خلق در دانه لری - مرواریت های ناب

قۉشیق ( دو بیتی )   داکتر فیض الله ایماق باید گفت که،…

آشتی کردن طالبان با مردم افغانستان، راهی برای پایان جنگ…

نویسنده: مهرالدین مشید زهر پاشی های قومی و زبانی و توطیۀ…

 ترجمه‌ی شعرهایی از سردار قادر 

استاد "سردار قادر" (به کُردی: سه‌ردار قادر)، شاعر کُرد زبان،…

خموشی

 نوشته نذیر ظفر شــــــــد مــــدتی که ورد زبانم ترانه نیست آوای مــــن…

چشم براه وحدت

            چشمم براه  وحدت  پیوند وهمد لی جانم فدای وحدت وصد ق…

دوحه سر دوحه، پروسه های پیچیده و آرمانهای خشکیده 

نوشته از بصیر دهزاد  سومین کنفرانس در دوحه  درست سه هفته…

کور و نابینایان خرد

تقدیم به زن ستیز های بدوی و ملا های اجیر، آن…

فضیلت سیاسی و افغانستان

در نخست بدانیم٬ ماکیاولی در شهریار و گفتارها٬ در واقع…

بهای سنگین این خاموشی پیش از توفان را طالبان خواهند…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان بیش از این صبر مردم افغانستان را…

گلایه و سخن چندی با خالق یکتا

خداوندا ببخشایم که از دل با تومیخواهم سخن رانم هراسانم که…

(ملات گاندی در مورد امام حسین

باسم تعالى در نخست ورود ماه محرم و عاشوراء حسينى را…

جهان بی روح پدیداری دولت مستبد

دولت محصولی از روابط مشترك المنافع اعضاء جامعه می باشد٬ که…

ضانوردان ناسا یک سال شبیه‌سازی زندگی در مریخ را به…

چهار فضانورد داوطلب ناسا پس از یک سال تحقیق برای…

پاسخی به نیاز های جدید یا پاسخی به مخالفان

نویسنده: مهرالدین مشید آغاز بحث بر سر اینکه قرآن حادث است و…

طالبان، پناهگاه امن تروریسم اسلامی

سیامک بهاری شورای امنیت سازمان ملل: ”افغانستان به پناهگاه امن القاعده و…

  نور خرد

 ازآن آقای دنیا بر سر ما سنگ باریده عدوی جان ما…

عرفان با 3 حوزه شناخت/ ذهن، منطق، غیب

دکتر بیژن باران با سلطه علم در سده 21،…

شکست مارکسیسم و ناپاسخگویی لیبرالیسم و آینده ی ناپیدای بشر

نویسنده: مهرالدین مشید حرکت جهان به سوی ناکجا آباد فروپاشی اتحاد جماهیر…

سوفیسم،- از روشنگری باستان، تا سفسطه گری در ایران.

sophism. آرام بختیاری دو معنی و دو مرحله متضاد سوفیسم یونانی در…

آموزگار خود در عصر دیجیتال و هوش مصنوعی را دریابید!

محمد عالم افتخار اگر عزیزانی از این عنوان و پیام گرفتار…

«
»

فرهنگ کتاب نخواندن !؟

چرا سرانه مطالعه در بین مردم ایران کاهش دارد ؟ خواندن سرانه کتاب در هر جغرافیایی متفاوت است اما انسان به طور عام نخواندن کتاب فرهنگش نیست . بلکه شرایط زیست محیطی افراد این پدیده را ضریب منفی یا مثبت میزند . وقتی از جمعی سوال میشود چقدر کتاب میخوانی ؟ قبلش به نکاتی باید توجل کرد . هر فردی برای وقت گذاشتن جهت خواندن کتاب ، اول باید موضوعاتی ساده برایش حل باشد . شکم گرسنه و نداشتن سرپناه و بهداشت عمومی و فردی و کار مناسب و بقیه امورات فردی…اگر به هر دلیلی لنگ بزند کتاب خواندن که سهل است کلا همه چیز فراموش میشود حتی افراد مذهبی اگر حداقلهای زندگی شان تامین نباشد هیچ خدایی را به رسمییت نمیشناسند و به هیچ قبله ای به جز نان سجده نمیکنند . سهم و نقش سیستم سیاسی حاکم اینجا مشخص میشود . برای اقتصاد متعارف باید سیاستهای اصولی و انسانی داشت . در حکومت اسلامی که با ساختار الیگارشی و مافیایی ، عامه مردم برای تامین نیازهای ابتدایی تمام وقت و ذهنشان پر است اول باید از سیستم حاکم سوال کرد . بعد که همه چیز مهیا بود آنوقت میشود از مردم سوال کرد که چقدر کتاب میخوانی ؟

