل سخن گفت.

الخالدی آورده است: در آن ایام کشورهای آمریکای لاتین بزرگ‌ترین گروه را در سازمان ملل را تشکیل می‌دادند، آنها اصرار کردند که شرط پذیرش تقسیم فلسطین و تشکیل اسرائیل در بخشی از آن مساله ای جدا از حکم تقسیم فلسطین باشد در آن ایام در قدس یکصد هزار یهودی و یکصد و پنج هزار فلسطینی سکونت داشتند و یهودیان 6.6 درصد از خاک قدس را که از بقیه فلسطین جدا شده بود در اختیار داشتند در نهایت متجاوزان یهودی 84 درصد از خاک قدس و حومه آن را اشغال کردند که به قدس غربی شناخته شد و فلسطینیان در قدس شرقی باقی ماندند یعنی بخش تاریخی قدس که آثار تاریخی مسیحیان و مسلمانان در آن وجود دارد.

نویسنده تاکید کرد: پس از جنگ سال 1967 اسرائیل درصدد تغییر جلوه‌های تاریخی فلسطین برآمد از آن زمان تا به امروز شهرک سازی‌های اسرائیل ادامه دارد و هر چند وقت اخباری از ساخت یکصد واحد مسکونی یا دویست یا هزار در اراضی کرانه باختری می‌شنویم.

در پایان این یادداشت آمده است: قدس تتها متعلق به فلسطینیان نیست بلکه متعلق به همه  اعراب و مسلمانان است و اگر ترامپ تصمیم خود در انتقال سفارت به قدس را عملی کند کشورهای عربی و مسلمان باید روابط خود را با آمریکا قطع کنند و مقاومت را با پول و سلاح تقویت کنند اسرائیل هیچ موجودیتی در سرزمین ما ندارد اما پذیرفتیم که کشور فلسطین در تنها 22 درصد از خاک فلسطین تشکیل شود و کار ما مصداق این جمله معروف است که ما با درد و غم ساختیم اما غم با ما نساخت.