 

سازمان گزارشگران بدون مرز به ‌مناسبت روز آزادی مطبوعات، کارزاری برای محکوم کردن حکومت هایی که جلوی آزادی اطلاعات و رسانه‌ ها را می‌ گیرند به راه انداخته است .این سازمان مدافع آزادی مطبوعات پوستر 12 تن از سران حکومت های دشمن آزادی مطبوعات از جمله خامنه ای را منتشر کرده است. حکومت اسلامی ایران در رتبه ‌بندی گزارش امسال گزارشگران بدون مرز در رتبه 169 قرار دارد. دهها روزنامه ‌نگار در ایران در زندان و بازداشت ‌بسر می ‌برند.


در نمایشگاه کتاب امسال تهران ، حدود 10 غرفه کتاب تعطیل و ممنوع شد . در عوض در نمایشگاه بین‌المللی کتاب دیوان اشعار امام خمینی ره…و مزخرفاتی از همین قیبل آزاد است ! استودیویی «شهدای مدافعان حرم» هم برپا میکنند که بازدیدکنندگان با پوشیدن لباس و تجهیزات نظامی اقدام به گرفتن عکس یادگاری می‌کنند و از خراب شدن سوریه لذت میبرند . شاعری شعر میگوید و در شعرش کلمه ” پستان ” نوشته شده و بعد تمام ارگان نظام لرزیده و تیغ و سانسور برای “کلمه” تیز شده است ، آنوقت زیر انواع تیغها و سانسور دیگر چه حسی برای چه میماند تا به خواندن کتاب برسد ؟ در کجای تاریخ انسان سرکوب و سانسور مشوقهای مثبتی برای خواندن کتاب است ؟ مشتی یابوی بی سواد به عنوان سانسورچی وقتی با یک کلمه ساده جفتک میزند تا فرهنگ مزخرف اسلامی را مثلا حفظ کند ، آنوقت سوال این میشود که چرا کتاب خواندن سرانه پائینی دارد ؟


یک کتاب یا نوشته در داخل ایران ، برای آن که اجازه چاپ بگیرد از چند مرحله و نقطه نظارت و بازرسی عبور می‌کند. حتی کتابهای خارجی هم که در این نمایشگاه راه یافته‌اند ، اگر کمترین زاویه‌یی با سیاست‌ها و دیدگاههای این دیکتاتوری سیاه مذهبی داشته باشند ، بلافاصله جمع‌آوری می‌شوند.
کمااین‌که برخلاف ادعای شیخ حسن روحانی ، جنتی هفته گذشته در رابطه با نمایشگاه کتاب صراحتاً گفت: «تأکید می‌کنیم که درهای نمایشگاه به روی هر کتابی باز نیست بلکه نظارت چند لایه وجود داشته است».


تیراژ متوسط کتاب از ۵۲۰۰نسخه در سال ۱۳۸۰ به کمتر از ۳هزار نسخه درسال۹۰ سقوط کرده است . کتابفروشی‌ها به فروش ، پفک و آدامس و زرشک و کالاهای دیگر روی آورده‌اند . تیراژ کتاب در ایران یک دوهزارم ژاپن است . موحدی کرمانی نماینده خامنه‌ای چند روز پیش در ارتباط با نمایشگاه کتاب کذایی به صریحترین بیان گفت : «بر اساس تحقیق من و بابام….از سراسر کشورها کتاب دراین نمایشگاه ریخته می‌شود . کشورها فرهنگشان را به کشور ما تزریق می‌کنند.این‌که نشد ! اصلاً ازخیر آن گذشتیم ما نمی‌خواهیم پز بدهیم نمی‌خواهیم….! نمایشگاه کتاب نمی‌خواهیم! چه اشکالی دارد؟!» نماز جمعه تهران 3اردیبهشت 95…..

 این جناب گوساله آنقدر شعور ندارد تا ببیند در عصر ارتباطات ، شیوه های تزریقی قرن پیش عمرش تمام شد !


صادق هدایت : وقتی دیدم درشکه را اسب میكشد و انعام را درشكه چی میبرد و به چشمان اسب چشم بند زده، بر دهانش پوزبند تا كم ببیند و کم بخورد و دم نزند!همه چیز را فهمیدم…تداعی تراژدی غم انگیز زندگی فلاکت بار مردم نگون بختی که روی گنج نشسته اند ولی از جهل و فقر و بدبختی رنج میبرند !

اسماعیل هوشیار